Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 23:00 2 019 20

Задава ли се ново управляващо мнозинство (ОБЗОР)

  • ново-
  • управляващо мнозинство

ГЕРБ и БСП отрекоха зад днешния избор да стои партньорство в по-дългосрочен план

Задава ли се ново управляващо мнозинство (ОБЗОР) - 1
Снимка: Нова телевизия

Има ли нова четворна коалиция, подкрепя ли БСП ГЕРБ, и кой е статукво, кой - промяна в българската политика? Тези въпроси занимаваха политическите партии, след като Вежди Рашидов беше избран за председател на 48-ото Народно събрание. Кандидатурата му бе приета с гласовете на ГЕРБ, БСП, ДПС И „Български възход”. От Нова телевизия разказват коя от партиите как коментира ситуацията в парламента.
В обединението на четирите партии „Продължаваме Промяната” и „Демократична България” видяха зараждаща се коалиция. „Подозирам, че при тази четирипартийна конфигурация може да се окаже, че нещата ще тръгнат ако не по мед и масло, то поне по масло. Да видим, може да се изненадаме”, коментира съпредседателят на ДБ Христо Иванов в кулоарите на парламента. Асен Василев от ПП каза: „Вместо разговорът да стигне до решение, ние сложихме една фасада и казахме – уж нещо се случи, ще тръгне нещо да се гласува на първия закон, на първия мандат. Тези проблеми ще се върнат, защото не са решени”.
От „Възраждане” също не изключиха такава възможност. „Всичко е възможно. Нека да видим кое ще обедини тези хора в крайна сметка, защото днес те се обединиха около идеята, че трябва НС да работи. Ние не считаме това за толкова важно, тъй като то е очевидно е мъртвородено”, заяви Костадин Костадинов.
ГЕРБ и БСП отрекоха зад днешния избор да стои партньорство в по-дългосрочен план. Лидерът на левицата подчерта, че няма да подкрепят коалиция с мандат на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане”. „Не сме водили нито такива разговори, нито някоя от партиите е поемала ангажименти към друга. Това гласуване беше единственият възможен изход”, категорична беше Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

От ГЕРБ дори виждат полза от невъзможността да се излъчи ясно мнозинство в този парламент. Според Десислава Атанасова парламентарно представените партии взаимно ще се контролират и никой няма да внася лобистки поправки.

От ДПС отрекоха да е имало каквито и да било разговори за общ кабинет. Потвърдиха го и „Български възход”. Новият председател обаче се надява скоро да се стигне до обединение и за Министерския съвет.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Под масата

    10 1 Отговор
    Където хората не виждат.
  • 2 Крум

    31 2 Отговор
    Новия председател на НС на България част от мултигруп и с хубаво българско име! Хората които са дали живота си да има днес БГ, сигурно правят въртележка в гробовете си!
  • 3 Последния Софиянец

    31 3 Отговор
    Кака Кури е готова на всичко за власт.
  • 4 Ооооо,всички

    34 4 Отговор
    знаем,че Нинова е способна на всичко.И отдавна знаем,че БСП и ГЕРБ са в таен брак- не сме забравили
  • 5 И Вежди

    25 3 Отговор
    Рашидов не е обичан от хората.
  • 6 12340

    4 15 Отговор
    четири джуджета--
    ристо,киро,асен и костя
    словоблудстват...
  • 7 Сменете табелата на сградата

    20 0 Отговор
    над турските гробища!
    Сложете нова табела - "ЦИРК София"
  • 8 Маринов

    26 3 Отговор
    МАРИОНЕТКИТЕ и ИБРИКЧИИИТЕ си ИЗБРАХА мултак ЕФЕНДИ Рашидов и сега им Остава да си Налупят и ФЕСОВЕ и си ИЗБЕРАТ и ЕРДОГАН за Министър Председател !
  • 9 Минувач

    19 3 Отговор
    БСП загиват, вече са 5та партия ... Видно е, че се присламчват към възможността да са в управляваща коалиция. Сега видяха, че с ПП и ДБ нямат хора и отидоха на другия бряг. Само че, от толкова смени на позициите, техният процент ще отиде дали въобще ще влязат в парламента.
  • 10 Токсик

    12 11 Отговор
    Поне не е представител на психодесните неофашисти от ПП и ДБ . Това щеше да е кошмар. Веждичката е безобиден мишок.

    Коментиран от #13

  • 11 Мнозинство

    13 8 Отговор
    Новото мнозинство ГЕРБ+ДПС+БСП+Български възход ще направи правителство, в което Пеевски и Ментата ще борят корупцията, а Нинова и Копейкин ще изпратят оръжие за Украйна!
  • 12 Боже Боже

    19 1 Отговор
    До тука ли я докарахме?Познавам лично рашидов отидох да чистя вилата на един негов приятел.Човека на който беше вилата беше много точен,но когато предавах обекта,а веждито беше посредник тогава,ми направи забележка че не съв избърсала едно прозорче което беше 20на 20 см.Тогава от работа и чистене 15ч се ядосах и му казах това ще го изчисти жена ти.След което собственика на вилата му направи забележка да не се разправя с мен.Въпросния художник ми заплати сумата за която се уговорихме.Изториите са много работих в съюза на художниците .Това че каза че хората са го обичали,въобще не е вярно.Свидлив и алчен човек.
  • 13 12340

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "Токсик":

    Вежди
    прави нещо с ръцете си
    за разлика от Киро,който подпира
    парапета
    с ХХХ си !

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Дига чашата

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "12340":

    И не се бръсне.
  • 15 Токсик

    14 10 Отговор

    До коментар #13 от "12340":

    Абсолютно съм съгласен. Вежди поне представя България със своето изкуство по света, има някакъв талант и работи за България. Да не се окаже накрая, че е по-българин от уж българите. И въобще, какво лошо са ни направили на нас българските турци. Аз имам само добри впечатления от тях. Честни са и трудолюбиви и обичат България не по-малко от нас. Ние трябва да ги уважаваме и да живеем в мир с тях, защото споделяме една и съща родина. Турците са наши приятели, колкото и да не ви се вярва, за разлика от канадците.

    Коментиран от #17

  • 16 Така точно

    5 2 Отговор
    Браво на К. Нинова! Отново е в управлението. Другите да подсмърчат!
  • 17 Бай Лисан

    7 3 Отговор

    До коментар #15 от "Токсик":

    Какви вежди, какво изкуство....Токсик, дай някакви факти, че нещо не се сещам...
    А, сещам се, направи лъва на Мултигруп, и то без чушка, че после Павлов го мъмри, та отделно прави и чушка.
    За канадците си прав, както са всякаква там глобалистка сво.лоч.
    А за турците - имаме една хубава поговорка: Чувствай се като у дома си, но не забравяй, че си на гости.
    Разбра ли - НА ГОСТИ. И трябва да са готови във всеки един момент да си обират дърмите.
  • 18 Отново в преходна агония

    6 4 Отговор
    Всъщност е петорна. Забравихте Възраждане, които би трябвало вече да се наричат Въздържание. Новия златен пръст на Бойко и модела на задкулисието, което рестартира фалшивия преход. Тези номера с негласуването или отсъствието от пленарна зала сме ги гледали колко години вече.
  • 19 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 7 Отговор
    НОВО УПРАВЛЯВАЩО МНОЗИНСТВО ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ , СЛЕД ....... ВЪВЕЖДАНЕТО НА ПРОПОРЦИОНАЛНО , ХАРТИЕНИ БЮЛЕТИНИ И МАШИННО ГЛАСУВАНЕ ...... ФАКТ ! ...... В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ , РАДЕВА ТА ХУНТА ........ ЩЕ НИ ВИДИ СМЕТКАТА ........ КОРНЕЛИЯ РАЗБРА ТОВА ....... ФАКТ !
  • 20 Гого

    1 0 Отговор
    Било мъртво родено.... Абе нали за това сме Ви избрали да РАБОТИТЕ, а пък ме можете даже председател да си изберете.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол