Тема: Украйна

3 Ноември, 2022 16:12 1 380 28

В държавни бази са осигурени 34 000 места за настаняване на украински граждани

  • украински бежанци-
  • украйна-
  • държавни бази

Базите ще бъдат подавани поетапно

В държавни бази са осигурени 34 000 места за настаняване на украински граждани - 1
Снимка: БГНЕС

34 хиляди места в държавни бази са осигурени за настаняването на украинските граждани, които живеят в хотели. Това заяви пред БНР министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев като ръководител на Националния оперативен щаб.

Списъкът с държавните бази, които са намират на територията на цялата страна е предаден на полицейските служби.

Още новини от Украйна

Първо ще бъдат заети държавните бази по Черноморието и след това украинските бежанци ще се настаняват във вътрешността на страната, уточни министър Демерджиев:

"Базите ще бъдат подавани поетапно. Ние сме направили списък с тези бази, подсигурили сме ги, проверили сме ги, че имат материална възможност да приемат хора, в нито един момент няма да позволим да сме в ситуация, в която да няма къде да бъдат настанени хора, които желаят да бъдат настанени. Считано от вчера са уведомени служителите на Гранична полиция от тази сутрин на всички полицейски управления кои са базите.

Тази информация трябва да е вече и на сайта на групата, която се занимава с бежанците от Украйна, тя ще бъде предавана ритмично, така че хората да знаят където отиват, да имат телефон за връзка, освен телефона на групата, който ще функционира 24 часа, считано от днес".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В тез държавни бази

    45 2 Отговор
    български деца кога ходиха безплатно на почивка?

    Коментиран от #25

  • 2 АмериканскиПодлоги

    55 3 Отговор
    Върнете дезертьорите на зеленяи еврейски клоун заедно с пушкалата, които ще му подаравяате!!!
  • 3 Сатана Z

    45 3 Отговор
    В цял свят бежанците се настаняват в лагери ,а само в България ги питат къде желаят да живеят.На море,на планина или в СПА курорт
    Що не идат в Турция ,бай Реджи да ги настани в Анадола ?

    Z
    Z
  • 4 Тъщата

    40 2 Отговор
    В Германия който украинец има кола за повече от 5000 еврака - няма помощи и настаняване. А тук? укрите с коли на 2-3 години.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Неразбрал

    38 2 Отговор
    Държавните бази с колко звезди са, щото ако са по-малко от пет укрите не искат ?
  • 7 баба Вуна

    8 13 Отговор
    по официални данни у нас има 20 000 бежанци от Украйна и с всеки изминал ден броя им намалява

    Коментиран от #8, #19, #21

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 тцтц

    28 2 Отговор
    Фургони като хората от Карловско .... тая държава за едни майка за други мащеха ... дуп.давц.
  • 10 Преминаващ оттук

    20 1 Отговор
    Дайте им по една палатка докато се изтеглят в Германия, Франция, или където и да е в Европа. Ако се случи на нас ще ни настанят ли в петзвездни хотели.

    Коментиран от #11

  • 11 Безпризорно корги

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Преминаващ оттук":

    Ще те нacтaнят толковa лукcозно, че не можеш дa изброиш звездите...под откритото небе
  • 12 турчин

    8 4 Отговор
    Нас като ни изсели Живков в Турция,първите месеци бяхме на палаткови лагери. Не сме изисквали нищо, бяхме благодарни, че сме се отървали от комунистическото зло. ... Оня горе си знае работата,не се мина и няколко месеца и свалиха Живков от власт,а той ококорено само гледаше. Малко му беше, трябваше вместо Чаушеску него да перфорират

    Коментиран от #16

  • 13 политическият заместник

    11 0 Отговор
    на Ангела Меркел заяви, че бежанците от Украйна са дошли на социален туризъм в Европа, с което разбуни духовете.

    А ние???? Висша форма на д---давство! За наводнените от непочистени от държавата реки и язовири - фургони и да викат ура, за укрите - петзвезден хотел. При това, ако се направи едно анкетно проучване, ще се разбере, че това са мутресите на окраината на Русия с децата си..

    Коментиран от #14

  • 14 не вярвам

    1 7 Отговор

    До коментар #13 от "политическият заместник":

    Защото с очите си виждам как бежанците в Германия дават всичко от себе си. Търсят усилено работа,учат езика,и наистина искат да работят,а не да вземат помощи. Един езиков курс е от порядъка на 8-14 месеца. А след това със синджир да вържеш украинеца няма да иска помощи,а ще иска да работи. Помощите са безплатни квартири,безплатни ток, вода,парно,карта за транспорт, всякакви курсове,и отделно 500 евро. Но когато научиш език и почнеш работа, заплатата ти вече е над 3000 лева

    Коментиран от #15, #18

  • 15 не вярвам

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "не вярвам":

    заплатите над 3 000 Евро
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гост

    10 0 Отговор
    А бе тия не се чувстват бежанци. Те искат някой да им плаща лукса. Имаме бежански центрове и всички други ги настаняват там. Тия с какво са по различни от другите бежанци. Да не би да има първа и втора категория бежанци. Наглостта няма край. Народа се чуди как да оцелее зимата а тези ламтят за лукс и удобство.

    Коментиран от #24

  • 18 ти сам си даваш отговор

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "не вярвам":

    защо това е така. Защото те ни имат за нещо низко, което им е длъжно. Дори бежнците от арабския свят не искат да остават при нас.
    Но ФАКТ е, ЧЕ МНОГО ИМ се слагаме на укрите. Неоправдано, недостойно от наша страна. Има мярка.
  • 19 Да.........

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "баба Вуна":

    Божееее... какво ще правим като намаляват!? Сериозен проблем имаме! Бедността, убействата, инфлацията, корупцията, смъртоносните български шосета не са ни никакъв проблем. Но.... украйнците в България намалянат - те това е проблем!
  • 20 И едните и другите не стават за нищо

    8 0 Отговор
    И руснаците и украинците си приличат много, особено по наглостта. Тия си мислят, че ние сме втора ръка хора, които задължително трябва да бъдат прекарани. Тия са много по-голяма напаст от мурганите ни събратя от Филиповци.
  • 21 Кифла

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "баба Вуна":

    В най-престижните и скъпи козметични салони не мога да си запазя час за "сеанс" и разкрасителни процедури. Грахикът е препълнен от "бедничките" украинки. А цените на услугите скочиха над 3 пъти поради наплива от украинска плът.

    Коментиран от #23

  • 22 Любител на домашни любимци

    7 0 Отговор
    Украинците в България страдат...... Да не говорим пък за домашните им любимци...... Те /любимците им/ живеят по-зле дори от средностатистически българин.
  • 23 Гларус

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Кифла":

    Е, недей така! Украинките с които съм бил умеят много техники, непознати за нашите жени. Тия са богини! Докато с вътре в тях ти изпразват портфейла, но пък винаги съм оставал удовлетворен. Който не е бил с украинка, не е разбрал нищо от живота. Малееее не е за разправяне!

    Коментиран от #28

  • 24 Какви бежанци

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Гледам по телевизията - жените с подредени коси, изрусени, без бели коси, маникюр, чисти и добре облечени, децата също...Който бяга, няма време и не му е да се грижи за външния си вид
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Вярваща

    3 0 Отговор
    34 000 места в бази. Закуска, топло и ток за държавна сметка. Пари на ден, на държавна сметка! А има семейства, които тая зима децата им, българчета, ще мръзнат на студено и тъмно завряни всички в една стая. Боже, доживях да кажа че българи живеят по-зле от бежанците от войните! До къде ни докара Боже? Какво ти сторихме, че ни приминяваш това?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове