Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 20:04 1 162 30

Милен Матеев (ПП): Коалицията "хартиена бюлетина" се оказа стабилна и гази всички правилници и закони

  • милен матеев-
  • хартиена бюлетина-
  • гласуване

Нека всички да си припомнят как се гласуваше преди въвеждането на машините

Милен Матеев (ПП): Коалицията "хартиена бюлетина" се оказа стабилна и гази всички правилници и закони - 1
Снимка: бТВ

Не сме променили мнението си за даване на военна помощ на Украйна. Просто в предишния парламент нямаше внесен такъв законопроект. Предложенията на ДБ и ГЕРБ удовлетворяват нашите виждания, че една страна, която е нападната от агресор, има право на помощ и подкрепа, както и възможността българската армия да се модернизира.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Милен Матеев.

"Коалицията "хартиена бюлетина" (ГЕРБ, ДПС и БСП - бел.ред.) се оказва стабилна. Тази коалиция избра председател на парламента и сега гази всички правилници и закони, за да прокара връщането на хартиената бюлетина. Утре ще направим всичко възможно връщането на гласуването с хартиена бюлетина да не мине в пленарна зала. Знаем, че нямаме мнозинство, но не искаме да позволяваме законите в тази държава да се газят", добави той.

"Нека всички да си припомнят как се гласуваше преди въвеждането на машините - чувалите с разсипани бюлетини, припадналите членове на комисии, подправените изборни протоколи, за да се нагласят някакъв резултати, недействителните бюлетини, които понякога достигаха до 500 000. Всичко това изчезна при машинното гласуване. Абсолютно никой не е извадил аргумент и доказателство, че машините са манипулирани. Как си представяте - ГЕРБ губят два пъти изборите с машинно гласуване и не вдигат вой до небето, че изборите са манипулирани? Тезите за манипулация на машините са едни кухи опорки. С връщането на хартиената бюлетина се цели отново да се подмени вота на българския избирател", категоричен бе Матеев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 30 Отговор
    И сега има хартиена бюлетина но по малка,а не чаршаф.Всеки си пуска бележката в урната,после броим и сверяваме с отчета на машината.

    Коментиран от #14, #28

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да бе !

    31 10 Отговор
    Намърдаха ви козяците , и сега - бюлетината крива ! Нали гласуването ще е смесено , защо умирате от страх ?! Ще има и машини , но няма да има козяшки флашки !
  • 4 А нещо

    27 9 Отговор
    за коалиция пп+герб+дпс+дб+бв (война по заповед на козяк) да мяцнеш, очилати ми амбреaжe?
  • 5 Лапкаш ли

    16 7 Отговор
    герберския 🌭
  • 6 ЛИЛИ

    20 7 Отговор
    КОЛКО МНОГО КОЗЯЦИ ИМА В БЪЛГАРИЯ А АЗ СИ МИСЛЕХ ЧЕ СА САМО ДБ И ПП
  • 7 Който

    5 18 Отговор
    ви гази , под вас да лази !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Рошко

    17 9 Отговор
    А най демократична е машината, подарък от краварското посолство. Мижитурки ама то право са казали хората който не знае как да си гледа жената да не се притеснява, то хората знаят
  • 10 Боклук

    16 4 Отговор
    Пти4ка ти лелина и 3 метра ластик!
  • 11 Товарищ

    17 6 Отговор
    А коалицията война за всеки какво прави
  • 12 Широколистнанискостебленагладкомозъчна🎃

    10 14 Отговор
    Пп ще бъдете здрава опозиция. Само територията на чушкопека. Така са гласували хората. 60 процента не гласували. И никакви гласове от българи в чужбина. Те не пращат данъци в България . Можем и без тях - родоотстъпници.
  • 13 Алохаааааа

    21 4 Отговор
    А бе вие от коалициАта пипа и прибира, що вие толкова страх от смесеното гласуване ? Да не би защото вече няма всичко да зависи от пипания софтоер на мадуровките ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Народник

    18 3 Отговор
    Нито Швейцария, нито Унгария изнасят оръжие за Украйна. Даже Швейцария забрани на Германия да предават на Украйна швейцарско оръжие!

    Коментиран от #19

  • 16 Мустафа Карадая

    13 2 Отговор
    ДПС ще подкрепи гласуването с хартиена бюлетина Но при условие че в секциите за гласуване има видео наблюдение. По принцип ние сме доволни от машинния вот защото се доказа че нашият електорат е по образован от вашия електорат.
  • 17 ...

    20 5 Отговор
    Много противни тези ПП-та.Няма един читав
  • 18 Хайл

    2 6 Отговор
    ПП,ГЕРБ-СДС,ДБ...МАЙ БОЯ НЕ ВИ МЪРДА
  • 19 оня с коня

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Народник":

    Примерът ти е неуместен защото НЕ Швейцария и Унгария осигуряват Еврофондовете на България,а известно е че Който плаща- той поръчва музиката.
  • 20 Маринов

    9 4 Отговор
    Господине,
    Стига си ДИВЯЛ
    и СПРЕРТЕ с ТЕЗИ ваши ИДИОТЩИНИ
    и оставсе ИЗБИРАТЕЛИТЕ САМИ да решават
    как да Гласуват
    с Бюлетеина или на тези Машини!!.
  • 21 Да бе да

    5 8 Отговор
    Какво смесено гласуване?Връщане назад ,вместо да се мисли за електронно гласуване.Уж електронно правителство тинтири минтири, а се връщаме в пещерите.
  • 22 Както е удобно

    1 4 Отговор
    А когато ПП, ДБ, ДПС и ГЕРБ гласуват заедно най-продажните политики? Тогава коалицията каква е?
  • 23 Честито

    4 3 Отговор
    Коалицията на ада ГЕРБ ДПС БСП Български Възход и Възраждане
  • 24 Диамантената ръка

    1 4 Отговор
    То хора не останаха да гласуват, те как да се гласувало, а и за какво, накрая все същите д.е.били...
  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 2 Отговор
    .................... не приравнявайте гласуването на избори с процедурата с вендинг машината за закуски или с банкомата, но явно сте от умствено изкълчените чалга-почитатели на шебека Слави!!!
    След машинното, следва електронно гласуване, защо пък не и електронно бракосъчетание...? Тъкмо ще се реши проблемът с ДЖЕНДЪРСКИТЕ сватби, ха-ха-ха!!! Сериозно; гласуването на избори е отговорен граждански акт и личното присъствие, попълването на бюлетината и подписът са израз на уважение към вота. Това не трябва да се заменя с механично натискане на бутони по клавиатурата, защото се омаловажава гласуването! Не е случайно, че междуправителствените договори, разните писма, меморандуми и т. н. се подписват собственоръчно на хартия.
    Отделно, че тези "машини" ще се ползват много рядко, а струват милиони и милиони....Публикувано във факти.бг: Между 2000 долара и €3200 струва една машина.....20 000 машини ще са достатъчни”, КОЙТО МОЖЕ НЕКА ДА ПРЕСМЕТНЕ!!! /близо 128 000 000 ЛЕВА/.ИМA МНOГOКРAТНO ПO-EВТИНИ НAЧИНИ ДA CE КOНТРOЛИРAТ ИЗБИРAТEЛНИТE КOМИCИИ!!!
  • 26 Защо

    2 2 Отговор
    не им се противопоставяте.ПП поискайте промени като приемат хартиената бюлетина.Искайте преброителни областни центрове и с друг цвят химикал те да отразяват резултатите.И друга промяна в изборния кодекс-всички мандати за депутати поместа да се определят от данните на НСИ от новото преброяване и да се премахнат мъртвите души.Свършите нещо,затова гласувахме за вас.Не предложихте и закон,с който на границата да се забрани работа от частни фирми.Това го каза Даниел Вълчев ,че с един такъв закон проблемите и разправиите с частни фирми приключват.Ами действайте,предлагайте,а ние ще оценим усилията ви.И в тези 16 предложения можеше да влезне и такъв закон за границата,не да взаимствате чужди идеи на БСП.ДЕРЗАЙТЕ!Ами сега този променен закон за етажната собственост,където пробутват разни измислени професионални управители-търговци,които искат да смучат от хората и да им КОНТРОЛИРАТ частната собственост,това на какво прилича освен на мутренски рекет.Защитете хората от такива лобистки закони.Откъде накъде пак нови заплатаджии ще се набутват буквално от тжзи закон на заплата от частни собственици.Кой го измисли това?Домоуправител,избран от хората,които живеят в блока -да.Но другото е перверзия.
  • 27 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 0 Отговор
    А КОАЛИЦИЯТА "МАДУРО" НАПРАВИ НЕЩО ДОБРО , КАТО ...... "ДНЕВНИКА Е ПОДПРАВЕН" И ........ ВКАРА ПАРТИЯТА НА ЯНЕВ В ....... ПАРЛАМЕНТА ....... ФАКТ !
  • 28 Съветченце

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Пий си хаповете редовно и не ги бъркай с транквиланти , тогава може и да проговориш смислени неща .
  • 29 войнатанеемир

    1 1 Отговор
    С коалицията на войната извършиха колосално и грозно предателство и сега грачат, цвърчат и вдигат врява до небесата, за да потулят смъртоносния грях, който сътвориха...Напразно се напрягат - нищо няма да бъде забравено, нито простено!
  • 30 Българин

    0 0 Отговор
    Готов съм да се обзаложа с Цицелков и всеки един от ПП,да отидем при възрастните ми родители с една машина за гласуване и ако не успеят да гласуват,да го пребия пред тах.От както има машини,те не са гласували,нямат компютър,банкови карти и не знаят нищо за интернет.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове