Last news in Fakti

23 Октомври, 2022 20:19 3 267 151

Асен Василев: Служебният кабинет предлага постна пица за пенсионерите и сочна пържола за строителите

  • асен василев-
  • бюджет-
  • дълг-
  • инфлация

Думите на служебния финансов министър Росица Велкова не са верни

Асен Василев: Служебният кабинет предлага постна пица за пенсионерите и сочна пържола за строителите - 1
Снимка: БГНЕС

В предишния парламент ние успяхме, въпреки всички трудности, да сформираме кабинет. Добър, лош, но имаше работещ кабинет по време на война и ръст на инфлацията. Седем месеца по-късно ИТН оттеглиха своята подкрепа и ГЕРБ веднага внесоха вот на недоверие, с който свалиха един трудно сформиран кабинет. Какъв беше техният план? Защо свалиха един работещ кабинет по време на тежки кризи? Какви са техните идеи са управление? Това питаме ГЕРБ. Те са първа политическа сила и сега е тяхна отговорност да сформират кабинет. Ние също ще пробваме да направим нещо с втория мандат, но при този фрагментиран парламент това ще е почти невъзможно. ГЕРБ да покажат плана си за действие и управление.

Това каза в предаването "120 минути" по БТВ съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"В петък сложихме една фасада с договрки отпред и отзад. Връщаме се в годините на задкулисието. Във вторник ще има извънредно заседание на парламента. Вие мислите ли, че г-н Рашидов е свикал това заседание и той е определил точките в него след разговори с другите партии? Аз не съм убеден, че това е така. Ние сме обявили 16 мерки, които ще подкрепим, независимо кое правителство или партия ще ги предложи", разкри той.

"Думите на служебния финансов министър Росица Велкова не са верни. Не е вярно, че трябва да се емитира нов дълг по 16 милиарда всяка година до 2025 година, както твърди тя. В бюджета за 2023 година разходите са с 10 млрд. повече. Целият социален пакет тази година беше 2 млрд. лева за полугодие. Нейният подход е погрешен. По-интересното нещо е, че има 4 млрд. лева неотчетени приходи и 10 млрд. допълнителни разходи. Да кажем, че от 2 до 4 млрд. лева са социални разходи. А другите? Трябва да се прегледа детайлно всичко, но според мен в момента се предлага една много постна пица за пенсионерите и една много сочна пържола за строителните фирми и военнопромишения комплекс", категоричен бе Василев.

"Вторият голям проблем е в макрорамката, която се прави по грешен начин. Не е нанесена корекцията на ръста на БВП. Тази година в условията на всички кризи българската икономика отчете най-големия си ръст в последните 15 години. Към края на тази година ще достигне 4%. Тук говорим за реален ръст. Заложената инфлация е 12,7%. Сега е по-висока. Ако тези числа се поправят, ще имаме не 173 млрд., а 185 млрд. лева БВП. Цялото увеличение на пенсии до 4 млрд. лева ще бъде покрито от данъчни постъпление, без да се увеличава дефицитът. Минималната заплата не е социален разход. Минималната заплата е административна мярка, която важи и за частния сектор. От там се увеличават постъпленията. Фискалният резерв е 13 млрд. лева. Всички изтеглени кредити от служебния кабинет стоят на сметка в БНБ. Нито една стотинка не е похарчена. 3 млрд. лева ще са за погасяване на стар дълг през март 2023 година. Приходната част я оставихме с 1,6 млрд. повече от разходната. Към края септември приходите ще са с 1 млрд. повече. И догодина ще има повече приходи, но когато направиш бюджет, в който вдигнеш разходите с 10 млрд., подцениш приходите с 4 млрд. няма как да ти излезе сметката", обясни бившият финансов министър.

"България има нужда от стабилно управление и парламент. Надявам се ГЕРБ да успеят с първия мандат. Ние ясно сме казали, че подкрепа от ГЕРБ не търсим и няма да подкрепим техен кабинет. Не мога да коментирам какви изборни резултати ще се получат при едни нови избори след нялко месеца. В момента нито първата, нито втората политическа сила могат да формират мнозинство. Това ясно си пролича при избора на председател на НС. Истината е, че трябва да започнат разговори по политики и българският избирател да наклони везните в едната посока", завърши Асен Василев.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А вие

    41 29 Отговор
    какво предложихте?

    Коментиран от #23, #54, #120

  • 2 Нормално.

    37 6 Отговор
    Има страшно много компромати срещу всички от статуквото. Не почнат ли да си плащат, ще има скандали и разкрития. Уж случайно и анонимно. Помните.....
  • 3 Анадолец

    38 26 Отговор
    Как те наричат на галено,Бебчо?
  • 4 Реален кометар

    60 26 Отговор
    България е обречена на мизерия с такива като ГЕРБ, ПП-ДБ!
  • 5 Хората не

    27 13 Отговор
    бяха доволни просто
  • 6 Миризлив пор

    58 38 Отговор
    Този ококорения в кой свят живее? Инвестиции има там, където има път! Предприятия се правят около магистрали и пристанища. Липсата на магистрала в северна България се вижда и липса на инвестиции в предприятия и работа!

    Коментиран от #13

  • 7 Везерис

    25 11 Отговор
    Дракарис соросн.ята
  • 8 пешо

    62 13 Отговор
    пенсионерите винаги са на постна пица , откакто дойде демокрацията

    Коментиран от #17

  • 9 България има нужда

    44 15 Отговор
    Ама всичките партии за нощо не ставате. По класация ГЕРБ е първа.
  • 10 Нет и тв

    52 37 Отговор
    Имам само един въпрос - според вас това на снимката адекватно човешко същество ли е?

    Коментиран от #56

  • 11 Абсурдистан

    37 21 Отговор
    Каква липса на въображение! Напомня ми папагалското повтаряне: мафия, задкулисие, мафия, задкулисие.......и нищо!
  • 12 Немиризлив пор

    42 26 Отговор
    Кой трябваше да построи магистрала Хемус.Тиквата от Банкя.А той построи чекмедже магистрала.

    Коментиран от #36

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    55 29 Отговор
    Боже, как се натресе БЪЛГАРИЯ на тези двама идиоти със самочувствие???? Ужас!
  • 16 Ко ко рякис,

    13 7 Отговор
    ....мижава работа.....когато люляка замириса на нови избори☝
  • 17 Каква

    26 3 Отговор

    До коментар #8 от "пешо":

    демокрация , бе ? Та тя изобщо не е идвала , а ако тръгне и пътя няма да намери !
  • 18 ех този

    26 16 Отговор
    кокорчо, само меню в главата, другарче с постно зеле съм сигурна, че ще изядеш, само да си в Парламента
  • 19 Реалност

    32 4 Отговор
    За жалост ни се налага да изберем по малкото зло с вас ,точно затова и хората не гласуваха,иначе ГРОБ преписаха предизборната си програма и само промениха годините в които ще са готови магистралите иначе ни чакат едни премеждия с паспортите на сградите на завишени цени ,регистрацията на кладенците и не на последно място зелената сделка заробваща България да се превърне в страна съсъ затихващи функции.Добре че поне се разбра че тестовете за наркотици не са сигурни кой гербер ги избира и тях.
  • 20 Кой68

    19 4 Отговор
    Не обиждайте икономистите които със ррофесионализъм си вършат работата със Кокорчо!!🤮💩🤮
  • 21 Гост

    34 1 Отговор
    Ами тя мафията не храни пенсионерите, а своите.
  • 22 иваило

    28 17 Отговор
    А вие какво предлагате заеми за вдигане на пенсия ,верно родителите ни взимат малки пенсии но защо пък трябва децата ми да плащат вашите турбо идей ?имаше един който ни оправи за 800 дни е вие ни оправихте за 8 месеца

    Коментиран от #150

  • 23 СЗО

    12 17 Отговор

    До коментар #1 от "А вие":

    Каквото предложиха, го направиха.

    Коментиран от #48

  • 24 Пенсиите са си все така нищожни

    31 5 Отговор
    С пенсиите "работи" Нинова.Така печели избиратели😂😂😂А ти защо си против строежите, нали България трябва да има и пътища и мостове и сгради.Въпросът е, че трябва да се упражнява ИСТИНСКИ контрол на построеното и който не е изпълнил изискванията да не му се плаща!
  • 25 Смеекооорчооо

    22 11 Отговор
    .......пълен смешно си
  • 26 Какво след кого остава

    10 19 Отговор
    Пенсионерите масово дават надбавките на внуците. Няма лошо, обичат си ги. Внуците си купуват джаджи. Кеф!

    Строителите дават парите на работниците си, за техника, за данъци. Има и за печалба. Но зад тях остава построеното, което ползваме всички.
  • 27 Чакай, че си спомних

    26 8 Отговор
    Онези 5 моста над Дунав кой ще ги строи? Не са ли строителите?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Премахнаха коментарите

    13 1 Отговор
    Под кеворк.Мдааа
  • 30 Анонимен

    24 11 Отговор
    Противен,некадърен,неуравновесен,обратен плъх
  • 31 оня

    25 10 Отговор
    На тия от ПП само пици с кристали са им в главата
  • 32 Смешно ми стана

    24 10 Отговор
    Смях си се сама,като гледах как Асен Василев и депутатите от ПП издивяха,че не им се получи замисълът,да разиграват цялата държава.Точно така си вярваха,че ще изкарат цял мандат.Къде са парите за "Хемус" ?!

    Коментиран от #37

  • 33 Чекмеджан ефенди

    22 4 Отговор
    Българина свинка 30 години да му казват че трябва за фирмите да има а те щели да дадат на роботницте. Голям ВИЦ нали. Да ама номерът минава вече повече от 3 десетилетия. Трябва да се дават на фирмите те да връщат ресто към партийните каси. А народа да блее и да гласува ако иска. Така че сега ще излезеш лош, щом искаш да даваш на хората.
  • 34 напредваш асенка в туземните практики

    14 5 Отговор
    И тоя се научи да борави с акото като двойна употреба .
  • 35 Пенсионер

    13 20 Отговор
    Прав е г-н Василев. ПП е единствената Партия направила революция в пенсионното осигуряване. Вдигнаха чуствително пенсиите, а тавана го увеличиха двойно, че и повече. Сега е 3400лв. Да са живи и здрави. Пенсионерите няма да ги забравят. Дълбок поклон, пред тези отговорни държавни мъже.

    Коментиран от #39, #41

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Пенсионер

    13 17 Отговор

    До коментар #32 от "Смешно ми стана":

    Смешният си ти. За 31 години преходх няма друго по социално Правителство от това на ПП.

    Коментиран от #44

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 оня

    10 6 Отговор

    До коментар #35 от "Пенсионер":

    соросоиде с колко са вдигнали пенсиите а СПРИ С ЛЪЖИТЕ ЗА ЕДНО ЛУКЧЕ

    Коментиран от #40

  • 40 Пенсионер

    8 19 Отговор

    До коментар #39 от "оня":

    Не съм соросоид, нещо си в грешка. Пенсионер съм от 2000г. На 7.10. получих добро преизчисление на пенсията. Целта е старите пенсии да бъдат осъвременени, защото за работа на една и съща длъжност, аз получавах значително по ниска пенсия от тези пенсионирали се сега. ПП се оказаха отговорна политическа Партия милеещи за Народа.

    Коментиран от #45

  • 41 На клон ли си работил

    16 6 Отговор

    До коментар #35 от "Пенсионер":

    Ти сигурно си от превилигированите пенции, дето търкат за няколко хилядарки
    кресла по администрациите и в Парламента, МС, Президентството и после получават най високата пенсия. Аферим бабо, машалла, както казват нашите съседи😂😂😂😂

    Коментиран от #47

  • 42 нн..ццц

    8 11 Отговор
    Популисти били а?Сега ще разберете тези популисти колко крадени пари спряха и ги дадоха на бизнес, стандарт и заплати.Наетата Финансова Министърка от задкулисието ви го каза- 16 милиарда за догодина ще крадат радевите и бойкови калинки.И за да им излязат сметките ще приемат бюджет УЖ консервативен според тях, а всъщност бюджет на кражбата.Наетата финасова Министърка и дадоха едни параметри на приходи и тръгнала тя да прави бюджет,Ще искаме в сряда отчет за приходите от последните 2 месеца и отчет до тогава и КОЙ е тоя крадец, дето каза колко ще са приходите в 2023г.Щото 12 години правеха бюджет на разходите некадърните МУТРИ.
  • 43 ЕДГАР КЕЙСИ

    19 8 Отговор
    СИСТЕМНИЯ ЛЪЖЕЦ ...... КОКОРЧО ВАСИЛЕВ , ПАК ЛЪЖЕ ....... ФАКТ !
  • 44 Смешно ми стана

    7 10 Отговор

    До коментар #37 от "Пенсионер":

    Ама недей така,защото ще обадиш Нинова.Първо,всеки управляващ при такава инфлация,щеше да вдигне пенсиите,за да няма социални бунтове Второ ,ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТна увеличените пенсии е по-малка, от пенсиите при Борисов.И трето--ако не бяха в коалиция с БСП,щяхме да видим социална политика,ама друг път Сам Асен Василев каза,че нямало значение кой какво предлагал,ама защото го хванаха,че преписва чужди заслуги на ПП.Пък и ,ако има пътища,ще има развитие на райони и по-високи заплати,и повече работа и т.н.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Некой

    9 4 Отговор
    Пич вие и това не предлагате!
  • 47 Пенсионер

    8 16 Отговор

    До коментар #41 от "На клон ли си работил":

    Айде, сега почнахме свободните съчинения. Като не ни изнася ИСТИНАТА и почваме да сучем и можем. Отново повтарям, ПП вдигнаха пенсиите на 2 пъти. Юли месец всички пенсии, като минималната я направиха 467 лева. А октомври вдигнаха пенсиите на 894000 пенсионери чийто пенсии бяха изостанали от новите.
  • 48 Некой

    9 4 Отговор

    До коментар #23 от "СЗО":

    Да бе нищо пуснаха северна македония и изнасяха оръжие.
    Само дето незнам как помага това на нас.
  • 49 Пенсионер

    5 5 Отговор

    До коментар #45 от "оня":

    С много!

    Коментиран от #62

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 оцъкленияхомосекс

    12 2 Отговор
    даебаипедерасатигнусен а вие крадлисите политици предлагате само празната мръсна тава от пицата и да плащаме сметката
  • 53 стефан

    13 5 Отговор
    Тая пак се е ококорила
  • 54 Цончо Ганчо

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "А вие":

    Ми отвори им програмата и виж, бе.
  • 55 Анонимен

    2 2 Отговор
    Напоследък са доста еднообразни новините - Вижте другите медии BTV, Nova - търсят разнообразие. Даже някакви изригнаха с LibraNews или нещо такова.
  • 56 Аз имам допълнителен въпрос

    11 8 Отговор

    До коментар #10 от "Нет и тв":

    Защо реши, че това на снимката е човешко същество, че търсиш адекватност в него?
  • 57 Ахмак

    12 10 Отговор
    Асан лъжеца
  • 58 Противен

    12 9 Отговор
    Като тиквата борисоф

    Коментиран от #65

  • 59 Екиме

    10 4 Отговор
    Ти знаеш ли...
    че...
    имаш страхотни очи.


    Яким от Дами канят
  • 60 Чудя се

    12 7 Отговор
    Какъв е проблемът,да се направи балансиран бюджет. От ППпоказаха,че не могат.Аз взех да се обърквам те точно каква партия са --действат като дясноцентриска,а говорят като лява--голяма мешаница.
  • 61 Васко на Гама

    16 10 Отговор
    ПП е ляво-популистка шайка политически шарлатани.
  • 62 оня

    5 8 Отговор

    До коментар #49 от "Пенсионер":

    Септември миналата година минималната пенсия беше 300 лева+120 ковид добавка или 420 лева октомври минималната пенсия е 467 лева като в нея влиза и ковид добавката та вдигането е 47 лева или 10% и това за теб е много вдигнато като се има в предвид че всяка година през юли се вдига пенсията с 6-7 % по швейцарското правило

    Коментиран от #64, #68

  • 63 Фенът

    10 9 Отговор
    Кокории, само дудне напоследък. Нищо градивно. Нищо конструктивно.
  • 64 Пенсионер

    9 5 Отговор

    До коментар #62 от "оня":

    Герберче, като си толкова добър в сметките, колко беше тавана на пенсията и колко е сега.Респективно процента на увеличение., а кажи сега да те видим.

    Коментиран от #67

  • 65 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 5 Отговор

    До коментар #58 от "Противен":

    Само вдлъбнати като Вас могат да приравнят ген. инж. Б. Борисов с КОКОРЧО.
  • 66 да ама не

    2 6 Отговор
    Ами значи от там където идват приходите.Ще има и за пенсионерите.Този каквото каже значи е обратното.Даже не се посвени да си признае че крадат от БСП идеи а са дясна партия.Ало ...тук големи глупаци няма .Аре у САШ
  • 67 Помисли

    2 4 Отговор

    До коментар #64 от "Пенсионер":

    Колко човека вземат таван на пенсията?! Дай Боже всекиму!

    Коментиран от #71, #78

  • 68 Миризлив пор

    5 2 Отговор

    До коментар #62 от "оня":

    Пропускаш инфлацията, официалната е над 19 %, неофициална на хранителните продукти е над 80%. Реално парите са повече но с тях се купува по малко.
  • 69 Мнение

    4 1 Отговор
    Абсолютно точно е казано.

    Коментиран от #74

  • 70 Да бе да

    4 1 Отговор
    Аз само искам да попитам , къде е победителя !
    Вече е на диванчето до салафи, или е пред зайчарника!

    Обществото иска да види Този " герой" !
    Защо се крие ?
    Били около, къде си бе победител сладък😂😘

    Коментиран от #91

  • 71 Пенсионер

    9 2 Отговор

    До коментар #67 от "Помисли":

    Тук не е важен броя на получаващите, а същественото е принципното вждане на ПП за подобряване положението но българските пенсионери, които са с най ниските пенсии на Балканите и в ЕС. Срамна работа.Само ПП откликна на техните нужди, никой друг.

    Коментиран от #77

  • 72 Киро

    5 7 Отговор
    Асене ,къде са 2×10 млр.дълг който изтеглихте..?
    Когато ги давахте на обръчите от наши фирми като компенсация за високите цени на газта защо тези същите фирми вдигнаха цените с 30% въпреки че сте ги компенсирали за да не ги вдигат..?
    Така фирмите хем прибраха компенсациите хем вдигнаха цените..Асене или сте много т.ъпи или играете заедно

    Коментиран от #132

  • 73 анонимен

    1 2 Отговор
    500 лева. Инфлацията ги изяжда ни казвст икономисти от вън, а и хората го виждат като отидат по магазините. Нищо против никого, партиите хората не ги вълнуват. Има хора са на ръба и си изкарват нервите на други. Самите те са болни, 2 им деца болни. 250 евро. 100 лекарства, 200 ток, нещо ако ви се повреди, сложна е. Всеки се бори да отиде от провинцията, селото в София. От 33 г никой не се е върнал в малките градчета, а Хасково и там в някои квартали, всичко над 80,90 годишни няма млади хора, не можеш да видиш бременна жена. 250 евро. Нека да четат Европа. На запад пенсионерите дали получават 100 евро пенсии 200 и 250 евро.

    Коментиран от #75

  • 74 Пенсионер

    10 2 Отговор

    До коментар #69 от "Мнение":

    Много точно казано господине,така е, и затова пенсионерските легиони в предстоящите избори са длъжни всички да гласуват за ПП. Те го заслужиха това.
  • 75 Енгелс

    3 0 Отговор

    До коментар #73 от "анонимен":

    При капитализма е така!
  • 76 А литовски

    4 3 Отговор
    Ннякои си дойдаха от вън. Разгледаха брошурата на кауфланд и ни казаха, при нас много неща са по евтини. Явно е с цел да не могат да се върнат в Бг. Как да се върнем в Бг виж заплатите и виж стоките. Как, може ли да се живее. Може, но ако баща ти е на 50 г баба ти на 70 г на село и с 500 лева заплата може багажника и в неделя в града. Но колко са. Убиха маса народ с кражби и далавери за 33 г. И преди ако вземем, явно хора родени роби и роби ще си заминат от тоя свят, и някои се молят да гласува народа за тях. 200 лева, 3400 лева..
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Помисли

    1 7 Отговор

    До коментар #67 от "Помисли":

    Не казвам,че има лошо,че са вдигнати пенсиите,но къде е балансът.Какво да кажем за минималната заплата.Защо трябва да се спира строителството на пътищата,за да се увеличат пенсиите.Или да се теглят заеми за пенсии.Има ли разум в цялата работа.Лошо е,че в България, всеки гледа от своята камбанария.

    Коментиран от #81

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Гост

    4 1 Отговор
    На бойко номерата! НЕма изненада...
  • 81 Пенсионер

    6 1 Отговор

    До коментар #78 от "Помисли":

    И ти един ден ще станеш пенсионер.От небето ще гледам как си.... Как живееш с пенсиЙката...

    Коментиран от #103

  • 82 Анонимен

    2 5 Отговор
    Ние знаем как е било преди 1944 при капитализма. Отрочетата на бкп няма нужда да ни напомняте, дечица мили на дс, тати. Нашите родители са занаятчии преди 1944 и са работили по 15 часа и са им давали колкото да не умрат от глад пари. Ученето беше при бай тошо. Учи мама да не работиш, сега трябва да си много умен като Асен, Кирчо, за да успееш. Тия бълг университети с изключение на 2.всичко друго следва да бъдат закрити. Върнахте ни 100 години назад. Капитализма е в Западните държави, имат социална политика. И там имат и те други неща, които им липсват в Бг. Но по добре роб на запад отколкото в Бг, в тая лудница. Който е материално добре дойдоха и си прибраха старите родители на запад, но раждат българките по 2,3 деца и държавата се грижи за тях. Асен ги знае, но трудно е в България, Асене. Старите не си дават кокала. Силни са гербспдпс. Всеки в бг гледа да те обори да те смачка и да върви нагоре. Има нагли хора, Асене, Кирил. Дано да греша. Гледай да не те пуснат в някой дълбок кладенец, от бкп всичко и дс се очаква. Идват старите сталинисти и виж са ви удавили с Кирето. Млади сте, какво ли ви чака и всички ви. Не съм оптимист за България.
  • 83 Пенсионерски клуб Възраждане

    8 4 Отговор
    Всичките сме за ПП ! Единственото те мислят за
    нас ! И ще гласуваме масово за тях !

    Коментиран от #85

  • 84 Алооо

    9 2 Отговор
    Асенчо прав си,ама няма кой да те разбере. Крадците от математика не разбират,вярват само в пълните шкафчета и чували...
  • 85 Посетител

    8 0 Отговор

    До коментар #83 от "Пенсионерски клуб Възраждане":

    Абсолютно!

    Коментиран от #94

  • 86 Миглена Ангелова Ангелова

    8 3 Отговор
    Само Продължаваме промяната мисли за
    възрастните хора. Да подобри качеството им на живот. Трябва те да управляват.

    Коментиран от #88

  • 87 Анонимен

    3 4 Отговор
    Не става въпрос за никого. Ние просто споделяме. Верно е, че от 300 лева пендиите станаха на повечето хора 500 лева, но инфлацията ги изяжда и ако порасналите ти деца и те са на минимална заплата, а те са, с 2 деца, отвори ви хладилника и на старицата или стареца им изяде храната и кво прави старчето не може ако има нужда до онкодиспансера и виж се хвърлил под моста, друга жена си сложила голяма доза инсулин, защото 2 й деца и те зле. И това са случаи които едва ли някой го вълнува, но са човешки съдби. Ще минат много години фокато Бг стане като някоя от Западните държави. Може би греша. Казват им на западните баби, нашите майки получават 150 евро пенсия, не може да бъде..
  • 88 Гост

    8 5 Отговор

    До коментар #86 от "Миглена Ангелова Ангелова":

    Така е, много сте точна. ПП единствено показаха грижовност към възрастните хора. Не се гнусят от тях, както другите Партии.
  • 89 Анонимен

    3 2 Отговор
    Добре че са децата ни. Виж Асен и той си прибрал майка си в София. В провинциите е лудостта.
  • 90 111

    2 5 Отговор
    Учили сме икономика.
    Инфлацията ги изяжда парите ви.
    Каквото за всичко това и за вас.

    Коментиран от #93

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Градски

    4 1 Отговор
    Старите хора нямат зъби и няма как тая твърда, макар и постна да я сложат в устата. Най добре картофи сварени през зимата, а през лятото айрян с хляб, като попарка, да остане някоя парички шоколадче за внученцата ви. Асен, жив и здрав да си. Не те виним но ти казваме, силни са гербспдпс. Много са живите комунисти от номенклатурата на вашите хора от дс

    Коментиран от #96

  • 93 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #90 от "111":

    А, парите в офшорките? Доктор Гилотен , едвам ви гледа и търпи...
  • 94 Колко

    4 5 Отговор

    До коментар #85 от "Посетител":

    поста, ще напишеш от различни никове? дай им само лъжи на ПП! Само глупак може да гласува за лъжец и плащащ за лъжи като простокиро! Не само долен лъжец, а слуга на мафията! Аман от такива недоразумения в тъази държава да лъжат и крадат и аман от блеещи глупаци да им се продават!

    Коментиран от #97

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Пенсионер

    8 4 Отговор

    До коментар #92 от "Градски":

    Е, как ще виниш Асен, като той и Петков единствено помислиха за пенсионерите и на практика проявиха грижа към тях.Да са живи и здрави. Поклон на всички пенсионери пред тези отговорни държавници.

    Коментиран от #98

  • 97 Посетител

    6 3 Отговор

    До коментар #94 от "Колко":

    Не са лъжи ,на практика вдигнаха пенсиите на хората близо 2 000 000 пенсионери. И то чувствително ги вдигнаха.

    Коментиран от #101

  • 98 Ко речи

    5 7 Отговор

    До коментар #96 от "Пенсионер":

    От кога оня долен лъжец кирил петков и този съден крадец асен василев, са държавници? От кога слуги на мафията, плащащи на глупаци да лъжат по форумите са държавници? Не всички сме без достойнство и ценности и мразещи бъдещето си, за да мечтаем да сме слуги на мафии, да ни лъжат и крадат!

    Коментиран от #100

  • 99 5556

    4 4 Отговор
    Господин Асен Василев е умен и гладен няма да остане. И моят тати ако беше заможен и аз щях в САЩ да завърша, хубаво би било Шефкет да ми е. Имаме избягал в Америка, но не му знаехме на ливача от кж координатите. Капитслизма е.. Много умните или занаят. Градски си ми. Къде си живял в Хасково. Пишат в панелка, може би Орфей. Късмет и Успех. Много от Хасково са гласували за Промяната, но там народа е с няколко степени по нагоре, тук при нас бай тошо ги въдворявале, изселваше фашистите преди 1944....мъка си е наша Асен, извинявай, от никого не сме, и ако кажеш пп биха те убили, ако имат партони и пищов. От глад полудяват някои, други от злоба. А не искат и на запад, да не сме луди, а налите луди я. Хубава вечер.
  • 100 Пенсионер

    8 2 Отговор

    До коментар #98 от "Ко речи":

    За теб можаеда са такива но за нас пенсионерите, те са достойни хора. Показаха уважение към възрастните хора. Пенсионерските легиони ще гласуват за тях.

    Коментиран от #102, #106

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Абе,човек

    3 8 Отговор

    До коментар #81 от "Пенсионер":

    Ако не беше БСПв коалицията,щяха да вдигнат пенсиите,ама друг път.Как виждаш Кирил Петков и Асен Василев загрижени за пенсионерите.Това е абсурд!Тях ги интересуваше да сключват някакви неизгодни договори за газ без търг,ама с комисионни за тях.Радвам се за пенсионерите,разбира се.И за отстъпката на данъците за младите семейства с деца.Ама и строителството на пътищата е важно.На пенсионера не му трябват хубави пътища и не разбира,но е важно.Защото нашите деца ще загиват по пътищата.От ПП не са градивни,напротив.

    Коментиран от #105, #108

  • 104 Пенсионер

    8 3 Отговор

    До коментар #102 от "Къв":

    Остави изказа, той не е важен.Важни са фактите! Черно на бяло.ПП се показаха като национално-отговорна Партия. Това е.

    Коментиран от #107

  • 105 Да не говорим

    2 7 Отговор

    До коментар #103 от "Абе,човек":

    че бяха и против вдигането, когато БСП и ИТН настояваха да се вдигнат! Само лъжи от тези слуги на мафията ПП! Само факта, че плащат надеца да ги опростачват е достатъчен да ги заплюеш! Какво чакаш от някой дето лъже и плаща за лъжи! Освен да те ограби! Няма по вредни партии от проектите на мафията ПП и ДБ!
  • 106 А..не

    1 8 Отговор

    До коментар #100 от "Пенсионер":

    Свекърва ми каза,че докато е жива,само за БСПще гласува.Аз често споря с нея,но понеже съм на 60,започвам да я разбирам.БСП са единствената лява партия.От ППсе опитват да се маскират,но хич,ама хич не им се получава.
  • 107 Какви факти

    4 7 Отговор

    До коментар #104 от "Пенсионер":

    Че един долен подлец като кирил петков, слуга на прокопиев и кръга капитал, плаща на глупави деца да лъжат! Та този нещастник трябва да го опандизят!

    Коментиран от #111

  • 108 Пенсионер

    7 2 Отговор

    До коментар #103 от "Абе,човек":

    Нека да отбележа, че моето поколение построихме за трильони левове материалните активи на МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ. Заводи, фабрики, културни сгради, инфраструктура, почивна база и т.н. Нашето сме си го дали и заслужаваме достойни пенсии, а не подаяния. Ще отбележа също ,че моето поколение сме КЛАСИ по грамотни от днешното младо поколение, което получи и получава нискокачествено образование в измислените ВУЗ-ове. Така ,че сте ясни и излишно повече да ви се обляснява.

    Коментиран от #110, #144

  • 109 ХаХа

    0 4 Отговор
    Много от пенсионерите си сложиха край на живота. Може би това е целта на големите. Бог да ги прости. Много млади си отидоха и те без време, по на 30,35 години. Колкото имст толкова да харчат. Да ядат повече хляб. Има намален хляб в хлебозавода, но усетиха и те кризата и от 0.60 на 1.10 лева. Джанки има по улиците. Има орехи но чорбаджията купи земята, а преди много хора събираха по някой паднал орех на земята. Чападжиев дава, а кирето иска да управлява. Кире, работохолици са, нищо че са с гимназии. Сграда построи, за да храни народа по света, кашкавал ше ядем и балканско сирене, млеко. Учат в Бг, за да мизерстват. Да му мислят робите. Кире, завърти се към ромите за гласове. Оставете ги пенсионерите гладни и жадни, гладна мечка хоро не играе.
  • 110 Аха

    1 6 Отговор

    До коментар #108 от "Пенсионер":

    И затова дращим за дребните на простокиро, вместо да си учим уроците!
  • 111 Пенсионер

    8 1 Отговор

    До коментар #107 от "Какви факти":

    Нека те питам:- Вдигнатите на 2 пъти пенсии на възрастните хора, месеците юли и октомври лъжа ли е? Вдигането на тавана на пенсиите от 1500 лева на 2000лева месец юли и вдегнат октомври на 3400 лева лъжа ли е? Това са факти! КАК НЕ ТЕ Е СРАМ ,ТАКА ГРОЗНО ДА ЛЪЖЕШ!

    Коментиран от #112, #115

  • 112 Пенсионер

    4 0 Отговор

    До коментар #111 от "Пенсионер":

    Поправка: вдегнат, да се чете вдигнат.
  • 113 ганю

    2 2 Отговор
    Мисля че всичките са за една чепата гьостерица
  • 114 ...,

    0 0 Отговор
    Ди 108.подкрепа имате от мен. Та нали преди 1944 бг роби са се борили за справедливост. За 8 часов работен ден, за безплатно образование и здравеопазване и с позиви, крили са се в балкана, влизали са както са ги наричали фашистите по къщите им, търсили са, но нищо не са намирали. Пада строят и са станали комунисти бкп идеалисти, но всичко е било по тяхни изказвания до 1970 г и след това икономиката на Бг започнала да се срива. И не са ходили до Бургас да си получат документ, Борец против фализма и капитакизма,. Радвали се след 1944,а кулаците плакали и днес народа е много разделен но печелят комунистите след 1989,не и анти, това, че Костов им плати на анти, те имаха братя зле и отстъпиха всичко. Младите нищо не знаят, а напуснаха дом и родители на 19 г. Хубаво беше, че си живяхме при родители и бяха строги, а сега, но трябва старите да се съобразяват с новото време, да слушат младите, а не да се налагат старите
  • 115 Стига

    3 6 Отговор

    До коментар #111 от "Пенсионер":

    пита пропагандата на простокиро за дребните му! Къде беше като БСП и ИТН искаха да се вдигнат пенсиите, а ПП не? Какво сега! С чужда пита помен, в зора си да си продадеш бъдещето на прокопиев и кръга капитал! Страшна мечта! Да те лъже недоразуменоие като кирил петков и да те крадат и обират олигарси като прокопиев и кръга зад него! Глупави деца сте! Утре ще пораснете и ще ревете като сарански мечки! Има по достойни занимания, от писане на лъжи за едно недоразумение като кирил петков и един крадец като асен василев!
  • 116 Хахаха

    0 6 Отговор
    Ще бъда откровен. Наблюдателен човек съм. Тук пиша, но по принцип не обичам навън да говоря, та. Тия, които получават пенсии по 2000 или 3400, забравете. Те са от гербсп. За дпс не зная. И сега са с рр някои 80 г старчета, но се радват за 3400. И децата им в с-мата. Пари при пари, отиват, нищо, че са ходили с цървулки на село. Ок. Ама живеят и до някои бедняци. На запад богаташите вие го знаете, живеят в богати квартали, а бедните в...гювеч ядем по балканскисром питие. Мерси ром е алкохол и не пия кире
  • 117 Преминаващ

    2 1 Отговор
    Тук стана интересно. Много наблюдатели,много нещо, кръгове, обръчи и прочие...
  • 118 Цвц

    1 2 Отговор
    Няма кире, няма бойко, има вече шефкет от сащ вълнев шарков.
  • 119 112

    4 2 Отговор
    Статия на ФАКТ: - С 10% са поскъпнали най-масовите лекарства .Хранителните добавки и козметиката също отбелязват голям скок в цените, признават фармацевтите и т.н? Е...., за какво иде реч? Пенсиите как ще ги купуват сега? Някой ще каже ли?

    Коментиран от #121

  • 120 пффф

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "А вие":

    Гора от средни пръсти предложиха тия умните и красивите.
  • 121 Нощен гост

    3 1 Отговор

    До коментар #119 от "112":

    Интересно? Настъпи мълчание във Форума!. Никой не иска да се произнесе. Мълчат,баш като комунист на разпит.
  • 122 Анонимен

    0 0 Отговор
    Наблюдатели не трябва ли, ти, вие, ако не сте с бкп дс, става страшно, те са навързани в България като свински черва. Всеки търси връзки и си помагат взаимно българи турци мохамедани. Подмазват се, зад гърба им гроб копаят. Явно трябва да си двуличник в живота и ако не умееш мълчиш и ги подминаваш. Ако детето ви е на висок пост си ок, ако не е, те в очите, ти си боклук, вие сте боклуци, те са вълци, номенклатурата на бкп над 80 години са но с голямо его. Те нямат намерение да умират и сега с тия 2000,3400 пенсии. Излишни са коментарите. И децата им са в провинции на високи държавни служби. Роди ме мамо с късмет па ме хвърли на снет, а цънцари, един бонбон не биха ви почерпили, ако им направиш добрини, сега щеше да е стар ерген. Те при тсто бяха със самочувствие, сега още с тия пенсии но искали да са млади. И аз искам много неща, но уви...

    Коментиран от #126

  • 123 Никакви

    2 4 Отговор
    Никакви пържоли за строителите.Кирил Петков ще пусне по един самолет до всяко населено място в България и готово.Както направи до Северна Македония.Иначе,ще трябва през Виена да заобикаляме.Нищо,че не му се получи.Принципът е проба-грешка.Който има време --да чака.Може и завода за електромобили да построят,пък да ги направят хвърчащи.Пенсионерите повече да не искат.Стига им толкова.И да не реват,че лекарства поскъпнали,хляб поскъпнал,ток,газ и т.н.

    Коментиран от #125

  • 124 Студопор

    2 6 Отговор
    Върви си бе! Махни се!! Никой не те иска!!

    Коментиран от #128

  • 125 Пенсионер

    6 1 Отговор

    До коментар #123 от "Никакви":

    Аааааа...., ни не ревем, а само констатираме. Само,че един ден и ти ще станеш пенсионер. Няма да ти се размине! Ще видиш как е...
  • 126 Пенсионер

    5 0 Отговор

    До коментар #122 от "Анонимен":

    Всеки умира един ден. Такава е биологията на нещата.
  • 127 Хахаха

    1 5 Отговор
    Те затова народа не излезе да подкрепи пп. Имат по 30 недвижими имоти, богомил бонев уби най умните ченгета, добрички, поболяха се и починаха някои млади от рак на стомаха. За тях някои ни е тъжно. Днес шяха да са на 70 г. Мир на дулите им. Тъмночервен комунист е Бонев иванчо малкия и той. Живи и здрави да са. Така е трябвало след 1989,а когато не се връщаха 5 години по домовете на сеновалите и ги пазеха им бе хубаво. Минало свършило. Искахте и дойде нов народ млад и трудолюбив?!

    Коментиран от #131

  • 128 Пенсионер

    6 2 Отговор

    До коментар #124 от "Студопор":

    Няма такова нещо да си върви. Ние пенсионерите го искаме и още как?! С Петков те се показаха като истински държавници. ПП трябва да управлява България.
  • 129 Гражданин

    0 0 Отговор
    Много млади измряха без време. Това са деца на нотариуси, доктори, полицаи. Сърцето им се къса. До днес ходят с черни дрехи. И брат.. Гинеколог, при катастрофа млад. Болен е народа ни. Вие искате да гладуват за вас, а те не се интересуват от политици, политика. Има честни лекари, юристи. И много интелигентни са от твоя край
  • 130 Аха

    3 3 Отговор
    А ти предлагаш таратор за всички !
  • 131 112

    5 1 Отговор

    До коментар #127 от "Хахаха":

    Да, ама Народа не подкрепи и ГЕРБ нали? А останалите Партии с малко прескочиха бариерата и така влязоха в Парламента. 31 години преход, абсолютно нищо.Само мъки и трудности за обикновените хора. Нищо хубаво.
  • 132 Цецо

    9 0 Отговор

    До коментар #72 от "Киро":

    А къде са милиардите на ГЕРБ!!?????

    Коментиран от #133

  • 133 Финансист

    5 1 Отговор

    До коментар #132 от "Цецо":

    Във офшорките...
  • 134 Тнвм

    0 5 Отговор
    Една кофичка таратор три чаши вода или 1:3. За есенция ще ви дам копър, ако не ми конфискуват комунистите земята на комшията.. Връзкари са бкп номенклатурата. Каквото си пожелаят си го имат и след това го препродават х 10. Децата им задочно айти. Купиха си с бг пари долари и когато стана долара 3000 хо обърнаха в български левове, а ти работи работи за жълти стотинки. И затова да се обърнат и отнемат, ако могат гласовете на дпсгерб от ромеите. Хаир от беден гладен пенсионери няма, богатите са в гербспррбб

    Коментиран от #135

  • 135 Чочоолу

    3 3 Отговор

    До коментар #134 от "Тнвм":

    Комунисти няма, нещо като гледам, май не си в ред. Те отдавна измряха.
  • 136 Чобан петко

    2 1 Отговор
    Г да депутати, Сложете си по едно червено конче И бог да ви пази!
  • 137 За съжаление

    4 0 Отговор
    янев, турци , ПРО СТАКА, нинова ...................... това ще е правителството !
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Хахахаха

    3 5 Отговор

    До коментар #139 от "До ком":

    Те от всички само ИТН нямаха тролове! Явно се успокояваш :)))) Но за съжаление на избирателите на ПП, имат яко!
  • 141 Крадеца василев

    2 8 Отговор

    До коментар #139 от "До ком":

    не даде нищо! Предложението беше на БСП и ИТН! А ПП гласува против! Та заслугата не е на крадеца василев! Да сме честни! Знаем, че при ПП, честност и морал няма, а лъжата е на почит, но има и такива като мен, дето си обичат страната и бъдещето и мразят такива мафиотски недоразумения като ПП!

    Коментиран от #142

  • 142 Оня с коня

    3 0 Отговор

    До коментар #141 от "Крадеца василев":

    Ти си предлагай, колкото си щеш.... Началника на коалицията е ПП. Началника Петков казва ДА или НЕ. ПП вдигнаха драстично пенсиите и тавана и ся всички квичат. Така е, защото пенсиите видяха, кой мисли за тях и прави реални неща. А, не само приказки.
  • 143 Щирлиц

    0 2 Отговор
    Ситуацията с увеличението на пенсиите е на кредит. То е като пенсионер да накара детето си да тегли кредит и да даде половината за администрацията, а остатъка за харчене на пенсионера. За догодина общия кредит за пенсии ще са около 8 млрд, което е около 4000 лв кредит за всеки работещ, с който да се дадат по около 1-2000 лв увеличение на всяка пенсия.
    Мисля, че няма нормален пенсионер, който да поиска пенсионно увеличение по такъв начин и да задължи децата си да го връщат двойно.
    Обаче държавата го прави и не пита никой... и после се чудим, защо младите бягат и защо сме бедни!

    Коментиран от #147

  • 144 Щирлиц

    2 2 Отговор

    До коментар #108 от "Пенсионер":

    Уважаеми, Съгласен съм, че възрастните хора заслужават достойни пенсии и че са си ги изработили през социализма. Обаче, през 1989 г. се оказа, че в пенсонния фонд няма никакви пари, че валутния резерв е под 200 млн (12 млрд е сега), че БГ има раздадени кредити на братския либийски, руски, еритрейски, иракски... и др. народи, които никога няма да си вземем.
    Затова днес пенсиите са ниски, защото не се плащат с натрупаните пенсионни вноски на пенсионерите, а се вземат от вноските на работещите днес. А работещите сега са значително по-малко, защото бягат точно от високите данъци и ниските доходи, нямат пари да отгледат собствените си деца, администрацията ни е огромна и скъпа. Икономиката ни не върви и се управлява от изключително некомпетентни хора.

    Коментиран от #146

  • 145 ОБЕКТИВНИЯ

    1 0 Отговор
    ПРОГРЕСИВЕН ДАНЪК!
    ПРОГРЕСИВЕН ДАНЪК!
    ПРОГРЕСИВЕН ДАНЪК!
  • 146 КДС

    1 1 Отговор

    До коментар #144 от "Щирлиц":

    Щирлиц, ти не си Щирлиц и си манипулатор! За съжаление с този ник-нейм цапаш незаслужено името на този голям разузнавач. Апропо за твое сведение в НРБ никога не е имало ПЕНСИОНЕН ФОНД. Такъв имаше 44-та година от царска БЪЛГАРИЯ, който беше незабавно одържавен. Периода 1944-1989-та имаше ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ разпределен по ПЕРА. Едно от перата беше фонд ПЕНСИИ и т.н. Другото не коментирам, защото си платен манипулатор подвеждаш наивните хора във Форума.
  • 147 КДС

    1 1 Отговор

    До коментар #143 от "Щирлиц":

    Щирлиц, ти не си Щирлиц и си манипулатор! За съжаление с този ник-нейм цапаш незаслужено името на този голям разузнавач. Апропо за твое сведение в НРБ никога не е имало ПЕНСИОНЕН ФОНД. Такъв имаше 44-та година от царска БЪЛГАРИЯ, който беше незабавно одържавен. Периода 1944-1989-та имаше ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ разпределен по ПЕРА. Едно от перата беше фонд ПЕНСИИ и т.н. Другото не коментирам, защото си платен манипулатор подвеждаш наивните хора във Форума.
  • 148 БазаДанни

    0 1 Отговор
    Мдааа, ще влизаме в шенген(явно управляващите си имат причини), и "сивата" ИМ икономика почна да изсветлява. Догодина прогнозирам още по-голям разтеж но БВП. :)
    Но не очаквайте европейски заплати въпреки европейските цени в България.
    Трябва да плащат данък Русия.
  • 149 Джани Родари

    1 0 Отговор
    Виждали сте плъх?!:) Ако, не сте погледнете снимката! Плъховете са извънредно умни, хитри и безжалостни! Изключително добър избор!
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове