Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 12:25 1 179 24

Шаламанов: Не е работа на Радев да напада политическите партии, а да търси начин за постигане на съгласие

  • велизар шаламанов-
  • румен радев-
  • напада-
  • партии-
  • съгласие

Крайно необходимо е България да внесе ново предложение, с което да въоръжава Украйна, коментира експертът по сигурността 

Шаламанов: Не е работа на Радев да напада политическите партии, а да търси начин за постигане на съгласие - 1
Снимка: NovaNews

Крайно необходимо е България да внесе ново предложение, с което да въоръжава Украйна. Това заяви експертът по сигурност и отбрана и бивш министър на отбраната Велизар Шаламанов в студиото на “Твоят ден” по NOVA NEWS.

“Тази тема не се ограничава с оказване на военна помощ за Украйна, а е свързана с решаване на централния за България проблем - нашата сигурност и отбрана. Както и ускорено превъоръжаване и използване на многонационални сили в България, за да сме готови за всякакъв вид заплахи”, поясни Шаламанов.
Той определи изказването на президента Радев, че “Демократична България” тласка страната ни към война, като “некоректно”. “Неговата работа не е да напада политическите партии, а да търси начин за постигане на съгласие, не за разделяне на българското общество с внушения и неверни послания”, заяви още той.

Бившият министър на отбраната коментира закупуването на десет изтребителя “Грипен”. “Тази сюжетна линия е от 2002 година”, поясни Шаламанов. По думите му, след като България е част от НАТО трябва да използва по оптимален начин това, което може да получи от Алианса - т.е тежка механизирана бригада и способности в други области, “а не специално в изтребителната авиация”, смята военният експерт.
Заради мобилизацията в Русия хиляди руски граждани напуснаха родината си и тръгнаха към други държави. “Това, което се случва, не е без участието на специалните служби в Русия. Ако те искат, могат да спрат тази вълна веднага”, коментира Шаламанов. Според него те се възползват от миграционната вълна с цел да проникнат в специалните служби на съседни страни. “Това е нормална практика на руските специални служби. Те са го правили и в миналото”, каза експертът. Той отдава това на “провала на специалната операция” на Русия в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕКО

    37 8 Отговор
    ДОКОГА С ТЕЗИ ШАЛАМАНОВЦИ ТАГАРЕВЦИ И ДР, КОЗАЦИ
  • 2 Комуниста

    40 8 Отговор
    Гладно шаламанче на хранилка от Америка и Козяк
  • 3 Сюлейманов натовски предател

    33 5 Отговор
    Ще е най-добре Радев да ви закрие всички партийни мафиотски отганизации, но и той си е марионетка на дистанционно управление на запад и няма кой да му позволи подобно своеволие.
  • 4 факт

    33 5 Отговор
    Шаламанов, хайде по-полека, че те знаем какъв експерт си. Работа на президента е да критикува партиите, които са толкова некадърни, че чак вредни за държавата. Президентът е държавен глава и може да си позволи да казва истината, колкото и на измислените в нечия лаборатория партии това да не им харесва.
  • 5 Не е работа

    30 5 Отговор
    на"евроатлантици"да казват на президента какво да прави!Все пак са чужди агенти!
  • 6 Гост

    28 6 Отговор
    Какъв експерт е този бе.
  • 7 Читател

    26 5 Отговор
    Дърт гнусен очилат съсел,който говори на Хр. Иванов,да се прегърнат с олигарсите от герб и дпс.много вонящи парцали излязоха от контейнерите.
  • 8 Боруна Лом

    17 2 Отговор
    А ПАСИТО И МАГАРЕ В КОГИ?
  • 9 Хихихи..

    7 6 Отговор
    Кви сте гадни и продажни.. Чорапа поне коремни прави..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ЦЕЦКО

    20 4 Отговор
    Пълен и доказан ПРЕДАТЕЛ
  • 15 шаламанов да лапа шлема

    22 2 Отговор
    Крайно необходимо е всички евроатлантици в България да отидят на фронта с оръжията, които предлагат и там да се докажат пред господарите си, че са верни го гроб.
  • 16 Севда

    9 1 Отговор
    Добре,че самолетите ги няма.Късмет голям.До 2028г.бойната ще свърши.
  • 17 Тодоров

    15 2 Отговор
    Този шапкар Шаламанов 10 години изкара в щаб-квартирата на НАТО, а преди няколко дни беше в една телевизия с Ангел Найденов, също бивш министър на отбраната. Ами разликата между двамата - колкото от небето до земята. Шаламанов две свястни приказки на кръст не можа да каже, само опорки, дадени му най-вероятно от Козяк. И не се очудвам, че такива като него загробиха българската армия, сега просто не бива да им се дава трибуна, особено с коментари по политечски въпроси. Към момента може само да ближе подметките на президента Радев.
  • 18 Да попитам

    11 2 Отговор
    Имаме право да попитаме всички стари муцуни, които малко или много се облажиха от постовете си във власта и след това прекратили по някаква причина кое ги активира сега. Това че Радев е харесван от хората, че държи много за интересите на държавата ни или защото запада е решил да се намесва във всички сфери на живота ни и е намерил най корумпираните ни бивши участници във власта, калинки, на които е платил да замърсяват ежедневно и ежечасно медиите ни с неадекватните си и вредни за страната ни съвети. Бързо и стремгаво падате към дъното господа зависими или купени политици.
  • 19 хайде БЕ

    11 1 Отговор
    Шаламанов като ти е толкова мила Украйна хващай автомата и бягай да момагаш.къде беше на 02.05.2014г. когато украинските националисти изгориха протестиращи в Одеса .
  • 20 Ицо

    9 1 Отговор
    Кой е тоя Шамандуров дето ръси само глупости
  • 21 1234

    6 0 Отговор
    Напълно подкрепям предоставянето на военна помощ на Украйна -Един Батальон командван от ген.А.Атанасов , ротни командири Хр. Иванов ,, Ивайло Мирчив и Владислав Панев и войниците от с.Каменар и с.Ясеновец Разградско , както ивсички избиратели които са гласували за ДБ
  • 22 хххх

    1 2 Отговор
    Ритайте реZZидента в мутрата!!!
  • 23 Шаламанов Бивш, Никой! Сега Идиот

    3 0 Отговор
    Всеки ден ли ще ни го показвате тоя!!
  • 24 Дядо Боби

    0 0 Отговор
    Шаламанов,крайно време е да заминеш за Украйна!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол