Last news in Fakti

4 Юли, 2013 04:12 4 884 2

Спипаха бивш полицай с частен КАТ

Преглед на печата

Спипаха бивш полицай с частен КАТ, съобщава в. „Стандарт“

Бивш пътен полицай си е направил частен КАТ на пътя в Пловдив. Бившият катаджия давал "доброволни дежурства" по пътищата на Града под тепетата, като прибирал глобите за себе си. 34-годишният Костадин Вълков "проверявал" предимно наркомани и дилъри. След като спирал кола, той настоявал да направи обиск на автомобила. Той заявявал размера на глобата, като подхвърлял, че има и друг вариант, в който парите се дават на ръка. Тъй като Вълков не е носил униформа, наркоманите го мислили за цивилен полицай. Бившият служител на реда е задържан на 1 юли с полицейски атрибути в мерцедеса си.

Държавните чиновници натрупаха 861 години невзет отпуск, разкрива в. „Труд“

Общо 41 931 служители на администрацията са натрупали 314 541 дни невзет отпуск, което се равнява на 861 години. Това става ясно от доклада за състоянието на администрацията през 2012 г., приет на заседание на Министерския съвет. Всеки служител има средно 7,5 дни натрупан невзет отпуск. За сравнение през 2011 г. невзетата почивка общо е била 262 257 дни или по 7 дни на чиновник. Общата численост на държавната администрация в края на 2012 г. е 144 875 щатни бройки, а реално заети са 133 575. В тях са включени и данните за Министерството на вътрешните работи (МВР), чиято численост намалява с 5,2% спрямо предходната отчетна година - от 58 170 през 2011 г. до 55 170 за миналата година, съобщи правителствената пресслужба.

10 лева за „падащо небе“ на морето, изкушава в. „Новинар“

Басейните на покрива на хотелите станаха хит у нас. Най-големи фенове на екстрата са руснаците и украинците. „Гледката създава усещането за падащо небе. Басейнът на върха на сградата открива панорамен изглед към морето и се ползва не само от гости на хотела”, рекламират собственици на комплекс в Златни пясъци. Таксата за ползването на уникалното съоръжение е 10 лв. за възрастни и 5 лв. за деца. Ако искате да наемете стая в хотела, пригответе 70 лв. За юни, юли и август има вход за басейна на покрива. Ако пък наемете стая за 333 лв. за три вечери в тузарски хотел на Северното Черноморие, ползването на панорамния бар и басейн е безплатно. В цената влизат 3 нощувки, закуски, Wi-Fi, паркинг, фитнес зала и една спа процедура. Стая в тузарски комплекс край Несебър пък е 482 лв. за две нощувки на база all inclusive и безплатно ползване на покривен басейн.

Таванът на пенсиите може и да не падне, прогнозира в. „Сега“

И догодина може да се отпускат пенсии, ограничени от таван, макар че според Кодекса за социално осигуряване той трябва да падне за новоотпуснатите. Прогнозата направи социалният експерт на КНСБ и член на надзора на НОИ Ася Гонева. "Личното ми мнение е, че таванът няма да падне. Самият факт, че се отива на други промени, ме кара да мисля така", призна Гонева, като визира намерението на управляващите от БСП и ДПС да замразят ръста на възрастта за пенсиониране, да премахнат възрастта за военните, увеличението на обезщетението за гледане на дете и възстановяването на швейцарското правило за индексиране на пенсиите, при което те се увеличават с половината от ръста на инфлацията и половината на осигурителния доход.

Клисарова спря парите на скандалния научен фонд, отбелязва в. „Дума“

Финансирането на фонд "Научни изследвания" се спира временно до приключването на новите проверки за направените драстични нарушения в конкурса за проекти през 2012 г., заради които през януари си отиде министър Сергей Игнатов. Това обяви вчера след заседание на МС просветният министър Анелия Клисарова. Стъпката е препоръчана от Министерството на финансите през юни, но и при кабинетите на Борисов и Райков е имало подобни препоръки. В момента текат проверки на главния инспекторат и на вътрешния контрол на МОН, предстои нова проверка на финансовата инспекция на МФ (АДФИ), съобщи Клисарова. След като приключат те и бъдат изработени липсващите във фонда регламенти и правила за законосъобразно финансиране на проекти, финансирането ще започне отново. Няма да се спират парите за одобрени в предишните години проекти, които сега приключват.

 

Крадени брилянти в ковчега на Раковски, разказва в. „24 часа“

Съдбата посмъртно свърза Георги Раковски с Големия обир през 1885 г. Ковчегът с тленните останки на революционера послужи за тайник на крадени брилянти и ценни книжа. С него плячката беше пренесена от Румъния в България. Харамиите прибраха имането, а костите на Раковски бяха забравени. Грабежът е дело на вехтия войвода Филип Тотю и изкусния влашки касоразбивач Жоржеско. Единият е майстор на ножа и пищова, другият - на шперца. "Мозък" на операцията, уж в името на македонската кауза, е капитан Коста Паница. По това време той е военен прокурор в Русе и председател на Българския македонски централен революционен комитет "Искра". Съвременникът Добри Ганчев пише: "Мислеха тогази, мислех го и аз, че строго различие между хайдук и въстаник не може да се направи. Малко ли обири и убийства са ставали по "патриотически" мотиви. От Влашко го бях това чувал."

Париж затвори трудовия си пазар за хърватите, пише в. „Преса“

Франция въведе двегодишно ограничение за хърватски работници, които желаят да работят на френския трудов пазар. На официалния сайт на френската администрация бе публикувано съобщение, че това е временна мярка, която ще приключи най-рано на 30 юни 2015 г., и може да бъде продължена до 30 юни 2018 г., а след това евентуално за още две години, "ако това налага състоянието на безработицата във Франция". Досега 9 страни от ЕС обявиха ограничения за хърватски работници - Германия, Холандия, Кипър, Австрия, Великобритания, Словения, Белгия, Испания и Люксембург. Дванайсет други страни членки потвърдиха, че няма да въвеждат ограничения - Португалия, Полша, Швеция, Румъния, Унгария, Ирландия, Словакия, Чехия, Дания, Финландия, Естония и Литва. Останалите членки на ЕС още не са взели решение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Georgi Georgiev

    1 1 Отговор
    Ако е носил униформа... и аз бих го помислил за служител на реда!
    Има още да се изпипват подобни схеми
  • 2 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове