Last news in Fakti

2 Юни, 2022 07:57 17 065 47

Сашо Диков скочи на Кошлуков и Каменаров

  • сашо диков-
  • емил кошлуков-
  • константин каменаров

"Аз участвам в конкурса за генерален директор на БНТ, а те участват в конкурса за "генерален слагач на властта". Те го спечелиха и със слагането доведоха тази национална телевизия до този печален резултат", коментира Диков.

Сашо Диков скочи на Кошлуков и Каменаров  - 1
Снимка: Евроком

Не живея с излишни илюзии, смятам, че това е обречено начинание. Но да вземем предвид, че когато представяш фалшив документ трябва да бъдеш осъден от 3 до 5 години. Имам предвид американският възпитаник Емил Кошлуков (бел. ред. генералният директор на БНТ). Председателят на парламентарната комисия по култура и медии Тошко Йорданов с едно писмо доказа, че Кошлуков е представил фалшив документ за професионалния си стаж. През 2017г., когато се кандидатираше, тогава не му стигаха 5 месеца стаж. Той дойде, да не кажа къде и поиска от едни шефове такъв документ, те му отказаха, защото можеш да влезеш в затвора за такова нещо и след това отиде в "Алфа" и се разбра с Волен Сидеров, и му дадоха този документ. Това коментира журналистът Сашо Диков в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Аз не участвам в един и същи конкурс с Емил Кошлуков и Коко Каменаров. Аз участвам в конкурса за генерален директор на БНТ, а те участват в конкурса за "генерален слагач на властта". Те го спечелиха и със слагането доведоха тази национална телевизия до този печален резултат", коментира Диков.

"Новият състав на СЕМ рискува да стане още в началото за смях и то сериозен смях съобразно избора си. БНТ има нужда от скалпел, а не от сложни думи, платформи, социални мрежи, но преди това трябва да има ясна, голяма, честна журналистика, защото този слугинаж на Кошлуков е прекален", допълни журналистът.

"Никой генерален директор в БНТ не е влизал там с ясната цел да прави реформи. Да, ще има недоволни. Но БНТ се превърна в сметище", коментира Диков.

Журналисти с дългогодишен стаж в БНТ настояват настоящият генерален директор на обществената телевизия Емил Кошлуков да не бъде допускан до изслушване в течащия в момента конкурс за нов шеф на медията. Мандатът на Кошлуков изтича на 5 юли, но той се включи в започнатия от Съвета за електронни медии (СЕМ) конкурс за поста.

Журналистите, обединени като борд на "Да върнем БНТ на обществото", са дългогодишният спортен журналист и бивш изпълнителен продуцент в БНТ Камен Алипиев, дългогодишният журналист, водещ и автор на предаването "Нощни птици" Искра Ангелова, бившият автор и водещ на "Вяра и общество" Горан Благоев, бившият водещ на бизнес предаване по БНТ Марио Гаврилов, бившият ръководител на направление "Програмно осигуряване" на БНТ Камелия Дончева, бившият главен продуцент на "Вътрешни продукции" в БНТ Роберт Ковачев и бившият главен продуцент на филмова студия "Екран" Боряна Пунчева. Всеки от тях има над 20 години стаж в обществената телевизия.

"Хората, които сме подписали това писмо, не сме действали от позицията на отмъстителност. Откакто Кошлуков превзе БНТ, сме се опитвали да бъде обективни. Всички журналисти, които стоят зад подписката са уволнени от Кошлуков само аз напуснах по собствено желание или по-скоро бях принуден да напусна и да намеря поле за изява в Евроком. Евроком е опозиционен център. Ние се позоваваме на досегашния имидж на Емил Кошлуков. В крайна сметка СЕМ имаше тези правомощия, можеше да се поинтересува от професионалния стаж на Кошлуков", каза Горан Благоев.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 95 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    92 35 Отговор
    Кошлуков менте!Вън от БеНеТе!
  • 2 Пич

    108 51 Отговор
    Е..... ако и такъв простак като Диков става за директор на БНТ , значи простотията е необходимо условие , за да станеш някакъв си !!!

    Коментиран от #20

  • 3 карa

    94 38 Отговор
    Диков време е да се отдадеш на внуци ,освен за аларма за друго не ставаш.
  • 4 ДикOFF

    104 32 Отговор
    Сашо, Сашо, на баща ти са викали Дико Куката, защо и ти се докара до там?

    И ти, и Любица бяхте слагачи на бойковата власт до едно време, после обърнахте палачинката.
    Сега сте слагачи на новата власт на Пълен Провал.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Фурна

    63 15 Отговор
    Кого ли ще обслужва този..

    Коментиран от #31

  • 7 баба Яга

    92 10 Отговор
    Този тъпак половин час обясняваше в последното си предаване как икономиката процъфтяцала, защото била регистрирана рекордно ниска безработица в бюрата по труда...Ама няма кой да обясни на Сашко, че една голяма част от безработните отдавна са се отказали да разчитат на "бюро по труда" да се гаври с тях и изобщо не са регистрирани, друга част от българите работят, ама без договори, без работодателите да им внасят осигуровки и за смешни пари...

    Коментиран от #24

  • 8 простак

    76 16 Отговор
    Диков става най-много за даскал по физическо в селско училище.
  • 9 Имаме въпрос към

    54 6 Отговор
    Г-н Горан Благоев :
    Защо неговия кумец Красимир Ангелов от Кърджали отново е в списъка на кандидатите? Докога ще гледаме и допускаме тази селяндурска шуробаджанащина?
    А и кой е тоя ,, голям журналист,, Красимир? Това че си пускал по едноминутно репортажче като провиционален журналист в програмата на БНТ не означава , че си капацитет, че можеш и знаеш да управляваш. И то бившо журналистче!?
    Жалка и комична картинка на хора с огромно его
    А нямало наследници на Бсй Ганьо, а ?!
  • 10 🇧🇬🇷🇺

    59 19 Отговор
    Диков кога ще скочиш на твойте приятели просто кирчо и кокорчо нащо да кажеш а Диков
  • 11 иван

    53 11 Отговор
    само мошеници вика при него и клеветат хората без доказателства
  • 12 От трън, та на глог!?

    60 15 Отговор
    Диков е по голям слагач от всички, за келепира е готов и себе си да продаде. А и този Горан Благоев е същият, показа се вече, че е краварска подлога, затова е под чъдъра на САЩ!
  • 13 д ъъъ

    55 12 Отговор
    Каза синът на Дико Куката фурнаджийската лопата Сашо малката Кука.
  • 14 Аве Диков

    59 10 Отговор
    Трябва да ти закрият вече тъпото клюкарско предаване
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Наблюдател

    52 11 Отговор
    Празмодий и слагач като Сашко не трябва да ръководи дори бригада изкопчии. Не, че другите са стока, но той е просто мекотело без собствено мнение.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Е, след като такъв

    33 16 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    наглец и некадърник като Кошлуков, при това - с откровени фалшификации, е генерален директор, струва ли си изобщо да има БНТ?

    Коментиран от #25

  • 21 Реалист

    20 4 Отговор
    Тошко йорданоф ме кефи как крачи д разтворени крака навън:) нещо там му е пораснало:)
  • 22 факт

    40 12 Отговор
    С нахъсаното си антируско говорене Диков показа истинската си същност на придворен слуга, който обслужва без погнуса този, който плаща. Пълен провал е този човек, пред него дори Кошлуков ми изглежда приемлив.

    Коментиран от #26

  • 23 ПБФ

    44 4 Отговор
    Да бе , Сашо, само че и твоето слагачество е очевидно.
    .....

    БНТ трудно ще бъде безпристрастна. Да не би ББС да е безпристранстна? Може би най-добрата обществена мегамедия в света непрекъснато демонстрира пристрастие.
    Ясно е, че БНТ ще бъде официоз на управлението, което и да е то. Но нека освен това промотира и бъларската култура и история.
    Дори днес въпреки Кошлуков начело БНТ е сред най-добрите телевизии. А знаем, че тя може да е дори най-добрата. както беше през 90-те.

    Като искаш да вземеш поста, не говори клишета и алабализми, ами направи списък - кое предаване/журналист ще махнеш и с какво/кого ще го замениш!
    Какво конкретно ше промениш? Слагачеството? Добре, кажи конкретно кой журналист в кое предаване в кой епизод на кого с какво се е сложил!
    Има пристрастие, но то не е повече отколкото по другите телевизии.

    Коментиран от #36

  • 24 Дядо,ама само за внучето си

    16 5 Отговор

    До коментар #7 от "баба Яга":

    Права си "Бабо Яго" - точно така е ...И аз съм един от тези ,които не съм се регистрирал НИКОГА в това т.н. "Бюро по труда ",въпреки завършеното си висше още от 1982-ра и никога не бил на гарантирана "щатна заплата" още от началото на "Прехода", когато затвориха предприятието ми все съм разчитал на двете си ръце и умения. Вярно ,не съм се осигурявал и редовно ,за това ,днес въпреки 65-те и години не мога да разчитам и на каква и да е пенсия ,даже двете години и 6-те месеца "запас" на тежка и отговорна военна служба ,която съм изкарал не ми и се признавам, защото ми искат поне 15 години ТС ,които аз ги нямам ...И не съм виновен само аз за това, защото през целият си Живот все съм РАБОТИЛ ,издържал ...САМ ! Стотинка от Бюджета не съм взел, а все внасял под една или друга форма в него .Можех, вече и да ги имам поне изискуемите 35 г ,ако преди 20-22 ,когато дойде "Царя" и "Тройната" и бях само на 43-45 г. възраст тогава ,един пенсиониран полковник-БСП-ар, не ми бе заел мястото за една длъжност ,на ,която е и до днес,въпреки ,че мина 70-те и взема пенсия до "тавана" + яка "щатна заплата " .
  • 25 Дамаджони Уокър

    39 5 Отговор

    До коментар #20 от "Е, след като такъв":

    То един друг подаде фалшива декларация за гражданство и виж до къде стигна.....
  • 26 ами факта е

    11 10 Отговор

    До коментар #22 от "факт":

    Че върти фунаджийската липата.
    Но има и друг факт - не прави компромис по отношение на нечии фин интереси.

    Да е жив и здрав.
    Всички са маскари.
  • 27 Неканадец

    33 7 Отговор
    Няма страшно да се представят документи с невярно съдържание и това най-явно го показа просто то кирчо,защо другите да се съобразяват?
  • 28 Кочо

    33 7 Отговор
    Сашо, отвратен съм от слугинажа ти на мракобесието и пропагандата диктатура в медиите наложена от САЩ! За теб истината е празна дума! Знам колко злостно плю срещу достойното и мъжко поведени на Джокович в Австралия! И заля с хвалебствия джендъра Борис Бонев, чак премиер го направи! Не заслужаваш да си директор на БНТ!

    Коментиран от #32

  • 29 Корги

    34 4 Отговор
    И ти като говорител на Цветан Василев не си цвете за мирисане. Хвани единия, удари другия.
  • 30 Свинчо

    30 3 Отговор
    Дайте на Дико куката власт и цяла Европа ще ни се присмива .Изкукуригала работа тоя човек няма срам ,алчен за власт
  • 31 Е как кого

    30 0 Отговор

    До коментар #6 от "Фурна":

    Ако го изберат, Черепа ще си има национална телевизия.
  • 32 верно ли?

    15 3 Отговор

    До коментар #28 от "Кочо":

    Колко ли пъти се е набил Сашко, че да плюе по Ноле?
    Ако се е бустерирал и смята и тази година да се бустерира, трябева да е наясно ,че скоро няма да е физически пригоден за дир на каквото и да е.
  • 33 Аха, Сидеров му

    10 0 Отговор
    Дал фалшив документ,според Сашо Диков.Да се разследва Алфа.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 От Варна

    11 4 Отговор
    Все ми едно , кой ще оглави БНТ. Отдавна не гледам Канал 1(2, 3, 4). Даже не следя и програмата за наличие на нещо интересно, което да не пропусна. И сигурно не съм само аз. При толкова много достъпни канали възможностите на Тв зрителите са огромни. Съвсем обяснимо е, че трябва да прокарват линията на управляващото правителство, защото то определя бюджета, в него е “ и ножа, и хляба”! Но държавата като дава, трябва да следи разходите под лупа. Тогава ще видим дали ще има такова натискане за работа в тази телевизия. Между другото, и частните български телевизии са на същото положение като качество на продуктите. Някои хора в България трябва да разберат, че възможностите и вкусовете на публиката като цяло са други! Това се отнася и за естрадни певци, театрали. Само изобразителното изкуство и класическата музика са непреходни!
  • 36 От Варна

    9 2 Отговор

    До коментар #23 от "ПБФ":

    Често пребивавам в Англия за дълго време, напоследък повече от в България. Това прехвалено ББС наистина е голяма скука! Но и англичаните имат странни вкусове за нещата от живота, понякога непонятни за нас
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Професионалист

    16 5 Отговор
    За такъв пост са нужни по-млади и креативни експерти,а не изхабени старци.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бай Ху (By Who)

    7 0 Отговор
    Тоз да внимава кат скача да не се отплесне и да се надене.
  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 0 Отговор
    Сашко определено избива комплекси. Беше най-мълчаливото и свито скиорче в ЦСКА. По-късно, батето Славков го отрака, а една известна дама, направо му го шлифова, ...характера.
  • 43 Анонимен

    7 0 Отговор
    Вземам си една антена 4,6 програми, не подписвам договор и ми писна от старчета та на Живков, слагаха се на него, жените им, сега при новата власт след 1989 пак те. Все на тях парите не им достигат, а че цяла Бг всичко живо младо е в София, провинциите са със затихващи функции, то диковци тях не ги еня
  • 44 Дермотолог

    3 0 Отговор
    С тия болни ръце. От алчност, стрес. Да се пенсионира от телк, те имат връзки, 100 % инвалид, може и да купи бнт, резили
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Нико

    4 0 Отговор
    Бай Сашо троянски е време да си отива на село--там откъдето е дошъл .Не му е мястото на този остарял пръч за директор на БНТ.Мястото му е на село и да си гледа там прасето и кокошките
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол