Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 09:44 2 658 96

Велизар Шаламанов: Можем да дадем бронирана техника и зенитно-ракетни комплекси на Украйна

  • велизар шаламанов-
  • бронирана техника-
  • зенитно-ракетен комплекс-
  • украйна

"Колкото повече закъсняваме с решението, толкова възможността да получим нова техника намалява", коментира военният експерт 

Велизар Шаламанов: Можем да дадем бронирана техника и зенитно-ракетни комплекси на Украйна - 1
Снимка: NovaNews

Днес депутатите трябва да се произнесат окончателно дали ще предоставим военна и военно-техническа помощ на Украйна. Вчера две комисии одобриха проектите, внесени от ДБ и от ГЕРБ-СДС. Решението обаче не беше единодушно.

По въпроса се произнесоха комисиите по отбрана и по външна политика. Гласуването приключи с 12 гласа в подкрепа и 4, които не подкрепят. Проектите бяха подкрепени от ГЕРБ, „Продължаваме промяната“, ДПС и ДБ. Против гласуваха „Възраждане“, БСП и „Български възход“.

Георг Георгиев от ГЕРБ заяви, че този въпрос трябва да бъде разглеждан политически и да заявим категорично членството си в НАТО и ЕС.

Атанас Лалов от ДБ подчерта, че и двата проекта за предоставяне на военна помощ са обвързани с превъоръжаване и модернизация на армията ни.

Даниел Лорер от ПП поясни, че двете предложения обединяват важни за партията му принципи.

Джейхан Ибрямов от ДПС увери, че партията му ще подкрепи проектите.

За Костадин Костадинов целта на това решение е България да бъде въвлечена във войната срещу Русия и да бъдат изпратени български военни контингенти в Украйна.

Кристиян Вигенин от БСП призова за разумно решение.
Ивайло Мирчев обясни, че имаме най-старото въоръжение в Европа, а това е шанс да поискаме модерно, както и че в момента има специален фонд за това, разполагащ с около 3 млрд. евро. Проектът предвижда до месец Министерски съвет да изпрати предложение за изпращане на конкретна помощ. Военният министър заяви, че ще препоръча тя да е такава, че да не се намалят възможностите на българската армия и че трудно би могло да се предостави тежко въоръжение.
От партия „Възраждане“ организират протест пред парламента.
Важно е какъв ще е окончателният текст в пленарна зала, заяви пред БНР Велизар Шаламанов, който е бивш министър на отбраната и експерт по въпросите на националната сигурност.
„Очаква се професионален подход от нашите експерти по отбрана като част от НАТО, а не в защита на интересите на Кремъл, тъй като знаем каква е позицията на президента Радев и на служебното правителство“.

Важно е какъв ще бъде механизмът на контрол от парламента, както и как обществото ни ще възприеме дезинформацията и пропагандата на Кремъл, която ще се засили, обясни той и поясни, че е най-добре е да чуем украинските българи.

Закъснели сме с 8 месеца в предоставянето на военна помощ на Украйна и е добре да видим опита на Гърция, Словакия, Румъния, Полша и балтийските страни, каза Шаламанов.

„Така ще се ориентираме какво въоръжение може да бъде предоставено и с какво може да бъде заместено то. Трябва да се замислим и за отношенията между министерството на отбраната и българските отбранителни компании. България може да предостави бронирана техника и ракетно-зенитни комплекси, включително и самолети, но най-вече боеприпаси. Страната ни има мобилизационни запаси за много по-голяма армия от тази, която поддържаме“.

Получаването на заместваща техника става по ясна програма за превъоръжаване, поясни експертът по въпросите на националната сигурност.

„Възможно е в кратки срокове да имаме батареи „Патриот“, които са с по-високи способности от комплекса С300. Те могат да гарантират сигурността на столицата и други градове, както и на АЕЦ. Можем да засилим и противовъздушната отбрана в пограничните райони.

Видяхме, че Германия предостави бронирана техника на Гърция. Други страни също получават техника, включително хеликоптери и артилерийски системи. Колкото повече закъсняваме с решението, толкова възможността да получим нова техника намалява. Складовете на Запад не са претъпкани“.

Никакви заместващи самолети не са необходими на България, заяви той.

„Трябва само да се ускори подготовката на хората и инфраструктурата за приемане на F16. Могат да се използват на ротационен принцип бойни самолети на нашите съюзници до получаването им. Така ще спестим 1 млрд. лева. Необходимо е да спре дезинформацията относно въздушното ни пространство“.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    111 10 Отговор
    МАРШ В КИЕВ!

    Коментиран от #49

  • 2 Идтино

    109 9 Отговор
    Идиотинооо....а за нас какво ще остане бе.....???!!! Ще ни подарят ли нови , или , имаш пари да ги купиш.....???!!!

    Коментиран от #18

  • 3 Последния Софиянец

    91 8 Отговор
    Като оголим Козлодуй една заблудена ракета и България и Румъния изчезват от картата.Заблуден дрон стигна чак до Хърватия.

    Коментиран от #19, #28

  • 4 ъъъ

    98 8 Отговор
    абе ние платихме в кеш предварително за самолети и не ги получихме ... сега се взема решение да се даде срещу евентуално да се вземе .. ама надали

    да се готвим да се бием с хартийки в ръка .. урааааааааа

    Коментиран от #91

  • 5 честенц ционист

    61 8 Отговор
    Почнат ли да изсипват шушкала в БГ, пишете я закрита тая страна.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Тъщата

    89 7 Отговор
    Шаламанов, марш обратно във Военното училище - кой ти каза,че Патриот са с по-добри показатели от С-300? Неук ду-едавец.
  • 8 Ей сега

    89 7 Отговор
    Ще почнат да дават интервюта всякакви хлебарки и долни предатели като тоя и ония от Атлантическия клуб.
  • 9 Бонев

    87 9 Отговор
    После възраждане били национални предатели. А този мазник се предполага че е национален герой.
  • 10 да питам само

    67 7 Отговор
    а може ли един кол така леко демократично в г ъ 3 а ти?
  • 11 Мда

    8 79 Отговор
    Добър шанс да обновим старото въоръжение с модерно. Явно от възраждане и бсп искат да нямаме модерна армия.

    Коментиран от #13, #70

  • 12 Веселин

    82 6 Отговор
    Какво ще даваш ти бе боклук , на майка ти ли е? Давай това което го купихте и въведохте през вашата демокрация , а именно: проституция , наркомания , мафия , .....
  • 13 Тъщата

    54 5 Отговор

    До коментар #11 от "Мда":

    Кога? 2050-та ли? Не ги ли видя тук новите въоръжения нищо не давам

    Коментиран от #20

  • 14 Бесен- _Язовец

    73 6 Отговор
    Да дадем Шаламанов ще го комплектоваме този артелчик с черпак и ще го пратим в Окрайна като помощ!
  • 15 българин

    59 7 Отговор
    Освен да почнат да изнасят за Украйна и българите, защото ние вече нямаме никакво въоръжение. Старото го унищожиха, а тези, които ни "наредиха" да го направим повече не се обърнаха, за да ни помогнат. А колкото до прословутите самолети, за които дадохме милиарди предварително, не можем да ги видим и на картинка, защото още не са "нарисувани". Господа стига глупости и залъгалки. Седнете и се замислете за благото на България и българския народ..

    Коментиран от #32

  • 16 Ричи

    60 4 Отговор
    Да дадем оръжие и с него Шаламанов, Христо Иванов, Кирчо не умния, Асен Хер.фридита, Боко Айдука, трудно говирщия български език Карадйъ!
  • 17 Бико

    51 5 Отговор
    Не се мешете,където не вие работа.Идиот такъв,върви и се бий , не да плямпаш по телевизийте.
  • 18 Европеец

    9 62 Отговор

    До коментар #2 от "Идтино":

    Нашата техника е остаряла и не ни трябва.Дори Украйна не я иска. Ако си бил в Казармата си наясно колко сме били зле, като армия тогава.Сега има възможност да вземем нормална техника от НАТО, а не Руските боклуци.Както се видя в Украхна Руската техника е много зле и не върши работа. ,,Вторатапо сила армия, както се наричаше Руската орда бе направена за смях от много по малобройната Украйнска армия, която обаче е въоръжена ссъс Западни оръжия. Разликата се вижда сега, а по след няколко месеца Руснаците ще загубят войната. Техниката в съвременната война е на първо място, а не количеството гладни войници.

    Коментиран от #31, #65

  • 19 Доживотен затвор за теб

    10 25 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Ти ли си една от булките на Рогозин, много сте бе? Българските служби трябва да те намерят по най-бързия начин и да ти намерят нов вечен дом от желязо.
  • 20 Мда

    5 9 Отговор

    До коментар #13 от "Тъщата":

    Кой ща пита?
  • 21 Мармалад

    29 4 Отговор
    Абе какво ще им дадете като вече го продадоха.Това което го има само за скраб става След НДСВ и Патриотите няма нищо даже и казарми. Това което ще ни дадат от запад е танго за кукуригу Техника на същата възраст и в неизвестно състояние по начало трудна за подръжка защото не е дуракоусточива като руската.Пример е ЗРК на фрегатите който на полигона не искаше да стреля докато стария на СССР стреля безотказно и това 2012г. Трябва ни кооперация с държави като Израел и Чехия за производство и модернизация на въоръжението ни.

    Коментиран от #34

  • 22 Гай Турий

    49 5 Отговор
    Евроатлантическите примати, калайдисани или вече закърмени с либерално-жидоянкини мечти и измами отново ще вкарат България на погрешното място и в грешното време. Войната в Окаяна не е наша война, не е и на простия украинско-руски народ. Войната се води от САЩ срещу РФ и нейните етно-географски, икономически и исторически интереси, срещу нейната национална сигурност и оцеляване. България няма място в тоя конфликт, детерминиран от глобалния ламтеж на жидоянките за едноличен световен ред, вече неконтролиран от тях. Жадните за пари и планетарна власт жидоянки нито ще ни подарят ново оръжие, нито имаме пари да си го купим, затова да си държим това, което някога бай Тошо успя да ни осигури. Не на въвличането на България във военния въртоп в Окаяна. България да си гледа собствените интереси, а не тези на нейните господари и началници във фашистгтон. А желаещите либерал-байдънски демократи и Шалом-анов да воюват срещу Путин - бегом в рота от доброволци с партенки, каски, наметало и да воюват на терен срещу него в Донбас, или на Днепър. Партията на гробарите и на демократична украйна веднага на сбор и в шлепа към Сула.
  • 23 Кочо

    43 3 Отговор
    Господарите му набиват канчето, че не оправдава парите, които му дават! Украйна си има предостатъчно оръжие, от модерно по модерно, всеки ден се хвалят колко получават от културния свят! Едва ли са опрели до вашите гранатомети, но някой иска българинът да се подчини и лиже чужди подметки! Русия може да е традиционен враг за всеки друг, но не и за България! Какво не ви е ясно!? Ако давате оръжие, дайте по равно на Украйна и Русия, защото за нас те са еднакво близки!
  • 24 Украйна ще бъде отново цяла

    3 47 Отговор
    Дайте всичко, с което може да се защитят украинците, да могат да защитят земята си от руския тероризъм. Българската армия има много да се отсрамва за роболепното си подчинение пред Кремъл, затова че пуснаха червената армия на парад по българските земи, позволи ѝм да безчинстват и да налагат своя мироглед и империализъм, поствяйки зависим от нея политически елит. Както и за тъпченето на чехите в полза идеологиите на същите.
  • 25 Подкрепете ме

    6 23 Отговор
    Аз днес се отказвам завинаги от русофилството и русовобството, като две от най-опасните и примитивни политически доктрини съществували и съществуващи в наше време, вредящи на народа и държавата ни. Отказвам се!
  • 26 Перо

    33 5 Отговор
    Тоя боклук,мъчещ се да стане чужд агент за влияние и допълнителни доходи, може ли да каже,кои оръжия и др.военна техника ни е дадена без пари за да я подаряваме на един ционистки и националистически,превратаджииски режим,който избива мирното население в Донбас и дискриминира, тероризира българите в Белгород!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Данъчния

    35 3 Отговор
    РБ с нищо не е длъжна на НАТО и Окрайна, а точно обратното България от НАТО получи 3 гумени лодки подарък в замяна на 300 милиона лв ремонт за наша сметка на летище Граф Игнатиево +4 бази на САЩ които нищо не плащат 20 години +6 милиарда лв за самолети които ги няма!

    Коментиран от #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Българино, ако си истински

    6 27 Отговор

    До коментар #15 от "българин":

    В Украйна не е нужно да се изнасят българи. Там има и бесарабски, и таврийски българи, които трябва да бъдат защитени от терора на Русия.

    Коментиран от #40

  • 33 Шерлок Холмс

    26 3 Отговор
    Шаламанов е от кръга на безродниците Пленелиев и Паси беше служебен министър на отбраната по времето на служ.кабинет
    Близнашки назначен от Боко Борисов и Плевньо
  • 34 Перо

    19 3 Отговор

    До коментар #21 от "Мармалад":

    Кога Запада ще ни даде нещо,без пари,ти луд ли си? Ние плащаме милиарди и нищо не получаваме, а ти чакаш от помощи! Даже ни накараха да си нарежем най-модерните оръжия за скраб! Сега във военноисторическия музей има по-нови оръжия,от тези в армията! От ционисти да получиш безплатно оръжие е по-малко вероятно, от колкото да получиш от умрял писмо! В Украйна си е техен режима по етнос и за това се изсипват милиарди $! Израел получава милиарди военна помощ безвъзмездно всяка година от САЩ!

    Коментиран от #46

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Посейдон

    17 11 Отговор
    „Възможно е в кратки срокове да имаме батареи „Патриот“, които са с по-високи способности от комплекса С300. Те могат да гарантират сигурността на столицата и други градове, както и на АЕЦ. Можем да засилим и противовъздушната отбрана в пограничните райони."
    Първо - в кратки срокове няма да имаме нищо, просто защото го няма на склад никъде.
    Второ- съветските ракети С300 са класи над "Патриот". Точно миналата седмица беше доказано на бойното поле, когато същите ракети свалиха украински самолети на повече от 500 км разстояние.
    "Патриота" работи до 80-100км.....и не винаги "палят"!

    Коментиран от #86

  • 38 АУУУУУ

    5 14 Отговор
    ДАВАМЕ РУСКИТЕ БРАКМИ НА УКРАЙНА ...... ТОЗИ ПЪТ ПУТИН ЩЕ БЪДЕ НЕДОВОЛЕН 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Какви българи има там,

    27 3 Отговор

    До коментар #32 от "Българино, ако си истински":

    щом се назовават с украински имена? Вчера слушах един УЖ българин в Украйна, койте се казва Олександър!? Това българско име ли е? А същият подлизурко хвали фашиска Украйна, че им позволява български имена и български говор. От името му си пролича колко е прав!?
  • 41 Шопо

    25 3 Отговор
    Путин е заделил една бомба за Лондон всички останали са за САЩ.
    За България не е заделил нищо, ние сами ще се унищожим.
  • 42 До предателя Шаламан

    28 3 Отговор
    Имаме С 300, който пази АЕЦ -а, централата, която ни осигурява енергийна независимост!
    Ако тя спре, икономиката ни е мъртва, а
    Народа ни ще изчезне!
    Пред@тел долен!
  • 43 Вуте

    22 3 Отговор
    Велизар Шаламанов: Можем да дадем бронирана техника и зенитно-ракетни комплекси на Украйна.
    Можем да им дадем и всичките си златни резерви.
    Тоя е готов на всичко само и само да се хареса на нато.
  • 44 Всяка мижитурка - американски агент!

    22 3 Отговор
    Тоя мууу..хльо по цял ден каканиже какви итъжия да дадем на украйна. Няма ли кой да го озапти, бе?
  • 45 Брей

    18 3 Отговор
    Ще им блокират милионите дето ги крадоха от на народа затова е тая загриженост
  • 46 Бяс

    19 3 Отговор

    До коментар #34 от "Перо":

    Като чета и слушам експерти и политици като Шаламанов, в главата ми като цунами нахлуват стиховете на Ботев:
    Кажи ми, кажи, бедний народе,
    кой те в таз рабска люлка люлее?
    Тоз ли, що спасителят прободе
    на кръстът нявга зверски в ребрата,
    или тоз, що толкоз годин ти пее:
    "Търпи, и ще си спасиш душата?!"
    Той ли, ил някой негов наместник,
    син на Лойола и брат на Юда,
    предател верен и жив предвестник
    на нови тегла за сиромаси,
    нов кърджалия в нова полуда,
    кой продал брата, убил баща си?!
    Той ли? - кажи ми. Мълчи народа!
    Глухо и страшно гърмят окови,
    не чуй се от тях глас за свобода:
    намръщен само с глава той сочи
    на сган избрана - рояк скотове,
    в сюртуци, в реси и слепци с очи.
    Сочи народът, и пот от чело
    кървав се лее над камък гробен;
    кръстът е забит във живо тело,
    ръжда разяда глозгани кости,
    смок е засмукал живот народен,
    смучат го наши и чужди гости!
    А бедният роб търпи и ние
    без срам, без укор, броиме време,
    откак е в хомот нашата шия,
    откак окови влачи народа,
    броим и с вяра в туй скотско племе
    чакаме и ний ред за свобода!
  • 47 Мим33

    19 3 Отговор
    Абе ид...ти,това ли ви е най важния и наболял въпрос,че се занимавате с оръжия да раздавате.Толкова социални и икономически въпроси има да решавате,а вие първо с укрите се занимавсте и искате да харизвате.Големи гл.....ци сте....
  • 48 нннн

    22 3 Отговор
    Можем да дадем Шаламанов. Ще послужи на Киев като тъпо оръжие. Безплатно, от сърце го даваме.
  • 49 Пешо

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Мисирките защо не написаха 2 думи за този човек! Та той си работи в НАТО. Естествено, че ще лобира за тези неща.

    Коментиран от #54

  • 50 Велизар Шаламанов? ТОЗИ Идиот за втори

    22 3 Отговор
    Път ни го натрапвате в очите тази седмица!!! КОИТО ИДИОТИ ГЛАСУВАТ В НС за даване на Оръжия за една Чужда война са Национални Предатели!! Тази война нее наша, който е Предизвикал да дава каквото си иска!! Депотати в НС, Българския народ казва, Неутралитет в тази война, и не ни давайте измислени и съчинени примери!! Не лъжете!! НИЕ СМЕ България, не ни интересува Полша или Гърция!! Българите казват Неутралитет, и вие ще бъдете заклеймени от Народа ако гласувате за даване на Оръжие за Нацистите в Украйна!! Мислете като Българи!! ЛОРЕР МОЖЕ САМО ДА БЪДЕ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, ОСТАНАЛИТЕ СТЕ Българи!! Неутралитет, това със Замени старо за Ново Оръжие е Пунта Мара, прах в Очите на Слепите!!

    Коментиран от #62

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 КПСС БКП

    19 4 Отговор
    Слава на Русия и непобедимата руска армия ! Ако не бяха те и до сега щяхме да сме турска провинция ! Единствено и само благодарение на тях сега сме свободна християнска държава ! Западните държави искаха България да остане част от Османската империя и изобщо не им пукаше за нас ! Никакви оръжия за Украйна !
  • 53 дидо

    17 4 Отговор
    изроди мръсни махнете ли един танк или една ракета няма да ви бъде простено ни на тоя ни на оня свят а видов ден е много близко колкото и да не ви се вярва
  • 54 ТаУмВзе

    8 3 Отговор

    До коментар #49 от "Пешо":

    Скивай, че преди беше вакса и антивакса. Сега е фили и фоби, докато заминахме по дяволите Всичките! Мисирките съм ги отписал още преди 20 годин.
  • 55 Писна ми от льохмани като тоя

    19 5 Отговор
    За над 30 години преход каква бронирана техника и какви ПВО системи купухте та сега ще раздавате ? А имайте късмета да гласувате днес да дадем оръжия !

    Коментиран от #80

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Маргинал

    12 2 Отговор
    Някой много иска да направи война и в България като непрекъснато ни скандализира и гаври . Защо ли ми се струва че това не са само нашите "политици " ами са и техните шефове които не могат едно Р да кажат в тъпия им език .
  • 59 Долу сащ

    15 2 Отговор
    решихте всички демографски проблеми и стигнахте те до украйна! децата ви да умрат на фронта ви пожелавам
  • 60 Замяната на

    2 6 Отговор
    по-старите оръжия с модернизирани B61-12 версии е част от отдавна планираните усилия на САЩ. Това по никакъв начин не е свързано с текущите събития в Украйна
  • 61 Лично

    9 3 Отговор
    ли ще им го закарате? Ако си мислите, че американците ще ви дадат ново оръжие значи не живеете на този свят-колкото ви доставиха самолетите! Вие сте наивно лоби на америте!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 адекватна ли е ПВО от студената война,

    3 6 Отговор
    през 21 век? - имаше случаи такива съветски - пво системи по невнимание да свалят граждански самолети, в Луганска област, на летището в Иран, генерали ни, с мислене от времето на конете, ги стискат тези оръжия, защото знаят, че с психо профила си, никога няма да им се даде достъп до модерни оръжия, и ще трябва да напуснат системата на отбраната........
  • 64 свободния свят, не ни дава оръжие,

    4 7 Отговор
    защото, веднага нашите "предатели" - на високи постове, ще го снесат на кгб.......

    Коментиран от #66

  • 65 така ли

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Европеец":

    Като не я иска, за къв чеп я пращате?
  • 66 ....

    4 2 Отговор

    До коментар #64 от "свободния свят, не ни дава оръжие,":

    Щом не ни дават, ние също не даваме.

    Коментиран от #73

  • 67 Куфър

    11 3 Отговор
    Автомат, суха храна и на гарата, да хващат всички влака за Киев. Гадни предатели.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 БАЛИСТ

    3 1 Отговор
    ШамШалов,знаеш ли какво си подписваш с всичко това което си решил ти да се изпрати?
  • 70 бокоБРАВО КИРОАЛООО

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Мда":

    ТРЯБВА ДА СИ МНОООГО ПРООСТ ДА СИ МИСЛИШ ЧЕ ЩЕ ПОЛУЧИШ НОВА ТЕХНИКА ОТ АМЕРИКА ....ТО ПЛАТЕНИ САМОЛЕТИ НЕ ГИ ДАВАТ ...АМЕРИКАНЦИТЕ НА СА ПО ПРОСТИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ МАРИОНЕТКИ НЕ МОГАТ ДА ДАДАТ НОВО ВЪОРЪЖЕНИЕ В УКРАЙНА ???
  • 71 ха ха

    5 1 Отговор
    каквото и да си бърбориме е все едно , тая сделка е срещу българския военен комплекс , ще бъдат унищожени машини за милиарди ,за да може фирмите на атлантиците да внасят оръжие и муниции , но от крадливи мутри какво друго да очакваш , пак ходете да гласувате за лицемерни бандите
  • 72 така ли

    3 1 Отговор
    Със и без Окрайната банда ще лапат най-дългото.....
  • 73 срока ви на годност,

    0 1 Отговор

    До коментар #66 от "....":

    е изтекъл отдавна............ стискайте го............
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Баро

    3 6 Отговор
    СЛАВА НА САЩ И НАТО
  • 80 Баро

    4 5 Отговор

    До коментар #55 от "Писна ми от льохмани като тоя":

    Тези думи ги каза онзи ден радев не можеш ли да измислиш нещо свое СЛАВА НА САЩ И НАТО
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Шамимами

    4 2 Отговор
    Поляците дадоха танкове Т-72 на Украйна, като разчитаха да получат в замяна германски "Леопард", обаче германците след това им казаха, че няма как да стане, което принуди Полша да сключи договор за купуване на танкове от Ю. Корея.
  • 84 килим

    4 1 Отговор
    Това лице може да се определи само и единствено,като еничар и родоотстъпник погазващ интересите на родина и род.Има господ отгоре и ще те парне там където най-щете гори и да си спомняш винаги,теб и всички ,като теб позволили това да се случи и месим в чужд конфликти на 300км от нас.
  • 85 дедя

    4 2 Отговор
    Шаламанов б----- вземай автомата и заминавай щото ако ме мобилизират ще те о----- м-----
  • 86 нашето пво с300

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Посейдон":

    седи изключено, за да не порази някоя цивилна цел, представи си в коя година е произведено, и по каква технология, а сега ти носиш в джоба си телефон - компютър с небивали възможностти за ония времена........ та на какво ниво се тези пво - те не стават за защита в мирно време, защото са безкрайно опасни.......

    Коментиран от #88, #95

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Като

    1 0 Отговор

    До коментар #86 от "нашето пво с300":

    Е толкова калпаво защо го искат?

    Коментиран от #89, #90

  • 89 щото е бойна машина за война

    0 1 Отговор

    До коментар #88 от "Като":

    а не за охрана на мирно небе, опасно е, не разпознава военни от граждански цели.......
  • 90 представи си, че атакуват важен обект

    0 1 Отговор

    До коментар #88 от "Като":

    и пво се задейства, и вместо заплахата унищожи два три граждански полета, ми това е техника от времето на брежнев бре......

    Коментиран от #94

  • 91 ле ле

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ъъъ":

    Преди години Желев подаряваше танкове на Македония,защото сме братя..но.станахме врагове..после натиснаха нашите политици да ги пуснем в Европа., преди това платихмее милиарди за някакви си чертежи за едни самолети, преди няколко дена дадохме още толкова..за следващи митични въздушни "возила" Дори вече започна обучение на 28 летци..Върху мокети ще ечат, докато след 10години дойдат новите/устарели модели/ самолети.Сега пък дошъл ред същата гимнастика да направим и с Украйна..Агенти чуждо влияние са такива господа..Все им Русия крива..Само че през 1878г. никой друг нямаше интереси да се намеси на балканите и да освободи българи от турско робство/пардон владичество/..
  • 92 Родопа планина

    2 0 Отговор
    Абе ние за нашата Армия нямаме орьжие те за Укрина се загрижели.Боже слез и си прибери Изчадията че ми се повдига от тая Паплач.
  • 93 6060

    2 0 Отговор
    Много ми е болно че разни хора пишат""слава на Украйна"" ""слава на САЩ""""слава на Русия"" но никой май не мисли за децата на България. Вие искате да мрем за чужди интереси ли??? Ако ще леем Българска кръв то да е за България!!!!Тази война е чужда и анти Християнска,да стоим далеч от нея!!!!!!!!
  • 94 По смешно

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "представи си, че атакуват важен обект":

    Обяснение не бях чел.
  • 95 Който иска да сравнява

    2 0 Отговор

    До коментар #86 от "нашето пво с300":

    С-300ПМУ с ЗУР 5В55Р ( на въоръжение в България ); модел от 1983; Далекобойност 5—75км/ ПМУ1 до 150 км/ ; вероятнст за поражение - 0,9 - по цели със скорост до 1300 км/ч/ ПМУ1 цели до 2800 км/ч;време за ръзвръщане и снемане - 5 мин.; проследява до 100 цели и поразява до 12 цели едновременно; Във втората карабахкска война комплесът има и поразени ,и пропуснати ракени; Украйна го използва за поразяване на руски ракети Х-59МК и Х-31П ,но достовеността на поразяванито е спорна заради пропагандата. ЗРК Патриот - на експлоатация в САЩ от 1984г.; далекобойност -70 -180 км според вида на целта; проследява до 125 цели и поразява до 6 цели едновременно;време за ръзвръщане - 25 мин.; при първата война в залива от 40 изстреляни ракети нито една няма поражение на садамова балистична ракета; във втората война през 2003г. се представя значително по-добре,въпреки ,че и тогава е поразен щабът на 2-ра бригада от 3-та дивизия на САЩ,а има и свален съюзнически "Торнадо"и F/А -18; в Сирия изрелският вариант се справя добре ,но и той има пропуснати дронове. Двата комплекса имат и плюсове ,и минуси.
  • 96 Цру

    1 0 Отговор
    Защо не дадете новите 8 самолета? Купувайте лъкове и прашки .Няма да ни има за 4 тата световна! Защо ли сега падна тавана на пенсиите? Купиха и последните " патриоти" !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол