Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 08:13 2 344 16

Керемедчиев: България е в политически вакуум, а в ЕС и НАТО ври и кипи

  • милен керемедчиев-
  • българия-
  • русия-
  • руска агресия-
  • украйна-
  • ес

България е на фронтовата линия

Керемедчиев: България е в политически вакуум, а в ЕС и НАТО ври и кипи - 1
Снимка: Архив

"Този политически вакуум в страната ни и липсата на начертана ясна външна политика пречи на България да стои стабилно, защото в момента в ЕС и в НАТО ври и кипи. Не е само войната в Украйна, самата икономическа ситуация между страните членки, търсене газ от различни доставчици, да не говорим за промените, които се случват в Европа. Видяхте какво се случи на изборите в Италия", каза бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в студиото на "Денят ON AIR".

Той припомни, че първият, който посети италианския премиер Джорджа Мелони, беше президентът на Франция Еманюел Макрон.

"Изборите са знак за това, че на средния италианец му писна да бъде разиграван от 2015 г., тогава тя беше оставена да се справя сама с бежанската криза, особено от Африка. Италия беше оставена сама да се справи и с Ковид кризата, те бяха едни от най-ударените и от едни най-тежките последствия от първата вълна. Нямаха никаква помощ от Европа", допълни Керемедчиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му в момента страната се справя отново сама с енергийната криза.

"Това е протестът на обикновения италианец, който вижда, че Европа не му помогна, когато той е в нужда. И отговорът е както при Унгария и САЩ.. Франция вижда, че назрява буря в Европа, докато Германия го проспива. Фон дер Лайен още преди изборите каза, че в Италия се случват неща, които се случват в Полша и Унгария, и ги заплаши със същите действия", подчерта бившият зам.-министър на външните работи.

И бе категоричен, че България няма твърда позиция.

"В момента се прекрояват отношенията в европейските страни. България е на фронтовата линия, ние сме много близо до събитията, които се случват. Ние сме слабото звено. Разбира се, заради това Фон дер Лайен беше у нас, за да се опита да намери стабилно мнозинство, което да подкрепи едно стабилно правителство", добави Милен Керемедчиев.

Той смята, че корупцията е основният проблем пред страната ни за влизане в Шенген.

"Нидерландия ни го повтори - нещо, което повтаря последните 15 години. Примера го виждате - колко автобуса с мигранти бяха хванати в България. Ако нямаме политическото желание да се преборим ще гледаме Шенген, както го гледаме в последните години", каза гостът.

"С третия мандат може да се сформира "коалиция на отвратените", за да не се отиде отново на избори. Рано или късно ще се случи референдумът за президентска република", убеден е експертът.

А попитан защо не виждаме "Има такъв народ" в 48-ото Народно събрание, Керемедчиев отговори: "Работата в София беше слаба, имаше много подкрепа в останала част от страната. В София партията е в дълг към обществото и заради това бяха наказани."


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жтн. Ъъ

    28 1 Отговор
    Вакуума е в твоята глава, бе.
  • 2 Перо

    24 2 Отговор
    Поредния джендърски дебил, който се бори за кокъл!
  • 3 пешо

    21 2 Отговор
    пак ли тоя боклук
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хасковски каунь

    19 1 Отговор
    5 пари не давам, че в НАТО и ЕС врало и кипяло. Тук хиляди са недохранени.
  • 7 Факт

    26 3 Отговор
    Защо в НАТО и ЕС "ври и кипи"?Защото се намесиха в конфликт извън НАТО и ЕС,и защото не се занимаваха с политики за благоденствие а безумни идеи,за"щастливи прасета",криви краставици,зелени сделки,гей паради и още подобни изпълнения!Е,честито!
  • 8 Разум

    27 2 Отговор
    Няма липса на ясна външна политика! От къде му хрумна на тоя господинчо това? Българите сме пределно ясни. Отворете историята и ще видите. Ние никога не вдигаме ръка на Русия и винаги сме приятели с Германия. Т е. превеждам за господина дето не е разбрал. Ние сме членка на ЕС и искаме Европа независима и свободна, но от всички. Подчертавам това. В същото време искаме нашият съсед Русия да ни е приятел и добър съсед, че и търговски партньор когато трябва. Не желаем разни амбулантни търговци да ни съсипват взаимоотношенията нито с Европа, нито с Русия. Това е. Ясна външна политика. Членове на ЕС, но не и слепи кокошки. Добри взаимоотношения с Русия, но не и подчинение. И сме членове на НАТО само докато нато се държи като съюз опазващ мира на Европейския континент. В мига в който стане съюз на войната, сме спирачка. Какво толкова неясно и неразбрано има?
  • 9 Гошо

    4 8 Отговор
    Стига с тази вредна за България лъжа, че ни трябва президентска република. Радев, от болни амбиции да управлява еднолично, вдигна юмрук, с парите на Черепа и олигарсите счупи държавността, назначените от него Киро и Асен съсипаха България, а той пак ламти за власт и президентска република. А, чалгарите, в негова подкрепа, два пъти не направиха правителство и сега от диването продължават да прокарват интересите на Радев за президентска република. Спрете се, чалгари!!!!
  • 10 нокли

    9 1 Отговор
    Керемида голям си бокл ук. Кога успя да се продадеш бре палячо?
  • 11 Луд лудува

    7 0 Отговор
    Изходът от кризата го даде Кимон Георгиев през 1934г.Да го приложим днес и сега.
  • 12 Гай Турий

    12 1 Отговор
    В Европа ври и кипи от простотиите на продажните джендър правителства и брюкселските зелки, купени от сатаните на фашистгтон. То и нашите са купени, даже си имаме брадата партия Димократична Украйна и всички те се надборват, как да тъпчат фашисткия режим в Киев с милиарди, вместо да ги ползваме ние най-бедните държави в еврейския съюз. Откъде накъде поървата ни грижа ще е окраина. Национално отговорните политици гледат да получат ползи от нашето участие в ЕС и НАТО, а не да гушат чужди интереси за сметка на наша нищета и нисък стандарт.
  • 13 незнайко

    10 1 Отговор
    На кой му е притрябвал този ШЕНГЕН ??? Европа затъва а ние искаме са влезем в БЛАТОТО !!! Само Унгария върви по правия път, но докога ще устиска не се знае .
  • 14 Краси Марков

    2 3 Отговор
    "Ние сме слабото звено."
    ------------------------
    Керемида, и кои сте вие, дето сте "слабото звено"? Ти не си много силен в главата - това е известно, но кои са останалите?
  • 15 Ами

    7 0 Отговор
    Един призрак броди по Европа, призрака на либералния неофашизъм. Референдум и пълен неутралитет. Търговия , а не война. Гледане на собственият му интерес.
  • 16 Констатация

    4 1 Отговор
    Искат от нас стабилно правителство , което да може да събере въоръжи , и изпрати поне 5 батальона пушечно месо в Украйна. Но нашите "Андрешковци" разиграват политически театър
    Да видим до кога ще минава номера с не-състоялото се правителство.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове