Last news in Fakti

24 Юни, 2022 11:59 3 771 44

МВнР с реакция след острото изказване на албанския премиер Еди Рама

  • мвнр-
  • ес-
  • еди рама

В изказване пред БНТ вчера албанският премиер Еди Рама определи случващото се в България по отношение на преговорите за евроинтеграцията на Северна Македония и Албания като срам и позор

МВнР с реакция след острото изказване на албанския премиер Еди Рама  - 1
Снимка: БГНЕС

България винаги е била сред тези държави членки на Европейския съюз, които подкрепят европейската принадлежност на албанския народ, заявяват в позиция от МВнР.

"Отстоявали сме европейската перспектива на Албания и началото на преговорите за членство в ЕС и тогава, когато беше много по-трудно от днес. През годините нямаше много други гласове заедно с нас в тази кауза. Отстояваме я и днес, въпреки всичко, в името на общото европейско бъдеще. В отговор, не за първи път, чуваме непредизвикани тежки, обидни квалификации от един правителствен ръководител. Жлъчните подхвърляния в подобен нисък езиков регистър не могат повече да бъдат оправдавани с особености на характера и липса на умения за европейско общуване. Очакваме албанският премиер да съобразява изразните си средства с език, който приляга на политик от страна кандидат за членство в ЕС", изтъкват от МВнР.

В изказване пред БНТ вчера албанският премиер Еди Рама определи случващото се в България по отношение на преговорите за евроинтеграцията на Северна Македония и Албания като срам и позор.

"На това ниво, повече от всяко друго, настояваме за спазване на добрия тон за общуване. На това ниво, от наша страна винаги е било засвидетелствано цялото уважение, което изисква отговорната позиция и нивото на междудържавните отношения. С Албания ни предстои общо бъдеще. Политиците си отиват. Народите остават. Нашите народи имат общ интерес, който не трябва да бъде накърняван от погрешната преценка на един политик. Недопустимо е отношенията между държавите да се превръщат в заложник на ексцентричността на настоящия албански министър-председател", заключват от външното ни ведомство.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 58 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пишете пишете

    99 8 Отговор
    Много знаете що е албанец? Мислите че ще разбере какво сте писали? Тея са в еволюционно развитие на нивото на нашите цигани!

    Коментиран от #10

  • 2 Българин

    62 0 Отговор
    Твърде лично 8-вето за шиптърите.
  • 3 българин

    69 1 Отговор
    Добре , че няма да съм жив , за да не видя християнска Европа как е погълната от ислямистите !!

    Коментиран от #7, #43

  • 4 ТаУмВзе

    58 1 Отговор
    Колко да е Остро бре? Щом след маке и албанчето се Гаври!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 го шо

    49 1 Отговор
    "С Албания ни предстои общо бъдеще."
    това ми е лююбимото! ... вие си знааете!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 БАУУ БАУУ

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гого":

    Вече кукурига
  • 10 Наблюдавал

    4 29 Отговор

    До коментар #1 от "Пишете пишете":

    Ти си много по зле и от тях!

    Коментиран от #19

  • 11 Безпокойство

    12 47 Отговор
    Ставаме все по мразени на Балканите и в Европа. Само защото решихме да смесваме исторически спорове с актуална политика. И да осигуряваме паразитното съществуване на популистки партии. ВМРО, Атака, Възраждане. В Северна Македония няма особена разлика. Баста на всички тези уядени чичаци и джобен размер юнаци. Да си намерят друго препитание. А руското посолство у нас да се редуцира от около 150 товарищи на максимум трима или четирима. Нещата са свързани.

    Коментиран от #18, #42

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Карлсон на покрива

    35 5 Отговор
    МВнР отговори, чак след като Костадин им направи забележка и ги подсети от НС.
  • 14 кУмУнист

    41 1 Отговор
    Толкова ме е срам от МнВР, че ми се повръща от служителите там. Реакцията им е да се извиняват и да реват колко са обидени, че османчо им се скарал, а те давали за албанците мило и драго и все сме помагали. Абе ниши същества, амеби, я вдигнете глава и се дръжте достойно поне веднъж в живота си.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 кУмУнист

    39 0 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдавал":

    Абсолютно е прав, там всеки втори е престъпник издирван от Интерпол, всеки трети е ислямизиране, а всяка кола е крадена от Европа. Не случайно Италия и Франция имат огромен проблем с албанската мафия и повярвай ми, ако разделят макетата и албанците за влизане в ЕС, още на следващия ден османлиите ще получат вето поне от 3 държави.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Павел пенев

    24 1 Отговор
    Нашите велики дипломати и историци не проумяха ли че нашата евроатлантическа солидарност завинаги откъсва Македония от България. Позор за ЕС и НАТО. Те са гнусни терористични организации.
  • 22 Безпокойство

    3 17 Отговор
    Ставаме все по мразени на Балканите и в Европа. Само защото решихме да смесваме исторически спорове с актуална политика. И да осигуряваме паразитното съществуване на популистки партии. ВМРО, Атака, Възраждане. В Северна Македония няма особена разлика. Баста на всички тези уядени чичаци и джобен размер юнаци. Да си намерят друго препитание! А руското посолство у нас да се редуцира от около 150 товарищи на максимум трима или четирима! Нещата са свързани.

    Коментиран от #24, #37

  • 23 Обаче

    10 2 Отговор
    Реакцията на МВнР не може да замаскира клякането, което днес е в ход.
  • 24 споко

    15 1 Отговор

    До коментар #22 от "Безпокойство":

    Просто си малкоумен.
    Мразенето на Балланите е стандарт от век и половина!
    А опитите ни да си зашитим интереситте ни най-малко нв влошават положението.
    Точно обратното е - клякането и продажничестото влошават положението.

    Справка 1946-а и предаването на Македония.
    Сега е момнтът на ново предателство от същия калибър.
  • 25 Внимавайте

    0 13 Отговор
    Много внимавайте с Еди Рама, че какъвто е грамаден да не ви размета като пилци
  • 26 пппп

    13 2 Отговор
    Тоя вчера каза, че България е позор, а ония на Северна Македония с юмрук в очите на Киро Мустафа се караше, а ношио канадец се усмихма с наведена глава! Нямаме никакъв авторитет пред тия от четвъртия свят РСМ и дивашка Албания
  • 27 Корги

    10 1 Отговор
    Вето и за Албания !
  • 28 Стоян Александров

    13 0 Отговор
    Настъпи време вече БЪЛГАРИЯ ДА ТРОПНЕ С КРАК НЕ САМО НА БАЛКАНИТЕ АМИ И В ЕС. Прекалено много Ни станаха Началниците. Спиране веднага на АЛБАНСКАТА НИ ПОДКРЕПА, СПИРАНЕ ВЕДНАГА НА МАКЕДОНСКАТА НИ ПОДКРЕПА. МОМЕНТАЛНО. КОГАТО ДОКАЖАТ УВАЖЕНИЕТО СИ КЪМ НАС ТОГАВА ЩЕ МИСЛИМ ЗА ТЯХ ЗА ЕВРОПА. Тропнете и на Франция. Иначе искаме и Баския и Каталуния като отделни държави в ЕС. България и българите не сме МИШКИ. ЕТО ТАКА ЩЕ НИ УВАЖАВАТ И ЗАЧИТАТ. ДРУГ НАЧИН НЯМА.
  • 29 Българин

    8 0 Отговор
    какво им се слагате на албанците- шиптъри-търговци на наркотици и оръжие.
  • 30 Сибир

    6 0 Отговор
    Вън албанската войска от България.
  • 31 Горният наш Споко (24),

    3 8 Отговор
    Когато те мързи да мислиш за икономика, мислиш за нескончаеми исторически спорове. Икономиката, Глупако! И сигурността на България в региона. Северна Македония заедно с Албания и след известно време Сърбия в ЕС, това значи икономически напредък, значи устойчиво развитие на Балканите. И автоматически значи отсъствието на икономическото джудже и военнопрестъпникът Путин в региона. Понимаеш?

    Коментиран от #33

  • 32 Политикът

    2 0 Отговор
    По определение е ПРЕДСТАВИТЕЛ на това, което наричате "народ". Нашите политици са такива, каквито са, защото ние сме избрали точно те да ни представляват, колкото и да се кълнем, че не сме. Следователно не може да се диференцира избирателят от избраника му. Както ние си носим последствията на собствената си глупост, така и албанският народ да си носи последствията от своя избор, бил той рама или шаси, или скелет, или подметка.
  • 33 Удари ли горния

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Горният наш Споко (24),":

    Икономиката на България беше икономика, когато България другаруваше с Русия. Сега е блато, в което въвлича и съседите си.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Горният 33-ти

    0 2 Отговор
    Ако искаш пример за фалирала икономика, точно българската икономика към 1989 г. е такъв пример. Комунизмът вече трябваше да е победил окончателно и безвъзвратно. Фалирахме тогава понеже едни 45 години България икономически "другаруваше" (правилно си се изразил) с Русия. Пак ли?

    Коментиран от #38

  • 36 Безпокойство

    0 4 Отговор
    Ставаме все по мразени на Балканите и в Европа. Само защото решихме да смесваме исторически спорове с актуална политика. И да осигуряваме паразитното съществуване на популистки партии. ВМРО, Атака, Възраждане. В Северна Македония няма особена разлика. Баста на всички тези уядени чичаци и джобен размер юнаци. Да си намерят друго препитание! А руското посолство у нас да се редуцира от около 150 товарищи на максимум трима или четирима! Нещата са свързани.
  • 37 Никога не сме били обичани

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Безпокойство":

    В Европа. В Европа няма емоции, има само лични интереси. Друго е Русия -тя винаги е отстъпвала от собствените си интереси в наша полза. Вде пак сме роднини. И с турците сме по роднини и имаме емоции дори. И с Европа щяхме да сме близки, но не ние, а тя залитна да се дупи на ФАЩ, но не лично, а нас ни обръща натам. Е, как едновременно хем да не приемаме истамбулската конженция, хем да си държим бузите за ФАЩ?
  • 38 АЕЦ не фалира

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Горният 33-ти":

    Унищожиха го "господата". Крениковци, Бяла, Мартен, Вида, Химко, Девня, ВПК, БГА, БНА и т.н. не фалираха. Разбиха ги и продадоха на скрап господата. Все още има живи хора, които знаят какво са оставили за поколенията българи руснаците, както и кой го унищожи и ограби децата им.
  • 39 Горният 37-ми,

    0 3 Отговор
    Вярваш си в Путин, нали? Но иначе ядеш в ЕС и НАТО. И Митрафанова. Она тоже.
  • 40 Горният 38-ми,

    0 3 Отговор
    Вида ли, Химко ли и т.н ? Икономически недуракоустойчиви (по руски образец) недоразумения на дотации. Наконец фалит и приватизирани дългове от нашето народонаселение. Да.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Деница

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Безпокойство":

    Те и унгарците и Виктор Орбан не ги обичат, ама на тях много им пука ... Нали си защитават националните интереси ...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Хард

    2 0 Отговор
    Викнете веднага албанския посланик и му набийте кофата. За такива, по този начин.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове