Last news in Fakti

7 Май, 2013 08:01 20 027 0

Разкриват любовница, ако укриваш данъци

Преглед на печата

Разкриват любовница, ако укриваш данъци - 1
Внимавайте с подаръците, данъчните дебнат...

Разкриват любовница, ако укриваш данъци, предупреждава "Стандарт"
Богаташите, които крият данъци, може да имат и семейни проблеми. Причината за това е, че при ревизиите на заможни хора, чиито имоти и коли не отговарят на официалните им доходи, данъчните често проверяват и дали са правили скъпи покупки, например на бижута и часовници. Така в хода на ревизията на светло може да излязат пикантни подробности за живота на милионерите. Информация за скъпите подаръци данъчните може да получат от дневниците за покупките и продажбите, които всеки месец подават в НАП регистрираните по ДДС търговци. В дневниците се описва всяка сделка, а понякога при даване на гаранция или фактура от страна на търговеца се пише и името и ЕГН на купувача. Всеки месец НАП получава около 30 млн. записа за реализирани продажби, но информацията е дигитална и по ЕГН на проверявания богаташ лесно може да се види дали е харчил например над 30 хил. или над 50 хил. лв. за скъпи покупки. Така в хода на ревизията данъчните може да установят дали заможният българин е купувал подаръци на любовницата си. Много често при такива покупки се използват кредитни карти. А в хода на ревизията данъчните може да поискат падане на банковата тайна, което веднага ще разкрие за какво е харчил парите си милионерът.

Огради на мостове ще спират самоубийци, пише "24 часа"
Мостовете да бъдат обезопасени с високи, плътни огради. Отварянето на прозорците в многоетажни сгради и хотели да е невъзможно или само до фиксиран процеп, през който не може да премине човек. Това са част от мерките, които психиатри предлагат за Националната програма за намаляване на самоубийствата в България. Тя е подготвена отдавна, но събира прах по рафтовете. Едва преди дни бе пусната за обществено обсъждане от здравното министерство. След това ще бъде внесена в правителството. По последни данни средно за година 3000 души опитват да посегнат на живота си, 800 са успели.

Откриха плажа месец по-рано, констатира "Труд"
Плажният сезон по Северното Черноморие стартира месец по-рано. Въпреки че по закон концесионерите са длъжни да осигурят охрана от 1 юни, топлото време и наплива на туристи ги накараха да подранят. Близо 7000 румънци, около 2000 българи, руснаци и поляци отдъхваха по Северното Черноморие от 1 до 6 май. На пясъчните ивици във Варна, Св. св. Константин и Елена и Златни пясъци за сигурността им се грижиха спасители и медици с реанимобили. “Плажовете бяха пълни, но водата още е студена и затова инциденти нямаше. Туристите ползваха постовете ни, за да се консултират за дребни неразположения”, обясни д-р Иван Иванов, шеф на ДКЦ 1 “Св. Клементина”, който осигурява медицинската помощ на плажовете вече десета година. Докторът обясни, че има готовност от 15 май мобилни медицински екипи пак да дежурят по плажовете, ако времето е хубаво.

Над половин милион българи работят, без да се осигуряват, констатира "Сега"
Над половин милион българи произвеждат брутен вътрешен продукт, но не се осигуряват. В същото време по-малко осигурени трябва да изхранват все повече пенсионери, тъй като заради кризата и страха, че ще пострадат от пенсионната реформа на ГЕРБ, много българи в предпенсионна възраст потърсиха вратички в системата, за да си осигурят ранна пенсия. Това показват данните на НСИ за заетите и на НОИ за макроикономическите показатели за 2012 г. Анализът на НСИ, който е част от изследването за брутния вътрешен продукт, показва, че 3 281 900 души са заетите през 2012 г., които произвеждат нещо за българската икономика. В същото време осигурените през м.г. според данните на НОИ са 2 770 030 души, т.е. 511 870 българи работят, без да внасят осигуровки.

Агресивни типове зад волана возят пътници, съобщава "Новинар"
Пътуването по празниците с автобус или влак може да се превърне в истински кошмар, особено ако зад волана стои психически нестабилен човек. Въпреки че пътникът може да си е направил резервация за двупосочен билет и да е клиент на фирмата от 10 години, има шофьори, които пренебрегват това и без причина се държат арогантно, показа проверка на "Новинар". Оказва се, че хората трябва да се съобразяват с абсурдни прищевки на водача, в противен случай рискуват изобщо да не тръгнат или да бъдат наругани.
 

Да си внесеш завод е водещото заглавие на "Капитал Daily"
Три години след откриването на фабриката си за биодизел в австрийския град Енс русенската компания "Булмаркет ДМ" е решила да премести съоръженията в България. Причините са както по-голямата близост до суровини и пазари, така и по-ниските производствени разходи, посочи зам.-директорът на дружеството Димитър Баев. Разглобяването на инсталациите вече е започнало и трябва да приключи до края на юни. След това те ще бъдат транспортирани с речен и сухопътен транспорт до Русе. Новите мощности ще бъдат монтирани в едно от халетата на бившия Комбинат за тежко машиностроене (КТМ) в града, част от който бе купена от "Булмаркет ДМ" преди години. В момента там се намира и заводът за преработка на маслодайни култури на компанията, който захранва със суровини фабриката за биодизел. Извън факта, че производство за над 13 млн. евро се мести в България, като интересен процес се очертава и самото пренасяне. "Ако сте гледали филми на Discovery за преместването на заводи, нещо такова се случва и при нас", обясни Димитър Баев, който ръководи процеса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове