Last news in Fakti

28 Септември, 2022 10:20 797 12

БСП в писмо до Радев: Не допускайте изкривяване на изборните резултати заради купуване на гласове

  • бсп-
  • писмо-
  • румен радев-
  • изборни резултати-
  • купуване на гласове

Намесата на МВР, ДАНС и прокуратурата са крайно наложителни, за да се гарантира истинността на вота, се казва още в писмото на ръководителя на Националния предизборен щаб на левицата

БСП в писмо до Радев: Не допускайте изкривяване на изборните резултати заради купуване на гласове - 1
Снимка: БГНЕС

„Не допускайте изкривяване на изборните резултати, вследствие на „купуване на гласове”. Тази порочна практика руши доверието на избирателите в целия изборен процес и в българските институции и демотивира хората да упражнят правото си на глас.” С такъв апел се обърна председателят на Националния предизборен щаб на коалиция „БСП за България” Борислав Гуцанов към президента Румен Радев в нарочно писмо.

В писмото Гуцанов подчертава, че на всички, без изключение, предизборни срещи на левицата в страната хората споделят възмущението си от практиката на „купуване на гласове”, като особено притеснение сред будят сигналите за открито изготвяне на списъци с данни на избиратели, раздаване на пари и „разпределение на територии”.

Той посочва още, че водачите и кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България” нееднократно са правили срещи с компетентните органи с молба за предприемане на необходимите действия, предвидени от закона.

„Нещо повече – петима водачи на листи изпратиха отворено писмо до министъра на вътрешните работи. За съжаление, до момента не сме свидетели на реални действия за пресичане на порочните практики”, констатира Борислав Гуцанов.

„Считаме, че намесата на МВР, ДАНС и Прокуратурата на Република България са крайно наложителни, за да се гарантира истинността на вота”, се казва още в писмото на ръководителя на Националния предизборен щаб на левицата.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уууууууууу

    7 3 Отговор
    БСП поредните продажни душици
  • 2 Факт

    4 10 Отговор
    Радев е съдружник на Доган и Бойко.Ще купуват гласове и ще ни грабят още бая годинки.Народа е прост и си заслужава съдбата.
  • 3 Спас

    4 1 Отговор
    Да сте чули за купен вот във двата софиййски квартала и пловдивския Столипиново.Само във факултета живеят над 70 хил. братовчеди.Няма и да чуете.Сега тези които сазват кой да хванат и кой не ще нагласят работата за копийкин-снтара руска комбинация с атенти на влияние.Но такава е съдбата на такива народи с дефицит.
  • 4 ГЕРБ

    1 1 Отговор
    Комунягите вън от НС
  • 5 Към Народа

    7 0 Отговор
    Кажи ми , кажи бедни Народе , защо избираш най-корумпираните политици и най-големите крадци които те обират и грабят ,на най-отговорни позиции в партиите? Че и мутрата Гуцанов , който съдейства активно за грабежа и продажбата безценни общински имоти за жълти стотинки на членове на групировките СИК, ТИМ и ДПС ,като комисионната е "в особено големи размери". Сега е важно "изборите" да преминат "правилно" и да се изберат пак същите мутри на отговорни позиции във всичките партии.
  • 6 Перо

    3 2 Отговор
    Тиквата е извадил саковете от аферата АПИ за изборите и е разпределил териториите,а Киро-тъпиро е сложил чатал на посредниците за газа!
  • 7 Перо

    5 1 Отговор
    Тия депутати,като Атанасов /ДБ/,които ни променяха 32 г.,сега пак ще продължават промяната! И така до живот! Вече изкараха максимална пенсия с непрекъснат стаж в парламента!
  • 8 Агата Кристи

    0 0 Отговор
    Почна се със застраховки те за нисък изборен резелтат ...
    На кого ПРЕЧЕШЕ ВЪЛНАТА ???
  • 9 Наблюдаващ

    1 0 Отговор
    Най честно водят предизнорната 9. Отиват циганета за блузи и чанти, а гласуват за дпсто. Млади красиви младежи. Дори не агитират, който им поиска тениска им дават и до там, а турците вземат и крият дпс да не ги види.
  • 10 0001

    0 0 Отговор
    Под N 4. Те всички са комуняги, млади хора, разпръснати след 1989 във всички партии от номенклатурата на ДС. Да се пооправят нещата, а който иска да е, народа иска стандарт на живот, както е в Европа, а дисжиплината, реда, образованието, здравеопазвабето, както си бе по Татово време, млади хора. Не виждам как биха се пооправили нещата, като са заедно гербдпс и част от бсп. Както казват българите, нямаме връзки вече. И българите дават рушвети на хората на дпс от бкпгерб, за да си купят туй онуй, земя и кво ли не от телк Нелк
  • 11 Някой

    1 0 Отговор
    Хората не че по долу няма да отидат да си дадат гласа, но в провинциите са все повече възрастни, сакати, болни, неподвужни, с деменции и не им е до политика. Децата им остаряха, някои са в Бг, други навън. Проблеми натрупани от Костово до днес. Има хора родени с късмет и те улучиха времето и са си ок. Не са оставали родители, деца без работа и над 80 си обикалят екскурзии по света и у нас. Бъдете здрави и щастливи бкпгерб. Убихте народа си лично вие, да бяхте се хвърлили от високо, но на думи, бедни ми баби мързеливи
  • 12 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Двуличие без край ! Ниима ръководстмвото на БСП не знае, че се купуват гласове и за БСП ?? Цялата история с това "продаване и купуване " на гласове е едно долно лицемерие и нищо по-вече.!! Само този йезуитски прийом на политическите партии като цяло е достатъчен на пбългарския гражданин да не гласува !!!
    Нима гласовете от чужбина на практика не са "купени" ?? Купени са и още как с моите пари !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол