Last news in Fakti

22 Юни, 2022 10:06 2 860 32

Закриха заседанието на НС след три неуспешни опита за събиране на кворум

  • нс-
  • кворум-
  • избор-
  • председател

Депутатите от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане” не се регистрираха

Закриха заседанието на НС след три неуспешни опита за събиране на кворум - 1

Народното събрание не успя да събере кворум за заседанието в сряда след три опита. По програма то трябваше да започне в 09.00 ч. На него трябваше да се избере нов председател на парламента. Временно изпълняващият длъжността Мирослав Иванов опита да събере кворум на три пъти, но не успя и след всяка регистрация даде по 15 минути почивка. Причината за липсата на кворум е, че депутатите от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане” не се регистрираха.

По време на паузата лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че депутатите от партията няма да влязат в зала. Те настояват първо да се гласува вотът на недоверие към кабинета "Петков". По процедура това трябва да се случи към 19.10 ч. - точно 24 часа след края на дебатите във вторник.

Следващото редовно заседание ще се проведе в четвъртък от 09.00 ч.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Болшевик

    24 15 Отговор
    Чакат указания от посолството пред Парк-хотела
  • 2 Курнелия

    21 2 Отговор
    Хубава ама българска работа
  • 3 Делю Хайдутин

    40 8 Отговор
    Защо им е председател като отиваме на избори!?Някой да се уреди с голяма пенсия за два часа стаж.
  • 4 КГБ ДС ДПС

    22 20 Отговор
    Москва, Москва!

    Ти ярко пак пламтиш, ти пак туптиш!
  • 5 среднощен

    25 8 Отговор
    "Довиждане" - има такава песен...
  • 6 Българка

    39 33 Отговор
    От превратаджиите ГЕРБ-ДПС-ИТН-Израждане не влезе нито един путат на работното си място , за да си заработи тлъстите пачки, които получват. Явно отново нещо кроят и то дружно. А нямало нова коалиция?! Та сега очаквам коментари от избирателите на Израждане и ИТН. За това ли гласуваха, техните избраници да са едно цяло с мафията ГЕРБ-ДПС

    Коментиран от #9, #11

  • 7 Тези всичките 240 депутати

    30 6 Отговор
    Не Трябва Да Бъдат избирани никога вече за депутати! Те се самозабравиха. Забравиха че са НАРОДНИ представители , с не НАДнародни марионетки. Жали същества. Ето за това вече никой няма да се представя с моя личен глас Никога
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 7 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Задължение на УПРАВЛЯВЯЩИТЕ е да осигурят КВОРУМ ‼️‼️‼️

    Коментиран от #15

  • 10 г-н

    8 4 Отговор
    Да не получат заплата за месеца не стига ,че гербаците направиха само 2 дни и половина да работят в седмицата и тях не си отработват бо----и
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 2 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Ти явно пак пишеш за неща КОИТО НЕ РАЗБИРАШ ‼️ Гласуването на Вот НЕ Е програма за която се създават коалиции❗
    Ако Ти и Аз не харесваме опера и не отидем на концерт, ние коалиция ли сме ❓

    Коментиран от #16

  • 12 Петър

    5 2 Отговор
    Явно човека от пещерата Тора Бора има условия към новите си съюзници. Сутринта Ива Митева го каза; Щом нямаш 121 гласа и 10 гласа са по силни от останалите.

    А

    Коментиран от #27

  • 13 Българка

    7 14 Отговор
    ТЕЗИ ТРАНТУТНИЦИ ПРЕДАТИЛИ МАФИОТИ КАКВО КРОЯТ! СЪЗДАВАТ ХАОС В ДЪРЖАВАТА! НЕ ПОЗВОЛЯВАТ ПРОМЯНА!ГРОБАРИТЕ ШЗРАЖДАНЕ ДПС ИТН ВШЕ СТЕ КРАДЦИ И МАФИОТИ И ПОНЕЖЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ СЕ ПРЕКЛОНИХА ПРЕД ВАС СЕГА БОЙКОТИРАТЕ!ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО СА ИЗБИРАТЕЛИТЕ КОИТО СМЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ВАС !!! ЖАЛКО ЗА БЕДНИЯ НАРОД ЗАЩОТО ВИЕ ПРЕДАТИЛИ СИ ПОЛУЧАВАТЕ ТЛЪСТИТЕ ЗАПЛАТА БЕЗ ДА ВЪРШИТЕ НИЩО А НАРОДА ДА ВИ УВАЖАВА?НЯМА КАК НЯМА ПАРЛАМЕНТАРИЗАМ А ИМА САМО ПОДЛОГИ ЗАТЖВА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ САМО 120 ДЕПУТАТИ И НАЙ МНОГО ДВА МАНДАТА !!!ТЕЗИ СТАРШ МУЦУНИ ДЕТО СА АБОНИРАНИ ЗА ПАРЛАМЕНТА ВЪН !
  • 14 Хаха

    14 13 Отговор
    Предателите от ГЕРБ-СДС-ДПС-ИТБ-Възраждане си проличаха че са се гушнали здраво за да блокират всичко, да са против нормалния живвот в България. Мафията ги е купила заедно с Радев !
    Кремълските клакьорки и агенти си проличаха пределно ясно .....
  • 15 Хаха

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Е какво да правят да ги бият ли ?
    Хайде по сериозно моля ....

    Коментиран от #19

  • 16 Факт

    14 8 Отговор

    До коментар #11 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Като си създадеен и командван от ДПС, какъвто е случая с ИТН и Възраждане, коалиция ли сте или просто не ви се ходи на опера, щото не харесвате певицата?

    Коментиран от #20

  • 17 Мдаа

    17 7 Отговор
    Възраждане са говорители на новата коалиция ГЕРБ-СДС-ДПС-ИТН-Възраждане

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 5 Отговор

    До коментар #15 от "Хаха":

    Ти сериозен ли си ‼️
    Нали управляващите са мнозинството ! Дори цялата опозиция "да отиде за гъби ", те пак трябва са могат до осигурят кворум ❗ Или вече имаме нова демокрация !
  • 20 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 2 Отговор

    До коментар #16 от "Факт":

    Последно Възраждане копейкини проксита на Русия ли са ,на ДПС чийто лидер обяви Турция за родина или на ГЕРБ -създадени в Германия ‼️‼️‼️
  • 21 САТЪРА НА ХАНА

    8 5 Отговор
    ХУБАВ ДЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ
    ....
  • 22 Въпрос

    5 9 Отговор

    До коментар #17 от "Мдаа":

    И тази коалиция с какво е по-лоша от ПП,БСП, ИТН и ДъБъ?
  • 23 Реалист

    9 5 Отговор
    Много копейкинови, депесарски, гербаджийски и тошко-славински тролчета вчера и днес се появиха, плъпнали са като хлебарки по медиите от ранна сутрин. цъкат ли цъкат. Пълна идиотщина е да си мислят, че с предателското си поведение и грозни клевети, които повтарят по хиляди пъти без грам доказателства ще променят мнението на умните хора. Тяхната манипулация е насочена към аутсайдери и агресивни необразовани безделници. Ако има образовани сред тях то те са там за лапачка, не за интересите на България. Възраждане и ДПС са за съд, защото работят срещу националните интереси! Яко ги е заболяло че ПП спират магистралите с пачки и кюлчета към чекмеджетата им и съвсем изтерясаха.
    Забавно е как яростно повтарят едни и същи популистки фрази и нямат грам доказателства за нито една клевета. Разчитат на партийната дисциплина, за да се върне статуквото. Най-дразнещ е лидера на ДПС, който постоянно говори за спазване на Конституцията и не се сеща, че етническите партии са в нарушение на Конституцията и ДПС са най- големите нарушители, хахаха! Сам си вкарва автогол, но играе хитро и много подло. От Тошко Йорданов даже учителката му се отказа, толкова е възмутена от арогантното ме хашлашко поведение, какво да говорим, той олеква , олеква, повече няма накъде да се изложи. От всички най-подло се държат тези медии, които наливат масло в огъня и манипулират народа, рушат психиката на зрителя. Едната не е наясно, че въпрос "Защо" не се задава и е направила цяло предаване с такъв
  • 24 Иван

    6 2 Отговор
    Ми боклуците няма смисъл да се регистрират.
  • 25 Реалист продължение

    4 0 Отговор
    От всички най-подло се държат тези медии, които наливат масло в огъня и манипулират народа, рушат психиката на зрителя. Едната не е наясно, че въпрос "Защо" не се задава и е направила цяло предаване с такъв въпрос. Друга се подмазва на всеки и все едно и също повтаря - лице в лице сме с инфлация, инфлация, олелелеее, инфлация, ама кани копейкин всяка седмица да му слушаме глупостите. Трета слага подвеждащи заглавия с фрази, извадени от контекста, четвърта даже не слуша събеседниците, ами държи една линия каквато са и наредили - какво следва, какво следва, бла-бла, ужас с една дума! Сложили шапка пред всяко предаване като реклама - "Разединение, инфлация, бла, бла", тц, тц, тц, срамота!! В нормалните държави съдят медии, които напластяват стрес и негативизъм в аудиторията, ама ние обичаме да драматизираме, инригантстваме, философстваме, политиканстваме, и накрая ще ни дойдат копейковци и депесе на власт, ето тогава ще си го получим заради бездействието и липса на противопоставяне срещу предателите на България.
  • 26 Газпром

    7 4 Отговор
    Новата коалиция ГЕРБ-ДПС-Възраждане-ИТН-Радев се казва "коалиция Газпром". Целта е да не се допусне Газпром да бъде изключен от доставките на газ за България!
  • 27 БЕНОВСКА ЛАПА

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Петър":

    голямата злобна гага ,жужака и оня разплут екскрамент те това ще им е
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Илия

    10 0 Отговор
    Народа си го заслужата - не ходи да гласува и после ама защо така, защо не иначе.
    На последните избори имахме огромния шанс да помотем ГЕРБ завинаги, нямаше хартиени бюлетини, нямаше и цигани, но как да стане с 40% активност ?
    Сега Корнела и Бойко се готвят да върнат хартиената бюлетина.
  • 30 Копейкин преоткри прелестите на соца

    5 2 Отговор
    Съботират, но народа ще ги накаже.. Довечера в 19,10
  • 31 Саботьорите

    4 0 Отговор
    мизерни , не бива дори да минават край Народното събрание ! Гнусна игра с България и българите !
  • 32 пенсионер

    1 0 Отговор
    някой плаче за сопа........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове