Last news in Fakti

18 Март, 2022 17:06 1 996 20

Хаджигенов: Борисов трябваше да бъде арестуван още като кмет

  • николай хаджигенов-
  • борисов-
  • арестуван-
  • кмет

Защо се прибягна до такъв тип арест? Прави се, ако има опасения, че арестуваният може да се укрие или да укрие доказателства, или обществената тежест на извършеното деяние е много голяма, разясни юристът

Хаджигенов: Борисов трябваше да бъде арестуван още като кмет - 1
Снимка: БГНЕС

Задържането на Бойко Борисов не е причина за всенародни празненства – евентуална осъдителна присъда може и да е. Арестът е просто един ход в законова процедура. Това заяви в Студио Actualno адвокат Николай Хаджигенов, който беше народен представител в 45-тия и 46-тия парламент.

Юристът е сигурен, че посещението на европейския главен прокурор в България не е политика. Тя е тук заради конкретика, вярва бившият депутат. Ако случаят е под надзора на Европейската прокуратура, това е чудесно, добави той. "Той трябваше да бъде задържан още като кмет на София, заключен в килия и ключът от нея да бъде хвърлен", категоричен беше адвокат Хаджигенов.
Що се отнася до законността и механизма на процедурата при този "извънреден" арест (по т.нар. неотложност), адвокат Хаджигенов коментира, че е хубаво говорещите поне да имат представа за какво говорят. Той обясни, че този вид арест е практика от около десетилетие и е въведена чрез Наказателно-процесуалния кодекс. Всичко извършено в рамките на арестите като процесуални действия (включително събиране на доказателства) се валидира от съда – ако той прецени, тогава всички действия и всичко направено са законни. Ако съдът прецени, може да отпаднат някои събрани доказателства и данни. Дали задържането на Борисов, а и на Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова е законно, ще го реши Административният съд, посочи юристът.

Защо се прибягна до такъв тип арест? Прави се, ако има опасения, че арестуваният може да се укрие или да укрие доказателства, или обществената тежест на извършеното деяние е много голяма. Не забравяйте, че Борисов практически ни управлява 15 години (бел. ред. - адвокат Хаджигенов има предвид и времето, в което Борисов беше кмет на София, а преди това той беше и главен секретар на МВР), има милиарди и е лидер на втората най-голяма партия в парламента, каза още Хаджигенов. Адвокатът на Бойко Борисов (Менко Менков) още не знае какво има по делото – ще разбере, като го вкарат в Следствието, нормално е, добави ексдепутатът. Хаджигенов счита и, че е укоримо, че вътрешният министър Бойко Рашков е избрал подход, при който няма почти никаква информация за обществото.
"Писъците на ГЕРБ и късането на ризи са умилителни, защото те живеят с идеята, че са недосегаеми. Те бяха недосегаеми. Бяха" , коментира адвокат Хаджигенов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо

    20 1 Отговор
    не каза тогава ?
  • 2 filo

    19 29 Отговор
    Измисления адвокатХаджигенчо пак ще бъде разочарован.
  • 3 Нешка

    42 7 Отговор
    Трябваше да е арестуван още когато въртеше бухалки по улиците и се правеше на мутра...
  • 4 хъхъ

    22 16 Отговор
    Това адвокатче губи всички дела, най-добре да го назначат за защитник на Боко.
    Иванчева навреме се усети и като го смени, потръгнаха нещата в нейна полза.
  • 5 Хаджигейнов

    10 8 Отговор
    На предсрочните избори пак съм първа кипра
  • 6 GnG

    14 3 Отговор
    А, за изгонването на 10-те руски дипломата, НИКОЙ НИЩО не казва ?!

    Снишаване, снишаване и отново снишаване !

    А, каква държава сме били преди 1000 години!
  • 7 само голи приказки

    10 6 Отговор
    Така, както прокурори и съдии са посредствени и корумпирани юристи, така е и с адвокатите. И там е пълно с жалки същества, а хаджигенов е един от най-ярките, не пропуска да го демонстрира.
  • 8 ПЕЕВ

    15 10 Отговор
    ХАДЖИ ГЕНЧО Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ПРОСТАК ЗА МЕНЕ.

    Коментиран от #15

  • 9 Карамфил

    16 3 Отговор
    Стига кьорфишеци! Какво са търсили в къщата на Борисов? Пари? - Не! Документи за еврофондове - не! Търсили са договора с"Газпром" за газопровода, който не могат да намерят в "Булгартрансгаз"! Ето това търсят!!! По американско разпореждане! Целта е "Газпром" да бъде натоварен с милиони за плащане!!! Ако Борисов го има скрит ще го пуснат довечера, но ако го предостави! Ако не - ще престои дълго в ареста..Колкото Миньо Стайков..
  • 10 Като

    17 1 Отговор
    кмет обществени поръчки отидоха в ръцете на крадливата Пастирка , назначена за предприемач и се поделиха стотици милиони чрез врътки и далавери! Всички знаят че Плевньо бе възнаграден с постове , дори и Президент - за срам и позор !
  • 11 ТЕМИДА

    8 0 Отговор
    СИМИТЛИЙСКИЯТ КМЕТ Е ВИНОВЕН ЗАЩОТО НЕ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА КАКТО ТРЯБВА
  • 12 Тити

    17 4 Отговор
    Даже закъсняха с този арест.
  • 13 оня с коня

    13 5 Отговор
    Колкото и да лае Хаджигенов срещу ББ,няма как да си осигури Полит. Дивиденти които да го вкарат отново в НС.Той обаче се е вкопчил в Идеята че "Надеждата крепи света" .Е за такива Народът е казал "Тъп,но упорит"!
  • 14 Трезвомислещ българин

    10 5 Отговор
    А тебе трябвало да те премахнат още като зародиш.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хаджигейов

    8 5 Отговор
    Гледам го този хаджилайненчо и ми се доповръща…. По гадна измет от този не съм виждал.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ма то още

    1 2 Отговор
    В родилния дом е трябвало!!! Някои хора май е добре да спрат да се опияняват и да изчакат обвинение, пък да видим дали ще има присъда... Такива тривиално и незначителни неща
  • 20 един от многото

    4 1 Отговор
    Виновна е акушерката , че му е прерязала пъпа , а не вратлето!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол