Last news in Fakti

10 Април, 2022 18:56, обновена 10 Април, 2022 19:00 3 036 173

Херо Мустафа: Русия трябва да бъде подведена под отговорност за военните престъпления

  • херо мустафа-
  • война-
  • русия-
  • украйна-
  • помощ-
  • въоръжаване

Не мисля, че сме се насочили към ситуация, подобна на Студената война. Смятам, че когато сме изправени пред предизвикателства като днешните, държавите се сплотяват”

Херо Мустафа: Русия трябва да бъде подведена под отговорност за военните престъпления - 1

"Толкова много държави по света говорят за военни престъпления. Дори държави, които запазваха неутралитет. Това злощастие, тези ужасяващи, ужасяващи нападения в Буча показаха на света, че невинни хора биват убивани буквално всеки ден. Така че държавите по света се произнасят – Русия трябва да бъде подведена под отговорност за тези военни престъпления". Това каза в предаването "На фокус с Лора Крумова" американският посланик у нас Херо Мустафа.

„Мисля, че сте ме чували да казвам, че любимата ми българска дума е "надежда". Аз съм много позитивен, оптимистично настроен човек. Мисля, че при обзор на международната общност сега, ще ви направи впечатление това, че ние сме толкова взаимно зависими и се основаваме на правила. Международната система е основана на правила. И преобладаващото мнозинство от света иска да запази тази система, основана на правила. Така че не мисля, че сме се насочили към ситуация, подобна на Студената война. Смятам, че когато сме изправени пред предизвикателства като днешните, държавите се сплотяват”. Така дипломатът отговори на въпроса дали смята, че светът се намира в Студена война.

„Не знам каква ще бъде крайната цена, защото не съм военен експерт. Но отново ще отбележа, че самолетите, с които разполагате в България в момента, не са оперативно съвместими с НАТО. Трябва да се модернизирате, нали така? Това е ваше собствено решение. И всеки самолет, който щяхте да изберете, всеки усъвършенстван модел самолет, отнема много време да бъде произведен”, заяви дипломатът и отрече процедурата да има връзка със случващото се в Украйна. Но подчерта, че още от миналото лято България е в категорията „надежден платец”.

„Тя може да се ползва от това право едва една година след поръчката за първите изтребители F-16. Сега България вече има право да плаща на траншове”, допълни Мустафа.

Прочетете цялото интервю:

Лора Крумова: Здравейте.

Херо Мустафа: Добър вечер, Лора.

ЛК: Нека да започнем със следния въпрос. Мислите ли, че живеем във време на нова Студена война?

ХМ: Мисля, че сте ме чували да казвам, че любимата ми българска дума е "надежда". Аз съм много позитивен, оптимистично настроен човек. Мисля, че при обзор на международната общност сега, ще Ви направи впечатление това, че ние сме толкова взаимно зависими и се основаваме на правила. Международната система е основана на правила. И преобладаващото мнозинство от света иска да запази тази система, основана на правила. Така че не мисля, че сме се насочили към ситуация, подобна на Студената война. Смятам, че когато сме изправени пред предизвикателства като днешните, държавите се сплотяват.

ЛК: Генерал Марк Мили каза, че потенциалът за значителен международен конфликт се увеличава. Съгласна ли сте с това мнение?

ХМ: Ролята на всяка армия е да разглежда различни сценарии. И когато се задава този въпрос, това е един от сценариите, за който винаги трябва да се планира.

ЛК: Намираме ли се в ситуация преди Трета световна война?

ХМ: Не. Мисля, че това, което наблюдаваме сега, e, че държавите по света искат тази война да спре. Те искат да се сложи край на хуманитарната криза. Никой не казва, че тя трябва да продължи. Ето защо мисля, че в момента изборът зависи от Путин. Той би могъл да приеме тoзи дипломатически изход и би могъл да го стори още утре. Не мисля, че това е криза, от която трябва да се страхуваме. Трябва да продължим да се сплотяваме; да продължим да призоваваме за мир; да продължим да призоваваме за деескалация и за прекратяване на този конфликт.

ЛК: Всъщност преди два дни САЩ заговориха за нови санкции срещу Русия. Какви ще бъдат те? Знаете ли?

ХМ: Както сте забелязали, това, което се опитваме да направим като международна общност, е да разполагаме с различни инструменти, чрез които да се опитаме да убедим Русия да спре – Путин да спре тази война. И санкциите са един от тези инструменти. Съвместно бяха наложени финансови санкции, бяха наложени санкции срещу корумпирани лица. И те ще продължат, при това не само от страна на Съединените щати, а и от страна на Европа. Тази ситуация не се отнася само до една държава. Всъщност в Общото събрание на ООН над 140 държави се обединиха, за да заклеймят тази война; за да се застъпят за териториалната цялост и суверенитета на Украйна.

ЛК: Американският президент Джо Байдън изрази мнение, че Владимир Путин е военнопрестъпник. Смятате ли, че светът ще го види да застава пред Tрибунала в Хага?

ХМ: Толкова много държави по света говорят за военни престъпления. Дори държави, които запазваха неутралитет. Това злощастие, тези ужасяващи, ужасяващи нападения в Буча показаха на света, че невинни хора биват убивани буквално всеки ден. Така че държавите по света се произнасят – хората трябва да бъдат подведени под отговорност. Русия трябва да бъде подведена под отговорност за тези военни престъпления.

ЛК: И така, смятате ли, че светът ще го види да застава пред Трибунала в Хага?

ХМ: Това е правен процес и като държава, която се придържа към закони и правила, ще видим как ще се развие този процес; но знаем също така, че има снимки, факти за невинни хора из цяла Украйна. Има четири милиона бежанци, половината от които са деца. Лора, знам, че имаш деца. Аз имам малки деца. Те са невинни. Два милиона деца, които не са искали тази война. Освен това има над седем милиона души, вътрешно разселени в Украйна. Така че отново следва да се подчертае – това е нападение срещу цивилни граждани, нападение срещу инфраструктура.

ЛК: Тук, в България, най-голямата тема в момента е дали страната ни трябва да окаже военна подкрепа на Украйна. Според Вас достатъчно ясна ли е България в позицията си по отношение на войната в Украйна?

ХМ: България е много, много силен партньор в НАТО. Тя е силен член на трансатлантическата общност, като всяка страна прави каквото може в Европа. И ние заявихме, че оценяваме високо значителната хуманитарна помощ, която българското правителство предостави.

ЛК: Питам ви, защото само България и Унгария са страните, които не предоставят военна помощ за Украйна. И това е наистина тема тук – дали трябва да го правим или не?

ХМ: Това е ваше суверенно решение. Америка няма да оказва натиск. Ние никога не сме оказвали натиск. И искам да заявя това много ясно, Лора – никога не сме искали от България да изпрати изтребители МиГ. Никога не сме искали от България да изпрати ракетни комплекси C 300. Това е решение за обсъждане между България и Украйна. Това е ваше суверенно решение и ние уважаваме вашето решение. Приветстваме хуманитарната помощ, която сте предоставили. Знам, че във вашата страна се води дебат за това какво ще предприемете по-нататък. Това е ваше решение. Ние няма въз основа на този въпрос да преценяваме нашето партньорство, мястото на България в Европа, мястото на България в НАТО. България е неизменен член на НАТО и ние винаги ще бъдем приятели, съюзници и партньори.

ЛК: Смятате ли, че България вече е мишена на Русия. Защото това е най-големият страх в нашата страна?

ХМ: Като се оглеждам наоколо, винаги казвам, че се чувствам наистина щастлива, че съм в тази красива страна. Знам също така, че се гордеете с историята си, както и би трябвало. Но България е решила, че нейното бъдеще е с Европа. И това, което виждаме в България, е суверенна държава, силна държава, която също така предприема стъпки, за да стане още по-силна. Точно това означава да е налице диверсификация. Енергийна диверсификация, например. Защото енергията се използва като инструмент за бетониране на зависимостта. Нали точно затова работите за военна модернизация? За да можете да бъдете по-силни и да защитавате суверенитета си. Не мисля, че страхът, за който питате, е обоснован. Мисля, че някои хора биха искали да използват този страх като коз в своя полза. Но вие сте член на НАТО и винаги сте едно цяло с обединена Европа, която винаги ще се отзове – винаги ще се отзове в защита на България.

ЛК: А САЩ ще се отзоват ли в защита на България?

ХМ: Ние сме тук, редом с вас – на всяка крачка от поетия курс. За пореден път подчертавам, че ние сме приятели, партньори и съюзници. Винаги ще бъдем заедно – в добри и в лоши времена – защото така постъпват истинските приятели.

ЛК: Споменахте за модернизацията на българската армия. И в тази връзка една от горещите теми през последните два дни - кога очаквате да бъде подписан този договор между САЩ и България за изтребителите F-16?

ХМ: Позволете ми да отбележа - права сте. Това е много гореща тема, която прерасна в политическа, но искам да изясня няколко неща. На първо място, писмото-заявка [за предоставяне на оферта] за допълнителните осем изтребителя F-16 беше одобрено миналото лято. Това беше много преди войната. То беше одобрено от президента Радев, от служебното правителство, и беше изпратено до САЩ с формулировката „ние отправяме заявка за тези осем изтребителя“. Според обичайната процедура ние разглеждаме заявката и връщаме отговор, че „приемаме заявката“, след което продължаваме с процеса. Така че няма никаква връзка с нищо от случващото се сега в Украйна. Категорично няма връзка. И цена не е била определяна.

ЛК: Значи не знаете каква ще бъде цената на изтребителите F-16?

ХМ: Цената не е политически фактор. Позволете ми да подчертая това.

ЛК: Но се използва за политически цели?

ХМ: За съжаление. За съжаление. Отново подчертавам, че нашите закони за обществени поръчки са много прозрачни. Когато България направи заявката, ние като правителство, нашият Департамент на отбраната уведомява Конгреса и посочва, че максималната цена, която може да бъде достигната, е указана в уведомлението. Това не е окончателната цена. След това се водят разговори и тази цена очевидно се понижава в зависимост от това какво иска България. Ще ви кажа, че максималната стойност, която виждате сега, е точно същата, каквато беше за първите осем изтребителя.

ЛК: Мислите ли, че ще бъде същата?

ХМ: И към онзи момент тя се понижи значително като крайна цена. Нещо повече – САЩ покриха 50 млн. евро от стойността. Ние платихме тази сума, защото вярваме, че България трябва да има самолети, които са оперативно съвместими в НАТО. В момента нямате самолети, които могат да комуникират оперативно с НАТО. За да постигнете суверенитета, към който се стремите и в който ние вярваме, отделихме тези 50 млн. И това не е всичко – цената, която заплащате, включва и обучението на пилотите. С гордост ще отбележа, Лора, че първият български пилот завърши обучението за F-16 тази седмица. Това обучение продължава година и половина...

ЛК: Тук или в САЩ?

ХМ: В САЩ и затова много се гордеем с работата, която вече сме положили в тази насока.

ЛК: Питам ви за всичко това, защото българският президент изчисли, че изтребителите F-16 заедно с инфраструктурата ще струват около 5,5 милиарда лева. А за страна като България това е наистина огромна сума пари.

ХМ: Не знам каква ще бъде крайната цена, защото не съм военен експерт, но отново ще отбележа, че самолетите, с които разполагате в България в момента, не са оперативно съвместими с НАТО.

ЛК: Тоест ние нямаме възможност за избор?

ХМ: Трябва да се модернизирате, нали така? Това е ваше собствено решение. И всеки самолет, който щяхте да изберете, всеки усъвършенстван модел самолет, отнема много време да бъде произведен. Иска ми се този процес да беше започнал отдавна, но не е. Едва наскоро България взе решение да започне да разглежда възможността да закупи модернизирани самолети. Междувременно ние работим заедно, за да се опитаме да запълним този недостиг на способности, и вярвам, че България и нейните въоръжени сили предприемат стъпки, за да се опитат да модернизират всички от различните направления.

ЛК: Странно ли е, че България не започна този процес по-рано?

ХМ: Аз просто се радвам, че процесът е започнал. Радвам се, че вече е в ход.

ЛК: Защото това е важен въпрос.

ХМ: Той е много много важен.

ЛК: Защо не е реализирано?

ХМ: Мисля, че не е в моите правомощия да давам оценка за това. Правилата за възлагане на обществени поръчки тук са доста строги, но аз много се радвам, че процесът е започнал и че България е поела по пътя на военната модернизация, а редица държави в Европа ще бъдат част от този процес заедно с България.

ЛК: И така, знаете ли кога може да бъде подписан такъв договор. Имате ли някаква представа?

ХМ: Няма да стане веднага. Предстои ни обсъждане с българското правителство. Всичко, което видяхте, е уведомлението до Конгреса. Отново подчертавам, че действаме по прозрачен начин. Винаги се стараем да осигурим прозрачност във всяка стъпка от процеса. Но все още ни остават поне няколко месеца ...

ЛК: Наистина има няколко детайла, които са от голямо значение. Един от тях е каква е обичайната практика? Да бъде платено всичко наведнъж или да бъде разсрочено плащане? Тъй като това ще даде време на България да плати?

ХМ: Точно така. Много се радвам, че зададохте този въпрос, Лора. Той е много технически, но го задавате съвсем издържано. Защото едва през изминалата година България отговори на условията за така наречения „надежден платец“. Тя може да се ползва от това право едва от една година – след поръчката за първите изтребители F-16. Сега България вече има право да плаща на траншове. Това определено е възможност занапред – плащането да не е еднократно, а да може да бъде извършвано на траншове.

ЛК: Защото България вече е сключила сделка със САЩ за предишните изтребители F-16?

ХМ: Не, всъщност не е заради това. Множество са стъпките, които е нужно да предприемете за модернизация на въоръжените сили, и затова, за да помогнем, ние включихме България в категорията „надежден платец“ и сега тя може да плаща на траншове.

ЛК: САЩ и ЕС подписаха договор за доставка на втечнен газ. Имате ли представа кога точно ще се случи това? Каква е времевата рамка?

ХМ: Знам, че работим в много тясно сътрудничество с Европа. Работим в много тясно сътрудничество със страните от ОПЕК. Дори разглеждаме собствените си резерви, за да се опитаме да работим по този наистина важен енергиен въпрос заедно с други държави, навсякъде където е възможно. Основното съображение е, че когато някоя държава диверсифицира доставките си, тя става по-малко зависима от един източник и прави цените по-конкурентни. България предприема стъпки към диверсификация и наистина с радост отбелязвам, че вярвам, че тази година най-накрая ще бъде завършена Междусистемната газова връзка Гърция-България. Това означава, че ще можете да получавате цялото количество газ от Азербайджан, което ще бъде огромна стъпка за вашата диверсификация. Това ще бъде огромна стъпка по отношение на цените на енергията. Вярвам, че това е истинската цел, която България се опитва да постигне.

ЛК: Смятате ли, че проектът Турски поток е помогнал на Русия да заобиколи Украйна и по този начин да започне войната?

ХМ: Не знам дали само това е било факторът. Не мога да преценя какво се върти в главата на Путин по отношение на войната и как той гледа на войната. Всички обаче знаем, че Путин използва енергията като инструмент, за да се опита да бетонира зависимостта, да се опита да окаже политически натиск и затова е важно да има диверсификация.

ЛК: Питам ви това, защото България е над 90% зависима ...

ХМ: Да.

ЛК: ...от Русия за доставките на газ. Говорили ли сте някога за тази зависимост с бившия премиер Борисов, когато беше на власт?

ХМ: Нашата позиция по отношение на този газопровод е била и е съвсем ясна. Смятаме, че винаги, когато има по-голяма зависимост от един източник, който и да е той, подобна зависимост от един източник никога не е добра – за никоя държава. Все пак вярвам, Лора, че България е на правилния път към енергийна диверсификация. Наистина вярвам в това.

ЛК: Надяваме се, че е така, но всички ние си задаваме въпроси за това какво се е случило в миналото и защо се е случило. Затова ви питам дали някога сте разговаряли с бившия министър-председател за енергийните проекти в България. Интерконекторът с Гърция беше забавен с 12 години. Това е дълъг период от време и едва след като започна войната, България започна да работи, за да може този интерконектор много по-бързо да започне да функционира?

ХМ: Смятам, че в момента трябва да гледаме напред и точно това ми се иска да сторя. Вярвам, че България е поела по пътя към диверсификацията. И е важно ние да продължим да работим заедно, а вие да работите с всички компании, които искат да бъдат част от вашата диверсификация.

ЛК: Значи няма да направите политическо изявление тук?:)

ХМ: Благодаря ви, че ми дадохте възможността, но не, няма да го направя, защото точно сега трябва да сме единни.

ЛК: Оставайки все още на темата с енергетиката, българското правителство подписа енергиен меморандум с две корпорации - едната от тях е американската IP3, можете ли да ни разкажете повече за тази сделка? Какво означава тя?

ХМ: Всъщност аз мисля, че изразихме позицията си публично в наше изявление. Ние не сме се застъпвали за Gemcorp, тя не е американска компания. От правна гледна точка не можем.

ЛК: Това е другата корпорация.

ХМ: Не можем. Точно така. Те имаха споразумение с частния сектор с IP3. И отново това е споразумение с частния сектор. Ние виждаме много компании от цяла Европа, от цял свят, които имат интерес да работят в България. Но това е частният сектор. Посолствата на нашето правителство не участват във всяко едно споразумение с частния сектор.

ЛК: Така ли мислите? Защото това беше изказване в предаването "На фокус", в нашата програма.

ХМ: Да, спомням си. Видях.

ЛК: От вицепремиера Асен Василев. Така че смятате ли, че той е допуснал грешка или за причината да спомене американското и британското посолство има някакво друго обяснение?

ХМ: Мисля, че той вероятно се среща с множество компании и е ангажиран с множество въпроси, но впоследствие изяснихме недоразумението. И те заявиха публично, ние заявихме публично – както можете да видите на видео запис – че не сме присъствали на подписването на меморандума за разбирателство.

ЛК: Беше ли изненада за Вас, че американското посолство беше споменато в тази връзка

ХМ: Забелязали сте, че почти всеки ден американското посолство се споменава някъде, но аз съм тук, за да ви кажа, че по тази конкретна сделка ние не сме част от меморандума за разбирателство. Има обаче много американски компании, които искат да развиват бизнес в България; има много европейски компании, които искат да споделят технологии, най-съвременни технологии – в различни сектори, включително в областта на зелената енергия, и това е отлично за бъдещето на диверсификацията.

ЛК: Какво мислите за първите 100 дни управление на правителството?

ХМ: Няма да коментирам никакви вътрешнополитически въпроси. Бих казала, че не завиждам за всички предизвикателства, пред които това правителство трябваше да се изправи през първите си сто дни. България е на второ място в света по смъртност, причинена от КОВИД; води се тази война, за първи път от 80 години, с която също трябваше да се справя, както и с цените на енергията, всички тези проблеми през първите сто дни. Така че не завиждам на правителството за това. Искам да посоча обаче, че работата на всяко посолство е да работи с правителството, да изгражда двустранни отношения и ние правим това от години. Правехме го с предишното правителство и със служебното правителство; сега го правим с това правителство - за да се опитаме да укрепим отношенията си.

ЛК: Говорейки за ролята на посолствата, искам да Ви попитам за публичното поведение на руския посланик Митрофанова?

ХМ: Ето още един случай, в който не е уместно да коментирам… друг посланик, друго посолство. Това, което ще кажа, ако ми позволите, Лора, е следното - знаем, че се води война, която бе започната от Путин. Виждаме военните престъпления, виждаме разрушенията на гражданската инфраструктура, виждаме бежанските потоци. Искаме това да спре. Мога да коментирам само себе си и това, което правим ние като посолства. Работим заедно и в единство, за да направим каквото можем в опит да спрем това. В общуването си с правителството и с хората показваме уважение. Не заплашваме, не изискваме, но мога да говоря само от свое име, не мога да говоря от името на другите.

ЛК: Говорейки за новото правителство, откога познавате нашия министър-председател...

ХМ: Запознах се с него вероятно по същото време, по което и вие, и повечето българи – когато той беше служебен министър в служебното правителство на президента Радев. Ние сме в чудесни отношения с почти всички партии, с четирите партии в управляващата коалиция, с други партии. Точно това правим като дипломати – опитваме се да имаме добри отношения с всички партии.

ЛК: Всички станахме свидетели на ареста на бившия премиер. Какво мислите за борбата с корупцията по високите етажи на властта?

ХМ: Няма да коментирам този арест. Ние винаги казваме, че всяко подобно действие трябва да се основава на върховенството на закона и правните процеси. Това се отнася за всеки подобен арест в който и да е момент. Това е нашето убеждение. Няма да коментирам повече по този въпрос.

ЛК: Съществува ли възможност дадено лице да бъде изключено от списъка Магнитски, визирам Васил Божков, ако е защитен свидетел по разследване срещу бившия премиер?


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 115 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тая

    295 15 Отговор
    Да се връща в Ирак при нейните роднини курдите!

    Коментиран от #24, #40

  • 3 Иван

    162 4 Отговор
    Дамите са с Предимство. След вас и първо вас.
  • 4 Voorbijganger

    321 12 Отговор
    Лицемерие! Нищо повече! Каква отговорност вие понесохте за разрушените от вашата страна държави? Какво искате в момента? Казвате ни, че вие можете да убивате без последствия, а други не могат? Правилно ли разбрах? Само че едните спасяват своя народ от геноцид, а вие натрапвате "демокрация", като сваляте законни правителства и ги подменяте с ваши протежета. Наистина демократично!

    Коментиран от #87

  • 5 choko

    244 8 Отговор
    Американският посланик смята, че България все пак не е пряко застрашена от Русия. Това е така защото сме неутрална страна и няма да даваме оръжия на Украйне!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Аятолах Хомейни

    256 8 Отговор
    Ваше Превъзходителство, първо вие ще бъдете съдена за Ирак и тогава ще говорим за другите.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Факти

    13 251 Отговор
    Путин ще последва рано или късно съдбата на изчадията Милошевич, Караджич, Кадафи, Садам Хюсеин, Чарлз Тейлър.

    Коментиран от #18, #19, #61, #134, #140, #165

  • 10 Зззз

    250 8 Отговор
    МАРШ ОТ БЪЛГАРИЯ ,НЯМА НУЖДА ОТ ГЕНЕРАЛ ГУБЕРНАТОР .! ВЪН ПОЛ НЕОПРЕДЕЛЕН
  • 11 Херо Мусака

    12 119 Отговор
    е пич !

    Коментиран от #78

  • 12 Наглост

    237 7 Отговор
    Чужд човек в Бг се меша във вътрешните ни работи...Митрофанова пред тази оца е бистра вода ...нагло , писна ми от тия ..мародери!
  • 13 Сух

    209 4 Отговор
    Да попитаме за протокола мусаката: аджеба тез бежанци, затворените тук и в Европа от сирия, афганистан,те са потърпевши от Русия ли?
  • 14 Ала Бала

    191 7 Отговор
    Туй животно да си ходи в краварника...
  • 15 Вън

    168 4 Отговор
    От тук кравешко недоразумение

    Коментиран от #41

  • 16 Луд

    194 4 Отговор
    Ама вие ги водите по военнопрестъпления и гадости в ПЪТИ!Егати наглостта!Явно е решила че света е безмозъчен и безпаметен!!!!!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 тъ па на р

    163 5 Отговор

    До коментар #9 от "Факти":

    И кой ги обяви за изчадия ? Любимите ти крави . Виж на снимките в Гугъл стандарта на живот в тия държави преди да се намесят мучащите.
  • 19 Хихихихи

    7 143 Отговор

    До коментар #9 от "Факти":

    Милошевич се правеше на мъж цоваше съдиите и една сутрин го намериха оплезен.А горките русначета гледаха те и сръбските им поддръжници като изтървани.
  • 20 Верно ли

    158 5 Отговор
    Нещо разследване, доказателства, или това са приказки за наивници! Тази наглост трябва да спре веднага, това не е демокрация, а краварска автокрация!
  • 21 Хероооо

    176 4 Отговор
    Ноам Чомски: Ако важаха правилата от Нюрнбергския процес, всеки следвоенен американски президент трябваше да бъде обесен.
  • 22 Госあ

    154 4 Отговор
    тая да спре да си вре големия чифудски нос във вътрешните работи на България.
  • 23 Боби

    4 86 Отговор
    Херо Мустафа е !
    Тя е звезда :)
  • 24 Браво

    4 120 Отговор

    До коментар #2 от "Тая":

    А ти в рублоландия ама нещо не щете да карата на спирт и картофи само.
  • 25 макс

    125 4 Отговор
    Вън от България!
  • 26 Последния Софиянец

    103 4 Отговор
    Херо отказа да критикува Тиквата и каза че всички партии трябва да се обединят при нея.Това отдавна го казвам.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сабака

    93 4 Отговор
    Мръсна
  • 29 Хи хи хи

    147 2 Отговор
    Тъй ли Херо ...???? А Краварите кога ще ги подведът под отговорност за милионите жертви по света ?????? Бобихте целия сват за да заграбите богатствата му , но първо не пропуснахте да избиете цял един народ ( индианците)и да заграбите земята му !!!!
  • 30 пппп

    136 4 Отговор
    Тая дава всеки ден интервюта все едно си е вкъщи! Вън от България за тая Херо Мустафа!!
    САЩ е най големия агресор, нападнала е над 30 държави и тчно Те говорят за СЪД, ТФУ

    Коментиран от #71

  • 31 Sion

    127 4 Отговор
    След като САЩ бъдат подведени под отговорност за същото в Ирак
  • 32 Тая гледа като ЗЕЛЕНСКИ !

    109 4 Отговор
    От едно бурканче вземат белото !!!!!!
  • 33 САТЪРА НА ХАНА

    93 2 Отговор
    ХЕРО МУСТАФА Е ОФИЦЕР ОТ ЦРУ
    .... КОЯТО Е ПРОВЕЖДАЛА РАЗПИТИ С ДАВЕНЕ И ЕЛЕКТРОШОКОВЕ НА ИРАКЧАНИ
    ....
    КАЗВАМ ГО ЗАЩОТО АЗ ВЗЕХ АМЕРИКАНСКО ГРАЖДАНСТВО СЛЕД ДВЕ"ЕКСКУРЗИИ" В ИРАК С ХАЛИБЪРТЪН И НИЕ ПРАВЕХМЕ ТИЯ НЕЩА
    ....
  • 34 любител

    108 1 Отговор
    ало мустака кой ти дава право да се бъркаш и да даваш оценки за нас. заминавай си нямаш работа тук.
  • 35 Иво

    4 90 Отговор

    До коментар #27 от "Бегето било силен съюзник на нато😂😂":

    То па България по времето на сссрето беше военно много силна,ама само на думи.За тва от тогавашните военни експерти само броени минути сме можели да задържим Турците,докато най близките ни съюзници по варшавския договор са били украинците докато те пристигнат.

    Коментиран от #82, #97, #114, #132

  • 36 Луд

    108 3 Отговор
    Ква държава в тва....осем самолета ще ги произвеждат четери години?
    Срам за българските подлоги и господарите им.
  • 37 Горно Уйно

    87 3 Отговор
    Ами ходи у Москва да им го кажеш.
  • 38 анонимен

    119 2 Отговор
    Моля, нейно превъзходителство да ми посочи един договор с Америка от полза за България. И да започне от Марица-3.Благодаря!
  • 39 Z-Entropa 2009

    65 4 Отговор
    Мария Яна Корбелова вика своите чада !
    Кой нормален още вярва на най "мииролюбивата нация"?
  • 40 винету

    37 8 Отговор

    До коментар #2 от "Тая":

    стига сте ми плюли Херо, ще я изпапкам. яка цица вади. ще я праскам.
  • 41 Обратно в спиртоландия

    5 85 Отговор

    До коментар #15 от "Вън":

    Митрофанова тя е пътника

    Коментиран от #118

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Кики

    75 5 Отговор
    Какво е това психо- зомби на снимката
  • 44 Буха ха

    62 4 Отговор
    Кака Херо много се е разхубавила, радомирска боза ли пие, или смилянски боб яде? То туй хубаво, но защо подозирам, че сутринта като се събуди и се изфуняса, по добре да не си в стаята
  • 45 Ахаха

    66 4 Отговор
    Това Херо ли е или Мустафа? Звучи ми турско а то било Уса.
  • 46 САТЪРА НА ХАНА

    69 4 Отговор
    КЮДРКАТА ХЕРО Е УБИВАЛА
    КАТО ЦРУ-ШНИК КЮРДИ ОТ ПКК
    ....
    ЗАТОВА НЕ МОЖЕ ДА ОТИДЕ В МОМЕНТА В КЮРДИСТАН
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Zвяра 🇷🇺

    86 4 Отговор
    А някой няма ли да я пита тази кога Сащ ще отговаря за престъпления срещу човечеството които вършат
  • 49 Бай Пън

    55 1 Отговор
    Как е,започна ли войната в..как беше там..абе дето са иранците?
  • 50 Таралеж

    81 2 Отговор
    Оставете Херо намира, благодарение на такива като нея станах русофил.
  • 51 Alex

    71 4 Отговор
    Марш обратно в Америка на всичките тези представители на световното зло,барабар с бълагарските им наемници!
  • 52 !!!?

    52 4 Отговор
    Ууууу, Мамут
  • 53 Мутата

    59 4 Отговор
    Давайте го това интервю с тоя влък след 24 часа. Децата се плашат, имат кошмари и пищят.
  • 54 А за Ирак, Либия, Сирия, Йемен,

    68 7 Отговор
    Югославия, Корея, Виетнам, Япония, Чечня - на кога да целуваме Ръка .
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Убийци

    58 4 Отговор
    Мръсзна Гадъ
  • 57 САНДОКАН

    57 2 Отговор
    Абе факти , нали обещахте от близо да не я показвате
  • 58 военен

    51 2 Отговор
    Преди това САЩ..........
  • 59 Онзи

    70 4 Отговор
    А Американците колко народ изтрепаха в Ирак, Авганистан, Сирия.
  • 60 Драйф

    54 4 Отговор
    Колко е грозна и долна бляяяяххх
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 А за Ирак, Либия, Сирия, Йемен,

    63 4 Отговор
    Югославия, Корея, Виетнам, Япония, Чечня - на кога да целуваме Ръка . На борците за ДЕРМО крация ?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Потрес

    76 7 Отговор
    Украинците да си погледнат държавата това е резултата от любовта им към америка и американската "демокрация"! Много държави вече плакаха от американската "любов", към човечеството! И ние, ще ревем, щом това същество Херо ни е реалния Премиер!
  • 65 Тъпо Мустафа

    59 4 Отговор
    Дори не си и направих труда да прочета, тази бливочна мисъл.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Орел

    31 3 Отговор
    Тази е сбс бок. Лук
  • 68 БОЛШЕВИК

    69 5 Отговор
    Значи Хему Мусафа каза, че САЩ не са искали от нашите подлоги да изпращат военна помощ за фашагите в Украйна! Тия марионетки не са и чакали какво ще им кажат господарите им! Толкова жалки подлоги като българоубийците ни, няма другаде. А нашите мисирки бяха в екстаз и си дават зор да се доказват и те пред господарите си.

    Коментиран от #112, #113

  • 69 КККонсулката

    49 1 Отговор
    трябва на моментът да бъде изгонена..
  • 70 Украин4е

    62 4 Отговор
    Фашистите от САЩ са виновни за всички войни на планетата от 1939 г насам. В дъното са и на ВСВ не случайно те са искали засекретяване на хиляди досите на нацисти по време на процеса в Нюрнберг.
  • 71 Ц, ни позна

    4 51 Отговор

    До коментар #30 от "пппп":

    Да, такива терористични държави като тая дето ти подкрепяш. Такива е нападала-Ирак, Афганистан, Либия и други, където диктатори се разпореждат с живота на хората. Добре, че са САЩ, иначе света ще стане една огромна диктатура.
  • 72 мноо си скромна ма

    46 1 Отговор
    Е Мустафе , нема да се пререждаме де , първо сте вие от Шашавистан - Панама , Конго , Либия , Югославия , Ирак , Афганистан ....... , къде ли не щеш по света
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Монгола

    64 4 Отговор
    Краварите трябва да бъдат осъдени като за начало за убийствата на цивилни в Хирошима и Нагасаки.
  • 75 По точно

    36 1 Отговор

    До коментар #6 от "СКОООРООО":

    Зеленски в подКрематориум
  • 76 ФИНЦИ

    42 1 Отговор
    ТАЯ ПЪК НА КВА СА ПРАИ ХЕРО ЧЕ ПЪК И МУСТАФОВА ДА СИ ОДИ У САЩ
  • 77 Отвратен

    40 2 Отговор
    Чумата анадолска да се експулсира към Диарбекир!
  • 78 Дааа

    1 25 Отговор

    До коментар #11 от "Херо Мусака":

    Пич еее
  • 79 РЕАЛИСТ

    40 1 Отговор
    Абе тук някой спомена веднъж истинското кюрдско име на Херо, ама го забравих. Дори и в Уикипедия не се споменава. Беше интересно име.
  • 80 мустафичкова

    49 1 Отговор
    Това да го чуя от представител на държава , която съществува и се крепи единствено на войни ми идва много .
  • 81 Олга

    24 2 Отговор
    А отдолу някой почукал. Значи това е още не край… на падението.
  • 82 нашия

    49 1 Отговор

    До коментар #35 от "Иво":

    Ивчо ти верно ли бе мойто моче......или така са ти казали...нали можеш да четеш иди и прочети какво имахме и кои бяхме във Варшавския договор....по яки бяха само руснаците ,защото са повече /а и това е под въпрос/.....знаеш ли ,че зенитните ни установки държаха по око чак до Инджирлик/НАТО въздушна база в Турция/ за гърция не говорим покривахме ги плътно до линията Патра-Атина....говоря за ПВО а нападателните ракети покриваха цяла Гърция и Турция до Анадола....
  • 83 В.В.П.

    51 2 Отговор
    Тези неща си ги говорете в Конгреса.!Тука е България..Лабораториите на файзър Монсанто са унищожени..Инструкторите от Британия у САЩ са заловени .Разбира се има много още нещо за вършене...Операцията върви добре ..Шшшшттт.Херо.!
  • 84 !!!?

    52 4 Отговор
    Ако Русия трябва да бъде подведена под отговорност за военните престъпления, то какво трябва да направим със САЩ-които само в Ирак с незаконната си война са отговорни за смъртта на над един милион души?!??!!/

    Коментиран от #92

  • 85 1234

    36 1 Отговор
    А за фалшивата извънземна инвазия замислена за 2030г.или можеби по рано кой ще обвинявате ? Защото е ясно коя страна изпраща хиляди сателити в космоса и така става и ясно от къде ще са холограмити в небето трудно ще се различават истинските военни кораби който ще нанасят реалните нападения за да е пълна заблудата за нашествие
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ФИНЦИ

    43 2 Отговор

    До коментар #4 от "Voorbijganger":

    ДА БРАТЛЕ ТОВА Е АМЕРИКА СТРАНА КОЯТО ТРЯБВА ДА Я НЯМА ЗА ДА БЪДЕ СВЕТА ПО СПОКОЕН ТЕ САМО РАЗБУТВАТ ДЪРЖАВИТЕ И ГЛЕДАТ СИИР И ИСКАТ ДА СА ЗАЩИТЕНИ И ТОВА Е ТАТО ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ ПРИКРИТА В БУЛО НА САТАНА
  • 88 Мадам Мустафа

    45 4 Отговор
    Що не вземе да иде да се разходи из Ирак или Сирия без охрана. Ще спести и нашите и нейните мъки
  • 89 КИКО

    42 3 Отговор
    а тази кюрдка трябва да бъде изгонена от България !!!!!!!!!!!!!!!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Ender

    53 1 Отговор
    Чудно защо никой не пита защо САЩ е окупирал територия на Сирия, краде петрол и обучава терористи!?!?
  • 92 ФИНЦИ

    36 1 Отговор

    До коментар #84 от "!!!?":

    КВО ЛИ ДА НЯМА НАТО ЕВРОСЪУЗА ДА СИ ИМА АРМИЯ КО НИ ИНТЕРЕСУВА АМЕРИКА ДА СЕ ОПРАВЯТ ЗАД ОКЕЯНА АМА ТЕ СА СТРАХЛИВЦИ И ТЪРСЯТ САМО ИНТРИГИ В ЕВРОПА ЩОТО ГИ Е СТРАХ РУСИЯ Е НАСТРОЕНА ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ СРЕЩУ УКРАИНА С ЦЕЛ ЩО НЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ ДА СЕ ОТКАЖЕМ ОТ НАТО И ЕВРЕИТЕ

    Коментиран от #98

  • 93 нснс

    6 1 Отговор
    ами америка
  • 94 Heraqul

    2 47 Отговор
    Нейно превъзходителство г-жа Херо Мустафа е дипломат по призвание. С това интервю и със своя изказ ( независимо от остротата на въпроса) тя показва висотата на личната си култура и възпитание. Мисля, че може да е достоен пример за хората с крайни убеждения, непрестанно изливащи безсмислена злоба в нашите медии. Адмирации.

    Коментиран от #109

  • 95 ха ха

    29 0 Отговор
    ама кой ли има полза от кризите и контролира цените по борсите ? с ;човеколюбие; на година умъртвяват няколко милиона от глад
  • 96 кюрд

    33 1 Отговор
    жалка и нагла
  • 97 БОРУНА ЛОМ

    20 1 Отговор

    До коментар #35 от "Иво":

    ТРЕТА АРМИЯ САМО 40 МИНУТИ И БРАТЯТА СА ТУК!
    СЕГА САМО ЛЮБОВ НА СВЕТИ ВАЛЕНТИН

    Коментиран от #106

  • 98 Един плюс от мен

    32 1 Отговор

    До коментар #92 от "ФИНЦИ":

    Само не мога разбера Херо женско или мъжко име,
  • 99 козяк16

    35 2 Отговор
    Кога сащ ще се извинят на ирак,афганистан ,либия ,сърбия , и всички остана ли от последните 40 години войните са водят от сащ
  • 100 ДрБр

    23 2 Отговор
    Надежди говежди!
  • 101 Четящ

    33 2 Отговор
    Защо не я попитахте как ще коментира - "Висшите депутати в Конгреса на САЩ бяха домакини на Мамука Мамулашвили, скандален военачалник на Грузинския легион, който се похвали, че разрешава екзекуции на място на пленени руски войници в Украйна."
  • 102 Да те пази ГОСПОД от говНАТОски

    29 1 Отговор
    Г Р И Ж И и ДЕРМО крации !
  • 103 бога

    34 1 Отговор
    Няма ли кой да каже на тоя ДЖЕНДЪР,че всички беди и страдания са породени от нейната джендърска държав - САЩ!!? Дори самият Тръмп го беше СРАМ от тях !!!
  • 104 БПФ

    39 1 Отговор
    Oвцо - вчера вашата креатура - пaлячото се възмути, че един европейски лидер му поискал ДОКАЗАТЕЛСТВА за "геноцидът в Буча" !!! Той, разбираш ли - е Пътят и ИСТИНАТА и Животът и едва ли не всяка негова дума е априори истина !!! А Русия е виновна по презумпция и няма нужда от никакви доказателства... ама не е така !!! Правилно се възмущава пaлячото, защото всички РЕАЛНИ доказателства сочат, че тоя "Геноцид" е една огромна постановка !!! Защо лъжеш, че "целият свят" се обединил? Ти ни мислиш за някакви неграмотни аборигени ли? Реално държавите представляващи 2/3 от световното население НЕ подкрепиха позорната инициатива на САЩ !!! Те или гласуваха против, или се въздържаха !!! Толкова си нагла, че ако бяхме суверенна държава нямаше да те търпим и ден.
  • 105 АЙДЕ МАРШ

    36 1 Отговор
    ЗА ВОЕННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ТРЯБВА ПЪРВО ДА СЕ ПОДВЕДЕ ЗАДОКЕАНСКИЯ ЗЛОДЕЙ КОЙТО ЕДИНСТВЕН В СВЕТА Е "ПОЛЗВАЛ " АТОМНО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ МИРНИ ГРАЖДАНИ А АКО ВКЛЮЧИМ ...КОРЕЯ, ВИЕТНАМ ИРАК, ЛИБИЯ, СИРИЯ СЪРБИЯ И Т.Н. СПИСЪКА КРАЙ НЯМА ...........!
  • 106 нашия

    18 1 Отговор

    До коментар #97 от "БОРУНА ЛОМ":

    АКО има нужда....а не изглеждаше по нищо ,че ще се наложи помощ....плановете за отбрана бяха лесни за изпълнение,но по-интерсното бяха плановете за НАСТЪПЛЕНИЕ......колко мислиш ни бяха разчетите до Дарданелите /да осигурим руските кораби минали през Босфора/....не се очудвай ...8/осем/ дена и трябваше да сме там ....тааа така..

    Коментиран от #111

  • 107 Крадеца вика"Дръжте крадеца"

    41 1 Отговор
    Не Русия а САЩ,трябва да бъдат подведени под отговорност,за 81 военни нападения и окупации на различни държави,от края на ВСВ до момента.Всичките и президенти без Тръмп,трябва да бъдат съдени като военнопрестъпници,нападнали суверенни държави и избили милиони хора без основателна причина.Не Русия,а САЩ си служат с измама,с видеоматериали,произведени в Холивуд,за да ги използват пред света,като причина за военната си агресия.Не сме забравили още видеоматериала,за разрушената болница и жертвите в нея от Кувейт(Киностудията,която ги е направила е получила 7.8 милиона долара),които САЩ представи в ОН,като зверства на иракчаните,за да бъде нападнат Ирак(първия път).Не сме забравили и епроветката с вода,размахвана от държавния секретар на САЩ,като улика за химическо оръжие,която епроветка стана повод за второто нападение над Ирак(при Буш младши).Не сме забравили и скалъпената история с обгазените деца в Сирия,с участието на сините миротворци и платена киностудия,която представи фалшивото филмче пред ОН,но само бързата реакция на Русия и намирането на обгазеното дете(на което естествено нищо му няма),успяха да неутрализират още една скалъпена агресия срещу Сирия.Не Русия а САЩ произвеждат Биооръжие в собствените си лаборатории,360 на брой в 31 държави,а те са забранени в цял свят.Та кой трябва да съдиме, е ясно на цял свят,само не и на наглите от САЩ.
  • 108 Остава само Китай

    1 20 Отговор
    Русия беше, стана по голям брат Америка, следва Китай
  • 109 БОРУНА ЛОМ

    17 0 Отговор

    До коментар #94 от "Heraqul":

    АБЕ, МАЙ ИМАШ,, ЛУДА КРАВА,, У ГЛАВАТА
  • 110 брадат

    25 1 Отговор
    Марш от държавата ни тр..тит.
  • 111 БОРУНА ЛОМ

    8 0 Отговор

    До коментар #106 от "нашия":

    КЛЕТВАТА ПРЕДИ,,, 89

    Коментиран от #135

  • 112 вУЙЧО

    2 5 Отговор

    До коментар #68 от "БОЛШЕВИК":

    СИ ТИ
  • 113 АНДРЕЙ

    2 25 Отговор

    До коментар #68 от "БОЛШЕВИК":

    от детето до старика всички срещу болшевика
  • 114 А бе

    17 0 Отговор

    До коментар #35 от "Иво":

    Що не си гледаш овцете....
  • 115 А тея престъпници... първо тях

    34 1 Отговор
    Американската машина за преврати:
    унищожение на демокрация от 1953 г..........
    Усилията на САЩ за отстраняването на чуждестранни
    правителства правят света по-опасен и по-малко
    справедлив.
    Ноъм Чомски намира "за най-добра книга по темата" класическата разработка на Уилям Блум
    "Убийството на надеждата: интервенциите на американските военни и ЦРУ след Втората световна
    война" (Killing Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II). "Убийството на
    надеждата" е историческият контекст на събитията в Украйна, които гледате по телевизията. Днес
    това заглавие е изключително подходящо, когато виждаме как надеждите на хората от всички
    региони на Украйна са жертвани заради същите онези цели, заради които пострадаха народите на
    Иран (1953 г.), Гватемала (1954), Тайланд (1957), Лаос (1958-1960), Конго (1960), Турция
    (1960, 1971, 1980), Еквадор (1961 и 1963), Южен Виетнам (1963), Бразилия (1964),
    Доминиканската република (1963), Аржентина (1963), Хондурас (1963 и 2009), Ирак (1963 и
    2003), Боливия (1964, 1971 и 1980), Индонезия (1965), Гана (1966), Гърция (1967), Панама
    (1968 и 1989), Камбоджа (1970), Чили (1973), Бангладеш (1975), Пакистан (1977), Гренада
    (1983), Мавритания (1984), Гвинея (1984), Буркина-Фасо (1987), Парагвай (1989), Хаити (1991
    и 2004), Русия (1993), Уганда (1996) и Либия (2011). Този списък не включва примерно същото
    количество неуспели преврати, а също преврати в Африка и на други места, където намесата на
    САЩ не е до
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Механик

    29 1 Отговор
    Виетнам, Лаос, Камбоджа, Корея, Ирак, Иран, Югославия, Сомалия, ...........................................атомна бомбардировка над Япония със стотици хиляди убити МИРНИ хора ????????????????????????????
  • 118 преминаващ

    10 4 Отговор

    До коментар #41 от "Обратно в спиртоландия":

    Не знам дали е пътничка но ти със сигурност си пътник!
  • 119 РЕАЛИСТ

    20 1 Отговор
    Зарових се сега в биографията на Херо Мустафа. Никога не е посетила роденото си място Ербил. Както е казано" Никой не е пророк в собственото си село"
  • 120 Баце

    24 1 Отговор
    А вас кога ще ви подведат под съдебна отговорност???? Поводи много: Югославия , Ирак, Сирия, Либия и още много други . Нагли .......
  • 121 Руската убийствена политика за българите

    1 31 Отговор
    За огромното мнозинство от хората в България, след 50 години на див и варварски сталинистки комунизъм И съветска окупация с подчинение и пълна руска зависимост на България, Нищо не може да промени любовта и преклонението на българина към страната на Свободата- САЩ...!!!

    Коментиран от #125

  • 122 от мен да знаеш

    33 1 Отговор
    Мустафе , загубихте и последното привлекателно нещо дето имахте , така наречената " Американска мечта " , от тук нататък сте най-мразената сбирщина , нарекла себе си държавата САЩ , по целия Свят , морално напълно пропаднахте , държите се чрез подкрепата на сателитни и марионетни режими , иначе загивате като империя създадена в резултат на ВСВ.
  • 123 Патриот

    26 1 Отговор
    Помакиньо отвратителна, марш от България! Неизличим тумор те чака!!! Нека!!! Ще!!!
  • 124 Бива

    29 1 Отговор
    ли така,бе хора тъкмо седнах да вечерям,ама като видях тоя американси киликандзер...Нагло,грозно и лицемерно същество..А ма маймуно саксонска ти ли точно ще говориш за отговорност?След като съсипахте и окрадохте половината свят и избихте сума ти народ.Сега обаче не познахте.Преди беше охлюва Елцин,сега е Вл, Ппутин.
  • 125 Я се

    23 1 Отговор

    До коментар #121 от "Руската убийствена политика за българите":

    пръждосвай в САЩ страната на свободата и ни остави на мира.
  • 126 Тома

    18 0 Отговор
    Въх мари майко кой го каза това
  • 127 Държава-

    21 1 Отговор
    Паразит. Това сте вие. Живеете върху гърба на целия свят и ресурсите на другите. Войната е вашата същност.
  • 128 Българка

    12 1 Отговор
    Tлъста лелка ядяща турски Хот дог - X..
  • 129 дядото

    19 1 Отговор
    да русия м.б.трябва да бъде подведена.но ще кажеш ли на българите ,че сащ трябваше да бъдат подведени много пъти и за много такива деяние.или сащ трябва да са недосегаеми.и ще дадете на по-висока цена на ес 15-16 милиарда куб.метра газ.кога ли ще остане и за нас 3 милиарда.всичко ви и фейк.
  • 130 Вонбон

    9 0 Отговор
    А тебе за какво или си много праведна а
  • 131 Тотьо

    9 0 Отговор
    И тебе също дет ти гледаме блъснатата физиономия и гладкия мозък.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Българин

    14 1 Отговор
    Тия колко са нагли....
    Но като си колония ти пращат дори такива неща да те управляват.
  • 134 Отговор

    15 2 Отговор

    До коментар #9 от "Факти":

    А къде остави всички краварски президенти военно престъпници заповядали убилийството на милиони хора по света?
  • 135 нашия

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "БОРУНА ЛОМ":

    А ха ....преди 89
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Херо Мустафа

    10 1 Отговор
    Гунчева те е издала на Путлер и той ще каже на рашистите да ти пуснат много точки.
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Хahaha

    14 1 Отговор
    Истината е, че ще има нов Нюрнбергски процес и подсъдим няма да е Путин. Европа отново е пълна с нацисти и това личи по позицията на Израел.
  • 140 Хahaha

    14 1 Отговор

    До коментар #9 от "Факти":

    По вероятно някои европейски лидери и такива от САЩ да последват съдбата на един лидер на Германия от преди 70 г.
  • 141 Да ама не

    12 1 Отговор
    Предлагам да ни върнат парите и да вземем самолети Грипен.
  • 142 Копипасте

    9 0 Отговор
    Щях да съм дълбоко впечатлен, ако кабелната ми ТВ нямаше копче за да си го гледам тъпото интервю! Ама не! Мичето се е напънало да заработи впечатлявайки ни, обаче е сбъркала столетието с тия нови комуникации и СМИ!
  • 143 Към премиера

    15 1 Отговор
    Гн премиер бяхте токова възмутен от изказването на руския посланник и реагирахте все едно лично ви обидиха. Сега очакваме също такава светкавична реакция и към американския посланик, и към украинския който задмина и Зеленски по заповеди какво да правим ние българите. Докажете че не сте пристрастни към тези посланници, позволили си да се намесват във вътрешните ни работи.

    Коментиран от #161

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Бай Илия

    15 1 Отговор
    На 8 юни 1972 година една снимка обиколи целия свят: едно чисто голо момиченце бяга от напалмовата атака, извършена във виетнамското село Чанг Банг. Детето е 9-годишната Ким Фук.Освен Хирошима и Нагазаки Напалма които е хвърлял САЩ В ВИЕТНАМ!
  • 146 Жоро

    11 1 Отговор
    Карибската криза 1962 защо САЩ заплашиха с ядрено оръжие за да не разположи СССР ракети в Куба?

    Коментиран от #147

  • 147 Жоро

    12 1 Отговор

    До коментар #146 от "Жоро":

    Карибската криза е най-острата международна криза по време на Студената война, възникнала в отношенията между СССР и САЩ във връзка с построяването на съветски установки за изстрелване на балистични ракети в Куба. САЩ какво търсят в Украйна?

    Коментиран от #149

  • 148 Джон

    10 0 Отговор
    Нюрнберския процес е станал след като Германия е била победена . Русия не е победена! А победителите не ги съдят за справка САЩ
  • 149 Копипасте

    6 1 Отговор

    До коментар #147 от "Жоро":

    А преди това американците пък вече бяха започнали с ядрените ракети в Турция! И това е било! Каквото повикало ...! Необяснимо защо англосаксите и руснаците постоянно, т+по и упорито се ритат по кокалчетата като в мач от селските групи!?
  • 150 chi

    11 1 Отговор
    И това ако не е лицемерие, здраве му кажи...
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Zвяра 🇷🇺

    14 2 Отговор
    Херо трябва да бъде арестувана от бг прокуратура и да отговори за престъпленията които САЩ продължава да върши срещу България !
  • 153 Доктор Ох боли

    8 0 Отговор
    Не е смешно . Болестта я кара
  • 154 Преди Русия да бъде обвинявана, има

    14 1 Отговор
    Много други, които трябва да бъдат подведени под отговорност за военни престъпления!! Някой да не знае кои са??
  • 155 Гай Турий

    15 0 Отговор
    Защо няма нито едно ласкаво мнение за тая козя Яга? Как може да не уважаваме нашите господари отвъд Атлантика?! Тия не разбраха ли вече, че тук никой неплатен с зелени гущери и с чиста съвест не ги "обича"?
  • 156 А за Краматорск и Буча

    14 0 Отговор
    нещо да каже женицата? А може и за бомбардировките над Югославия, подписани лично от сегашния президент на САЩ? За Виетнам, Гранада, Сирия, Либия, Ирак - в повечето страни инвазията е съчетана с убийство на законния премиер? За Хирошима - защото за престъпления срещу човечеството давност няма? Престъпленията на САЩ са толкова много и големи, свързани с толкова жертви на невинно население, че на този фон лъжата, че НАТО няма да се разширява на изток, звучи като детска свада...
  • 157 Хаберий

    12 1 Отговор
    Кой в правителството на просто Киро ще обясни на народа, който вчера се е удивлявал на рева от небето, защо вчера американски Ф-35 прелитайки над пловдивска област пръскаха аерозоли?! Какви небесни дарове ни спуснаха тия негодяи?
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Факт

    4 0 Отговор
    И САЩ!
  • 160 Мераклията

    4 1 Отговор
    Aз обичам Гуантанамо.
  • 161 Моряка

    6 0 Отговор

    До коментар #143 от "Към премиера":

    Точнов десятката.В сравнение с особено ценните указания какво е длъжна да прави България,отправени от украинския посланик,изявленията на руската посланичка са самомило пролетно чуруликане.Но нашите атлантически подлоги чуват само с едното си ухо.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Фройд

    4 0 Отговор
    Това ли е дистанционното на простокирето ?
    Кой твърдеше че в България не се произвеждат тИлИвизори ???
    Имаме си тиливизор , боко ф16, първа версия, имаме си просткирето , модел македонски . Е , може и да е лампов приемник, но приема правилно.....,.
  • 164 добрутро

    10 1 Отговор
    Предлагам огромна манифестация-протест пред американското посолство, с хиляди литра червена боя и преименуване на улиците около посолството "Героите на Ирак", "Героите на Афганистан" , "Героите на индианските американски племена", "Героите на Виетнам, Камбоджа Лаос и Корея", "Героите на всички потиснати от американския фашщизъм ботуш". СВОБОДА!!! СВОБОДА!!! СВОБОДА!!!!
  • 165 Матин

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Факти":

    Това ще стане, когато НАТО изчезне от лицето на земята!
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Гид бай

    5 1 Отговор
    Нагла, безпардонна.
    Но проста като останалите кравари.
    Да взема самолета и ... да се пръждосва!
  • 168 Хихи

    3 1 Отговор
    Тая е егати Грозилището!
    Крава
  • 169 ТОГАВА ДАЙТЕ ДА СЪДИМ И САЩ

    3 1 Отговор
    ЗА СЪЩОТО И ДА СРАВНЯВАМЕ ВАШИЯ МИЛИАРД УБИЙСТВА СЪС РУСКИТЕ , ХАЙДЕ ДЕ !
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Гледна точка

    2 0 Отговор
    А вашите престъпления? Колко локални войни и цветни революции организирахте през последните 30 г.??? Вашата " военна операция" в Сърбия ?! Колко избити цивилни? Колко разрушени граждански съоръжения и сгради, колко бомбардировки с обеднен уран? Колко са болните от рак в Сърбия днес и защо ви съдят в международен съд? И това само в Сърбия!
  • 172 Кравата хеюифорт

    1 0 Отговор
    Кво се прави на ущипана нали нейната оправда причини таз война да заминава от тук ами то нашите управници я кътат няма оправя ами поне да не се показва
  • 173 Димитър

    1 1 Отговор
    Явно чебурашките преобладават в този сайт. Да наречеш американския посланик проста е направо грозна простотия и невежество
    Та тази жена знае девет езика и цял живот е учила. Станала е дипломат благодарение на личните си качества и способности. А не като в комунистическа България ставаш дипломат само защото си връзката и си от БКП, БСП, Дс. Това че не си достатъчно образован и миришеш на чесън не е новина за българските дипломати. Сравнете Херо Мустафа със сегашния министър на външните работи мяукащата Генчовска и ще разберете каква е огромна разликата в полза на Херо Мустафа . Засрамете се имайте поне малко уважение към интелекта на посланик Мустафа. Или предпочитате руския посланик Митрофанова която редовно се намесва във вътрешните ни работи и ни обижда нас българите с най обидни думи и изрази, а да не коментираме нейния посредствен руски интелект.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове