13 Май, 2022 15:33 3 300 37

Страхил Ангелов: Реабилитират фашизма

  • страхил ангелов-
  • фашизъм-
  • ндк

От друга страна, не съм съгласен и не разбирам защо трябва чужд флаг да виси на българска административна сграда, посочи бившият депутат

Страхил Ангелов: Реабилитират фашизма - 1
Снимка: БГНЕС

Вандалските прояви пред Паметника на съветската армия са част от тенденцията да се реабилитира фашизмът. Това коментира Страхил Ангелов, бивш депутат от БСП, в предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“.

„Това е притеснителна тенденция в цяла Европа и ние откровено вървим в тая посока, едва ли не да ми се представи за нещо, което пък не е било, видите ли, чак толкова лошо. Да, разбирам, тези, които са загубили Втората световна война, търсят реванш, всячески. И през последните 30 години, освен че въоръжиха чисто технически, с оръжие и т.н. едни доста съмнителни субекти в Украйна, но те въоръжиха и младежта с тази идеология, която за мен поне е неприемливо“, посочи Ангелов.

„Този паметник е символ на нещо съвсем различно и това, което пак повтарям, едно малцинство кресливо натрапва ежедневно, не е и вярно чисто исторически. Паметникът трябва да си бъде там, както и всеки един паметник. Аз също имам доста резерви по отношение на паметника на т.нар. „жертви на Народния съд“ пред НДК, защото там има имена с доста съмнителна репутация“, заяви Страхил Ангелов.

„От друга страна, не съм съгласен и не разбирам защо трябва чужд флаг да виси на българска административна сграда“, посочи бившият депутат.

„Защо трябва да присъства на българска административна сграда и да стои денонощно патрулен автомобил на СДВР да го пази? Това какво налага присъствието на чужд флаг там?“, попита Страхил Ангелов.

„Вместо да говорим кой паметник да срутим и кое посолство да наклепаме с някаква си боя, каквато сме намерили, трябва да обърнем внимание на печалбите, които трупа НЕК заради високата цена на електроенергията
„Да си довършим и да си монтираме двата реактора, които са закупени, платени и доставени на площадката на „Белене“. Или пак някой ще излезе да каже, че то икономически не е изгодно. Вместо да се занимаваме с такива неща, ние губим време с нещо, което в България няма да пусне корени. Уверявам ви, всички тия хора, които се занимават с това – те не са много, няма да може да пусне това корени в България“, посочи още Страхил Ангелов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    23 43 Отговор
    Има паметник - има проблем, няма паметник - няма проблем: Сталинизъм

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бой по

    39 7 Отговор
    фашистките кратуни!
  • 4 Има фашистки

    35 17 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    щатски подлоги - има голям проблем. Няма фашистки платени щатски подлоги - няма проблем.

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Грульо

    32 9 Отговор
    Хаджигенов и Бабикян да чистят боята и останалите вандалски ценности.
  • 6 bbb

    17 43 Отговор
    Този грозен паметник на поробителя трябва незабавно да се премахне бе червена чугунена тикво.Какъв фашизъм какви пет лева.
  • 7 и много добре

    14 38 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    са направили! Такава руско-Фашиска пропаганда е недопустима в България!
  • 8 Последния Софиянец

    42 13 Отговор

    До коментар #4 от "Има фашистки":

    Соросоидите са шепа хора и затова почнаха да ползват простите укри за мръсната работа.И полицията ги закриля.
  • 9 АнтиГост

    7 20 Отговор

    До коментар #4 от "Има фашистки":

    То и за руските важи, но аз съм морален българин.

    Коментиран от #12

  • 10 Истинските Червени Фашисти

    15 28 Отговор
    говорят за фашизъм! Извратена работа!
  • 11 ПОСЛЕДНИЯТ СОФИЯНЕЦ

    2 23 Отговор
    Аз обичам много руснаците, а фашистите обичат много рускините! Ориентация, кво да прайш?
  • 12 ТИ СПЕЦИАЛНО

    18 7 Отговор

    До коментар #9 от "АнтиГост":

    НЕ СИ БЪЛГАРИН
  • 13 Шпионин

    11 6 Отговор
    Слава Кокаина!
  • 14 Пешо от блока

    17 29 Отговор
    А феновете на руските фашисти защо развяват знамена на Русия? Който обича Русия да отива да живее там. Тук е България, горд член на ЕС и НАТО и сбъднат сън на нашето поколение, живяло под червен комунистически ботуш.

    Коментиран от #15, #20

  • 15 Последния Софиянец

    18 20 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо от блока":

    Образовай се!Това не е руски знаме а Самарското знаме на опълченците.

    Коментиран от #32

  • 16 те тоо колко е улав

    13 3 Отговор
    удри страхиле!
  • 17 Айде бе...

    10 16 Отговор
    Фашизма го реабилитират Путин и неговите симпатизанти, включително БСП, ДПС, ГЕРБ, Възраждане и още други. Фашизма е изолиране и физическо унищожение на мирни граждани, обявени за вредни за каузата на определени фашизирани формации.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    9 13 Отговор
    Притеснително е, че като папагал повтаряш думите на Медведев и "бащицата ти" Путин
  • 20 Стамат от къщата

    18 10 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо от блока":

    А феновете на украинските фашисти защо развяват знамена на Украйна? Който обича Украйна да отива да живее там. Тук е България, без референдум и по принуда член на ЕС и НАТО и сбъднат кошмар на нашето поколение, живеещо под кафяв фашистки ботуш.

    Коментиран от #26, #28

  • 21 Слаб си приятелю

    8 10 Отговор
    По скоро болшевиките отказвате да умрете
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 престъпника си е престъпник

    13 5 Отговор
    Къщата на Петкови се намира в най- апетитната част на Лозенец в близост до дивия плаж" Корал", който е любимото място за отдих на семейството, а премиерът от години се бори срещу застрояването там, докато с баща му всъщност вдигат имоти на същото място в разрез със закона. През 2018 година кметът на Царево бе разпоредил да се събори една от постройките към къщата на Петков, която влиза в общинска собственост. Въпреки че са спазили нареждането да я разрушат, четири години по-късно на същото място те отново имат импровизиран дървен бар с гледка към вълните, в който се опънали маси и хамаци, на които релаксират необезпокоявано.

    Къщата на премиера на морето е на един етаж и е на първа линия - обградена от безкрайна зелена поляна и дива растителност. Целият парцел е заграден с бариери, а наоколо вили имат много техни семейни приятели. Около хасиендата на Петков са засети рози и други храсти. На метри от нея се намира луксозната хотелска резиденция на Евелин Банев - Брендо.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кутре

    10 9 Отговор
    Нито фашизъм, нито партизанско движение не е имало преди девети!
  • 26 кУмУнист

    11 5 Отговор

    До коментар #20 от "Стамат от къщата":

    Да бе скапания ес, виж колко са развити и как добре си живеят държавите в Евразия, постоянно пияни и гладни но то като си нафиркан проблемите не съществуват, а можеше и ние да сме така, почти сме така де понеже има такива като теб, които милеят майка раша да ни вземе. Ако не бяхме в ес и бизнеса ни не изнасяше там стоката, или роднините ви да работят там и да ви пращат пари, щяхте да видите как живеят в Евразия. Впрочем Сърбия е близък пример, как близката до Кремъл държава народа яде чакъла от улиците, колкото и да се надъхвате, че си живеят добре със скара и ракия, ама не по бедни са дори от нас, спасява ги това, че са коридор между изтока и запада, заради което и нас все още Европа ни търпи простотиите.
  • 27 кУмУнист

    8 10 Отговор
    По добре фашист, от колкото комунист.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Павел пенев

    7 13 Отговор
    Фашизма отдавна вече е реабилитиран у нас. Всичко започна с изопачаване на историята, реабилитиране на монархо-фашистката фамилия,масово кръщаване на улици,площади и други обществени места с имената на монархо фашистката фамилия, признаване имотите на Симеончо за собственост на неговия баща Цар Борис и тяхното реституиране,реабилитиране на осъдените фашисти от Народния съд като цвета на нацията,заклеймяване дейността на антифашистите, тяхната героична борба и дадени над 25000 жертви, събаряне паметниците на героите антифашисти и издигане паметници на пострадалите от комунизма, изгаряне на учебниците с действителните исторически събития и пренаписване на нова фашизоидна история за учащите. И всичко това съчетано с Гьобелсова антируска пропаганда доведе до пълна реабилитация на фашистките злодеи и създаване на нова фашистка България изцяло и отново в услуга на Германия с аргументите за демокрация, пазарна икономика и политически плурализъм. Честито фашизоидни демократи, но знайте че палачинката винаги се обръща.
  • 30 Дика

    10 7 Отговор
    Не знам за фашизма, ама комунизма не си е тръгвал оттук. А знамето на Общината е знак за съпричастност. А дано сега нещо си разбрал, Страхиле...

    Коментиран от #36

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 pepy

    21 4 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    "Образовай се!Това не е руски знаме а Самарското знаме на опълченците."

    Не е лошо и други да се образоват за знамената... За императорското, за самарското и т.н... Ето го САМАРСКОТО знаме...

  • 33 безпартиен

    7 4 Отговор
    Този тарикат дали прави разлика между фашизъм и национал социализъм!И знае ли каква е разликата между национал социализма и социализма в СССР и другите соц.страни?Знае ли колко са жертвите дадени по времето на национал социализма и колко са по времето на социализма/комунизма и кои са повече?Всеки може да си казва мнението без да се съобразява с истината,за която обаче се иска достатъчно много четене!!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ами

    2 2 Отговор
    точно казано! Това е истината!
  • 36 Съпричастност за какво?

    5 5 Отговор

    До коментар #30 от "Дика":

    За интригите на САЩ може би? Много тъпо!
  • 37 Ха ха ха

    4 4 Отговор
    Пак някаква кремълска подложка платена с неконвертируеми рублички се напъва да хленчи ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове