Last news in Fakti

14 Март, 2022 11:40 3 138 32

Хампарцумян: Русия тепърва ще усеща тежестта на санкциите

  • русия-
  • тежест-
  • санкции-
  • усещане-
  • левон хампарцумян

Толкова дълги военни действия не са били в плановете на Путин. Икономическите ефекти ще се съсредоточат най-вече в Европа. Ние трябва внимателно да обмисляме стратегиите за европейските икономики, коментира и Владимир Сиркаров

Хампарцумян: Русия тепърва ще усеща тежестта на санкциите - 1
Снимка: БГНЕС

Русия вече усеща и тепърва ще усеща още натиска от санкциите. Тя вече иска да си плаща падежа в рубли. Вносът на стоки ще бъде затруднен. Много търговски взаимоотношения ще бъдат преразгледани. Това обясни Левон Хампарцумян в студиото на сутрешния блок на БНТ.

Според икономиста Владимир Сиркаров няма сериозно планиране на военни действия в руските бюджети: “Толкова дълги военни действия не са били в плановете на Путин. Икономическите ефекти ще се съсредоточат най-вече в Европа. Ние трябва внимателно да обмисляме стратегиите за европейските икономики. Европа и преди пандемията страдаше от проблеми с конкурентноспособността”.

Хампарцумян каза, че трябва да се направи икономически план за възстановяване на Европа: “Енергийната сигурност вероятно ще бъде изградена върху гръбнака на въглища”, допълват от "Епицентър".

Сиркаров изрази мнение, че европейската солидарност трябва да бъде подкрепена с финансови отчети: “България трябва да бъде приоритетна с оглед на разпределение на средствата, но не трябва да си правим сметки, че ситуацията няма да доведе до натежаване на бюджета”. Според него ще бъде лесно украинските бежанци да се интегрират в пазара на труда. Той допусна по-ранна актуализация на бюджета: “Към момента не се налага теглене на дълг”.
Той беше категоричен, че “зелената сделка” трябва да бъде преосмислена: “Ядрената енергетика ще се превърне в ключ към решаване на енергийните проблеми на Европа”.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Приятел,

    12 2 Отговор
    така е било винаги. Няма ненаказано добро.
  • 2 асад

    12 1 Отговор
    ниесъщо

    Коментиран от #17

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Циц

    17 1 Отговор
    Една жена каза на пазара.
  • 6 С.П.

    25 4 Отговор
    “Толкова дълги военни действия не са били в плановете на Путин" Леле.....ето един българин, който има достъп до плановете на Путин. Веднага го вземете на работа в ЦРУ и М-6. Гордост е да имаме нашия Бонд, Джеймс Бонд.
  • 7 Ха...

    9 5 Отговор
    То за нас българите няма работа.безработицата е голяма да сме интегрирали украинците на работа.
  • 8 Комон Сенс

    17 4 Отговор
    Пожелателното говорене е доста успокоително.
    Но засъжаление трябва и да си малко тъп, че да се вържеш.
    Щото това което ще усещат руснаците след мирния договор ще са енергоизточници и селскостопанска продукция продавани с тойна печалба и привличането на 10 млн рсукоговорящи към федерацията, в комбинация със слагането на ръка на пристанища и най-индустриалната украинска зона.
    Да не говорим, че санкциите удрят многократно повече по кап-а на големите западни компании отколкото по руските финанси.
    ....
    Сметката я плащат основно украинци и европейци. И едните и другите трябва да си извадят много важни изводи. Ако не го направят, пак ще плащат един ден. Говорим за сбъркана стратегия.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 честен ционист

    7 11 Отговор

    До коментар #3 от "Чернокож китаец":

    Русия се разпада до месеци, САЩ, Китай и Израел си поделят полезните и изкопаеми

    Коментиран от #31

  • 13 Разбирач

    12 3 Отговор
    Остави Русия, ние ще го ядеме !
  • 14 абе

    11 2 Отговор
    банкера ние ще ги осетим най хубаво освтление на свещи и колите ще си ползваме един път в месеца като русия ни врътне крана ,само че това ще стане после като преключат с войната .такива като тебе с месечни доходи над 50000лв. няма как да ги усетят. и във войната на сащ в сърбия ембаргото беше само и единствено за нас ,както и бомбите с ниско обугатен уран в селията около дунав 3-4 години лозата и градините се ликвидираха тотал щета ти не ги мисли руснаците те са преживели такова нещо , което никой друг народ не е преживял и са оцелели следствие на това там мъжете са още 1 към 3 спрямо жените и го преживяватот .лопатарите дето ни дават наклон на живота правят така ,че санкциите ще са пак и единствено за нас и ние ще ги усетим най -добре
  • 15 3.14К

    9 3 Отговор
    Какъв е този шейтан на снимката, ДОН?
  • 16 Говедо

    10 3 Отговор
    Пак ги изпреварихме руснаците ,Русия тепърва ще усеща натиска от санкциите,а пък ние в Европа ги усетихме веднага.
  • 17 кнаус 485

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "асад":

    тежестта на санкциите ще се усещат по целия свят,не само в Русия.....но какво да кажем ние с гайдите.....
  • 18 МАЛКА пенсИЯ

    7 2 Отговор
    За рашките,не знам,НО НИЕ,Я УСЕТИХМЕ.Не вийй,шопарите.По-добре,не се показвайте,да ДРАЗНИТЕ,ХОРАТА.
  • 19 АРМЕНИЯ ПАК ЩЕ СЪРБА ПОПАРАТА НА

    3 2 Отговор
    ПРЕДАТЕЛИ КАТО ХАМПАРЦУМЯНИТЕ СЛЕД УКРАЙНА !
  • 20 Горко на западните компании,

    4 3 Отговор
    които бяха принудени да напуснат огромния руски пазар.Някои от тях са чакали с години да бъдат допуснати до него, а и конкуренцията с подобните руски стоки беше сведена до минимум. Дано да намерят скоро друг такъв пазарен рай.
  • 21 Смех

    3 2 Отговор
    Да ударим санкциониращите с БОЙКОТ!
  • 22 Iviviv

    1 2 Отговор
    Да бе а ние.
  • 23 kvy

    8 4 Отговор
    Не знам за руснаците, но аз вече ги усещам по джоба си. Храна, гориво всичко нагоре. Отделно чувам, че торовете също много скочи ли. Е тяхната цена ще ни я калкулират на есен. Така че все ми е тая за руснаците, лошото е че ние ще го отнесе.
  • 24 cnc83

    4 1 Отговор
    Ние също тепърва ще усетим ефекта на санкциите.Ето защо по-добре ориентираните
    бързо смениха местоположението си-кой в Европа,кой в Африка и Южна Алирика.
  • 25 Левон наглия Крадец всеки ден

    8 3 Отговор
    Ни дава съвети!! Има и читави Арменци, но заради тоя ще на мразя всички! То бива наглост, но тоя се Оля!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 асдаа

    3 0 Отговор
    Хъпи-Дъмпи
  • 28 Gen Gurko

    4 2 Отговор
    Ама какъв надиплен врат има само,а ? Машалла!
  • 29 Па съм я бе

    2 1 Отговор
    "Нашите атлантици виждат демокрацията като "-Дай ми да ям"-цитирам.Е,сега няма какво да им дадат,щото няма откъде.Затова "Ще се преобуят със скок" в руските гащи и ще станат първи русофили.За инженер-химик няма какво да говорим,сериозните икономисти вече го взеха на подбив.
  • 30 Па съм я бе

    1 0 Отговор
    "Нашите атлантици виждат демокрацията като "-Дай ми да ям"-цитирам.Е,сега няма какво да им дадат,щото няма откъде.Затова "Ще се преобуят със скок" в руските гащи и ще станат първи русофили.За инженер-химик няма какво да говорим,сериозните икономисти вече го взеха на подбив.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Подготовка

    1 0 Отговор
    Абе казвах ли ви че българинът от последните 30 години си живя 10 години най добре под управлението на Бойко защото бе живия "талисман" на България и я пазеше от всички чужди Зли сили и никой по негово време не бе чувал за мобилизация и повиквателна и подготовка за война, а народа се чудеше само къде да пътува и как по приятно да си похарчи парите и прекара свободното си време, ама нали искахте промяна,... ами ето ви сега, идва промяната...!!!!
    Стягайте бързо коланите и лъскайте обувките, защото вместо лятна ТУРИСТизация с курортистки, лодки и платноходки, ще има мобилизация и Всички собственици на лъскави джипове и /високопроходими коли/ съгласно Закона трябва веднага да се регистрират във военните окръжия и в случай на военна мобилизация,са длъжни да ги предоставят за нуждите на Министерството на отбраната...!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол