Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 09:34 2 457 29

Иван Хиновски: Предложението за евтин ток е много скромно, все едно духалка да работи по 1 час 30 дни в месеца

  • иван хиновски-
  • евтин ток-
  • духалка-
  • 1 час-
  • месец

"Дефиниция за енергийна бедност има. Въпросът е, че на социалното министерство не му се работи да разработи наредба и да регистрира енергийно бедните домакинство", казва експертът

Иван Хиновски: Предложението за евтин ток е много скромно, все едно духалка да работи по 1 час 30 дни в месеца  - 1
Снимка: Нова телевизия

"Дефиниция за енергийна бедност има. Въпросът е, че на социалното министерство не му се работи да разработи наредба и да регистрира енергийно бедните домакинство. Според нея това са семействата, които падат под прага на бедност след като си платят отоплението". Това коментира пред Нова телевизия Иван Хиновски.

Според проучванията това ще обхване 45 процента от хората.

Предложението към момента за ниска тарифа на тока до определени киловатчаса е много скромно. Това означава, че този евтин ток ще се изхаби, ако през зимата пускате една духалка по един час 30 дни в месеца.
Това са 30 работни часа за тази печка, посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъгъл

    54 0 Отговор
    Къде е евтиният ток от АЕЦ-а? Питам за един приетил с 20 апартхотела.

    Коментиран от #9, #10

  • 2 Хасковски каунь

    18 13 Отговор
    Г-н Хиновски, една духалка е с 2 кW мощност. За 30 дни работа по един час са 60 кWh.
    Вие спец по филология ли сте?

    Коментиран от #7, #17

  • 3 МОДЕРИРАН АНТИНАТОВЕЦ

    6 2 Отговор
    Каунь
    така казва експертът Хиновски.
  • 4 провинциалист

    31 1 Отговор
    "Предложението за евтин ток е много скромно" - човекът е искал да каже "поредната подигравка"
  • 5 Дада

    27 1 Отговор
    Абе пич то “ социалното” министерство ако вземе да бачка и да регистрира енергийно бедните то ще се окаже че 90% от народа са енергийно бедни! К после държавата - демек мафията ще се види в чудо за пред ЕК ЕП к ЕС . Сещаш ли се ! Държавата няма ползва да създава електронно управление да регистрира реално безработните или енергийно бедните да преследва данъчните престъпления на менте бизнеса к т н !!! Защото това ще бъде в разрес с интересите на организираната престъпност
  • 6 ха сега де!

    10 0 Отговор
    Ами това вероятно ще е по малко от енергийните помощи, които ЕС макар и все още да не е уточнил, но предвижда да ни отпусне.
  • 7 Мамул

    26 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хасковски каунь":

    Останалите киловати, Кауне се изразходват от хладилник, бойлер, осветление и приготвяне на храна. Или ти разбираш само от духалки?
  • 8 един

    26 1 Отговор
    Хиновски е допуснал грешка с духалката и киловатите,но по-същество е прав!300 кw/h са приблизително 1 хладилник,1 бойлер,осветление,компютър и телевизор,и евентуално и готвене,за отопление не остава!

    Коментиран от #23

  • 9 Кръг

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ъгъл":

    Няма да ти кажат !
  • 10 Всичко качествено

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "ъгъл":

    се изнася от страната независимо какво ето. Например изнасяме качествената пшеница, а внасяме фуражна за вътрешно потребление. Цената на хляба обосноваваме с цената на хлебната пшеница разбира се. Така е с всички качествени продукти - например изнасяме телешко месо, а правим луканки и колбаси от залежало вносно месо от нечий военновременен резерв.Та и с тока, себестойността му е 60лв/МВтч от АЕЦ "Козлодуй". Изнася се на 5-6 пъти по висока цена, а за битови нужди се дава с "отстъпка" регулирана цена 240лв/МВтч дневна и 130лв/МВтч нощна.

    Коментиран от #15

  • 11 Поредната

    15 3 Отговор
    подигравка с хората! 300кw е наистина малко! Има малки деца и възрастни хора които ще се топлият само 1 ч. дневно.
    "БРАВО САМО ТАКА"
  • 12 Защо не сме по площадите!?!

    15 2 Отговор
    Мръсни евроатлантически убийци
  • 13 Държавния АЕЦ да не е приватизиран

    14 1 Отговор
    Къде отива евтиния ток от Козлодуй , първо да кажат тия престъпници?
  • 14 Държавния АЕЦ да не е приватизиран

    16 0 Отговор
    Къде отива евтиния ток от Козлодуй , първо да кажат тия престъпници?
  • 15 Винкело

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Всичко качествено":

    Я стига бе, в казармата през 1988 ядяхме замразено месо с печат "1970" - ушите ни плющяха и станахме по 100 кила пърчове. Може пък "1970" да е било калориите на месото, а?

    Коментиран от #18

  • 16 Да, трябва

    6 6 Отговор
    да се ограничава безразборното консумиране на ток. Да се забрани копаенето на биткойни по начина който е в момента - прахосването на еленергия от дънни платки, видеокарти от битова регулирана електроенергия. Зелените, къде сте или ми смятате енергията на порция мусака? Плавно увеличение на по-голямото потребление, например: до 250кВтч - 25ст/кВтч, от 250 до 500 - 30ст/кВтч, от 500 до 750 - 35ст/кВтч, така трябва да е според мен. Сутринта чух как било в Унгария - до 500кВтч една цена, над 500кВтч 6 пъти по-висока(такава била борсовата). Нашите ще изберат унгарския модел разбира се.

    Коментиран от #20

  • 17 Очевидно

    20 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасковски каунь":

    Еййй,ама ти правилно си се кръстил Каун
    Ако приемат-двеста триста киловата бедна тарифа,ще има революция.
    Всичко под 800-1000 киловата в тази трудна ситуация е геноцид.
    И политиците ще го разберат
  • 18 Пак пресничко

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Винкело":

    сте го яли.
  • 19 Корги

    6 0 Отговор
    Гълъбите повдигат опашки и ни атакуват ни там, където най-боли. Абсолютно наясно са, че много хора се отопляват на ток и нямат друга алтернатива. Позор.
  • 20 един

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Да, трябва":

    Изходна база за увеличението трябва да е сегашната цена на тока и консумацията за едно средно-статестическо семейство!Вчера един написа че консумацията на едно семейство е около 800-1000 кв. през отоплителният сезон!От там нататък,на млади семейства с две и повече деца могат да се отпуснат ваучери/или нещо подобно/ за отопление/,и ред други мерки подкрепящи раждаемостта и социално слабите хора!Но това с тарифите,ако доведе до по-големи разходи за семействата и те не могат да се издържат и да създават поколение е безсмислено!Ще пестим ток защото няма пари,жените няма да раждат деца,населението се топи,липсва работна ръка,и...........!
  • 21 Нике

    8 1 Отговор
    Омръзнала ми от всезнайковци ,големи експерти,които постоянно говорят за енергийно бедни, и как само на тях трябва да се дава, и кои са енергийно бедни, едни и същи вземат всички видове помощи ,без никакъв зор да си дават ,да учат или да работят, а другите които са учили и работят, имат семейства и малки деца, те само данъци, осигуровки и сметки трябва да плащат ,и на края са с по малко пари за месеца от "енергийно бедните", и тези които ще ме оспорват, да знаят, че заплатите в София и останалата част от страната се различават много
  • 22 Пенчо

    3 5 Отговор
    Другарки и другари, дами и господа, сциализАмът фалира заради дотациите към неефективни дейности. В капитализъма всичко се решава от пазара. Няма регулации, субсидии, помощи и т. н. Тей чИ нещемЕ нищо таквози, изкривяващо пазарЯ.

    Коментиран от #27

  • 23 да допълня

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "един":

    Грешката е, че е сметнал духалка на половин мощност. Един киловат, а има духалки и над два.
  • 24 Гост

    4 0 Отговор
    Ами, милите експерти са тясно свързани с топлото финансово и нямат умствен капацитет да помислят, че само части от градовете са с парно. Обещали да им благинки от топлото и дай сега всички да са спонсори на партията любима. Като няма тръби ще им начислил сградна
    .
  • 25 старецът и реката

    4 0 Отговор
    Има си мерзавци по рождение, просто природата такива ги е създала, както има студен север и топъл юг. Лошото е когато на мерзавците им се дават някакви права.
  • 26 Бръмчалки и духалки

    4 2 Отговор
    Положението в енергетиката след тиквеното управление е както във всяка друга сфера - пълен погром.
  • 27 зеленски

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Пенчо":

    пишеш глупости човече
  • 28 ха ха

    2 0 Отговор
    държавата бандит се е развихрила ,уж иска да помогне а на практика иска да надуе цените на енергията ,сякаш сега са ниски , болни са от алчност и наглост ,а лечението за съжаление отива към чук
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол