Last news in Fakti

17 Август, 2022 11:38 5 338 25

Шефът на газовата асоциация: Деница Златева идва отникъде в нашия сектор

  • газова асоциация-
  • деница златева-
  • сектор

"Единственият човек, който има опит в работата с природния газ, е Йоцов", заяви Пламен Павлов 

Шефът на газовата асоциация: Деница Златева идва отникъде в нашия сектор - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Смяна на ръководството на "Булгаргаз". Мястото на назначения от "Продължаваме промяната" - Любомир Йоцов, трябва да заеме Деница Златева, член на Съвета на директорите на дружеството, бивш вицепремиер в първия служебен кабинет на президента Румен Радев с премиер Огнян Герджиков, евродепутат и депутат от БСП, Иван Топчийски запазва поста си на председател на Съвета на директорите. Освобождават се и трима от членовете.

"Когато погледнах CV-то на Деница Златева, имам въпроси за себе си, но не намирам отговори. Излиза, че някой друг е ръководил "Булгаргаз", след като сменят състава на Съвета, а оставят председателя. Преди известно време стана ясно, че решенията ги взема правна кантора в Ню Йорк, те просто е трябвало да изпълнят тези решения", каза председателят на Българската газова асоциация Пламен Павлов в студиото на "България сутрин".
Той посочи, че за месец юли компания в Турция е продавала на битовите потребители газ за 186 долара за 1000 кубика.

"В същото време ние продаваме не на битовите потребители, а на крайните снабдители на 1067 долара. Тук имаме разлика в пъти повече с нашите съседи. В Турция всички участват равноправно на пазара. Нашият обществен доставчик е единственият в ЕС, който има такава функция. "Булгаргаз" е един от многото търговци, те са 59 на борсата", допълни Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.
По думите му в България липсва конкуренция на пазара.

"Единственият човек, който има опит в работата с природния газ, е Йоцов. Той беше финансов директор преди години, дълго време работи в няколко компании. Деница Златева идва отникъде в нашия сектор. Има надежда, че нещо ще се промени, но как ще се говори с "Газпром"? Просто трябва да се изясни статутът на този договор. Ако Русия не е съгласна да го изпълнява - да го прекратят. Трябва да има отговорност", категоричен е председателят на Българската газова асоциация.
Те ще изпратят писмо, в което ще предложат "Булгаргаз" да бъде освободен от функцията си на обществен доставчик и да стане доставчик от последна инстанция.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    32 13 Отговор
    Абе господа експерти!Само вие не чувате че руснаците няма да ни дават газ понеже ги избиват с нашите оръжия.

    Коментиран от #8, #24

  • 2 Симо

    45 2 Отговор
    Абе едно е сигурно! Зимата ще е .... разнообразна, динамична и по свой си начин незабравима.
  • 3 Деница

    25 6 Отговор
    Златева се оказва решението на служебния кабинет (разбирай Радев). Нищо лошо, ако ставаше въпрос за професионалист от висока класа в областта на енергетиката, имащ опита да преговаря с такъв мастодонт като „Газпром“ и доказал се професионалист в областта на борсовата търговия с газ. Уви, нищо подобно. Госпожата се изявяваше като завеждащ за известно време международния отдел на НС на БСП, вицепремиер, отговорен за председателството на България за ЕС по време на първото служебно правителство на Радев, нереализиран поради несъгласие на ръководството на БСП кандидат за вицепремиер на правителството на ГЕРБ от 2017 година, (несъгласие, превърнало я в отявлен критик на ръководството на БСП) и, о, да, административен директор на „Булгартрансгаз“, назначен от същия ГЕРБ през размирната 2020 година на върха на протестите срещу Бойко Борисов, отговарящ за кадровото развитие на трима шофьори и една секретарка. Една забележителна биография, която напълно отговаря на профила на всички днешни назначения от правителството на Радев.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 И ще

    16 3 Отговор
    отиде пак към никъде !
  • 6 История в документи

    9 15 Отговор
    Малко данни за да оцените шансовете на Европа да се справи с газовото изнудване на Газпром.
    През септември САЩ ще добива 2,8 милиарда кубически метра на ден, което дава шанс годишният добив да се доближи плътно до 1 трилион кубически метра.
    В същото време, износът на руски газ за Европа намалява с над 30 процента. Въпросът е дали САЩ ще успеят да увеличат добива си на газ с темпото, с което Русия го намалява. Със сигурност не тази зима, но това ще е последната зима, в която Русия може изобщо да влияе върху потреблението в ЕС.
    Относно цената - днес на Хенри Хъб /САЩ/ цената е над 9 долара за ММBTU или 330 долара за 1000 кубически метра. Цената на европейската ТиТиЕф – 2500 долара/1000 куб.м/респективно на цената на руския газ /около 80 процента от нея/ е 2000 долара.
    Има газ за топлофикациите. Индустриалците на 2000 долара газ по-добре да спрат производство, ако не могат да минат на мазут
    Какво според вас наказание заслужават Борисов и цялата енергийна кохорта на ГЕРБ, барабар с тогавашния шеф на Булгаргаз Николай Павлов, за това, че преди 6 години отказаха оферта на Шениър, базирана на Хенри Хъб, по която сега природния газ щеше да ни струва под 400 долара за 1000 кубически метра.
    Възможните отговори защо настояват за купуване на руски газ:
    1. защото е руски, славянски, братски, наш
    2. защото има един списък от влиятелни люде, които получават комисионни като политически посредници

    Коментиран от #11

  • 7 Пламен Павлов!!! Аман от опитни

    25 2 Отговор
    Мошеници!! 12 г ни Оправлява опитен Мафиот!?? Почтеност трябва, почтеност!!!
  • 8 Гост

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Оръжия, ама братски - българосъветски.
  • 9 Пламен Павлов!!! Аман от опитни

    15 3 Отговор
    Мошеници!! 12 г ни Оправлява опитен Мафиот!?? Почтеност трябва, почтеност!!!. Р Овч, С Дончев, все много опитни, някой от тея измамници, все са с "Опит"!!! ПАВЛОВ,, ПАВЛОВ????
  • 10 ха ха

    12 7 Отговор
    Как отникъде, бре?!?! Тази е от котилото на Станишев. Огледайте се! Цялата паплач от БСП, включително и Резидентът, са от кликата на Сатаниш. Пълзяща реставрация. Ще прескачаме от Боцко на Батко и Братко, а после обратно.
  • 11 ха ха

    5 10 Отговор

    До коментар #6 от "История в документи":

    Отговорът се крие в Украйна. Русия десетилетия подкупваше върхушките на Украйна точно с газа, който минаваше през нейна територия. Украинецът все духаше супата, а върхушката богатееше на гърба му. Българинът и той си остана на опашката на Европа. След това майдан... Ама, ФАЩ и ЕС са виновни... Слушайте руската пропаганда и... слабейте, щото дебелеене с глад няма да има... ;)
  • 12 Калинка

    15 2 Отговор
    Как така отникъде, я какво голямо газохранилище е отпрала, експерт отвсякъде.
  • 13 Тоя що хукнал да се притеснява

    14 0 Отговор
    Не само в Булгаргаз,а навсякъде в държавните енергодружествата,всеки е назначен с протекциите на обаждане на ниво от София—правителство,президент и т. н.На който излязат по-силни връзките.Искам да го попитам,шефа на газовата асоциация:Ти помниш ли кой те назначи?И аз да имам твоите връзки,съм експерт!Жалко,че с тази политика,която водите в държавните дружества,принуждавате кадърните и можещите хора да бягат,да не могат да си намерят работа,и газ без пари да ви дават,все тая,понеже всички сте ексерти,кадърни и можещи пак ще стоим на студено.Какви сте?Вие не вземате самостоятелни решения,правите това,което ви наредят по телефона!А някой има смелостта да прояви здрав разум,дори да е само изказано във вид на предложение,камо ли да се прояви инициатива,вънка,шута и вълците го яли!Затова в страната няма прогрес,а има само :Тихо телефона,ало…..
  • 14 Българин

    2 3 Отговор
    Доповръща ми се от любимата тема на Путин.
  • 15 Коце

    10 1 Отговор
    Е, то па щото само тя идва отникъде.... То навсякъде - едни калинки, нафталинки и нафталинковци.
    Вижте що 60+ годишни назначават....Важното е да са близки на когото трябва и да слушкат и отчитат.
  • 16 ха, ха, смешник!

    10 3 Отговор
    Те в Турция продават и кашкавала по 4 лева килото!
    " ...Деница Златева идва отникъде... " Лесно се търсят кусури на другите, особено когато не ги познаваш. А тези, които "идват от някъде" каква я свършиха до сега?
  • 17 Моряка

    5 0 Отговор
    Юнак ! Доказа,че от кебабчета се поумнява!
  • 18 Мамул

    10 2 Отговор
    Заминавай, фащай къра! Про100кирчо дойде баш от никъде, от морковен проВиотик. Чист литмус!
  • 19 въпрос

    7 1 Отговор
    Само не ми стана ясно какво е работила тая гуспожа последните 5 години, както и преди 2008 г? Какво крият?
  • 20 Българка

    7 3 Отговор
    Хайде сега, нима казвате че има политически калинки?? Ама как така, ама то нали уж само ГЕРБ ги правят тия поразии! Нали уж ще разграждаме порочни практики и модели. Това ли е промяната? Че то по-добре да си се върне Боко.
  • 21 Да дааа

    10 1 Отговор
    Просто трябва да се изясни статутът на този договор. Ако Русия не е съгласна да го изпълнява - да го прекратят

    Платети си количествата газ и ще си ги получите газ според действащият договор.
  • 22 Наблюдател

    5 3 Отговор
    Тоя получава яко пари от Газпром или има яко изгода от Газпром. Откача чак да ги защитава. Газовия бранш у нас е корумпиран от Русия. И разбира се вчера беше гост в проруската телевизия 7/8 тв в Студио Хъ с Тошко Йорданов,който също е платен от Русия както цялата телевизия да се правят все едно дават думата и на другия в спора, но така се получава,че все дават думата на руските агенти,които защитават тезите на Кремъл.
  • 23 Павел пенев

    1 1 Отговор
    Ами вие като сте все големи експерти,защо сме в това жалко положение бе мухльо?
  • 24 Лея13

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Абе господин неексперт, не стана ли ясно вече, че не му щем миризливия газ на крокодила Гена!Аман от вашите манипулации.Че те в един момент дават газ,в следващия го няма вече по тръбата.От това по голяма нестабилност няма накъде!
  • 25 корнела МИСЛИ/ако може/

    1 0 Отговор
    ЧЕ ВСИЧКИ СА КАТО НЕЯ : ОТ ЦВЕТЕНЦЕ , СДС-енце , НА пу...енце , бсп-енце !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол