Last news in Fakti

20 Юни, 2022 05:39 4 162 17

Иван Иванов: Радев застана и срещу БСП, ще дискутираме бъдещите си отношения

  • иван иванов-
  • министър-
  • земеделие-
  • бсп-
  • румен радев

Плаващите мнозинства не са решение, социалистите подкрепяме връщането на хартиената бюлетина, заяви министърът на земеделието

Иван Иванов: Радев застана и срещу БСП, ще дискутираме бъдещите си отношения - 1
Снимка: БГНЕС

Надяваме се наистина на здравия разум, на съвестта на шепа народни представители, независимо от коя политическа сила са, да оценят, че след падането на този кабинет ситуацията в страната няма да се подобри, напротив - ще се влоши.

Така министърът на земеделието Иван Иванов от квотата на БСП коментира в предаването "Защо, г-н министър?" на бТВ предстоящия вот на недоверие към кабинета. Той посочи, цитиран от БТА, риска от влизане в спиралата на финансова, икономическа и политическа криза, както и негласуването на актуализацията на бюджета за 2022 година.

Попитан откъде би дошла евентуалната подкрепа за правителството, Иванов каза, че е нормално това да стане от останалите народни представители от „Има такъв народ“. По думите му, това е партията, с която има подписано коалиционно споразумение, а министрите, въпреки че са в оставка, все още са част от правителството.

„Плаващите мнозинства не са решение“, каза Иванов, като уточни, че ръководството на партията е заявявало позиция, че подобен сценарий не е правилен за управление на държавата.

Иванов потвърди, че БСП подкрепя връщането на хартиената бюлетина. Тук въпросът е да не лишаваме повече гласоподавателите от техни граждански права и специално тези, които подкрепят БСП, посочи той. Левицата е внесла свой законопроект, с който се предвижда гласуването на изборите да е с хартиена бюлетина или с машина.

Иванов коментира и изказвания на президента Румен Радев относно правителството. „Заставайки открито срещу правителството във вчерашно свое изказване, той застава и срещу БСП“, каза министърът. По думите му, в партията ще възникне дискусия за последващите взаимоотношения с президента.

По темата за Република Северна Македония (РСМ) министърът на земеделието каза, че дебатът около предложението на Френското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС) ще се води в рамките на Народното събрание. „Без да изпълнява македонската страна своите ангажименти по Договора за добросъседство, няма как БСП да подкрепи тяхното членство“, посочи Иванов. Той определи темата за РСМ като „привнесена“ в правителството и парламента. Определи като „странно" защо лидерът на ИТН Слави Трифонов я е повдигнал. На въпрос дали БСП ще подкрепи внесеното в парламента предложение, Иванов отговори: „На този етап да кажа не, но, все пак, дайте възможност на народните представители, на министрите, да се запознаят с точния текст“.

Министърът коментира и фитосанитарния контрол на граничния пункт "Капитан Андреево". На въпрос дали е "затворена завинаги страницата с частния бизнес" там, той отговори: "Поне докато ние управляваме министерството, докато тази коалиция управлява държавата - да".

Иванов каза, че не се очаква недостиг на пшеница у нас. По думите му България ще има добра реколта от пшеница - около шест милиона тона.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    25 9 Отговор
    СЕКТАТА НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА
    ... УНИЩОЖИ БСП ...
    ... КАТО СРАНА ИЗТРИВАЛКА ЗА РУСОФОБИТЕ
  • 2 Просто да попитам

    19 3 Отговор
    Кога ще оправите тунела и моста на Хемус ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 препис

    17 4 Отговор
    Македония не е кауза, не е историческа препирня, не е научен спор, не е гранична вражда. Не е дъвка за безродните брюкселски чиновници. За нас, българите, Македония е сърце, душа, болка и съдба!
  • 6 ха ха

    15 3 Отговор
    нито дума за ГМО закона , толкова ли е секретен ?
  • 7 Дамаджони уокър

    23 6 Отговор
    Само неразбирам защо французите трябва да ни казват как да защитаваме историята си.Ако искаме тя наистина да бъде защитена в Брюксел трябва да отиде Радев а не Киро който вече ни е сготвил.
  • 8 Хахаха

    8 1 Отговор
    БСП, сър...
  • 9 оня с коня

    14 1 Отговор
    Ама нали Русофилите казаха че Боко бил искал Хартиено гласуване,щото така си реализирал Далаверата с купените Гласове и Фалшифицираните Протоколи?Пък то "не било Компютри,ами Консерви",т.е. БСП иска такъв вид гласуване,даже и специален Законопроект били внесли в НС!
  • 10 Някой

    16 3 Отговор
    „Заставайки открито срещу правителството във вчерашно свое изказване, той застава и срещу БСП“ Гузен, негонен бяга. Много витиевато твърдение. Като не можете да си озаптите главата на правителството някой трябва да ви го каже в очите. Няма кой друг освен президента.
  • 11 БСП за България и Радев

    12 2 Отговор
    Иване, имаше шанс да влезеш в историята, но ще си останеш ограничен колхозник. БСП дължи властта си сега на генерал Румен Радев. Мисли преди да кажеш нещо. Имам чувството, че другарката Нинова трябва да се държи като възпитателка в детската градина
  • 12 Много точно

    4 8 Отговор
    Радев е обграден от продажни съветници- корумпета ! Явно и той е станал корумпе !?
  • 13 Радев

    8 0 Отговор
    застана на страната на народа. Ако има различие с управляващите значи те пазят само собствените си интереси!
  • 14 Тоя Иванов е "най умния"

    3 0 Отговор
    Ама е с Нонова а тя с Бойко.
  • 15 СУВЕРЕН

    5 0 Отговор
    Радев е принципен човек! Като ви гледа какви простотии правите БСП заедно с отрочето си ПП как да реагира? Употребихте го за да създадете ПП с идеята да оберете вота на разочарованите от предишните политици. ПП=БСП

    Коментиран от #17

  • 16 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Ако така работите скоро всички ще застанат срещу БСП. Разбрахме че и ти си станал доктор, но не знаем на кои науки? Корнелия Нинова кога ще става доктор? При толкова много доктори,крайно време е да станем от парламентарна-докторска република. Нищожества.
  • 17 ПРИПОМНЯНЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "СУВЕРЕН":

    Илияна Йотова предупреди Радев: „Сега ще се обърна и към г-н Радев. Няма как да не почувствате, г-н Радев, как трепти във въздуха в тази зала едно огромно доверие, очаквано към Вас. Още днес в тази зала Вие трябва да почувствате и да знаете цената на всеки един глас, който е застанал зад Вас, на всяка една личност. Защото пред себе си имате най-старата партия в България и не само в България, а почти в цяла Европа.Защото тук има достойни хора, които особено през последните години са мачкани, обиждани, гонени само заради това, че са верни на Българската социалистическа партия. И НАЙ-МАЛКОТО ДВИЖЕНИЕ ОТ ВАША СТРАНА СРЕЩУ ТАЗИ ПАРТИЯ НЯМА ДА ВИ БЪДЕ ПРОСТЕНО.”
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове