Last news in Fakti

25 Май, 2022 16:36 1 210 34

Корнелия Нинова: Нулевото ДДС на хляба, ако не намали цената, поне ще я задържи

  • корнелия нинова-
  • ддс-
  • хляб

Това е така, защото намалява производствените разходи за хляба, смята тя

Корнелия Нинова: Нулевото ДДС на хляба, ако не намали цената, поне ще я задържи - 1
Снимка: БГНЕС

"Нулевото ДДС на хляба, ако не доведе до намаляване на цената, поне ще доведе до нейното задържане, защото намалява производствените разходи за хляба". Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

„Така, че поне в първите дни смятам и прогнозите на хлебопроизводителите са, че ще доведе до намаляване, след това, ако нещо се случи, са на ход контролните органи. Но със сигурност ще задържи цената и няма да позволи, ако се вдигнат другите разходи за суровини като ток, да расте така главоломно нагоре”, заяви Нинова.

Язовирите към Министерството на икономиката и индустрията в Държавното предприятие "Управление и стопанисване на язовирите" в Държавната консолидационна компания са под ежедневно наблюдение и тази пролет не бе допуснато преливането им или аварии.

Това каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по време на блиц контрола в ресорната парламентарна комисията.

Тя съобщи, че са определени язовирите, които трябва да бъдат ремонтирани, има отпуснато финансиране. В момента трябва да се преминат процедури за обществени поръчки, каза министърът и заяви, че занапред ще се работи по този начин. Пряко договаряне, с измислени аргументи на удобни фирми - приключи, категорична беше Нинова.

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова съобщи по време на блиц контрола в ресорната парламентарна комисия, че се готви методика за отчитане на ефекта от антикризисните мерки.

Целта е да се види дали това, което сме искали, се е случило и ако - не, защо, допълни тя.

Нито една коректна фирма няма да пострада от тези проверки, но всеки, който си мисли, че в тези трудни времена може да злоупотребява и да трупа печалби на гърба на проблемите на хората, ще усети цялата сила на закона и на контролните органи, заяви министър Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    13 3 Отговор
    Стига с този хляб бе! Само се затлъстява от него!
  • 2 Киро

    22 0 Отговор
    Всичко правим за народа,ще отслабнете! Вижте кви толупи сте станали повечето!
  • 3 ТКЗС ТО НА БКП-БСП ТО

    32 0 Отговор
    МЪЖЛЕТО НА ХРАНИЛКА В ЛУКОЙЛ, СИНЧЕТО В САЩ АЗ СЕ ПРАВЯ НА УМРЯЛА ЛИСИЦА
  • 4 Слушай

    18 2 Отговор
    сега червена мутресо, цената няма да падне. Когато махаш ДДС автоматично приемате закон да няма надценка на хляба, сори ама ако искаш да си търговец и да въртиш магазин ще имаш една единствена стока без надценка ако не не продавай хляб.
  • 5 Наталия Кобилкина

    18 0 Отговор
    В момента гледам как едно ДДС е хванало за цената един хляб и държи и не пуска
  • 6 Вход

    19 0 Отговор
    Е ако не я намали закакво ще го махате???? Или ще спечелят лумпените дето са "работодатели"като печелят повече , а ние нормалните дето им работим да се гръчим от глад!!! ПОЗОР Е ЦЯЛАТА ВЛАСТ
  • 7 Пенчо

    18 0 Отговор
    Тая не разбра ли, че каквото да направи все е в ущърб на хората но за сметка на това пък е в нейна полза, което я оправдава!! Демагогия в действие!
  • 8 Бойко Тиквата

    6 1 Отговор
    Кой от тримата е голем приятел на Другарката Нинова

    Коментиран от #18

  • 9 Честито

    12 1 Отговор
    На КорниИмпекс,СДС,БСП,Кинтекс,Комисионова,Лукойлова,СПа Хотелова..........първия милиард......
  • 10 Нали

    14 0 Отговор
    Щеше да я намали с 20%, генийчета.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тити

    17 0 Отговор
    А тогава за какво ще намалявате ДДС-ТО За да нравите работодателите по богати гениално Корнелке.
  • 13 Биби

    14 0 Отговор
    Няма как да намалеят производствените разходи, защото Ддс се начислявс на всичко, от което се произвежда хляба.НА Нинова няма как да се вярва-какво стана с евтините дърва, с преизчисляването на пенсиите и още, и още...
  • 14 Проф. Вучков

    9 0 Отговор
    Производствените разходи се увеличават на какоу. Ток, газ, работни заплати, транспорт.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Жан Виденов

    10 0 Отговор
    Много интересно какво мислят другарите дето приватизираха големите хлебозавод? Дали ще се съобразят с партията.
  • 17 Дичо

    11 0 Отговор
    Т.е. богатите ще стават по богати
  • 18 Обикновен Беден бЪЛгарин

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бойко Тиквата":

    Малко бъркате според мен. Приятелят и живее в Драгалевци, и е преподавал Основи на комунизма. Външният му вид е по-тъмен, И той проведе приватизацията в България, продаде ВСИЧКИ предприятия за цена от 1$.
    Жена му има фондация - НПО.

    А с тия тримата от снимката няма нищо общо. Под прикритие е в БСП , и изпълнява поръчка дадена и от приятелят и от Драгалевци. И УДАРНО Я ИЗПЪЛНЯВА КАТО ГЛЕДАМ.
  • 19 ...

    10 0 Отговор
    При нас от вчера е с нова цена - от 1.80лв. на 1.95лв.
  • 20 Хлебат

    11 0 Отговор
    Хлебния бизнес отдавна е окупиран от мутри и политици.Те са навсякъде,където се печели по много и лесно
  • 21 Те и мобилните

    8 0 Отговор
    Оператори нямаше да повишават цените ама освен пе ни ги задържаха същите ами и вече ни ,,изкривиха,, Та... С хляба май съшата песен предстои. Що излизате само и ни прайте на улави не знаем?????
  • 22 оня с коня

    10 0 Отговор
    Ето с ТАКАВА Популиска Политика си служи БСП,затова и всички Правителства под Тяхно Ръководство и4ли с Тяхно Участие КАТАСТРОФИРАТ.И обяснява СЪС ЗАГРИЖЕНОСТ Нинова Неща,които са дъвкани поне 100 пъти досега- че махането на ДДС-то на хляба нямало да го поевнити,но поне нямало да му позволи да поскъпне...Между другото премахването на това Хлебно ДДС съвсем не е Първата Лястовичка и РЕДИЦА ДДС-та на други Стоки и УСЛУГИ/Ресторантьорство,хотелиерство,Плажни Концесии и т.н./ бяха намалени или премахнати.И какво следва?Ами че Цената на Хляба може и да не се повиши,но хазната НА БГ ще е лишена от постъпления и Нинова няма да може да изплаща Социални Помощи и Всякаква друга Финанс. Подкрепа на По-бедните Българи.Което пък значи,че Хлябът няма да поскъпне,но Бедните няма да могат да си го купят ...ЗАРАДИ НИНОВА.И неслучайно БОРИСОВ/ същият тоя Борисов който бил пожарникар,Тиква,не разбирал и Бъкел Чужди езици и т.н./ заяви в едно скорошно Интервю:"Умни хора ми казаха:Харчи и Раздавай колкото искаш Пари от Хазната,но НЕ ПИПАЙ ПРИХОДИТЕ В НЕЯ"!Затова и принего освен че нямаше Инфлация,бяхме и ПЪРВЕНЦИ В ЕС по НАЙ-НИСЪК ВАНШЕН ДЪЛГ ...за разлика от Сега с Министри като Нинова.
  • 23 23456789098765

    7 0 Отговор
    ДДС е измервателен данък....или данък за крайния потребител......
    няма функции да влиае.

    цената е според пазара , а държавата напусна пазара и хвърли хората в небитието .
  • 24 Бачо

    9 0 Отговор
    Какво ще задържи като от днес брашното скочи нагоре,да ви имам и мерките
  • 25 Уса

    6 0 Отговор
    По-правилно е доходите на хората да се изравнят с европейските,защото цените са ги минали отдавна
  • 26 Мамул

    8 0 Отговор
    Нинова напълно се разкрихте, че БСП е партия подлога на глобалистите, партия подлога на финансистите зад океана. Партия на директно управление от Американското посолство. Чао при Костов!
  • 27 Уса

    2 0 Отговор
    В сащ хляба е над 3$ а истинския органик,който се доближава по вкус и мирис на хляба от миналото над 5$.Всеки сам решава дали да се трови или да яде по-малко или да си прави баница вместо хляб,както правя аз,цената е една и съща,но господарите ядат манджата с баница а нисшата класа се бие за купешки хляб гмо
  • 28 Благодарим Нинова

    4 0 Отговор
    Значи при другарката Нинова минаваме на хляб и вода! Ами да беше замразила и цената на водата, а не да угажда и гарантира за наша сметка по 50%-100% печалба на разни чуждестранни и офшорни концесионери - без комисионна за нея?! Печалба от 10%-15% е най-нормалната в цивилизования свят! Особено за монополите! А ще се опълчи ли другарката Нинова на банкстерите с тяхното мародерство с разни кухи такси, комисионни и прочие дране (осигуряващи им по над 1 млрд. кухи печалби на година и помпащи инфлацията)?! Все мълчаливо одобрено от свръх-високо платените и партийно назначени чиновници в БНБ?! А обеща, другарката Нинова, че ще притисне монополния картел на телефонните компании и ще ги приниди не да качват цените, а да ги свалят, като задължителните им мародерски им планове трябва да бъдат премахнати и да се мине към универсална телефонна услуга с държавно регулирана цена на минута за всики телефони в цялата страна и с възможност за закупуване в предплата на минути за разговор без ограничение за използването им в бъдеще?! А който иска да си сключва и договори за планове и прочие!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Чума червена

    6 0 Отговор
    Кашкавал 30лв, бензин 3.30лв, олио 6лв.............. БСП=ФАЛИТ.
  • 31 Васил

    4 0 Отговор
    Нинова ти си най скапаният министър колко си жалка.
  • 32 Дончева

    0 0 Отговор
    Г-жа Лъжа е в стихията си.До вчера говореше,че паднели ДДС за хляба той няма да поскъпва.Е,мина това и днес вече пее нова песен,че ще остане на тези цени,но няма да се повишава🤪😩Когато си Нинова чакай само обратното на казаното и направеното предния ден🤮Паталогия но 🐑🐑🐑в БСП й вярват.Слава богу,че са една шепа и с тях БСП може и да озпадне в следващият парламент.Нинова работи само и единствено за себе си…За колко се е пазарила да довърши партията само тя си знае и менторите й зад океана.
  • 33 Анонимен

    0 0 Отговор
    Лъже като дърта калайджийскациганка. Баба Мандица калайджийката бе същата. Калайдисваме тенджери, тави, тигани и доката старицата от село отиде да вземе тавана и Хората 7 на брой я обирали и Мандица бе осъдеба ефективно в затвора Сливен за 2400 лева по Живково. А днес всеки лъже народа. Крадени пари лесно се харчат нинова
  • 34 истина ти казвам

    0 0 Отговор
    Како Кури я кажи,Блажиш ли яко ти?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове