Last news in Fakti

19 Май, 2022 20:53 1 637 36

Николов за цените на парното: Повишение от няколко десетки процента не е нещо неочаквано

  • александър николов-
  • цена-
  • парно-
  • газ

Той коментира още, че „Булгаргаз“ ежедневно пуска заявките си към „Газпром“. „Това, че те не се изпълняват, е функция на другата страна“, посочи той, като уточни, че България е плащала в сметката, която е по договор

Николов за цените на парното: Повишение от няколко десетки процента не е нещо неочаквано - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Топлофикационните дружества са с различен модел на работа. Съответно ще има различен ефект върху крайната цена. Когато природният газ е повишен няколко пъти, повишение от няколко десетки процента не е нещо неочаквано. Това коментира пред журналисти министърът на енергетиката Александър Николов, съобщи novini.bg.

„Дали ще се търсят решения, които да компенсират потребителите – със сигурност. Със сигурност това ще бъде коментирано на ниво Министерски съвет и на ниво вицепремиери и премиер. За радост, текущият отоплителен сезон мина. Когато, живот и здраве, стигнем до следващия отоплителен сезон, съобразно каква е функцията на цените и какви са разходите, ще търсим варианти за компенсации“, увери той.

Николов коментира още, че „Булгаргаз“ ежедневно пуска заявките си към „Газпром“. „Това, че те не се изпълняват, е функция на другата страна“, посочи той, като уточни, че България е плащала в сметката, която е по договор.

Веднага след като отговори на журналистически въпроси, министърът бе изслушан на комисия от депутати.

По повод газовата връзка България-Гърция, Николов коментира: „От гледна точка на физическо изпълнение на трасето, няма забавяне. От гледна точка на следващи тестове, регулация, се работи активно и с ЕК, и доколкото е възможно – с регулаторните органи от двете държави, за това трасето да бъде въведено в експлоатация възможно най-бързо“.

Енергийният министър посочи още, че към момента газохранилищата са запълнени на малко над 20%. По въпроса на колко процента ще бъдат запълнени преди началото на новия отоплителен сезон, Николов отговори: „Изключително много зависи от изпълнението на дългосрочните договори. Ще се направи всичко необходимо отоплителният сезон да не е под никакъв риск“.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    51 0 Отговор
    Десетки ще са барикадите пред НС.
  • 2 Запознат

    69 0 Отговор
    Е нали уж Кирчо беше намерил по евтин газ от руския, а как повишение няколко дестки процента стана изведнъж нормално?

    Коментиран от #18

  • 3 Когато

    43 0 Отговор
    си продавахте гласовете за по 20-30 лв. не се замисляхте, че ще хапнете дръвцето и то сериозно. Сега да не мъркате! Ние си ги избрахме, ние ще им ядеме хурката.
  • 4 ъъъ

    48 0 Отговор
    "Повишение от няколко десетки процента не е нещо неочаквано"

    „Когато, живот и здраве, стигнем до следващия отоплителен сезон, съобразно каква е функцията на цените и какви са разходите, ще търсим варианти за компенсации“

    Честито,на оцелелите до тогава!
  • 5 Иванушка  🇷🇺

    38 0 Отговор
    "...Повишение от няколко десетки процента..." - кажи речи с 99%, май ще се наложи цели квартали да скубеме тръбите за да не плащаме излишни пари за нежелани "услуги"
  • 6 9001

    42 0 Отговор
    Чичо Сам ви докара имфлация с неговия газ честито, но не е само парното, а и топлата вода!
  • 7 93400

    46 0 Отговор
    Вие сте неочаквано прости, некадърни, лъжливи и крадливи и то с доста проценти! Да те няма пропаднал шарлатанин и мошеник!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гыыы...

    26 7 Отговор
    Слава Украине!

    (сарказъм)

    Коментиран от #25

  • 10 С една дума

    22 1 Отговор
    супата
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 мой

    29 4 Отговор
    Топлофикация София е бездънна яма към която са закрепостени всички с парно в София. Обществена тайна е, че от там се хранят партии и известни личности като Р.ОВЧ. навремето. Няколко десетки процента са им добре дошли.
  • 13 Шерлок

    33 1 Отговор
    Няколко 50-60% по скъ.по дем.ократи.чно свобо.дно парно!
  • 14 СиСи

    24 1 Отговор
    Колко са “няколко десетки процента” ? За някой нищо особено , но за друг… Вместо да налеят пари да облекчат сметките на потребителите те само наливат в безмислени неща ДДС , отстъпки за гориво и облекчения за фирми и други тъпотии , вдигат чистата печалба на търговските дружества. За да поемат инфлацията хората трябва да се налива директно в крайния потребител, след проверка на имуществото. Мултиплициране се казва , какъв Харвард е завършил ? Даже Хитлер е наливал пари така по време на рецесията сле Първата световна. Поне историята да научат.
  • 15 Тоя открито

    26 1 Отговор
    се подиграва с материала. Нема лабаво.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Алооо

    26 1 Отговор
    дървените глави дето гласувахте за Кико. Имате ли парички да умножите всичко по три? Ако да, всичко е на шест.
  • 18 Българка

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    3а Kирчо евтиното излиза скъпо. Hакрая ще му видим з.....а когато бяга от родната любов!
  • 19 решение

    25 3 Отговор
    скачайте! скачайте да се сгреете!
    в Европа сме!
    живеем в демокрация!
    нали това искаше София някога?
    та ... скачайте сега!
  • 20 Точно така,

    16 2 Отговор
    ние сме си свикнали да живееме в мизерия, да ни крадът разни политици и олигарси и да оцеляваме без средства. Какво са някакви си десетки процента 50 - 100 или 200. Явно всичко за тях е нормално! Пълнят си гушките и си гледат кефа.
  • 21 ФЕЙК

    23 1 Отговор
    Очаквайте и други ИЗНЕНАДИ с тока, водата и каквото ви дойде на ум, а може и нещо, което не ви е идвало на ум!!!
  • 22 виж ти

    12 0 Отговор
    Браво на българските колаборационисти, ето какво значи промяна и синергия. Нищо неочаквано. Зимата иде,нищо неочаквано,всичко се знае.
  • 23 ХАРОН

    14 0 Отговор
    И така Топлофикация София фалира. Пълня новите си радиатори с антифриз и на мястото на термо- главата поставям нагревател с таймер (като при бойлера) и съм им показал комбинацията от три пръста. А като дойде ред пак да гласувам за кмет и после за парламент много внимателно ще прецизирам вота си!

    Коментиран от #28

  • 24 жжжжжж

    19 0 Отговор
    нали сменихте шефовете на булгаргаз? нали те надуваха цените? големи лъжи чувам от вас. и сте некадърници.оставка.
  • 25 калкулатор

    17 0 Отговор

    До коментар #9 от "гыыы...":

    Cлава Америка и евтиния газ дето ще ни карат със кораби... благодарение на нашия умник...
    бъзикам се

    Коментиран от #26

  • 26 джамбазин

    12 0 Отговор

    До коментар #25 от "калкулатор":

    тоз евтин газ да не е като моите коли дето докарвам от моргите на запад - купувам ги по 50евра - продавам ги за по 1000евра
    зер разходи имам .. плащания,такси "супички" ,"кафета" и т.н.
    като сложим комисионните на тез дето са го уредили и газта ще излезе ... там квото оня вика "Повишение от няколко десетки процента"
  • 27 До два

    9 0 Отговор
    месеца ще стане ясно, ще има ли газ или не. После започва шоуто!
  • 28 Абе

    10 0 Отговор

    До коментар #23 от "ХАРОН":

    Добре си го намислил,но забравяш крилатата фраза: По лесно ще се разведеш с жена си, отколкото с Топлофикация.Ще ти трупат такса" сгр.инсталация" и ще си трайкат.Чат- пат през няколко месеца,иведомително писмо, с формули подходящи за Айнщан.И пак тишина.Докато в един определен момент ,не получиш честитка от чси.Без дори да знаеш че вече си осъден.Точно по тази схема,на съседи от другия вход- възрастни хора - пенсионери, със спряно парно,за натрупан дълг от " сгр.инсталация" ги опраскаха здраво.И до сега им удържат от пенсията- няколко години.А през това време,със сигурност трупат нов борч.От дължими 849 лева, нараснаха на 2860 лева.С разни юридически такси,такса за чси( той взема повече от главницата) . Само за запорните писма до банките прибира по 520 лв.Двайсетак на писмо.Жалби при арменския поп.Така са си изпекли закона,че дори да обжалваш,това не спира изпълнението.Но и там трябват пари за адвокат- 150-до 300 лв.Ако случайно " спечелиш" хонорара на чсито не ти се възстановява.

    Коментиран от #31

  • 29 Пешо z

    9 1 Отговор
    Сега ще ви мушнат само главичката,по-късно целия .Дремете още.
  • 30 АЙДЕ МАРШ

    17 0 Отговор
    ЩО ЗА БЕЗСРАМНО ИЗКАЗВАНЕ НА ТОВА НОВОИЗСRANO МИНИСТЪРЧЕ ...............????
  • 31 ХАРОН

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Абе":

    Нищо подобно! Ще се спука инсталацията от умора на метала и фалиралата Топлофикация ще трябва да ИНВЕСТИРА ,след като СЪБИРА!

    Коментиран от #33

  • 32 Пеперуда

    16 0 Отговор
    Ега..ти министъра. Какво не разбра - няма рубли, няма газ. Няколко от европейските държави вече си плащат в рубли, защото добруването на народите им е по-важно от политиките на америка.
  • 33 Русия

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "ХАРОН":

    Време е да фалират
  • 34 Поредния мишок

    9 0 Отговор
    Чакайте бъ;гари. Есента идва. Парно 1000лв.
  • 35 егати

    4 0 Отговор
    Е голямата работа сега дали с десетки,дали със стотици ще има увеличение.Ще си плащате като искате парно.А може и по изгодно да ви излезе топлото зимата ако я изкарате я на Малдиви ,я на Бали.Забавното ми беше като гледах на този полуадекватен човечец интервюто в което гледайки надолу пелтечи и се чуди какво да каже като оправдание.
  • 36 Русенец

    0 0 Отговор
    Неочаквано ще е ако спрете да ми взимате по 100 лв без да съм ползвал парно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове