Last news in Fakti

23 Октомври, 2022 21:30 3 007 25

Крум Зарков: Надявах се друг да издигне Вежди Рашидов

  • крум зарков-
  • министър-
  • правосъдие-
  • бсп

ГЕРБ, БСП, ДПС и „Български възход“ няма да излъчат правителство, смята служебният правосъден министър

Крум Зарков: Надявах се друг да издигне Вежди Рашидов - 1
Снимка: БГНЕС

Връщането на хартиената бюлетина ще е голяма грешка. Когато пламенно се защитава парламентаризмът, поне на думи, базата на парламентаризма е доверието в изборни процес. Мотивите на избирателя да гласува не са дали гласува с бобче, на машина или хартия. Истинските мотиви да гласува е, че нещо ще се случва по-добре. Той има нужда да вярва, че когато иде да гласува, бюлетината ще бъде правилно отчетена, няма да вижда задраскани протоколи и оспорени изборни резултати.

Това заяви пред bTV министърът на правосъдието Крум Зарков. Като член на БСП той припомни, че социалистите са настоявали в 44-ото Народно събрание за въвеждането на пълното машинно гласуване и не разбира защо БСП отстъпва от тази позиция.

„Предишните Народни събрание лесно избраха председател, но трудно съставиха правителство. Сега се надявам да е обратното. Сега предстои да се съставят комисиите и да се изберат председатели. Надявам се да няма драми там, за да може да започне законодателната дейност“, коментира Зарков възможността за формиране на правителство.

„Надявах се друг да издигне Вежди Рашидов, ако това е бил единственият вариант. ГЕРБ, БСП, ДПС и „Български възход“ не ми прозвуча добре. Избор трябваше да се направи, имаме председател. Тези четири формации няма да излъчат правителство, но имат и други допирни точи – за хартиената бюлетина“, добави Зарков.

„Да си представим, че се намери воля да се състави ясна законодателна промяната. На всички е ясно какво трябва да се направи. Предстои приемането на бюджет. Има достатъчно работа, която трябва да се свърши, но не бих се ангажирал с прогноза дали ще има правителство. Да се надяваме, че разговорите няма да текат така, както тези при избора на председател на НС“, подчерта министърът на правосъдието.

27 са законите, които трябва да бъдат прието до края на 2022 година, като 10 от тях пише Министерството на правосъдието. „Те ще бъдат внесени веднага, когато са готови. Те не са нещо, което правим за Европа, а съдържат неща, с които трябва да се подобри живота на българите“, уточни Зарков. „Един от най-важните закони е този за личния фалит. Той трябва да даде втори шанс и глътка въздух за хора, които заслужават. Човекът се казва Стоян, като него има хиляди. На 30 години се връща в България за операция. Влюбва се тук. Тръгва животът му, но нещата не се получават, както иска. За да запълва месеците взима по 300 лева. На 36 години връзката му се разпада, а им 40 хиляди лева кредити. Той не се отказва, започва да работи. От тогава са минали 10 години. Взимат му всичко, което е над минималната заплата. В момента 40-хилядният му кредит вече е 120-хиляден. С този закон ще направим така Стоян и кредиторите му да се видят, да се разберат и да продължи живота си“.

„Ако не бъдат приети законите, България няма да получи втория транш плащания по Плана за възстановяване", обясни министърът.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    19 7 Отговор
    знаем за какво те подготва рр
  • 2 Сега

    24 8 Отговор
    ли се сети да кажеш на какво си се надявал ? Яяяя , стига!
  • 3 Голем смях

    28 14 Отговор
    Този плужек с мазната коса много се е надявал.Грозен и тъп като майка си .Курнелия го направи чавек без един ден трудов стаж,но сега хапе ръката ,която го хранеше.

    Коментиран от #4

  • 4 Драйфус

    15 6 Отговор

    До коментар #3 от "Голем смях":

    Все едно ми говориш за себе си...

    Коментиран от #13

  • 5 АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА

    15 8 Отговор
    КРУМЕ АЗ КАТО ИЗБИРАТЕЛ СЪМ РАБОТОДАТЕЛ --ОТ МОИТЕ ДАНЪЦИ ТИ ВЗЕМАШ ЗАПЛАТА ----И В КАЧЕСТВОТО СИ НА РАБОТОДАТЕЛ А НЕ НА ЕЛЕКТОРАТ -----ИМАМ ПРАВОТО ПО КОЙ НАЧИН ДА СИ ИЗБЕРА РАБОТНИКА ---ИМАМ ПРАВОТО -ДА ГО ПРОВЕРЯВАМ -ЗА АЛКО ЗА ПИЦАЪ49С КРИСТАЛИ ----Е ПАРАПЕТИТЕ СА ЗАПАЗЕНА МАРКА
  • 6 Надявах се

    17 6 Отговор
    Да не се обаждаш, сбъдна мечтата си, стига преврати, метежи и юмруци, и за машинките ще се реши въпроса както в цивилизованият свят
  • 7 цитат

    14 8 Отговор
    Надеждите умират последни Зарков , в случая след като умре партията ви .
  • 8 Красимир Петров

    12 9 Отговор
    Предателите от БСП го издигнаха

    Коментиран от #10

  • 9 ЕДГАР КЕЙСИ

    22 10 Отговор
    НА СНИМКАТА ........ ЕДНО МЕКОТЕЛО И ПОДМАЗВАЧ ....... ФАКТ !
  • 10 анонимен

    12 11 Отговор

    До коментар #8 от "Красимир Петров":

    В БСП/БКП всичко е предатели бе, всички защитават болшевишки интереси, не български !
  • 11 Хмхм

    16 9 Отговор
    Този олигофрен, все повече заприличва визуално на прочутия съветски комик Вицин!

    Коментиран от #15

  • 12 хммм

    3 5 Отговор
    Не мога да повярвам, че ГЕРБ в тази групичка не ви звучи добре!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сатана Z

    17 8 Отговор
    Червеното “мамино детенце” ще счупи рекорда на другарката Цола Драгойчева по престой в Народното събрание.
  • 15 Коментар до #11

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Хмхм":

    Не обиждай Выцин.
    още повече че май само ние двамата знаем кой е Выцин.

    а и Русия напоследък я припознават като неподходяща дума

    Коментиран от #19

  • 16 Остави, на верния път си

    1 4 Отговор
    Не си там братчет! Трябва да знаеш кой си, за да оцениш безпристрастно колко е "готин" този пред теб. Това го няма в България това е великодушие, благородство, аристократизъм и себеот.ицание. малко чембери отнесе като малък ;)
  • 17 За съжаление

    6 4 Отговор
    янев, турци , ПРО СТАКА, нинова ...................... това ще е правителството !

    Коментиран от #22, #24

  • 18 Анонимен

    5 2 Отговор
    Ето, един жив комунист. Били измряли. Те са за вечни времена. Шегуваме се, но от тях има големи злодеи. Карат си по тяхному, къде могат нешо евтино, ако може и безплатно да приватизаторат. Кой земя, кой някоя далаверка и парите нагоре по етажите летят с бясна скорост
  • 19 Хмхм

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Коментар до #11":

    Никой не обиждам, просто ми заприличва на него външно! Иначе, тук публиката е на много примитивно ниво!
  • 20 Ива

    6 4 Отговор
    А бе ей ,каква грешка е хората да имат свободата да гласуват или с машина или с хартия ?!.Вас от ,,промяната "изобщо не ви интересува България, иинтересуват ви само партиите ви и самите вас.Негодници,за 7 месеца всичко съсипахте
  • 21 8765

    6 5 Отговор
    Напротив ,другарю.Да мен има голямо значение дали ще гласувам с машина или на хартиен носител. Цял свят се е отрекъл от машините ,като ненадежни.За мен това е достатъчно да съм сигурен,че машините могат да се манипулират. И за това предпочитам да гласувам с хартиена бюлетина а не ,такива като теб да ми ограничават правата.Най демократично е да са двата варианта.Който желае да гласува с машините и обратното.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 И теб

    7 4 Отговор
    Гешев ще те изпрати,където ти е мястото. Имаше една секретарка от Делиормана. И тя искаше да го сменя.Нещо не я виждам напоследък.
  • 24 ПП + ДБ = любоффф

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "За съжаление":

    Друго си е - наркомани ,откровено луди ,тежки хомо ,патологични крадци и лъжци и едно внуче на член на КомИнтерна , а ?!
  • 25 Крум Зарков!! Не допускаш ли че Гешев и

    1 0 Отговор
    Борисов успяха да Сплашат Нинова!! За да направи такъв Завой, няма друго обяснение!! Много хота споделят, че сае "стиснали" Яко!! Единия от позицията на Институцията, която представлява, другия по Мутренска линия!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове