13 Април, 2022 09:20 1 115 34

Тагарев: Недопустимо е да се търси баланс между жертва и агресор

  • тодор тагарев-
  • украинска армия-
  • военна помощ-
  • мариупол

По думите му тезата, че ще бъдем въвлечени във войната с предоставяне на военна помощ, е напълно несъстоятелна

Тагарев: Недопустимо е да се търси баланс между жертва и агресор - 1
Кадър NOVA NEWS

"Всеки мислещ човек със съвест е задължен да помогне на Украйна. "Тезата, че така ще бъдем въвлечени във войната е напълно несъстоятелна. Всички, които твърдят това, виждат позитиви за себе си. Няма съмнение кой е агресорът и че се извършват военни престъпления. В нашето публично пространство все още се търси "баланс" между жертва агресор, това е недопустимо". Това заяви проф. Тодор Тагарев, бивш министър на отбраната за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

"Може да спадне подкрепата за военните действия за Русия, но това ще отнеме месеци. Основните усилия трябва да са насочени към подпомагане на украинската армия. Включително с по-тежко въоръжение", коментира Тагарев. Той бе категоричен, че министър Заков е бил спрян за предоставяне на военна помощ. "Има опасност след войната да се окажем музей на руско тежко въоръжение, което не можем да поддържаме", обясни той.

Според него първоначалното намерение за бърза победа не е успяла, тъй като Путин не е разполагал с реалистична информация. "Военни части на Русия ще провеждат дори демонстративни действия и на Север. Няма риск за Одеса, докато Украйна удържа Донецк и Мариупол. Важно е да бъде постигнато нещо, което да бъде представено като победа от руската пропаганда", смята той. И допълва, че санкциите няма да имат бърз ефект, защото Русия е твърде голяма държава.

"Русия категорично не успя да завладее Украйна, сега целите са по-реалистични - териториите на изток и да лиши страната от излаз на Черно море. Като силите на Русия са в източната част на Украйна, линиите за доставка са по-къси и по-лесни за изпълнение, трябва да се притесняваме от тежки сражения. Руските войски унищожават енергийна и транспортна инфраструктура", отбеляза проф. Тагарев.

По думите му хипотезата да се закупят няколко бойни самолета от един и същи вид е невъзможна, а по-скоро трябва да се търси вариант за купуване на Ф-16, използвани от съюзници. Казусът със залавянето на близкия до Путин Медведчук и желанието за размяна за украински войници според Тагарев показва готовността на Украйна да се защитава.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиква американска

    34 10 Отговор
    Кое е това старче, че и акъл ръси?
  • 2 Петко

    32 9 Отговор
    РФ нее агресор,искам да купим нови Миг-29М2 общо 16 броя,а не да даваме пак 3 милиарда за ртсунки на Ф-16

    Коментиран от #16

  • 3 ТаУмВзе

    30 7 Отговор
    И тоя е изоглевено улав на Хранилката!
  • 4 Toshko

    29 6 Отговор
    Вие сте агресори по цял ден !

    Коментиран от #5

  • 5 Грешиш много

    20 7 Отговор

    До коментар #4 от "Toshko":

    Русия нее агресор

    Коментиран от #8

  • 6 Тагарев

    25 9 Отговор
    Избега му поста с хранилката и сега поучава, боже пази БГ от такива човекоподобни!
  • 7 Б А Й Х @ Й ‼️

    32 8 Отговор
    Ами то всеки мислещ човек не гаси пожар , като налива бензин в огъня ❗ Ама за да мислиш трябва ум, а за да папагалстваш - стигат човка и храна ❗
  • 8 Toshko

    28 4 Отговор

    До коментар #5 от "Грешиш много":

    Говоря за тези евроатлантически проповедници да погледнат първо США какви ги е вършила и тогава да говорят !
  • 9 хоминид

    28 6 Отговор
    Този американски продоволец и родинопродавец докога ще ни го навирате в очите?
  • 10 Пич

    28 8 Отговор
    Тагарев , ти потърси баланса , между глупак , и продажник !!! Или , работиш и двете по съвместителство ???!!!
  • 11 ежко

    27 4 Отговор
    Няма бивш министър на отбраната който не пее тази песен!Те по това ги избираха!А който не пее в хора е министър за кратко!

    Коментиран от #21

  • 12 аман от тия

    17 7 Отговор
    Пич , агресията има различни форми на проявление , така , че малко се затрудняваш с квалификациите , кой агресор , кой жертва . Вероятно защото си предварително позициониран .
  • 13 Българка

    8 24 Отговор
    Имам чувство, че тук има няколко путинови трола, които пишат от различни никове едни и цъщи недопустими за човешкия разум цинизми. Ако Русия не е агресор, то кой нападна Украйна? Украйна сама ли се нападна? Кой сипе бомби над украинските селища и мирни жители? Кой потопи в кръв , зверства Украйна? Дори дивите животни изглеждат добрички пред зловещите руски орди убийци

    Коментиран от #20, #22, #24, #28, #29, #34

  • 14 Баш софиянец

    17 5 Отговор
    Хубаво, че тоя не стана министър. Иначе - жална ни майка. Такова безумие няма просто.
  • 15 Притча

    18 3 Отговор
    Винаги управляващите и техните шутове са пропагандирали "БРАТЯ ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ"! "Братята" все трябва да дават, а властниците се крият! Който иска война да ходи да се бие /Даже ще му платят/ , но собствената кожа е най скъпа! Така, че всички киевски възпитаници и почитатели - КРЪГОМ И КЪМ КИЕВ с по един калашник и 4 пълнителя, защото друго оръжие в армията НИ няма!
  • 16 I C Phone

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Петко":

    Царевицата ли ще ръсиш с тях
  • 17 Този е отврат,

    19 4 Отговор
    видя ли го и ми се повдига!
  • 18 Перо

    17 5 Отговор
    Селски олигофрен с деменция и кафяви петна!
  • 19 aZ #Русские своих не бросают!

    18 5 Отговор
    Скоро заради думите си Тагарев ще изглежда по-смешен и жалък отвсякога... :)))
    Реалността е съвсем различна!
  • 20 И аз имам чувства

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Искаш ли да се "вземем"?
  • 21 Перо

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "ежко":

    Същото е и в другото министерство МВнР!
  • 22 Bar

    5 20 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Не са няколко троловете, а са 20-30 и се надъхват един друг като си слагат плюсчета. Пискливи са много, но са малко. Не им се впрягай, от най долната прослойка в обществото са.
  • 23 Пламен

    2 9 Отговор
    Тази сутрин по бТВ един царски русофил който се съмнява в геноцида в Украйна, каза какво казал Бисмарк преди 150 години, само пропусна да каже , че тогава не е имало смарт телефони. И такива са били министри, явно защо сме в това положение.
  • 24 поздрави на жапащото около росенец

    14 4 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Не ти оспорвам чувствата , ама Украйна я нападнаха разни мераци да се оборудва с американски военни бази , членство в НАТО , притежаване на ядрено оръжие , а това са си все прояви на агресия , когато е съпроводено с враждебност и е под носа ти . В голяма простотия изпадаш , ако това го определяш като путинизъм , много предубедено и опростенческа тълкуване на нещата.
  • 25 Право на мнение

    6 0 Отговор
    Всяко мнение си е лично разбиране на света. Това означава, че има и право противоположно такова. Отнася се за двама, две партии, две страни, две системи. Важен принцип е поведението на маймунката - преди да глътне орехът си го премерва отзад. Този важен "принцип" много често е нарушаван от двама, две партии, две страни, две системи. Последиците са резултат.
  • 26 Божее колко много истина

    14 0 Отговор
    Европа се самоубива! Не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите....
    Петко Добрев – анализатор 9.2.22 в Епицентър.
    Когато Путин ни казваше: "Посъветвайте Зеленски да изпълни Минските споразумения", какво правихме европейците? Ами занимавахме с вредата от мусаката и джендър стремленията.

    Е, не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите. И европейците трябва да си отговорим на най-важния въпрос – щеше ли да има война, ако бяха изпълнени от страна на Украйна Минските споразумения? Не, нямаше да има.
    И защо трябва тогава да се правим на идиoти и да търсим вината единствено и само в Пyтин? Вината е преди всичко в нас, европейците, защото позволихме на Украйна да не изпълни Минските споразумения. И в резултат на това днес страда цяла Европа.....
  • 27 Всеки мислеш човек те презира!

    13 0 Отговор
    Всеки мислеш човек,би те вкарал в затвора,защото получаваш пари от САЩ и си член на Атлантическия клуб,а това е антибългарска НПО финансирана от САЩ.На всеки мислеш човек е ясно на кого служиш.И на всеки мислеш човк е ясно ,че да помага на едната страна, е участие в конфликта,както и да го погледнепш,дори и юридически и морално.И на всеки мислеш човек е ясно,че върхът на лицемерието е да скандираш за спиране на войната,но в същото време да я удължаваш с вооенна помощ.И на всеки мислеш човек е ясно,че Украйна няма и 1% шанс срещу Русия и всякаква намеса на страната на губещия е пагубна за всеки,който участва в този цирк.И на всеки е ясно че жертвата не е Украйна а руското население в нея и че войната не се води от 40 дена а от 8 години.Явно страничния ефект от ваксината, освен инфаркт и инсулт,включва и амнезия.
  • 28 Един и същи трол си с 10 ника ,по цент

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Артогантно и нагло е,трол като теб,да нарича другите тролове и да се представя за нещо българско,а всъщност не е!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Алея на ангелите

    3 1 Отговор
    Не давайте оръжия на фашистите за да не избиват децата в Донбас
  • 31 как пък не

    3 0 Отговор
    "Всеки мислещ човек със съвест е задължен да помогне на Украйна" това драги ми сънародници е манипулация на общественото мнение.. Ако не мислите като нас, сте лоши хора.. И ако те е завъртял живота, следваш.. просто нямаш нито времето, нито енергията да се информираш от истински източници. Срам е медията в България, СРАМ!!
  • 32 Otoplitel

    3 0 Отговор
    Съгласен.Но там е и Донбас.Вие с какво помогнахте на Логанск и Донецк..Или там няма хора,емигранти,няма Точка У.Какъв ви е моралът.По какъв принцип и кой ви дава право да делите хората.Това е човеконенавистна политика и ако светът оцелее ще ви пишат в учебниците като изповядващ расизъм.
  • 33 оня

    1 0 Отговор
    Ти отивай да помагаш на фашисти, мислещия:))
  • 34 оня

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Ти па си намери един ко4, па тогава ръси глупости:))
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове