Last news in Fakti

13 Август, 2022 20:19 2 780 23

Топ социалисти от София ще спасяват организацията на БСП във Видин

  • бсп-
  • видин-
  • социалисти

Напрежение в левицата

Топ социалисти от София ще спасяват организацията на БСП във Видин - 1
Снимка: БГНЕС

Случилото се във видинската организация ще доведе до един оздравителен процес, дори и да има още напуснали я социалисти, заяви днес Филип Попов, бивш депутат и член на Националния съвет на БСП. Попов е категоричен, че това ще доведе до една по-единна и консолидирана преди предстоящия вот БСП.

Вчера деветима членове на БСП обявиха напускането на редовете на партията и видинската общинска организация остана без ръководство, припомня сайтът "Стандарт".

БСП е кауза, БСП не се продава и не се предава, заяви Филип Попов. Представителите на областната и общинската организации на БСП във Видин категорично отрекоха отправените обвинения от напусналите партията социалисти, които обявиха мотивите си вчера в своя декларация.

Проф. Радослав Гайдарски, член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и отговорник за Видинска област, заяви, че след проведена среща с партийните секретари и председатели на партийни организации от община Видин, те изразяват своето категорично несъгласие с позицията за състоянието на видинската организация и водената политика от централното ръководство на БСП, изразена преди ден от напусналите я членове. Видинските социалисти след случилото се са по-консолидирани от всякога.

Радослав Гайдарски каза още, че не е изненадан от напускането на тези хора и то е очаквано, защото те нямат нищо общо с БСП. Той ги определи като “хора, които търсят да са на хранилка“ и заяви, че в организацията „не страдат за напусналите, които отдавна са искали да освободят". Той сподели, че от години са особено тежки взаимоотношенията вътре в партията с ръководството на видинската общинска организация, в която членуват две трети от социалистите в област Видин.

Проф. Гайдарски каза още, че от години вътре в БСП, не само във Видин, но и в страната, вървят процеси за дестабилизация на партията, които водят до „организиран хаос“, и то направлявани от нейни членове, които той определи като "камарила" (група от непочтени личности, които влияят върху управлението, извличайки лични облаги). Независимо от това, социалистите днес тръгват към изборите през октомври по-мотивирани и сплотени, заяви той.

Предстои в следващите дни Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП да сформира работна група и да се направи ревизия на финансовото състояния на Общинската организация на БСП-Видин, да се проведе общинско събрание и областна конференция за попълване на ръководния им състав, след което социалистите по места трябва да направят номинации за листите на партията в 5 -избирателен район за предстоящия на 2 октомври вот, каза Попов.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А50

    34 4 Отговор
    Командировайте навсякъде ниновци и БСП ще е най-стабилната 3 процентна партия
  • 2 Последния Софиянец

    37 6 Отговор
    Всички познати социалисти са разочаровани от Корнелия и няма да гласуват за тази.

    Коментиран от #19

  • 3 ТаУмВзе

    21 3 Отговор
    Шаманите чантаджии на корни почват предизборната бичкия. И не само те де. Знаем си фокусите!

    Коментиран от #13

  • 4 Голем смех

    29 4 Отговор
    Не топ социалисти от София, а толуп социалисти.
  • 5 12340

    13 0 Отговор
    и да скъса п.шката михал чашката !
  • 6 Пенсия

    20 4 Отговор
    Все по-консолидирани и все по-малко. Срам.
  • 7 Хо хо

    19 2 Отговор
    Тоя дето направи частна болница на жена си докато беше министър на здравето. Иначе е социал-капиталист като социала е за парлама.
  • 8 Мнение

    19 4 Отговор
    След толкова лъжи на Нинова за оръжията и Господ не може да им помогне.Жалко...имат добри,млади и образовани хора.
  • 9 Агата Кристи

    15 3 Отговор
    КОМУНИСТИТЕ се само изяждат....
    "Един хубав ден за българската демокрация" !

    Коментиран от #10

  • 10 Агата Кристи

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Агата Кристи":

    САМОИЗЯЖДАТ
  • 11 Перо

    16 3 Отговор
    Не може да си ортак с престъпници и като управляваш с тях и да допуснеш посредници, които крадат стотици милиони евра,чрез посредници,газа да се увеличи с 100% за производители и граждани, да се отказваш от собствените си червени линии и да гласуваш лицемерно за предателство на национални каузи по македонския въпрос,не може да гласуваш против проверка на ценообразуването в картела за горивата,защото съпруга на Нинова работи в монополиста Лукойл! Никой повече няма да гласува за най-лицемерната и предателска партия в БГ! Гласоподавателите на БСП отидоха във “Възраждане”, “Български възход”, партията на Мая Манолова, ВМРО, ИТН и др.!
  • 12 Боруна Лом

    12 2 Отговор
    ПЪТНИКО, СВИДЕН НЯМА ВРЪЩАНЕ НА ВАС
  • 13 Перо

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Единственото нещо,което интересува номенклатурата на БСП е да си уреди отрочетата и близките на високи държавни постове в БГ и чужбина! За това е отчаяния опит да задържи режима на Киро-тъпиро! Населението,вълци го яли,само за парлама издигат фалшиви социални лозунги!
  • 14 Хаах

    6 4 Отговор
    Как е как е.Върви ли плана за овладяване на БСП от Радев и ДС антуража му.
    Гледам 12% и качват нагоре Нинова и БСП. Язъък за ...
  • 15 На изборите ще разберете!

    14 3 Отговор
    Скоро идват избори и вие ще разберете простичката истина че никой не ви вярва на вас елита на БСП и търгуващата с оръжие за Украйна Ниновица! Ей парашутистите от София мислете какви измислени анализи ще правите заради факта че хората не са ви припознали! Хората трудно ще ви простят сегашната кражба на доходи и спестявания чрез инфлацията организирана и активно подпомагана от Ниновица! Да ви няма нагли, прости, лъжци, крадци и некадърници от щаба на Ниновица!
  • 16 Онзи

    9 1 Отговор
    Каниб@лизъм в КОМПАРТИЯТА.

    СОФИЯНЦИ на екскурзия до Видин
  • 17 707

    9 3 Отговор
    Максимум 4.5 %/5 %. Резила ще е много голям.
  • 18 Илиева

    10 2 Отговор
    Не топ социалисти,а толупи социалисти ще спасяват Видин.🤪От тях партията е на това дередже,а те си въобразяват,че нещо ще постигнат.Свърши това време.Нинова ги вкара в клуба на тъпаците и точка по въпроса.Филип Попов и Гайдарски ли очаквате нещо да могат?Е,нищо не могат и хората не искат да ги чуват и виждат.Чао Нинова,а с теб и глутницата от гладни и жадни за власт.До 2.10🤪🤪🤪
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Илиева

    12 1 Отговор

    До коментар #19 от "Това въобще не е вярно!":

    БСП имаше твърд електорат.Благодарение на Нинова вече няма нито твърд нито мек🤪Спихването е толкова жестоко,че на “Бузлуджа”я имаше 5-6000 човека,я не.Нещо неясно да има?БСП умря под вещото ръководство на “младата”седесарка-приватизаторка Корнелия.Иван Костов такива таланти излъчва и подкрепя….Гнома,Христо Иванов,Калоян Методиев ….Все отбор юнаци с болни амбиции за власт.Резултата е на лице с БСП.🤮
  • 21 Уолеле

    4 0 Отговор
    Ужас !
  • 22 ПЕТКО ГОРАНОВ КРАДЕЦА КМЕТ СТУДЕНТСКА ОБ

    2 0 Отговор
    КУРНЕЛИЯ НИНОВА ПРЕВЪРНА БСП В ЕДНОЛИЧНА ФИРМА С ТЛЪСТИ ПЕЧАЛБИ!"ТОПСПЕЦИАЛИСТИТЕ" СА ВЕРОЯТНО ОТЯВЛЕНИ МАНИПУЛАТОРИ.НО НАПРАЗНО!
  • 23 Служител на МВР

    2 1 Отговор
    Много е правино решението на Видинските социалисти да напуснат БСП. Докато маймуната Нинова е начело на БСП, то тази партия ще върви надолу. Това ще видите на престоящите извънаредни избори. БСП ще падни под 8% от имащите право на глас в България. От маймуната Нинова и чеп за каца не става, та камо ли лидер на БСП. Един позор за партията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове