Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 07:55 1 457 46

Алибегов: Кризите от последните години изсмукаха цялата ликвидност от бизнеса

  • ричард алибегов-
  • ресторантьори-
  • криза-
  • туризъм

Според него освен ковид кризата, войната в Украйна също е нанесла големи щети върху сектора

Алибегов: Кризите от последните години изсмукаха цялата ликвидност от бизнеса - 1

Сектор ,,Туризъм" не фигурира в Плана за възстановяване на България. Това каза председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов в интервю за предаването "Това е България" на Радио "Фокус".

По думите му това е може би най-голямата грешка на управляващите.

"Туризмът е визитката на всяка една страна в чужбина. (...) Ние не разчитаме на никаква помощ", заяви Ричард Алибегов. Той е категоричен, че кризите от последните години изсмукаха цялата ликвидност от бизнеса.

Според Алибегов освен ковид кризата, войната в Украйна също е нанесла големи щети върху сектора. От една страна, намаленият брой на скандинавски и немски туристи, а от друга, настаняването на украински бежанци в родните хотели.

"Хотелиерите и ресторантьорите откликнаха на държавата за настаняване на бежанците, а сега протестираме, за да получим обещаните средства", добави Алибегов.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧОВЕК ВА ТИКВАТА

    47 2 Отговор
    ТИКВУН ще те компенсира отново
    Стига си ревал мутропитеко

    Коментиран от #20, #25

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ДжониДеп

    43 2 Отговор
    ПомярПродай си BMW то за 200бона. Ако си го закъсал..
  • 4 ГЕРБ - ШЕБЕЦИ

    41 1 Отговор
    Искаме още пари, дайте ни пари, искаме пари
  • 5 То пък

    32 0 Отговор
    бизнес ли да видиш ?!
  • 6 ами

    40 0 Отговор
    али бека да продава бентлито - така каза шефа му преди 2 години
  • 7 Селянин

    36 0 Отговор
    Нищо общо с истината. Поради корупцията, шуробаджанащината и спането на цялата държавна администрация на хранилка, така нареченият бизнес у нас тъне в пари, само, че му е трудно да ги извади на светло, понеже всичко работи от години "на загуба".
    Данъчните имат несъбираеми данъци за десет милиарда официално в списъци на техният сайт. Тези пари реално са в бизнеса, чрез разни счетоводни хватки и схеми с прехвърляне на дружества на малоимотни и подобни.
  • 8 000

    28 0 Отговор
    Това е АЛФА НАГЛЕЦА на всички наглеци !
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 1 Отговор
    мафията овладява ДЪРЖАВАТА

    Коментиран от #41

  • 10 Как

    29 1 Отговор
    Таксиджии и кръчмари винаги са на загуба. Като ги слуша човек може да помисли че за услугите им трябва да плаща бюджета.
  • 11 пешо

    29 0 Отговор
    стига сте ревали по морето продавахте с 500% надценка
  • 12 НИК

    21 1 Отговор
    САМО РЕВЕТЕ ЗА ПОМОЩИ. МАЙ НЕ РЕВЕТЕ ЗА БЕЖАНЦИТЕ, а само и само да ги остави държавата и зимата в хотелите ви за да ви плаща и през зимния сезон, а Май месец до година пак да ги прати в базите по планините и да ви осигурят по този начин 12 месеца туристически сезон. ДДС не ви ли го направиха първо на вас 9 % и какво видяха клиентите от това ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО. НАГЛИ по НАГЛИ НАЙ-НАГЛИ същества....
  • 13 Показа се отново и тоя Примат! След

    22 0 Отговор
    Двата "Прифсъюза" марионетки на Борисов се очакваше и тоя да излезе от Пещерата!! Сега на ред е някоя Браншова организация!! Димитров, Манолов, Примата, всички ще Активира Борисов!! Трябва да се поддържа нивото на Хауса!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Оооо

    15 0 Отговор
    Без тия поръчкови заблуди ! Гърбавите изсмукаха безмилостно де що има и де що могат !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 НИК

    16 1 Отговор
    А ДА ПДОПЪЛНЯ ЗА Т.Н "БЕЖАНЦИ", как може във всички други държави да им дава определена сума пари на ръка, която във всички държави е по малка отколкото в "БОГАТА" БЪЛГАРИЯ и лежанците да се оправят сами, а само тук парите се дават на хотелиери, бизнесмени и др. подобни, които само и само да ги задържат в хотелите си на 3та и 4 та линия са готови да изкарат хората на протести и парите да продължат да им се дават на тях. ПАРИТЕ ЗА БЕЖАНЦИТЕ САМО ЛИЧНО НА ТЯХ НА РЪКА СРЕЩУ ПОДПИС И КОЙТО ИСКА НА СВОБОДЕН НАЕМ, КОЙТО ИСКА на държавна база или за където му стигнат парите. ДЪРЖАВАТА НЕ Е ДОСТАТЪЧНО БОГАТА, че да продължи да подържа бизнесите на т.н хотелиери и ресторантьори.
  • 19 Надаренко

    15 0 Отговор
    Закъсал ли си го.??.ПочвайДаБръмчиш на Кред..Карти пак...
  • 20 ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ в действие😉

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "ЧОВЕК ВА ТИКВАТА":

    "Алибегов: Кризите от последните години изсмукаха цялата ликвидност от бизнеса"

    Световният Икономически Форум на Шваб, Гейтс, Сорос и ко и КРАЙНОЛЕВИТЕ им "млади глобални лидери" ни го казаха - НУЛИРАТ ни ВЕЛИКО. До 2030-та трябва всичко живо да в фалирало и да няма частна собственост. А с ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИТЕ за ковидГрипа започнаха постепенно да ни редуцират. Смъртните случаи в най-набодените държави започнаха да нарастват.









    😉
  • 21 НАГЛЕЦ!

    16 0 Отговор
    ПОСТОЯННО РЕВЕ ЗА ПАРИ.И ВСИЧКО Е ЗА СМЕТКА НА ХОРАТА.НА ТЯХ ИМ СЕ ДАВАТ ПАРИ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ТЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ ДО НЕБЕСАТА.БЕЗСРАМНИЦИ.НИКАКВИ ПАРИ!НАПРАВЕТЕ ИМ ДДС 20% КАТО НА ВСИЧКИ ХОРА.!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Оги

    15 0 Отговор
    Ами като нямаш пари - фалит и отиваш да ровиш по кофите или да бачкаш в мината. Не реви, Тарзане.
  • 24 анонимен

    13 0 Отговор
    С хартиената бюлетина ще се "оправите" бе индианецо "Мазна Коса" ! Тези химици на напитки и храни пак изпълзяха и ревнаха, целият свят е в криза този противняк говори за нея като, че ли не е усетена в България и намеква за пари ? Ще затваряте бе помияр, който не може да се справи с кризата затваря или фалира, сменя бизнеса или чака по-добри времена, социализма свърши, НЯМА ГО, подпомагането на сектори приключи заедно с него, хората, СУВЕРЕНА е този който се нуждае от помощи и подпомагане, ти отивай в "мазето" да забъркваш ментетата и да изчакваш по-добри времена за да ги продадеш на чалгари и хаптали, нали с тях правиш бизнес, с качествени ментета ?
  • 25 Джо

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЧОВЕК ВА ТИКВАТА":

    Че кой ще му продава стоката иначе? И тоя защо се олицетворява с Бг туризма.Хубави или не туристическия бранш пое отговорността на държавата към бежанците. Какво направи този освен да вие и лъже.Може би е за психиатрия!?
  • 26 брей

    10 0 Отговор
    този поне да се беше постригал, ясно е че не е къпан и вони, защото този зад него е с маска, мирише, та се не трае...
  • 27 Урко

    13 0 Отговор
    Айдеее, некъпания пудел на Тиквата пак реве за пари... После се чудим защо държавата непрекъснато взема нови заеми. Ами заради кефа на ей такива "бизнесмени"
  • 28 Хахо

    9 0 Отговор
    В заведението на тая мутра бият, ако се оплачеш от поръчката... И той ми говори разни глупости и има претенции към държавата?!
  • 29 Трак

    12 0 Отговор
    Като гледам всяка година ъпдейтвате мерцедесите си s63 и s65 amg както и Ролс ройсите си и аудита си и ферарита си .. от кво се оплаквате из-роди? Извършвате данъчни престъпления нон стоп не осигурявате персонала си на пълната заплата цакате работниците си и държавата а тя се прави на сляпа като ви махна наредба Н-18 ,храните клиентите с ниско качествена имитационна храна и ГМО продукти, укривате нон стоп доходи, 9% ДДС плащате а после си го прибирате чрез куп схеми а на върха на айсберга прибирате колосални печалби в стил европейски цени и доходи от клиентите докато плащате АФРИКАНСКИ заплатки на персонала си. Държавата е абдикирала и ви е оставила вече 33 г да вилнеете като типични мафиоти . От кво се оплаквате бе
  • 30 АнтиЧалгар

    5 1 Отговор
    Кръчмите, голем бизнез ли са ??? хахаха ..........
  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    на тия нали им махнаха ддс-то тоя за какво още реве?

    нали тоя нямал ресторатн па все се бара че бил представител на бранша? на кой бранш е представител като няма ресторант? на клошарите ли? и му кажете да се изкъпе
  • 32 Хитлер

    7 0 Отговор
    Абе какви са тези кръстоски в България между християни и мюсюлмани хем РИЧАРД пък и АЛИбегов, такива омешани навремето ги бутах в пещите вие днес им правите "вятър", че и думата им давате да се изказват, я ги "занулявайте" веднага, защото "утре" тези ще ви резнат тиквите ! Ах, че сбърках навремето, не продължих към Мала Азия да газя без съпротива, ами тръгнах на север да се занимавам с пияндурници на водка, които сами щяха да се самоунищожат ?
  • 33 а ъъъ

    8 0 Отговор
    Този репей още ли не е фалирал сямо реве като последния софиянец като вдовица за...
  • 34 генчо

    5 0 Отговор
    БИЗНЕСА е една корупционна схема бизнеса работи с голям % в сивия сектор трябва да се ликвидира. БИЗНЕСА се ръководи от политици?????? защо политиците имат дял в него това е незаконно
  • 35 анонимен

    5 0 Отговор
    Ами какво ревете тук бе, та ние сме пещерняци /и този мазния го доказва/, светът върви напред ние теглим към пещерите, връщаме хартиената бюлетина защото не искаме техниката да навлиза в "пещерата", хората вече гласуват от домът си по интернет или чрез пощата, машините им бяха като начало на изпит за интелигентност, е ние не се справихме, много сме тъпи, личи си и от изборът последният път, пак си избрахме обиграните крадци, сега сме ревнали срещу това човекоподобие, ами нали това искахме на изборите, сега пак сме недоволни от това което сами избрахме - ПЕЩЕРАТА ! Този и такива като него ще ни управляват и контролират, ние си ги искаме, да спрем да ревем и да им се наведем още, че да ни смачкат за тяхно удобство !
  • 36 мишо

    6 0 Отговор
    Тоз грозник само реве за пари. Иска нищо да не правят а да им дават пари. Стига са давани пари за развлекателния бизнес. Парите да се дават на пенсионерите и крайно нуждаещите млади семейства с деца, а не да се хрантутят украинските туристи.
  • 37 Танас

    8 0 Отговор
    В цял свят при криза се компенсират стоки от първа необходимост и лекарства .ама в БГ са най важни кръчмите (луксозна стока) .Какво ли не им дадоха и пак реве
  • 38 Бай Митко

    9 0 Отговор
    Неандерталец грозен и нечистоплътен!
  • 39 И по филмите за

    9 0 Отговор
    чудовища не съм виждал по-противно нещо от този индивид, хем противен хем страшен, човек ли го е раждал това нещо ? България развъдник на чудовища ли се е превърнала - гербопитеци, тикви, простакеси, пасита, човекоовце, овцебици....?
  • 40 Бамбука

    6 0 Отговор
    Този нали го осиновиха от герб, що постоянно плачи ? Явно не става за бизнесмен. Да му дадат една мотика.
  • 41 Бай Митко

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Точен си както винаги!!!
    Само искам и аз да се включа в констатацията ти с малка промяна, за което ти се извинявам.
    "МАФИЯТА е овладяла държавата!"
    Хубав ден на всички!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Хххх

    1 0 Отговор
    Определете се, изток или запад. На запад, ако ти се приходи по малка и ходиш пеш с километри на ден 25, им се е случвало да се стискат, защото ли, няма завадения, за да се облекчи те. Питайте платили. А в бг едно до друго кръчми. Да бяхте построили за 33 г фабрики за всичко, гъби, ягоди, месарници, да дерат животни, а не сега да ревете, да те издържа деница, а нас няма кой алигеров, отивай на село, там е спасението. Млад здрав си
  • 44 Анонимен

    0 0 Отговор
    Поглед, ела с мен в пещерата.
  • 45 бл.134 в Zап. парк

    2 0 Отговор
    Бързо ,бързо ....правителството да тегли 100 милиарда а и да ги раздаде на грандове,помощи, добавки .. на великия ни бизнес
  • 46 Петкан

    2 0 Отговор
    Свърши бизнеса на айляците и кибиците по кафенета и ресторанти и всички на полето или на поточната линия на заводите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове