15 Април, 2022 08:51 2 148 41

Проговори сестрата на бесарабския българин, попаднал в руски плен

  • бесарабски българин-
  • мариупол-
  • капитан бурлаков

Три дни семейството мисли, че той е мъртъв

Проговори сестрата на бесарабския българин, попаднал в руски плен - 1
Кадър бТВ

Бесарабски българин - капитан на украински хеликоптер, оцеля след като машината Ми-8 беше поразена от руска ракета край Мариупол. Димитър Бурлаков, първоначално е бил обявен за мъртъв. По-късно обаче става ясно, че е жив.

Сестрата на Димитър - Райна Манджукова сподели, че чудото, че брат ѝ е жив след 3 дни ад, не може да се опише с думи.

Капитан Бурлаков е най-малкият в семейството. Съпруг и баща на 2 деца – 6- годишният Стефан и малката 9-месечната Злата. Настанен е във военна болница в Крим с тежки наранявания на краката и лявата ръка.

Манджукова се надява да има размяна на пленници и поясни, че осъзнава, че няма как това да зависи от България.

Тя разказа и че преди да изчезне, брат ѝ всеки ден ѝ е писал.

За нас той е герой и се надяваме скоро да го видим, споделя Райна.

Сънародникът ни е бордов техник на вертолет МИ-8 на украинската служба за търсене и спасяване.

5 април обаче преобръща живота на близките му. Тогава военните на Украйна им съобщават, че хеликоптерът на Димитър е ударен при ракетен обстрел.

До 8 април сънародникът ни се смяташе за безследно изчезнал. От статия в руски медии съпругата на Димитър разбира, че мъжът ѝ е жив. Впоследствие Димитър успява да ѝ се обади.

Манджукова пък разказа и за мечтата на брат ѝ да стане летец и че именно заради нея остава в Украйна.

"Той сбъдна своята мечта да лети и най-невероятното е, че той не е просто военен, той е страхотен баща и съпруг", каза още сестра му.

Манджукова обясни, че мисията на брат му е била спасителна, както и сам той казва във видео, разпространено от Русия.

Жената е писала на всички, на които трябва, за да се организира размяна и се надява да се случи скоро.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 66 Отговор
    РУСКИ АГРЕСОРИ УБИЙЦИ
  • 2 !!!?

    79 15 Отговор
    А от тия хиляди бесарабски българии, попаднали в укро нацисткия плен, защо не цитирате??
  • 3 Давай З

    60 5 Отговор
    А интервю с блузките на моряците,ще имаки? Или те говорят неудобни неща.?
  • 4 Кики

    65 9 Отговор
    Този има късмет че е попаднал в плен на руснаците , руснаците настаняват украинските пленени в хилтон и шератон , ако беше в плен на укрите досега да беше забит на кол
  • 5 Гоце

    26 3 Отговор
    Едно е сигурно: Каракачанов няма да защити този българин.
  • 6 Балканец

    30 4 Отговор
    Раиса, в Украйна е забранено да се гледат и да четат руски медии! Ти защо извършваш недемократични действия,които са забранени със закон?! Ааа, лошо, Джуджаров, лошо! Иначе няма да е лошо,бесарабските българи да се организират и да помислят,за бълещето нацелия регион в Молдова,южно от Комрат до Измаил и Одеса в Украйна.
  • 7 Хахаха

    55 7 Отговор
    Руснаците го лекуват във военен хоспитал в Крим. Това е хуманизъмът. Не го кастрират, не му отрязват крайниците, не го прострелват и да се радват на агонията му, както правят украинските фашисти с руските войници.
    В Крим го лекуват....чак и е страх да каже, кой го лекува. Ама е бил добре.
    Вчера пленените и ранените войниците от Украйна разказваха, как руснаците ги носят, враговете си!!, няколко километра на ръцете си до хоспиталите. Ето това е руският войник. Няма злоба, няма отмъстителност. Не се отнася за нациститеот Украйна, естественно. За тях спасение няма да има. И милост също.

    Коментиран от #15

  • 8 Бесарабския Българин?? Смачкаха

    42 9 Отговор
    Българите в Украйна!! ТАЗИ за какво Реве сега?? Каквото търсил брат и това и намерил! Да Реве на Бандеровците, за тях е работил брат и!!
  • 9 Крим

    36 7 Отговор
    Ти бъди благодарна че е руски пленик !!! И не чакай да го разменят че ще го свитнат нека си живеееее мирно там!!!!!
  • 10 Хахаха..

    37 7 Отговор
    Тоя не стига че го лекуват руснаците,ами и през ада минал! И кого е тръгнал да спасява? Бандерите които забраняват българския и горят и убиват българи ли???
  • 11 Верно ли

    32 8 Отговор
    Мхм, а тая да продължава да носи синьо-жълтата лентичка... Ако беше обратното, сигурно щяха да го ритат в главата и да го застрелят като куче!
  • 12 плевен

    35 6 Отговор
    Чак е смешно как се опитват да ни манипулират с бесарабските българи. След преврата на Майдан, те бяха най- малтретираното малцинство в Украйна. Тогава медиите показваха как се гаврят с тях, и как ги изхвърляха от парламента. И сега е така, но цензурата е тотална. И току ще намерят някой "правоверен" за да ни го показват.
    Въобще не ми пука за "българите", които воюват за Украйна. Те са еденици. Могат да подсмърчат колкото си искат.

    Коментиран от #18

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 10 Отговор
    БЛАГОДАРЯ за инфо рмацията госпожа АТАНАСОВА

    Коментиран от #29

  • 14 Пич

    34 6 Отговор
    Историята , макар и недоизказана , е ясна ! Мобилизиран насила от украинците ! Поставен в ситуация , без право на избор ! Заловен от руснаците , и тия " гадове " , вместо да го разстрелят , за да оправдаят западната пропаганда , имат наглостта да го държат жив ! Не е политкоректни към фашистките тезиси на запада , някак си !!! А разтревожената сестра , дори не смее да благодари на руснаците ! И е права , защото знае що за стока са украйнците !!!

    Коментиран от #26, #27

  • 15 Freedom Fighter

    5 33 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Ти на луната ли живееш, руски войник и хуманизъм са две несъвместими понятия. За да си хуманист трябва да имаш мозък, а това при тях липсва. Техния мозък се е развил толкова колкото да стоят прави и да ходят до външната си тоалетна.
  • 16 Бравос

    24 1 Отговор
    Сега остава мисирките да пуснат статия какво казват роднините на истинските българи - моряците от Царевна, за спасяването им.
  • 17 другарят

    23 2 Отговор
    Такива укро-нацистите ги доубиват, а не ги лекуват в болница! Руснаците даваха репортаж за двамата оцелели украински пилоти при опит да евакуират западните инструктори от Мариупол, ама тая овца е спала!
  • 18 Хахаха

    26 2 Отговор

    До коментар #12 от "плевен":

    В България манипулаторите търпят пълен провал.
    Българите може и да са най бедните материално в ЕС, но се оказаха на будните, най интелигентните и най неподатливи на активната агресивна и едностранчива русофобска пропаганда. И всичко това успяват да запазят при тоталната диктатура на русофобите във властта.

    Коментиран от #31

  • 19 Гецо

    22 2 Отговор
    Отива да спасява фашисти от Азов! Па и фашистки лентички си сложила! Забранено ви е да публикувате коментари! Фашонги мръсни!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 !!!?

    3 16 Отговор
    Кремълските нацисти пленири един българин герой !!!?
  • 22 Гецо

    9 0 Отговор
    Забранено ви е да публикувате коментари! И като как ще ми спрете достъпа?! Давайте де! Спирайте го!
  • 23 9689

    10 0 Отговор
    Дано оздравее и да разкаже истината.
  • 24 скф

    16 0 Отговор
    На тази брат и сигурно е летял в Мариупол дечица да спасява. Напишете и кого е возил в хеликоптера
  • 25 Той и поп Кръстьо е имал сестра

    20 2 Отговор
    когато е предал Левски.Интересното е друго.Някой хора много бързо забравиха документалния филм за бесарабските българи,които са подложени на геноцид,наравно с руснаците от фашистката хунта на Украйна.Да изкараш герой един предател на собствения си етнос е и нагло и нахално.Точно най големия активис на бесарабските българи,беше изгорен от укрофашистите в читалището в Одеса,И това ли сте забравили.Та на сестрата на този"Не ми пука нитоп за брат ти нито за другите,които са застанали на страната на фашистките елементи.
  • 26 Тогава да махне лентичката

    19 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пич":

    Тук е България. Ние си имаме трикольор.

    Коментиран от #32

  • 27 Хахаха

    23 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пич":

    Самите украински войници са шокирани, че руснаците им помагат, лекуват, обгрижват. Казват го от болничните легла, че не са очаквали подобно отношение. А в Русия обясняват, че това са обикновенни войници, макар, че са от чуждата армия, но трябва към тях да се отнасяме с уважение и хуманизъм. Его така в Русия говорят на народа си. Не сеят омраза към украинската армия и към народа на Украйна. Казват, че никога руснак няма да действа като укронацист. Ние сме други. И спасяватето на българските моряци го доказа. Обаче членовате на сектата на лъжата не искат са кажат истината. С това още повече се излагат и се дескредитират.
  • 28 Мамул

    18 0 Отговор
    Няма да го скопяват, не плачете! Тръгнал с хеликоптер на укро-нацистите да спасява чуждестранното командване на "азовци". Викайте силно, че са го взели насила и гледайте в земята!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пич

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Тогава да махне лентичката":

    Обяснил съм го , но си го пропуснал ! Нали , ако махне лентичката , когато Русия върне брат и на украинците .......

    Коментиран от #35

  • 33 Сандо

    13 0 Отговор
    По стар,изпитан тертип ни се казва истината,ама половината истина,вследствие на което стадото отново е манипулирано.А ни спестяват тази част от историята,че мисията е била за спасяване на ония укронацисти и техните западни водачи и вдъхновители,натикани като плъхоци в подземията на Азовстал.Сега на материалчето вече ще се гледа по друг начин и май коментариите ще добият съвсем друга насоченост,нали?
  • 34 Сандо

    8 0 Отговор

    До коментар #31 от "Радо Калинов":

    Е,не са като съвсем чистите,току-що отпечатани долари,раздавани по целия свят на купените подлоги.
  • 35 Хахаха

    11 0 Отговор

    До коментар #32 от "Пич":

    Така е. Повечето бежанци се страхуват да говорят истината за режима в Украйна.
  • 36 рада дълбоката

    5 1 Отговор
    От статията разбирам че по важното е да си военен , важното е да си страдалчески герой но заради какво и за какво не става дума . Може би заради висока пенсия (имайки предвид ниския стандарт на живот в Украйна) или може би от елементарна глупост ......каквото и да е в крайна сметка е без значение но само това че защитава родината с стрелба или унищожение на местните хора от Донбас няма да мине .
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 село

    5 0 Отговор
    Поредната нескопосана лъжа с ключовата дума "спасителна мисия". Тогава украинците пращаха хеликоптер след хеликоптер в Мариупол, без да им пука за загубите. Русите ги сваляха един след друг. Запада ревеше, че иска хуманитарен коридор. Накрая се разбра, че искат да спасят натовски офицери, отдали се на геройски дела в града.
    Нашият добряк е участвал въввоенна операция за спасяване на Рамбо от Холивуд.
  • 41 Първо

    1 0 Отговор
    Първо напоително ще обясни кого е спасявал ,укронацита или натонацита. После руснаците ще го излекуват и пуснат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове