Last news in Fakti

14 Май, 2022 18:40 1 866 33

Антоний Гълъбов: Правителството има още три месеца

  • антоний гълъбов-
  • правителство-
  • мерки

Това е стилът на Асен Василев, а не на Кирил Петков

Антоний Гълъбов: Правителството има още три месеца - 1
Снимка: БГНЕС

Управляващата коалиция и през изминалата седмица показа, че не работи. Това коментира в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция” социологът Антоний Гълъбов. По думите му коалицията не може да постигне съгласие, да взима решения и съответно да носи отговорност за тях. Гълъбов даде като пример двете експертни заседания, които трябваше да предложат пакет от антиинфлационни мерки, но се оказаха безрезултатни.

„Това означава, че всъщност тези политически формации не успяват да намерят механизъм през който да взимат решения”, каза Гълъбов.

Според социологът не е вярно, че инфлацията влиза само отвън, има и български фактор.

„Вярно е, че още актуализацията на бюджета през миналата година, както и поредната актуализация за тази година, генерира много високи проинфлационни очаквания. През тези месеци се формира мнение, че държавата ще плаща за всичко, че ще подпомага, че ще дава компенсации”, заяви Гълъбов.

По думите на социолога ефективното антиинфлационно решение е да се увеличи производството.

Антоний Гълъбов открои като голям проблем, това че социалният диалог е блокиран заради стила на поведение на това правителство:

„Това е стилът на Асен Василев, а не на Кирил Петков. Отказът на Асен Василев да преговаря, да промени дори с една дума това, което той е решил че трябва да се случи, успя да блокира социалният диалог”, обясни Гълъбов.

Според него това е довело до парадоксалната ситуация в която еднакво готови за протести са както работодателите, така и синдикатите.

За Гълъбов предсрочни избори са лош вариант за България, но вероятността нараства.

„Големият въпрос е да си дадем сметка кое ще ни струва по-скъпо и то във всеки смисъл на думата, не само като пари. Кое ще бъде по-разрушително, защото гледайки обществените нагласи имам усещането, че все по-големи групи в българското общество си дават сметка, че щетите които ще ни нанесе нова дълбока политическа криза, могат да бъдат съизмерими с това, правителството да продължи да управлява по начина, по който управлява в момента”, каза още Гълъбов.

По думите му правителството има още 3 месеца за които трябва да изработи много ясна управляваща програма. В противен случай вероятността за предсрочни избори ще стане още по-сериозна.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пич

    27 15 Отговор
    Много бе...!!! Дотогава и България ще започне война с украйнците !!! И то на наша територия !!! Вече ни окупираха !!!
  • 3 Фактъ

    32 4 Отговор
    Аиде , и тази калинка изпълзя .
  • 4 Последния Софиянец

    11 11 Отговор
    Един месец.Да свърши мазнинката на народа.
  • 5 този е

    23 5 Отговор
    Боботещата злобарка на коалиция Магнитски.
  • 6 Локуми от зайчарника

    24 6 Отговор
    Пак е взел пари тоя Гълъб.

    Коментиран от #10

  • 7 ГРАД КАЗАНЛЪК

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Поздравления! Клозета не е място за крави и волове.
  • 8 Чакай бе?

    18 12 Отговор
    Тея за три месеца ще ни затрият?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 касиер

    20 4 Отговор

    До коментар #6 от "Локуми от зайчарника":

    Малко му дават, за това е все сърдит и намръщен ...

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 СОЦИАЛЕН ГЪЗОНТРОЛОГ

    12 6 Отговор
    ОБЪРКАЛ СИ РЕЙСА ПИЧ ТОВА Е СТИЛА НА КУРНЕЛИЯ НЯНКОВА
  • 13 Тиква

    21 5 Отговор
    Ти ли определяш кой колко има? Герб подлога. Кажи колко в затвора ще лежат твоите комити.
  • 14 Иван

    18 3 Отговор

    До коментар #10 от "касиер":

    Касиерите са в Банкя на кортовете.
  • 15 3 месеца са много

    12 8 Отговор
    Подписват се безобразни Договори, Споразумения, Концесии, Лаборатория ВМА-опити. Веднага оставка на: ПП, ДБ, ИТН, ГЕРБ, ДПС, БСП. Всички те имат огромна вина за унищожаването на България. А сега с инфлация 35% храни, започнала с ББ ГЕРБ, и закриването на ЮП и Белен, Костов Син Поток, НДСВ преляли в ДБ и ГЕРБ-ЕРП-та и Концесии. Плачевно състояние Столично парно, ТЕЦ1 и 3 закриване. Прием евро без Референдум-още Шокова Терапия и излишно ненужно за едни 30 милиарда. Признаване Македония. Въоръжаване тайно Украйна. Чужди войски в България. Отказ от евтини ресурси. Частни спекуланти и прекупвачи, престъпност. Агресивни емигранти.3 милиарда ф16. Дългови спирали. Златото 27 тона от Банка Англия, веднага да се върне в България.И накрая война с Русия.Тази ЛуДост веднага трябва да прекъсне. Унищожават България тотално, ставаме втора Украйна-пушечно месо.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пътници

    4 8 Отговор
    В момента в който Кирчо и Кокорчо клекнат за Македония са... пътници... за Канада.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Сър Ник - коуч и инфлуенсър , блогър

    9 1 Отговор
    А ако не стане ще си хвърлиш ли дипломата в Перловската река ?
  • 19 Това ще е Последната

    6 5 Отговор

    До коментар #17 от "Пътници":

    им стъпка Македония, преди да подадат оставка. Преди това ще сключат куп Договори, които икономически и военно ще съсипят България и ще ни вкарат във военен конфликт. Признават името за Македония Архиепископия Охридска на "Първа Юстиниана и на цяла България", само че без "на цяла България", в основата предателят разколник Вартоломей, агент на чужди служби-измисленият Томос Украйна Разкол. Те са инсталирани, за да доунищожат и малкото независимост в България. Стъпка по стъпка си изпълняват "Планът". Виждате как бият българи "бежанците" и това е само началото по заповед на Козяк.

    Коментиран от #21

  • 20 обаче

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Пътници":

    Македония беше създадена от Русия, чрез бруталните издевателства над част от българския народ. И мисля, че Македония трябва да бъдат приети в ЕС, само когато се откажат от македонизма и впишат българите, като държавотворен народ с право те да се самоопределят, като българи без преследвания.

    Коментиран от #25

  • 21 копейкини

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Това ще е Последната":

    дайте мнение за:

    "Руската православна църква признава изключителните канонични права на Сръбската православна църква в Северна Македония. Становището на Руската православна църква преди всичко ще вземе предвид подхода към този проблем на Сръбската православна църква, на която продължаваме да признаваме изключителните канонични права в Северна Македония", заяви секретарят на Отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия протойерей Игор Якимчук.

    В това се изразява цялата политика на кремъл спрямо българския народ на балканите, близо век.

    Коментиран от #26

  • 22 Гошо

    1 6 Отговор
    Мисля че има няколко дена
  • 23 тази

    7 1 Отговор
    чекмеджанска подлога пак изпълзя от дупката си
  • 24 Даа ДЕМОКРАЦИЯ

    5 1 Отговор
    Гълъбов ГЪЛЪБОВА ТЕ ОЧАКВА
  • 25 Прав сте

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "обаче":

    Само че Сърбия, Бивша Югославия веднага си свали профашиският лидер, и имаше огромна съпротива. А България само 6 месеца, и не ни признаха Великите сили. И ако в момент като този, изключително важен за Русия СЕГА, бяхме проявили Дипломация и не "елитите" ни не прокарваха агресивна русофобска политика 30 г. още с прием НАТО, можеше да спечелим на Дипломатическият фронт "духовната война". Македония е Руската Украйна. Но нямаме читави политици и дипломати. Българите не са загубили нито една битка, но винаги сме страдали от некадърен елит. И разбира се етническа България, АвстроУнгария и Англия, които се противопоставят на България в етническите й граници. Удобно забравяме за АвстроУнгария и Британия. Британия активно действа на Балканите, Кавказки регион и Украйна-СЕГА. Дори златото ни 27 тона, заминава за частна банка Англия, решение 2006 г. Няма невинни политици. Време е да помъдреем като народ.

    Коментиран от #28

  • 26 Имайте предвид

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "копейкини":

    Че от една дата, наистина България става окупатор. Да не си кривим душите. По-късно след "милион предложения" от съюзниците, отново отказваме - ВСВ. И ние си носим персоналната вина.Слаб елит и Дипломация, плюс недооценяване на ситуациите. Затова Турция винаги печели, отглежда си елитите с векове. Отделно Чърчил доста ни е понамразвал. Да благодарим на Сталин, че спира бомбардировките на съюзниците и оставаме в границите си. Има го и този момент, нали?
  • 27 Бехтерев

    3 0 Отговор
    Поздрави на Гълъбов......и леко прекарване на анкилозиращият спондилит.,..Всичко е карма....
  • 28 разбирасе

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Прав сте":

    трябва да се спомене, че в ухажването си към югославското чудовище, англия, франция, германия също имат заслуги в просъществуването на Македония и продължаване на антибългарската политика на Москва.
  • 29 Трай коньо

    4 1 Отговор
    за зелена трева!
    Надявайе се калинки и шайкаджии!
  • 30 питащ

    4 0 Отговор
    Факти не показвайте лица които могат сериозно да стре....сират здравомислещите обикновенни граждани. Такива про...дажни под...логи са ни много ясни. Нека си четат какво коментират хората за тях и да преценят дали да се показват вече и да ръсят небивалици.
  • 31 Да бе да

    3 0 Отговор
    "Правителството има още три месеца"

    Имаш ли и числата от тотото? 🤣 гълъбе , гълъбе !
    80 те имаше песен за тебе " una Paloma Blanca"
  • 32 Веско

    1 0 Отговор
    Днес Тиквата е насъскал София-Запад (разбриай Люлин и Обеля) да правят зулуми преди мача.
  • 33 Гълъбов,

    0 0 Отговор
    а ти имаш три дни да се гръмнеш!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове