Last news in Fakti

6 Ноември, 2022 05:59 7 222 113

Муравей Радев: Не съм простил на комунистите

  • муравей радев-
  • баща-
  • затвор-
  • комунизъм

Баща ми им прости приживе, аз обаче не мога, заяви бившият финансов министър

Муравей Радев: Не съм простил на комунистите - 1
Снимка: NOVA

„Спомням си го бегло в затворите, но нямам жив спомен за него с изключение на онзи ден, в който той се върна”.

Това разказа за своя баща бившия финансов Муравей Радев пред NOVA NEWS.

Бащата на Муравей Радев – Георги е арестуван през 1948 година от държавна сигурност в обвинение за това, че е един от ръководителите на нелегалната легионерска организация – център. Подобна структура обаче не е съществувала, а доказателствата са били скалъпени. Георги Радев е осъден на 10 години затвор. Неговият син Муравей по това време е на 11 месеца.

Муравей Радев споделя, че през тези години цвета на нацията е ликвидиран, наречени са „бивши хора”, принуждавани са да се откажат от себе си, арестувани са. Самият той не е бил приеман дълго време за пионерче, а в казармата е изпратен в трудовите войски, защото е бил „неблагонадежден”, разказа той.

„Не съм им простил. Баща ми им прости приживе, аз обаче не мога”, казва Радев за народната власт. Той сподебя, че неговото "непрощаване" се състои в това да разказва за престъпленията им, осъждането им, така че никога повече да не се повтори такова нещо.

Бившият министър разказва, че баща му е следен от службите и след затвора, защото не се е подал на пречупване, на опитите да бъде вербуван през тези 10 години лишаване от свобода. Той си спомня, че баща му е искал да напише книга, а властта е търсила тази книга през целия му живот. Георги Радев не е успял да завърши книгата, защото е имал нужда от достъп до литература в Националната библиотека, а е бил „персона нон грата”.

Георги Радев е следен от ДС но 1990 г. Синът му разказва, че приятели на семейството са били принуждавани да ги шпионират. Службите са заплашвали дори съпругите и децата им и някои от тях не са успели да устоят. Той си спомня случай, в който микрофон за подслушване е бил поставен в дамаджана.

Като син на политически затворник, Радев е трябвало да знае повече от другите, за да може да докаже себе си, спомня си той. В своя професионален път той е имал спънки при кандидатстване за работа, заради биографията на баща си, продължава разказа си.

Радев припомня как след падането на режима Петър Младенов изнася доклад, в който пише, че България е в „прединфарктно състояние”- икономиката се задъхва, производствените мощности са изхабени, производствените фондове са за брак, БКП е взела много кредити и е създала тежка, мощна индустрия, която никога не е работила на печалба.

След промените от 1989 г. Муравей Радев става един от създателите на Български демократически форум, а формацията става една от 16-те партии, които поставят началото на Съюза на демократичните сили.

Бившият министър казва, че България е спряла да работи за промяна на системата.”Наложи се социалистите да сменят своята социалистическа система. Обявиха поредния фалит на държавата по времето на Луканов”, продължава с разказа си той.

„Управлението на бившите социалисти е първата причина за дълбокото изоставане на България през първите шест години. Втората е, че на социалистите им трябваше време, за да могат да трансформират своята политическа власт в икономическа. И го направиха много успешно”, казва Муравей Радев.

„Основното е, че БКП с участието на държавна сигурност създаде борческите групировки, които застанаха на входа и на изхода на предприятията. Прибираха печалбите и оставяха загубите на държавата. След което висшата номенклатура успя да прибере външно-търговските дружества и най-вече ограби банковата система”, завършва Радев.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 98 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А бе,

    88 31 Отговор
    той и Доган е бил в затвора, ама по друга линия !

    Коментиран от #72, #79

  • 2 И ние не сме простили

    120 80 Отговор
    на демократите. Тепърва ще ви трепем.

    Коментиран от #5

  • 3 Даа

    101 75 Отговор
    Времето наказа комуняците. Приседнаха им крадените предприятия, пари и други активи. Повечето се пренесоха на оня свят, а от синовете и внуците се видя, че за нищо не стават. ,,Великото,, БКП беше 1 милион члена. А сега няма и 50 хиляди. С тенденция към изчезване. С комунистите е свързан най-големия тормоз над хората в историята на България...

    Коментиран от #21, #57, #73

  • 4 Не само ти Муравей

    97 65 Отговор
    много хора не сме им простили, и няма да им простим! И вече без грешки като "безкръвна революция"!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Обикновен крадец

    143 37 Отговор
    сега и той се прави на десидент. С Костов-публициста, (ха ха) чрез поставени лица притежават все още половин България. Говорят за червените милиони, а те открадаха милиарди чрез приватизацията по тяхнл време(1997-2001).НАГЛЕЦИ

    Коментиран от #20

  • 7 ДИМИТЪР

    133 36 Отговор
    ЗА СМЕТКА НА ТОВА г-н муравей радев и костов и компания ликвидираха и разпродадоха БЪЛГАРИЯ а за себе взеха доста апетитни парчета от баницата и ще има и за пра пра внуците им да разпродават например само завод Рекорд Пловдив а колко пестъпна приватизация направиха с авиокомпания Балкан и като цяло със цяла БЪЛГАРИЯ НО ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ
  • 8 Алиса

    58 56 Отговор

    До коментар #5 от "Да те ... в голямата":

    Спокойно, скоро ще дойде :) Обичаме те Русия, обичаме те Путин ,България е с вас завинаги :)
  • 9 АУУУУУ

    125 48 Отговор
    Какво си се заоплаквал бе? Какво не можеш да простиш на комунистите ,че си изучил висше ,въпреки че баща ти е бил предател и е лежал в затвора? За 33 години как пък всички се изкараха или цветът на нацията или деца на на такива ,нооо всички репресета завършили висше! Освен това гледайки какъв е "цветът "на нацията сега сто на сто такъв е бил и този през 44 година ,така че са си заслужили съдбата! И стига "ривахте"репресета" доста добре осребрихте измислиците си с продажбата и буквалното унищожение на България.
  • 10 Софиянец

    58 8 Отговор
    Е и, какво правим, днес да не би да е различно?
  • 11 5556

    30 30 Отговор
    бля, бля, бля ...Бития бит, е... е..н
    Това са неща на повече от 40г
    От управлението на М.Радев са минали 20г
    Да гледаме напред е истината и да вземаме пример от най-добрите...Германия, Франция, Великобритания
  • 12 Реалист

    84 27 Отговор
    Няма да простя на седерасите
  • 13 въпрос

    101 17 Отговор
    А защо съсипахте икономиката на държавата и живота на хората?
    Това "демократично" ли беше?
  • 14 глоги

    72 12 Отговор
    Норвегия обяви, че ще продава на Румъния 32 бойни самолета "Ф-16" за 388 милиона евро.
    Сделката включва доставка на резервни части и обучение на технически персонал. Доставките са предвидени за 2023-та и 2024-та година след модернизация на самолетите.- уточняват от норвежкото министерство на отбраната. А БЪЛГЕРИЯТА НЕЩАСТТНА И ОГРАБЕНА ДАДЕ 2 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗА 8 ТАКИВА ЧУПЕНТИИ НА ТЪПИТЕ ЯНКИ! Де е Киро? Яде безглутенова торта в сладкарницата.

    Коментиран от #22, #25, #26, #43

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Въй

    28 7 Отговор
    Ейейхейморавхей!
  • 18 !!!!!

    83 13 Отговор
    Тоя участваше в правителството на Костов при голямата приватизация. Какво се прави на луд?
  • 19 въпросче

    50 8 Отговор
    бившия финансов Муравей Радев ... финансов какво?

    Коментиран от #28

  • 20 квя

    68 9 Отговор

    До коментар #6 от "Обикновен крадец":

    Да не забравяме, че Иван Костов е бил финансов министър по времето на Младенов. И лично разписва 50 млн лв заем на Големия Фатик. Така че, този да не се прави на ощипана мома!

    Коментиран от #42

  • 21 ТОЧНО ТАКА...!

    55 13 Отговор

    До коментар #3 от "Даа":

    ,,С комунистите е свързан най-големия тормоз над хората в историята на България..."
    Жив пример е тормоза над хората в България от Комуниста-Бойко Методиев Борисов...!
  • 22 АУУУУУ

    58 9 Отговор

    До коментар #14 от "глоги":

    При такъв "цвят" на нацията такива резултати.! "Цветът" краде както преди това дедите и бащите им.
  • 23 дядото

    45 16 Отговор
    те и комунистите и техните наследници не са простили на фашистите и поколенията им,за извършените много по-тежки престъпления,но живеем в едно общество и се търпим.и важното е продължим да се търпим,стига безумия.
  • 24 Прогноза

    47 7 Отговор
    Може пак да дойдат пи-строги времена . Кати гледам как бяха разсипани са 33 години села , градчета , предприятия , болници ...
  • 25 С всичко съм съгласен!

    41 6 Отговор

    До коментар #14 от "глоги":

    НО!Тази сделка за скъпарските чертежи на Ф-16 я сключи Борисов и Каракачанов...!Назовавай виновните като в случая ,,Киро",изобщо не бе във властта....!
  • 26 Алиса

    40 17 Отговор

    До коментар #14 от "глоги":

    Ами , Честито !!! БЪЛГАРИЯ вече официално влиза във войната с това даване на оръжие !!! Не ви ли е страх ? Не ви ли е срам? Нямате ли съвест? Ще стане много лошо , помнете ми думата.

    Коментиран от #60

  • 27 Непростимо

    58 14 Отговор
    И аз няма да простя на тебе седесарски отпадък както и на другите както тебе които съсипахте България
  • 28 Какво ли...?!...

    48 8 Отговор

    До коментар #19 от "въпросче":

    Бившият финансов...- Крадец...!
  • 29 Мине се не мине време...

    44 6 Отговор
    ...току-виж,пак изкарали някой политически скелет от гардероба...!
  • 30 Алиса

    40 19 Отговор
    Хора , моля ви се опомнете се, американците ще ни ползват и нас за пушечно месо, скоро ще летят и ракети към нас. С Русия шега не бива , обърнем ли се срещу тях с нас е свършено, разбирате ли просто няма кой да ни защити , просто няма ,. Това ще е последната грешка която ще направим.
  • 31 Алиса

    30 11 Отговор
    Забравих да добавя ТОЗИ ПЪТ ПРОШКА НЯМА ДА ИМА.
  • 32 Що пък за ,,антикомунист"...

    43 8 Отговор
    ...трябва да си,че да кръстиш детето си със съветско име-,,Муравей"...- ,,Мравка"...?!?!?!

    Коментиран от #47

  • 33 А на тебе

    50 6 Отговор
    кой ще прости за кражбите ти с ваньо костов
  • 34 един

    36 6 Отговор
    Не бил им простил а пък се събра с тях/също като Симеон/,как му се вика на това!?
  • 35 Като гледам на снимката...!

    55 6 Отговор
    Бая скъпарско жилище...!
    Камина...,мрамори...,обзавеждане...-май не става само със спестявания...!

    Коментиран от #37

  • 36 Алиса

    36 11 Отговор
    Спокойно и те не са ти простили хихихихих
  • 37 един

    14 2 Отговор

    До коментар #35 от "Като гледам на снимката...!":

    Май..........!
  • 38 добър кумунист

    9 2 Отговор
    торта кумунист
  • 39 Велин

    29 5 Отговор
    Искали са да изкоренят капитализма , , но превратаджиите на Горбачов го върнаха и колонизаторските държави ни погълнаха. Този режим е благодат само за политическата класа и техния кръг , които са назначени за надзиратели с единствената цел да пазят власта на колонизаторите , което обяснява състоянието на държавата и стандарта на живот на населението.
  • 40 Излиза

    38 10 Отговор
    че на тоз баща му е нещо като на тикваров "дядото" и "дядото" на "мамата на нацията" Цецка! Малко кофти аналогия, но как па изведнъж започват да си "спомнят" за бащи, дядовци и други видове роднини, все жертви на лошия комунизъм? И за какво не могат да простят на комунизма? За това, че са се изучили, че са работили кой за каквото е учил, че лично тях никой за нищо не ги е пипал, че са ползвали всичко онова, което са ползвали всички други граждани на бившата НРБ? Единият счетоводител, другият пожарникар, третата "йорист" с кой знае как получена диплома... Поне тези изпълзяха в публичното пространство. А кой знае колко още такива се подвизават след пръкването на "демокрацията"?
  • 41 Комуновирус

    11 23 Отговор
    Като гледам червената армия от тролове здравата е наскачнаскачала под поста
  • 42 един

    12 14 Отговор

    До коментар #20 от "квя":

    Е да де,ама Иван Костов гледа в очите като говори,а тоя не,и второ,нали Гешев щеше да разследва приватизацията,кво стана?Ако Костов имаше кирливи ризи за вадене,сигурно Гешев/Цацаров/ щеше да го пощади/най-очерненият политик след 89-та/,мислиш ли,или нямаш със какво?Нямаше ли да излязат данни и снимки ако Костов притежава големи богатства?
  • 43 Да напомня

    24 4 Отговор

    До коментар #14 от "глоги":

    че току що гласуваха още толкова за още толкова самолета, пак на хартия! На нас ни ги пробутват на цена значително по-висока дори от тая на F-35, който сам по себе си е безобразно скъп! Първата партида pumpkin я плати на куп по около 130 милиона парчето, а втората излиза по 165 милиона бройката и двете със срок на доставка в неизвестното далечно бъдеще... И забележете, че все за долари иде реч...
  • 44 крадец от прехода, който продължава

    39 8 Отговор
    Ооо Мравояд Всеядов ти и синята зъбчатка, как яко се нагушихте от комунистите, че ги надминахте. Защо не направихте лустрация крадецо.
  • 45 Артилерист

    25 12 Отговор
    Комунизмът беше млад, жизнен, напорист. Благодарение на него България от изостанала селска страна на дървеното рало, Белчо и Сивушка, се преобрази в модерна индустриално развита страна. Грешката беше, че несменяемите ръководни другари нямаха интелектуален капацитет да го развиват, не устояха на егоистичното изкушение да се възползват с предимство от благата му, обособиха се в отделна аристократееща се каста, чрез закон за онаследяване се определиха за вечни, предопределяйки бъдещето за децата си, с което разделиха обществото- най-големия недостатък на капитализма -и предпоставиха застоя, гниенето, провала. Имаше създаден огромен жизнен, борчески оцеляващ интелектуален потенциал, но не му се даде шанс да излъчи свои представители, които да се заемат с държавните дела...

    Коментиран от #50

  • 46 Геша

    33 6 Отговор
    Нали бяхте министри с Костов бе.Защо не ги натикахте по затворите, а се наредихте на софрата за гушене?
  • 47 Е чак

    18 7 Отговор

    До коментар #32 от "Що пък за ,,антикомунист"...":

    пък съветско? Името му е руска дума, ама винаги съм се чудил с какъв акъл ще кръстиш детето си "мравка" , па било то и на друг език... И защо не си е сменил името след 89-та с английския аналог, език станал доминиращ по това време, пък и такива като тоя са и патологични русофоби? Как интересно щеше да звучи Ant Радев, а? Или пък Ameisen Радев, или Fourmi Радев, та да почете най-демократичните европейски езици...?
  • 48 Планинар

    16 9 Отговор
    Злобата е рака на нашето общество! Отдавна тези комунисти не са живи! Ще извадиш костите им от гроба ли?

    Коментиран от #56

  • 49 Мравояд Ненаяден

    14 8 Отговор
    Сега тикволандия е не просто изостанала, ами върви назад във времето, връщат хартиените бюлетини, връщат безвъзмездните военни помощи за братски националсоциалистически държави, вероятно ще върнат и Боко като генерален секретар на МВР и в крайна сметка ще върнат Доган в затвора.
  • 50 Роза

    17 5 Отговор

    До коментар #45 от "Артилерист":

    Правилно!Във всички страни социализма е започвал с ентусиазъм и успехи,а после е започвал да боксува,поради егоистичната човешка природа.Помните ли края на стихотворението на Смирненски "Ч ервените ескадрони"? "Донесете вечна обич,вечна правда на света!"Поетът е бил много възторжен,но това просто е нямало как да се случи,защото всеки иска вечната обич и вечната правда само по отношение на себе си!

    Коментиран от #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Алиса

    3 13 Отговор

    До коментар #50 от "Роза":

    Абе ,Роза какво се изказваш неподготвена и ти , първо стихотворението няма нищо общо със ситуацията и второ забуксува заради такива предатели като тебе , които си мислят само лоши неща и нямат никаква вяра, цел и идеология , а с с твоето ограничено мислене.
  • 53 истината е че

    19 7 Отговор
    този трябва да е в затвора. от години живее на гърба на хората
  • 54 не може да се прости

    26 11 Отговор
    1999 - 2000 год. , когато този господин во главе с Иван Костов ограбиха спестявянията на Българите, осакатиха пенсиониращите се . Хвърлиха вината върху Жан Видненов, но той нямя вина за раздадените милиони от Андрей Луканов и неплащаните задължения по външния ни дълг - отново извършено от Луканов. Народът трябваше да плаща заигравките му. Главни осъществители на ограбването са Муравей Радев и Иван Костов. Не се забравя.

    Коментиран от #58, #111

  • 55 Нане

    15 3 Отговор
    дата кръстят Муравей? Сигур в панделата е бил щот е бъркал в кацата с мед!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ти наред ли си?

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "Даа":

    Комунетата просперират. Герб, пп, дб, дпс, бсп - всички са комунета.
  • 58 На фона на предишния

    7 11 Отговор

    До коментар #54 от "не може да се прости":

    министър на финансите, небезизвестния Румен Гечев, Радев беше един много добър министър.
  • 59 експерти на пролетното копане

    17 4 Отговор
    А народа на вас ще прости ли?
  • 60 Лельо

    7 9 Отговор

    До коментар #26 от "Алиса":

    ТОЛКО ме е "страх", че памперса ми се препълни и не мога да се движа...
  • 61 Кой

    11 6 Отговор
    Те е питал дали си им простил. То е ясно, че соросоидните наяждания, когато си бил министър са се усладили доста.
  • 62 Гешевче

    22 5 Отговор
    Знаете ли къде дядо Муро дондурка внуците? Във Влас, в една малка спретната къщурка, построена от братя Диневи и подарена на непростилия демократ. Сигурно заради черните му очи.
  • 63 778

    14 9 Отговор
    Той не може да прости на комунистите, а на него целия народ не може да му прости! Той също е за затвора!
  • 64 Taka така

    5 6 Отговор
    Като си го знал тва за мутрите що си мълчал до сега , защо нищо не си направил??? Всичките се едни голи лакърдии и нищо повече
  • 65 Курци

    12 10 Отговор
    Ей това е,"крадецът вика дръжте крадеца" и ни замазва очите със стари семейни неволи.Тоя също беше в основата на приватизацията(разграбването)на българското наследство
  • 66 :))

    7 9 Отговор
    ""....Той си спомня случай, в който микрофон за подслушване е бил поставен в дамаджана...."...
    .....муравей е казал тая глупост,
    поне на 2 дамаджани вино!
  • 67 Сериозно?

    5 11 Отговор
    Голям неоправдан думократ!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ха ха

    7 8 Отговор
    а кой инструктираше и продължава да инструктира новите икономически субекти ? едни човеколюбиви личности от зад океана , КОЙ написа икономическите ; закони ; ? и Кои се събираха по тъмни доби да си раздават европейски субсидии ? айде стига , имате подкрепата на разузнавания да кажете комунистите са виновни , но нямате подкрепа да говорите с имена на престъпници и бандити препоръчващи народни представители , или сте обикновени страхливци ,оглозгващи костите на Народа за отмъщение
  • 70 Мечока

    15 9 Отговор
    Ти оня черничкият и другите крадци от ония сини знаменца трябваше да сте в затвора за унищожаването на България,подведохте милиони които ви повярваха а вие им се изсмяхте от високо,точно заради такива като вас е създадена народната власт
  • 71 Просто и ясно

    11 10 Отговор
    Баща ти е бил същия крадец като теб, но тогава за разлика от сега е имало истински съд и престъпниците са лежали по затворите вместо да дават интервюта!
  • 72 Оракула

    9 11 Отговор

    До коментар #1 от "А бе,":

    Върти , суче , Муравей ,но за Хунтата и нейната дейност, нито дума ,вопъл или стон!
    И от къкви приходи живее бившия минъстър на финансите?
    -"Ще запомня Муравей с думите му ,
    ако си платил ДДС , то другото е без значение!
    ЯВНО ТОЛКОВА Е БИЛ ФИНАНСОВИЯ МУ БАГАЖ тогава като министър.!
    Защо г-н Атанас Рогачев, който си е плащал ДДС -ТО КАТО ПОП, се е изселил от България ?
    Кой може да принуди, силен за времето си милионер с чист бизнес ,
    да напусне страната си?
    На кой още ,"чекмеджето" не е напълнено" до горе"?
    Защо затъмнението е толкова силно, около този случай?
  • 73 Ами

    9 8 Отговор

    До коментар #3 от "Даа":

    Много грешиш. В момента ни управляват синовете и внуците им. Парите са в тях. Лично познавам такива. Обаче те не се афишират. Няма и да го направят. Сега са най големите демократи. Огледай се.
  • 74 Анонимен

    4 11 Отговор
    Сдс, по време на костов. По добре турчин отколкото комунист. Идваха по стаите точно тия, които са имали малко магазинче в града, злате, така ли е, и внуците по време на живков стават членове на бкпдс. И идвайки на власт 1989 сложиха големите сдс значки сини с един бял орел и започнаха терора към безпартийните, ти си комунист, как да й обясним на златка, че сме безпартийни и започна голямото подмазване към дпс турците, а преди това наша злата от дс, шушукаше се, че по време на живкоев е предавала приятелки и хора, като сътрудни, и днес от бкп е в герб, уреди си синчето в нои, на земята в града й построиха 4 етажна сграда и какво като си постигна целта, митака умря, синпето й на 45 не е семеен. Оростете си мили фашисти и комунисти, и възродители и оправяйте, работете за просперитетата на Бъ, а не в полза вас и защото удряхте българите, днес малцинствата са мнозинство в много малки градчета. И днес, злата, да бе заминал синът ни на запад. Пийте си хапчетата и не ни занимавайте с крадците на прехода. Лично мнение.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 байгън с колелото

    8 11 Отговор
    И на теб НАРОДА няма да ти прости седесарски бо----,че разсипахте ДЪРЖАВАТА и ХОРАТА са най-бедните а твоята пенсия сигурно е като на костов другия б----к 4000лв. за народен съд сте
  • 77 Гражданин

    3 8 Отговор
    85% са живеещи мюсюлмани и 15% християни. И българина коментират от 2 вход, дал началника на системата ЯД на квартира на проститутки и сега е решил, продал го е. Дъщеря му в София е завърлила висле, купил й апартамент, имала бебе, а на жена му бащата просеше пари, който мине по улицата. Никога е нямало справедливост. И донякъде е хубаво, че християните са стари и след тях ще са мюсюлманите. Поне те са единни, не си вадят очи и тия които заминаха 1989 за Турция са добри хора, объркани са идвайки в Бг да си погребат родителите си. Но на новите от балкана ще им трябват години за да се ориентират към градският живот.
  • 78 Анонимен

    7 8 Отговор
    След Костов, дори и за чистачка не биха ви наели, защото навсякъде съкращаваха персонала. Навсякъде. И след време отиваш в новоиткрита шивашкапомашка фирма да търсиш работа и на портала старицата те посреща, къде си тръглали, вие сте стари, а бяха над 45,48..не виждате ли тук работят 16 годишни, а вие, сте стара, мен не гледай, че съм на портала ни отговаря женицата, директора, бизнеснена е мой първи братовчед. Извода за вас. 1 към 1.
  • 79 МУРАВЕЙ-МРАВКА

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "А бе,":

    ОТ РУСКИ Е МУРАВЕЙ Е МРАВКА КОЙ КРЪЩАВА ДЕТЕТО СИ С РУСКО НАЗВАНИЕ НА МРАВКА А СЕ ПРАВИММ ,ЧЕ МРАЗИМ КОМУНИСТИТЕ ЦИРК

    Коментиран от #89

  • 80 Какви

    7 12 Отговор
    "комунисти", какви "фашисти" в 21 век? Тези хора се чудят как да оправдаят "политическото си битие" и съсипването на институциите, и разпродажбата на България. Че и пенсии взимат, за репресирани от "комунизма", разни кримиНали и опортюнисти. Тези хора в средата на 19 век ли живеят или са родени?
  • 81 Ужас!

    8 16 Отговор
    Направих си труда да потърся актуални негови снимки.Нещо не му е добре лявото око!
    Защо напоследък на тези хора им се променя лявото око и все за комунисти говорят?!Няма комунизъм в България и няма и да има,но и фашизъм не искаме!!!
  • 82 1923.изплакани

    7 10 Отговор
    Няма да забравя 1998 бяхме за последно на морето и до днес. По улиците загладени костовисти коментираха, явно децата на номенна Живков, но.. Аз всички ги уволних и си назначих млади хора. И така 1999 отивайки на работа на 3 януари 1999 г в 16 часа на работните ни места бяхме извикани в стаята на юрисконсулта и ни бе връчени писмени заповеди по врене на Костов и бяха назначавани млади хора И днес са чорбаджии, а изгонените от предприятия днес бяха с 300 лева пенсии и с увеличението им станаха 500 лева, а че са учили муравей другарю и комунистите ваши на костов и живков не са им давали да работят, това за което са учили, както и децата ни след 1989, същото ги сполетя, а от много излишни приказки, дбес в Нс са с университети от Великотърновският, бсу и други по селата с земеделски. Мишмаш е навсякъде. Поне по Татово университетите бяха на ниво, малко, но качествени, а дбес на килограм, без знания и не всичко би следвало да се зачерква по Тидор Живково. Бяхме бедни, но щастливи и имаше работа за всички, а сега много хубаво, наркотик, наркоман в изобилие. От моя гледна точка, зандан у дома от 1998 /1999 до днес. Мое мнение. Всеки е срещу всеки и така те вървят напред, защото крадат на едро и няма кой, недосегаеми са след 1989 до днес. Същите, които ни удряха и по живково. Но горният гледа и днес са сковани и не могат да говорят, с ръка доносниците в предприятия,, бягай, а по цвял ден нищо не правеха, само наблюдаваха. На 10 души един доносник във фирмата е имал
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Анонимен

    2 12 Отговор
    Свърши костов. В българия истанаха дпс и номенклатурата българи. Симеонов ни го каза. В българия ще останат малко хора, но качествени. А колко са качествени др Балев, само народа може да каже. Ако ви изгонят от държавната баница дали ще можете един пирон да забиете. Да, нашите деца поне си го признават и са стари ерфенизвън бг, бягай, коя би ни взел, след като един пирон.. Вместо муравейпо да се оплаквате, да бяхте ги научили младите как се строи сграда, как се съди пиперу, а не едно и също като папагали да повтаряте до втръсване лъжи и днес вашите сдсра са са бивши комунисти, един от тях е Стоицев, р 1964,а племенник му е р 1971 г завършил задочно ИУ в град Хасково, бе назначен по сдс, и днес ходи по света данчо Карагьозов от бкп родата му и вие лъжете и мамите младото не родено поколение 1998..
    Искрени съболезнования
  • 85 Истина от моя гледна точка

    3 13 Отговор
    Идваше даню Карагьозов 1996,7,8 и ми казваше, ти си стара, а днес е на р1971, на 51 г, сега трябва ли аз да отида или младото да пратя да му кажем, че и той е стар, не на 45,46,48,а на цели 52 г е данчо карагьозов, и там всички са демократи с корени на бкп номенклатърни кадри, навързани като свински черва и вие нямате право да говорите за справедливост, да, костов ви даде, което ви се полага ше от реституцията и нашата ги даде отстъпи на брат си, че бил малоимотен. Едно към едно др муравей е
  • 86 До 30 Ще ядеме шамарите заради 200-300

    4 18 Отговор
    Продажници, кръстили се Евроатлантици!за даване на Оръжия за Украйна и за даване на Коридори за доставките на таково от Гърция за Румъния, и после за Украйна!! За съжаление тия Кресльовци и Предатели не чуват какво казва Българския народ!! Народа казва Неутралитет Предатели!! Неутралитет ПРЕДАТЕЛИ на Българския народ!!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Кико

    17 0 Отговор
    Няма нормален българин, който може да прости на комунистите !
  • 89 Мравояд

    12 3 Отговор

    До коментар #79 от "МУРАВЕЙ-МРАВКА":

    на руски муравей може да е мравла но името "Муравей" не е руско !
  • 90 ХАРИ

    4 15 Отговор
    ТОЗИ ЗАЩО НЕ СИ ГЛЕДА СТАРИНИТЕ АМИ РЕВЕ !!!!!!!!!!!!!!! И АЗ НЕ ТИ ПРОЩАВАМ ЗА КАУЗАТА ДЕМОКРАЦИЯ КОЯТО Е ОПОРОЧИХТЕ КОГАТО БЪЛГАРИТЕ БЯХА ЗА ВАС И ВИЕ ГИ ПРЕДАДОХТЕ МУРАВЕЙЧО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #91, #95

  • 91 ХОХО

    12 1 Отговор

    До коментар #90 от "ХАРИ":

    Само комунистическа опорка може да изръси такова извращение
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Абе те тия

    5 12 Отговор
    А беее... те тия бившите все репресирани и все завършили висше образовоние при Тошо. Конкретно Муравеят е бил глалавен специалист,главен счетоводител,зам директор и все по ВМИ-та,последно в Пловдив и все по тошовоте времена. Аре у лево.

    Коментиран от #99

  • 95 Фариарт

    2 12 Отговор

    До коментар #90 от "ХАРИ":

    Тези които опоручиха демокрациятя Хари, са еменно тези на които човека не може да прости и техните наследници.
  • 96 цв.цв.

    2 12 Отговор
    Мръ---- КИКО защитава англоамериканците които са бомбандирали БЪЛГАРИЯ и по точно столицата СОФИЯ
  • 97 Скарлет

    5 12 Отговор
    Не трябва да прощаваш и на баща си, че те е кръстил с руската дума муравей, която означава мравка.

    Коментиран от #98

  • 98 Мравояд

    13 1 Отговор

    До коментар #97 от "Скарлет":

    Името "Муравей" не е руско бе копейко !

    Коментиран от #102

  • 99 Аре у лево

    11 1 Отговор

    До коментар #94 от "Абе те тия":

    Долнопробен комунистически измамник си ти !
    Стой си "У ЛЕВО" и не подавай глава навън !
  • 100 И ние,и ние

    3 12 Отговор
    И ние никога няма да простим на грабителя Муравейко от прехода.

    Коментиран от #101

  • 101 Кои сте вие

    8 1 Отговор

    До коментар #100 от "И ние,и ние":

    Не ви виждам, няма ви - ха ха ха
  • 102 Цял табун

    3 10 Отговор

    До коментар #98 от "Мравояд":

    Не изпадай в амок щото такива бивши репресирани,нооо... уредени да учат и издигнати от бай Тошо във всички сфери сте цял табун мравояди.

    Коментиран от #103

  • 103 В табуна

    10 1 Отговор

    До коментар #102 от "Цял табун":

    сте вие опорките на комунистите и копейките. Само знаете да лаете по форумите, но не ставате за нишо
  • 104 Павел пенев

    4 7 Отговор
    И българския народ никога няма да прости на седесарите, които сринаха процъфтяваща България, на 27 място в света по своето икономическо развитие. Нищожество.

    Коментиран от #109

  • 105 Помня

    2 6 Отговор
    Абе Муравейка, как тогава те приеха във ВБИ ( Висш бакалски институт), маскиран сега под друго име?
  • 106 Гай Турий

    4 7 Отговор
    Крадецът не може да прости, затова заграби десетки на брой индустриални парчета в България, явно ли и с подставени лица чрез манипулацията "приватизация". Сега е мултимилионер и все още не прощава, прави се на обиден и репресиран, все едно е баща си ?! На кого бе, крадец?
  • 107 пенко

    1 7 Отговор
    РУСКА ПЕСЕН : " ... ИЕСЛИ ВИДИШ МУРАВЕЙ ---ВЗЯТ ЕИО НА МУШКУ ... " !!!! ТОЙ ПРЕДЛАГАШЕ ЛИЦЕНЗИ ЗА ХАЗАРТ -СРЕЩУ ПАРИ -- ЧРЕЗ МОЙ УЧЕНИК /ОХРАНАТА МУ ОТ ОБО/ -ЛЪЧЕЗАР И НА МЕН !!!! НО, ДА ИМ ПРОСТИМ БЪЛГАРИ И НА НЕГО И НА БАЩА МУ !!!!!!!!!!!!!!! ????????
  • 108 Сатани

    1 0 Отговор
    Та за това до ден днешен не става нищо от сакатата ни нация. В другите държави от източния блок тия сатанисти не видяха държавна работа, а тук ги правим премиери (б. б. имам пр.) кметови и квото се сетите
  • 109 Е да де

    1 6 Отговор

    До коментар #104 от "Павел пенев":

    ама седесарите са най-върлите комундели така че грешката е вярна
  • 110 сноу

    1 6 Отговор
    Първо комунистите от 56 год нямат нищо общо с комунистите след 44...Първо тия от 44 си бяха набрали яко още от ЗЗД и си бяха чисти престъпници а за смяна на всяка власт винаги се посяга към тях..Че муравей какво реве за прошка ...никой няма намерение да прощава на него и мавъра за бандитското опустошаване на България .Впрочем те си бяха ОПГ..да опечеш на шиша над 100 млрд народна по скоро държавна собственност това какво е..благодетел ли...
  • 111 Пачо

    6 2 Отговор

    До коментар #54 от "не може да се прости":

    Спестяванията ти ги ограби Жанвидновият Гечев,така , че не обвинявайте Костов и М.Радев.
  • 112 Да се благодари, че е на свобода

    3 6 Отговор
    Няма по-голямо престъпление от това да ограбиш собствения си народ. Как спи спокойно това същество, как живее охолно с огорабените народни пари, при вида на тънещите в нищета българи. И с какво право, на фона на безобразията, които сътвори, като финансов министър, се причислява към репресиратите.
  • 113 Иван

    6 2 Отговор
    ха, ха, ха ,,,,, като гледам, комунистическите отрепки са налазили форума като хлебарки.
    Жалки сте копейки долнопробни
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове