Last news in Fakti

14 Август, 2022 06:14 2 087 23

Гуцанов: България не е президентска република

  • борислав гуцанов-
  • бсп-
  • илияна йотова-
  • президентска република

Организационният секретар и член на Изпълнителното бюро на БСП отговори на Илияна Йотова

Гуцанов: България не е президентска република - 1
Снимка: БГНЕС

“По повод обвиненията на госпожа Йотова към БСП, припомням, че последователно и категорично БСП е имала една позиция - доставка на газ за България на най-добра цена и при най-изгодни условия. Това включва и възобновяване на диалога с Русия, за което настоявахме непрекъснато, и преговори с “Газпром”, за което настояваме от месец април до днес. Вицепремиерът Нинова обяви още на 28.04. на съвместна пресконференция с всички работодатели, че единственият изход за икономиката е възстановяване на преговорите с Газпром.” Това заяви организационният секретар и член на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов в своя Фейсбук профил, съобщиха от пресцентъра на партията.

До изборите остават шест седмици и смятаме, че е важно освен честен вот да се осигури и спокойствие на българските граждани, което значи и ненамеса в изборния процес от институции, които нямат пряко касателство към него.

Сега не е момента да се фаворизират едни партии за сметка на други, сега е времето да се спаси страната от газова и икономическа криза. И отново да има индустриален бум, както през последните седем месеца.

Трябват инвестиции в стабилност, инфраструктура и икономика, а не закупуване на още 8 изтребителя, при положение че предишните 8 са още “на хартия” и не сме ги виждали.

Затова - да на диалога, не на неоправданата интервенция. Все пак, България е парламентарна, а не президентска република.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    37 12 Отговор
    Трябва да разтурим този бардак в парламента и да обявим президентска република!

    Коментиран от #9, #20

  • 2 Петър

    22 6 Отговор
    Абе верно е,че България не е президентска република,но за последните 5 години,на президента официално,му се събира около 12 месеца управление над изпълнителната власт в България,и по всичко личи,че тези 12 месеца ще станат поне 18 месеца,та е доста спорен въпроса дали България не е президентска република.
  • 3 Ххх

    29 7 Отговор
    Някой от БСП ще пропусне ли да хвърли кал попрезидента да попитам. Омръзнахте на всички. Вижте си собствената кочина.
  • 4 горски

    30 3 Отговор
    Април месец,трябваше да излезете от коалицията ,когато Кирията спря да плаща за газ.На декларации сме се наслушали...Цялата ви политика е една голяма тлъста лицемерност. Ама лапачката,как да я пропуснете.
  • 5 Да бе,

    20 4 Отговор
    ама по-добре да стане !
  • 6 квя

    28 0 Отговор
    И преди съм го казвал и сега пак: ако политиците мислеха реално за България, колкото на думи.....щяхме да сме задминали Швейцария.
  • 7 БСП

    20 3 Отговор
    свърши. Ако минат бариерата трябва да черпят по един стогодишен малц. А и обществото се умори от партии като БСП, ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС, ИТН. Безлики дружества ООД, без идеи и ценности. Няма лице тази партия, вече. А дъното беше въорЪжаване на неОнацистки групировки, и подкрепата на воеНната хунта в Украйна. Има понятия като дълг, чест, достойнство, дори Западните ни партньори да скочат масово в Атлантически океан, не значи че и българите трябва да ги водите на заКоление. А и искаме, не искаме България вече е включена в "голямата" Геополитика, и имаме нужда от Велики Дипломати и Лидери, а не от ваСали, сляпо следващи чужди интереси. Тази зима ще е чудо, ако хората не излязат на жълтите да протестират. Защото с тези помощи се гаврите, според Евростат 75% от българите изпитват трудности с плащане на консумативи: ток, вода, парно, газ, дърва, бензин.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българи

    11 8 Отговор
    Слушайте и Гледайте ИТН САМО ТЕ СА ИСТИНСКИ.ПОЖЕЛАВАМ ИМ УСПЕХ.
  • 11 кафява чума

    22 1 Отговор
    Гуцанов , доколкото си спомням Нинова беше вицепремиер и ако е искала преговори с Газпром то е имало начин да се случи , просто е било въпрос на добра воля . Не лъжете избирателите си , вие искривихте понятието социалист и партията БСП и от леви станахте крайно десни а от партия се превърнахте в ФИРМА. Само кухи лейki могат да продължат да гласуват за вас .
  • 12 Гошо

    10 1 Отговор
    Че не е ,не е ,ама ,като гледам ще трябва да стане
  • 13 ХАРОН

    11 0 Отговор
    Не но всички вие парламентарно представени бонаци и лумпени направихте така, че той да управлява в пъти повече служебно за сметка на нашия вот. Несъстоятелни, некомпетентни и политически лаици и популисти спряхте държавата от икономическо развитие на страната и нацията, а а за политическите карамболи да не говорим.
  • 14 Николай Стоименов

    10 1 Отговор
    А трябва да стане и тия тунеядци в парламента да се премахнат
  • 15 Гуци

    11 0 Отговор
    защо така мига кат плъх в брашнен чувал - да не е гузен нещо
  • 16 бсп -то УМРЕ

    2 1 Отговор
    ДА НИ Е " ЖИВА И ЗДРАВА " корни , ЧЕ МУ ПРОЧЕТЕ ПОГРЕБАЛНОТО СЛОВО ! А М И Н !
  • 17 Ачо

    2 1 Отговор
    нали вие направихте мунчо президент
    хубавото е че мунчо удари най много бсп
  • 18 Павел пенев

    3 0 Отговор
    А би трябвало да бъде, с такива корумпирани идиоти парламентаристи.
  • 19 Анонимен

    2 0 Отговор
    Само президентска република и хрантутници те вън за незаконно забогателите съд ако има виновни затвор и конфискация на имуществото
  • 20 Оги

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Абсолютно! Трябва да се забранят всички партии в Конституцията и Румен Радев да стане президент на БГ пожизнено. Само това е спасението.
  • 21 Време е вече

    1 0 Отговор
    партиите да бъдат забранени в България, продажните политици се облажват за сметка на народеца, а партиите само разделят, опростачват и объркват народа. Ако искате България да оцелее трябва само една власт - или царска влас ( най-доброто предложение) или само един лидер да я управлява.
  • 22 Време е вече

    2 0 Отговор
    партиите да бъдат забранени в България, продажните политици се облажват за сметка на народеца, а партиите само разделят, опростачват и объркват народа. Ако искате България да оцелее трябва само една власт - или царска власт ( което е най-доброто предложение за управление на народа) или само един лидер да я управлява. Стига вече с този бардак - партии и парламентаризма! Стига вече нагли, продажни политици ще пълнеят, крадат безнаказано, съсипват Родината ни и да живеят за сметка на народа!
  • 23 Варненец

    2 0 Отговор
    Разбира се че не е президентска република.В България управляват мутрите и корумпираните политици ,кметове и парламентаристи.
    Гуцанов , кажи на хората как продадохте пристанище Варна на мутрата Маджо от СИК. Кажи как продадохте без пари първа линия на групировката ТИМ , с опцията да се укрепи. Кажи как продадохте градския стадион на Варна на ТИМ с опция да се изгради, но освен блокове и офиси в територията на стадиона , нищо друго не се случи. Кажи как продадохте Морската градина на Варна на мутри , които я направиха жилищен комплекс. Кажи как искахте да се удълбочи канала море-езеро , за да се махнат корабите и се завладее цялото пристанище и инфраструктурата му за увеселителен парк, като по този начин изкарахте фекалната тръба от Галата и 3 години се изливаше мръсотия в езерото.Кажи как продадохте ТЕЦ - Варна , на Ахмед Доган за жълти стотинки и го държите в резерв за милиони , като знаете , че турбините и котлите ги няма , а ТЕЦ-а е бездействащ. Кажи как направихте пристанището пред ТЕЦ-а на Ахмед Доган с държавни средства. Кажи или се махай!!! Ограбихте Народа и България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове