Last news in Fakti

18 Юни, 2022 17:10 6 132 46

Първан Симеонов: Свалянето на Никола Минчев беше демонстрация, тя се оказа автогол

  • първан симеонов-
  • никола минчев

Според него действията на лидера на „Има такъв народ” по оттеглянето им от управляващата коалиция са по-скоро продиктувани от емоции, отколкото от някакъв конкретен план

Първан Симеонов: Свалянето на Никола Минчев беше демонстрация, тя се оказа автогол - 1

Демонстрацията на сила, може би донякъде вдъхновена от ДПС – това е техен присъщ стил, всъщност се оказа автогол”. Това каза социологът Първан Симеонов в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов”. По думите му не е имало никаква нужда от свалянето на Никола Минчев от председателското място в Народното събрание. Според социолога тези действия са подали „удобна топка” на „Продължаваме Промяната”, които са организирали протести в София. „В момента, за някой друг час или ден инициативата отново е в „Продължаваме Промяната”, смята Симеонов.

Според него действията на лидера на „Има такъв народ” по оттеглянето им от управляващата коалиция са по-скоро продиктувани от емоции, отколкото от някакъв конкретен план. „След като Слави Трифонов дръпна килимчето на това управление, Бойко Борисов няколко дни се чуди – буквално му беше спрял токът. Личеше му, че иска това правителство да продължи по пътя си надолу”, коментира социологът.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    63 58 Отговор
    Ще видим в сряда дали е било автогол или просто загрявка....
    Кирето си отива!

    Коментиран от #45

  • 2 Президент

    23 79 Отговор
    Минчев трябва да бъде президент.ОТСТРАНЯВАНЕ НА РЕЗИДЕНТА РАДЕВ.

    Коментиран от #8, #13

  • 3 истина е

    57 39 Отговор
    ИТН много скоро ще изпадне в умряла кома !!!!Видя се , че на народа им писна от политически калинки ,които правят народа на маймуни , и го доказа като излезе напред НС. и мишките вътре умряха от страх !!!
  • 4 Първанчо

    63 40 Отговор
    Стига с тия свободни съчинения от лъжи с цел манипулации бе! Нито е било, нечия акция, нито някой си е вкарвал автогол! Не спази закона за искането за закрито заседание, за да скрие оня лъжец и ИТН му поиска оставката! Това е истината, а не врели некипели дето изстисквате от кухите си кратуни! И това е напълно демократично, за да правите драми! Къде толкова лъжци и продажници се навъдихте в тази държава!
  • 5 Така е

    51 8 Отговор
    Който гроб копае , сам влиза в него !
  • 6 пламен

    45 24 Отговор
    Толупа и ДПС ги е шубе защото ще има големи протести
  • 7 Aлооо,политолога!

    59 22 Отговор
    Какъв е този протест на управляващата партия?Има ли го някъде в света?Това си е Майдан,организиран при това!Представяте ли си утре какво ще стане,като дойдат и привърженици на опозицията?

    Коментиран от #14, #32

  • 8 Свободна България

    27 31 Отговор

    До коментар #2 от "Президент":

    В сряда България избира Европа или ....вечна дружба.../служба/.
  • 9 Ю.Кортес

    43 21 Отговор
    Чалгарина е аут

    Коментиран от #16

  • 10 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    23 30 Отговор
    Никола Минчев отложи проблемите на про100то Кире .... Но националното представителство в факт
  • 11 Изкрен

    20 7 Отговор
    Кой е гаджала на фотото?
  • 12 Не е автогол

    40 7 Отговор
    А ответно срещу неправилно действие. Този парламент не може да произведе нищо добро.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 12340

    25 17 Отговор

    До коментар #7 от "Aлооо,политолога!":

    Има ли го някъде в света?....
    Има го !
    Преди 4г.,Тиквата извика пътни строители,
    с тежка техника блокираха София.
    Срещу опозицията БСП!

    Коментиран от #17

  • 15 Нищо случайно няма,

    35 6 Отговор
    и момента за излизането на шоуто не е случаен.Тук играят пари.Шоуто е бизнес проект,няма нищо общо с политиката.Надявам се че се изчегъртаха сами.
  • 16 Ххх

    16 29 Отговор

    До коментар #9 от "Ю.Кортес":

    Заедно с ПП, ДБ, ГЕРБ..... СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ Е НА ВЪЗРАЖДАНЕ
  • 17 БСП

    19 10 Отговор

    До коментар #14 от "12340":

    Умря!
  • 18 Онзи

    12 17 Отговор
    Никакъв автогол не е . Борисов и Доганя в момента не искат избори. Хода с Минчев беше да се ускори разпада на ИТН и да се осигури някакво крехко и нестабилно мнозинство на Киро. Управлението с това мнозинство ще е истинска мъка , но целта е това правителство да посрещне зимата , а дали ще я изкара , едва ли.

    Коментиран от #20, #24

  • 19 Първак -джибровак

    20 12 Отговор
    Тоя Първан ,пак цъвна ,като изтърван талибан с този фейс ...Само един тюрбан да намотае на главата ...досущ талибан ...
  • 20 100%

    16 7 Отговор

    До коментар #18 от "Онзи":

    Напълно подкрепям предположенията, това са игри. Няма да могат да изгонят това правителство, защото много от депутатите са влезнали там случайно и искат да поостанат, за сметка на данъкоплатеца. Никакви реални промени не правят, само говорят.
  • 21 Абе откъде се навъдиха

    20 9 Отговор
    Всякакви фалшиви социолози..и тоя много грозен..😂🤣😅
  • 22 последно предупреждение

    15 15 Отговор
    "Възраждане" ще си вкарат най-големия автогол, ако не гласуват с "въздържал се".
  • 23 ле ле

    14 10 Отговор
    ПП и Минчев са кукла на конци..За тях Македонския въпрос е просто димка...Защо ли се отказаха закрито заседание..Просто питам..Питат ги от САЩ и ЕС..кво става бе ленче..нали обещахте да прецакате българи..а се га? ПРЕДАТЕЛИ...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Саша

    16 6 Отговор
    Тая платена хлебарка до кога ще ни я показвате, аман от такива експерти.
  • 26 Всичко ще проличи в резултата от гласува

    10 2 Отговор
    На вота на недоверие, ще излезе тогава истината, няма да могат да я скрият.
  • 27 Как може с такъв психопатски вид

    8 5 Отговор
    да ти дават да коментираш каквото и да било???
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Кочо

    14 3 Отговор
    Какви ги бръщолевиш бе?! Оставка на шарлатаните, измамниците, крадците, предателите, наркоманите, джендърите, гриндърите Киро Простото, Асен Ококорения пе@@л, Гуглена метресата, Васко нар@@@@на, защитника на кучетата Сандов, целия кръжок от нелепи соросоиди и хпантутнизи на НПО-то Америка за България набутани като народни представители в парламента, алчната и ненаситна износителка на оръжия Корнела, патологичните русофоби Танас джуджето и Ристю Мравояда! Изриване от властта на всички тези, незабавно!
  • 30 кир Ливанчо

    13 2 Отговор
    Разбира се, че има смисъл. Първан или е глупав, или е късоглед или говори глупости за пари.

    1. Има смисъл, защото така опозицията изпробва подкрепата, на която може да разчита за вота на недоверие.
    2. Има смисъл, защото по този начин опозицията се предпазва от процедурни хватки и уловки при разглеждането на вота на недоверие и на другите решения.
    3. Има смисъл, защото Председателят на Парламента е "третият човек в държавата".

    Това е умел и логичен политически ход, очаквано е да го направят от опозицията. Аз не знам какви са тези драми. Това са демократични процедури.
  • 31 Българин

    17 1 Отговор
    много е тъпо -протест в подкрепа на управляващата партия.Против какво протестират ?Против хиперинфлацията, ниските доходи, обедняването ни ?Това е много збъркано, разбират ли го пламенните оратори от ПП-Кирчо, Асен и компания ?Надали, щото си продължават яко с лъжите и шикалкавенето, а по добре да се разходят до провинцията и да видят как живеят бедните работещи.
  • 32 Чукча писател ...

    2 13 Отговор

    До коментар #7 от "Aлооо,политолога!":

    Майдан е пак срещу управляващата партия . Ама като това е изходил копейката, повтаряйте папагалски ;)
  • 33 нннн

    16 2 Отговор
    Къв автогол? Някой като не става, се сваля. Важи и за Кирчо и Кокорчо. Следващият, ако сгази лука, и той ще си ходи. Ще бъркаме картите, докато излезе пасианса на България! Боя се единствено, че хората, като отиват да гласуват, си оставят главите у дома... После се псуват. Ама после...
  • 34 Илиева

    7 2 Отговор
    Уффф,аман от тоя..30г.”Галъп”ментето ни манипулират и откровено лъжат.Първан е нетърпимо скучен и неубедителен! Като заговори и запримигва и край на гледането.Я,се разкарай Първане,че не ставаш за нищо!
  • 35 Мисля си че

    5 7 Отговор
    Радев продължава да дълбае дъното и обвини Петков за това, че прехвърли реакцията на френскоко предложение в Народното събрание. След като именно НС е определило рамката, от която МП не трябва да се отклонява. Не бил куриер, а премиер.
    Е, господин Радев, с още по-голяма сила това важи за вас, вие сте президент, а не мрънкач.
    Бяхте поканен от френския президент и имахте възможността лично да отстоите позицията на България /така както бе заложено в КСНС/ и да я направите европейска, тоест повече от десетте точки да залегнат във френското предложение.
    Вие отказахте да отидете, дезертирахте във важен момент, и с това загубихте моралното право да обвинявате когото и да било.
    Напротив, Кирил Петков се опита да ви убеди че френското предложение е възможност, да се ангажирате, да изготвим обща българска позиция и да се опитаме да включим повече от нашите искания. Но получи тотален отпор, организиран и координиран именно от вас. Отказахте да свикате КСНС, отказахте да се ангажирате по какъвто и да било начин, освен от страни да мрънкате и критикувате. Нещо повече насърчихте Слави Трифонов да сваля правителството заради лансираната от вас теза за възможно предателство?!
    Е, имаме сега, това което имаме. И пак е добър шанс. Защото - и това умишлено го скрихте от българската публика още много възможности да спрем РСМ ако не изпълни нашите искания.
    Не вярвам да се промените - както писах вчера целта ви беше да спрете и Албания и така да затормозите целия интегра

    Коментиран от #46

  • 36 Реалист

    4 1 Отговор
    Разни-лози, които от десетилетия едни и същи зомбират публиката и никога, ама никога не са даже и близо до прогнозите си, трябва да са или с платен абонамент по медиите или медиите да са купени от ДС-КГБ, защото въртят сучат и все към позицията на мафията дърпат.
  • 37 митомани

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Онзи":

    Вашето възпитание е абсолютното дъно, в сравнение с вас е трудно да не бъдеш на висота!
  • 38 Последния Софиянец

    8 4 Отговор
    Абе Първане , ама много си грозен. Как си с жените или те са мираж. Трябва да минеш под скалпела.

    Коментиран от #44

  • 39 Попов

    11 5 Отговор
    Жив е той, жив - там на дивана. Потънал в кока - лежи и пъшка. Чалгар с люта на носа рана, чалгар във фейсбук лежи и съска.
  • 40 Илиева

    9 1 Отговор
    “Галъп”не правят социология,а задкулисна политика.През всичките години от появяването им у нас.Днес чета,че Кънчо и Стойчо/Андрей/ ходили при Бойко да го убеждават да приеме френското предложение за РСМ и да не бутат кабинета..Колко е вярно това не знам,но се питам кои са те та да ходят,като цветарки от партия в партия и да прокарват ценнит си идеи?Публична тайна е,че работеха за ИТН защото са супер близки със Слави.По същия начин общуват с Корнела и т.н. по веригата.Това не става без пари.Чудя се само защо партиите си дават парите,когато е ясно,че те интригантсват за да печелят.Това тече от 1990г.до днес.Как да им се вярва?Андрей Луканов повярва в тях и им отвори пътя та до днес.Той си отиде,а те станаха милионери с голф игрища за сметка на тъпите политици,които си мислят,че като си плащат Кънчо и Стойчо🤪ще им изкарат добър резултат.Глупаци!
  • 41 Доган и ченгетата около него

    2 5 Отговор
    са били пияни и са решили бързо да приключат с драмата ! Те си мислят, че и другите са ру......ски подлоги като тях !
  • 42 Да, бе, моето момче -

    6 0 Отговор
    Имат сила - демонстрират я! Я ти я демонстрирай, да те видим, като я нямаш никаква!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 2020

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    „Продължаваме Промяната”, които са организирали протести в София - Първан има предвид прайда пред Съветската армия, нали????
  • 46 2020

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Мисля си че":

    Предател , защо ние трабва да имаме инициатива спрямо отцепената територия Северна Македония. Те искат в ЕС, а не ние. Както Холендия ни цака за Шенген, така ние ще цакаме маккетатат....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове