11 Април, 2022 09:30 1 379 28

Гюров: Оттеглянето ми бе правилният ход

  • андрей гюров-
  • оттегляне-
  • правилен ход

Просто Любомир Каримански идва от българския банков сектор и това ни притеснява, тъй като предизвиква определени съмнения. Освен това ние имаме забележки и в нещата, които той представи по време на изслушванията му в парламента за поста, каза още Гюров 

Гюров: Оттеглянето ми бе правилният ход - 1
Снимка: bTV

"Ние не подлагаме на тест нашите коалиционни партньори, а им даваме шанс. Останалите партии в коалицията, обаче не подкрепят Любомир Каримански за управител на БНБ. Ако се стигне до гласуване на неговата кандидатура и той получи подкрепа от опозицията, в лицето на ГЕРБ и ДПС, това ще е една нова коалиция". Това заяви пред bTV председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.
Ден по-рано той съобщи, че се оттегля от надпреварата за БНБ. По думите му, причината е разцепление в коалицията по този въпрос.
"Както се видя издигането на кандидат за управител на БНБ доведе до разцепление в коалицията. Изтеглянето ми от битката за поста е шанс да се потърси нова личност, обединяваща кандидатура, която да има мандат за бъдещето на БНБ. За това сега оставяме на нашите партньори да решат дали трябва опозицията да подкрепи другия кандидат Любомир Каримански", заяви Гюров, цитиран от actualno.com.

Той коментира причините заради, които от Продължаваме промяната няма да го подкрепят за управител на БНБ.

"Просто Любомир Каримански идва от българския банков сектор и това ни притеснява, тъй като предизвиква определени съмнения. Освен това ние имаме забележки и в нещата, които той представи по време на изслушванията му в парламента за поста. Те се различават от това, което предварително е заложено в коалиционното ни споразумение", уточни председателят на най-голямата парламентарна група.
Андрей Гюров коментира и критиките по негов адрес относно професионалната му биография. "Няма нищо, което да крия и в нея се вижда къде колко време и за кого съм работил. Няма нещо, което да поражда безпокойство. През последните седмици опозицията не успя да открие нищо притеснително и това ме радва. В периода 2008 -2010 година преподавах във Виенския университет, а след това бях зам.-директор и прокурист на дружеството “Пирин голф", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    22 6 Отговор
    Гюров: Оттеглянето ми бе правилният ход. МА,ДА! ОТТЕГЛЯНЕТО НА КИРЧО И КОКОРЧО СЪЩО ЩЕ Е ПРАВИЛЕН ХОД. ТРЯБВА ДА СЕ УСЕТЯТ ВЕЧЕ. КАТО ТЕБЕ.
  • 2 Последния Софиянец

    21 6 Отговор
    Време е всички да се оттеглите в детската градина.
  • 3 Трагедия

    16 4 Отговор
    Така е! Като не ставаш за този пост,това е правилното решение!
  • 4 ТаУмВзе

    16 1 Отговор
    Поредната врътка в Схемата, която засмърде!
  • 5 Българин

    18 6 Отговор
    Правилния ход е веднага да се оттегли цялото смотано правителство.

    Коментиран от #8

  • 6 Пич

    20 4 Отговор
    Кой те е питал па тебе , какво мислиш ! Наредиха то да скачаш в играта , сега ти нареждат да изскачаш ! Та не се пъни , да се правиш на решителен , господин слуга ! Господарите ти осъзнаха , че ще изпуснат целият кокал , това е !!!
  • 7 Данъкоплатеца

    8 2 Отговор
    и двамата неставате, да поканят някой с реален опит в големите Ес и Световни банки
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Евала

    6 3 Отговор
    за което ! Най - правилното в ситуацията , респект !
  • 10 пфууууу

    2 6 Отговор
    Това в ушите част от докторантурата ли е? Щото той и без това нон-стоп я поправя...
  • 11 въпросче

    6 2 Отговор
    "да поканят някой с реален опит в големите Ес и Световни банки" Кого да поканят? Кой ще си остави хубавата работа,дебела заплата в евро и удобния си живот на Запад,та да дойде тука и да си чука главата?! Трябва да са луди!

    Коментиран от #14

  • 12 Хахаха

    7 3 Отговор
    Всички, които пращат от Козяк през ПП, ДБ са високо некомпетентни и нагли !!!! ДОКОГА ,?
  • 13 А разберете се

    6 2 Отговор
    "Както се видя издигането на кандидат за управител на БНБ доведе до разцепление в коалицията...." От сутрин до вечер чета и слушам как коалицията е стабилна, а сега била разцепена. Хайде разберете се ако обичате и не не правете на луд. Стабилни ли сте, някой от вас надрусани ли сте или сте разцепени....
  • 14 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "въпросче":

    Луди са тези, които гласуват за крадците

    Коментиран от #26

  • 15 жгтр

    3 2 Отговор
    За важни постове в Бг винаги кандидатът е само един човек. Уж демокрацията е състезателност, но накрая винаги е състезание с един кон. Бившите управляващи държат всички лостове на държавата. Сега чрез ИТН ще държат и БНБ с валутния резерв. Предварително знаехте, че ИТН са Троянският кон в НС. Две правителства провалиха. Или ще провалят коалицията, или ще клекнете пред статуквото в лицето на ИТН.
  • 16 Z-Entropa 2009

    4 1 Отговор
    Жалко за доброто CV на човека:-)))
    Ама всичките ни управници са с перфектни CV за днешните ни условия за EU и nato територията.
  • 17 т66стг

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "ГербавБоклук":

    Ами той Кйримавски разчита май точно на гласовете на крадливата мутра и шайката му.
  • 18 хмм

    5 4 Отговор
    Гюров се оказа слабохарактерен и неустойчив на стрес теста.
  • 19 hahaha

    7 2 Отговор
    прокуриста на Пирин голф е изключително подходящ за директор на БНБ....
  • 20 неее

    5 5 Отговор
    Оттеглянето на Гюров не е правилният ход. Много бързо се предаде! Това показва, че не е бил за този пост.

    Коментиран от #28

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 май май

    6 2 Отговор
    Каримански е кандидатура по-скоро на ГЕРБ и ДПС. Ще видите на гласуването. И уж искахме Промяна и изчегъртването на ГЕРБ, а всъщност ГЕРБ и ИТН са в един отбор и тона ще проличи на избора на гуверньор. Българският народ пак излъган.
  • 23 хаха

    3 1 Отговор
    Крадливата мутра и шайката му ще гласуват в подкрепа на лъжците ИТН. И така ИТН и ГЕРБ ще плеснат с ръце и ще се прегърнат. А народа пак ще духа супата. Поредните мошеници от ИТН излъгаха народа.
  • 24 Behemoth

    2 0 Отговор
    Абе има един всепризнат авторитет ..в момента е безработен и скучае в един зайчарник...
  • 25 То по принцип всички олигарси от бившите

    0 0 Отговор
    То по принцип всички олигарси от бившите соц-държави в ЕС забогатяха,чрез “усвояването” на европейските пари!
    ….Надявам се поне малко да остане и за народа,а ма надали!.. Няма да ви дадем и БНБ..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хайде

    3 1 Отговор
    Дано повлече крак ! След него и цялото правителство ! Направете нещо добро за България , подайте си оставката .
  • 28 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "неее":

    Да се махат всички предатели и престъпници
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол