Last news in Fakti

9 Ноември, 2022 06:11 1 151 42

Сачева: По времето на ГЕРБ имаше нулев мигрантски натиск, границата беше давана за пример

  • деница сачева-
  • искрен арабаджиев-
  • мигранти-
  • герб-
  • продължаваме промяната

Реформите, които ПП започна в МВР са дали резултат, заяви Искрен Арабаджиев

Сачева: По времето на ГЕРБ имаше нулев мигрантски натиск, границата беше давана за пример - 1
Снимка: БНТ

Депутатите Деница Сачева от ГЕРБ и Искрен Арабаджиев от ПП коментираха пред БНТ темите за сигурността и нелегалната миграция след трагедията със служителя на МВР в Елхово.

"Темата за сигурността очевидно не е от толкова голямо значение за колегите от "Продължаваме Промяната". Ние прогнозирахме, че ще има проблеми, свързани с мигрантската криза. Откакто ГЕРБ не е в управлението все повече и повече виждаме МВР да се използва за политически цели, отколкото за реална работа по проблемите на сигурността", каза Деница Сачева от ГЕРБ.

По нейни думи по времето на ГЕРБ е имало нулев мигрантски натиск и границата е била давана за пример. Според Сачева в момента контролът е занижен. Тя визира както периода, в който Бойко Рашков ръководи МВР, така и този, в който Иван Демерджиев изпълнява длъжността на служебен министър на вътрешните работи.

Според Искрен Арабаджиев от "Продължаваме Промяната" реформите, които ПП са започнали в МВР са дали резултат.

"Сегашният министър на МВР на база на тези резултати уволни и размести някои от лидерите на МВР в София", заяви Арабаджиев.

"По отношение на борбата с купуването на гласове имам сериозни критики, защото смятам, че не се направи достатъчно. По отношение на продължаване на политиката и реформата, която ние започнахме, смятаме, че има приемственост", обясни депутатът по повод работата на Иван Демерджиев като служебен министър на вътрешните работи.

Той заяви, че към момента от втората политическа сила нямат намерение да искат оставката на Демерджиев. Но по негови думи трябва да се повиши капацитетът на МВР и да се променят процедурите, при които работят.

"В парламентарната група на "Продължаваме Промяната" ще разгледаме дали и какви законодателни промени да се направят. МВР може с подсилени средства да работи и пресече всички каналджийски канали в момента", подчерта Арабаджиев.

"Добра стъпка е, че започват разговори по конкретни политики, защото това са и очакванията на хората. Първостепенна задача трябва да бъде разрешаването на кризата, начина, по който ще изкараме зимата и решението либерализацията на пазара на битовите потребители да стане едва след 31-ви декември 2025 година", каза Сачева по повод срещата на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме Промяната", която се състоя по-рано днес.

В хода на срещата първата и втората политическа сила решиха, че експертни групи ще обсъдят приоритетните за страната политики в търсене на консенсуси. От "Продължаваме промяната" поискаха ГЕРБ да подкрепи декларация, с която да призове служебното правителство да изработи проект на Бюджет за 2023 година, а не да предлага закон за удължаване на действието на Бюджет 2022.

"Смятаме, че ще имаме икономически ръст догодина от 3% с високата инфлация сега. Приходите и постъпленията в бюджета са огромни, така че средства има. С правилните разчети и политики можем да ги върнем обратно в бизнеса", уточни Искрен Арабаджиев.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    35 2 Отговор
    ПП гербсдс сте мутромафия престъпници рекетьори изнудвачи
  • 2 АУУУУУ

    57 1 Отговор
    Много къса памет имат тези прости хора с купени дипломи. Пропускат всичко ,което злепоставя просташкото им управление. Да припомня за Динко ,за изказването на главатаря им,че и той ще избяга ако нещата се объркат,за 2 години ковид да припомня през които и навлеците ги озаптяваха в ТУРКЕТО.Та тая да не лъже,въпреки че нито един от изказалите се от която и да е партия в НС заслужават коментар.
  • 3 Почти всички

    50 3 Отговор
    от върхушката на ГЕРБ са полухора!
  • 4 Илич

    38 2 Отговор
    Да, но камандора ти какво е обещал и дал на ердо никой не знае.ние се досещаме де
  • 5 Степан

    10 18 Отговор
    Само възраждане може да ни оправи. Приемаме рублата, руския език и влизаме в руската федерация. Готово. Вместо да влизат всички ще почнат да излизат от България.
  • 6 Уточнение

    18 2 Отговор
    По времето на COVID имаше нулев мигрантски натиск, границата беше давана за пример !!!

    Коментиран от #31

  • 7 Дрън дрън та пляс

    49 0 Отговор
    Колко глупости ръси тая мазна баница
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Така е

    40 2 Отговор
    По това време родната милиция биеше и риташе по земята,вързаните хора с белезници. А шофьора на илиенски беше секретар на мвр. Айде нема нужда...
  • 10 Никакъв

    31 0 Отговор
    натиск - чист коридор от ареста до там за където са тръгнали , със съдействието на "пазвантите" им . Стотици хиляди, платили от 1 000 до 6 000 € , за бебета и повече , с щедро безплатно приспивателно да не се разолачат ! И тая нагла , алчна двулична злоба има сурат да брани престъпната шайка ?!
  • 11 Айде

    38 1 Отговор
    стига с тая мантра "нулев мигрантски натиск"! Я тая да обясни при тоя "нулев мигрантски натиск", как тия пиленца ги ловяха чак на сръбската граница, около София, че и в Сърбия? И това беше по тиквеното време, а не при Орешарски или Станишев... Къса памет имат гербавите, а и мислят, че и ние сме така...
  • 12 ....

    33 3 Отговор
    Има разлика между "нямаше натиск от", и "не се говореше за" емигранти. Тогава каналите за трафик просто тихомълком си вървяха, защото Тиквоний се беше разбрал с Ерджолан и с каналджиите всичко да става тихомълком. Това му е "заслугата", но, разбира се, всички (включително и в Европа) знаят какво реално ставаше.
  • 13 Тиквеник

    30 1 Отговор
    Oooo, Сачева, я разкажи какво твоя любим вожд обеща на Ердоган ? Разкажи да не кажа аз. Само да припомня за екстрадирането на невинни хора в Турция, за пропускането на хиляди камиони от Турция към ЕС без проверка, Балкански поток за 3 000 000 000 лева взети от държавната БУЛГАРГАЗ.
  • 14 Чекмеджан ефенди

    32 3 Отговор
    Срама нямат тия от ГЕРБ.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Наглост

    26 0 Отговор
    без край. Отврат.
  • 17 Петрич

    26 2 Отговор
    По време на ГЕРБ ИМАШЕ ИНФОРМАЦИОННО ЗАТЪМНЕНИЕ.За 12 години САМО КРАЖБИ.Като е било всичко добре, ЗАЩО НАРОДА СТРАДА.
  • 18 Наглост

    30 0 Отговор
    без край. Отврат.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 и от харвард да е

    6 6 Отговор
    ДС си сменят лицата, но задниците им се виждат че са червени.
  • 21 кой ще е първи

    6 15 Отговор
    Аз свързвам управлението на Престъпното Правителство с взрив на престъпността в това число и на наркотиците. Бойко Рашков е стара кримка и вероятно ще отърве затвора. Но какво да кажем за Харвардските мошенници? Интересно кой ще влезе първи в затвора? Кирил Петков или Асен Василев.
  • 22 Пипи

    17 0 Отговор
    Абе то и кралицата беше жива по времето на Герб?
  • 23 Истината

    24 1 Отговор
    И по времето на ГЕРБ имаше мигрантски натиск, но беше забранено на медиите да говорят!!! ГИРБ лъжат, че всичко при тяхното управление било "цветя и рози"! Видяхме и калпавата ограда, която построиха. Елена Йончева се опита да извади на показ пробивите там, но ГЕРБ се опитаха да я смячкат, говореха, че било държанна тайна съоръжението по границата, не давафа да се снима, а сега снимат в репортажи, вече не е държавна таъна; като не са ГЕРБ на власт.
    ГЕРБ хвэлърлят лична вина върху Иван Демерджиев и Рашков, защото това са единствените министри от мвр, които си позволяват да разследват лидера на ГЕРБ !!!
  • 24 Аз съм

    17 1 Отговор
    Вярваш ли си кухити излияния, и това ти нареди Главната Тиква да разказваш?
  • 25 Реалист

    15 1 Отговор
    По времето на ГЕРБ имаше мълчане за мигрантския натиск и всички издънки на ГЕРБ. Нямаше гласност. Нямаше свобода на словото. Имаше само едно ежедневно лъжливо самохвалство от Борисов. Сега излязоха та показ всички проблеми, трупани 12 години след управлението на ГЕРБ. Тези проблеми не са от управлението на Продължаваме Промянята. Няма как за 6 месеца толкова бързо да има такава деградация във всяко едно ниво в държавата! Бългапия трябва да поиска помощ от ЕК и Фронтекс.
  • 26 Мдаа

    17 1 Отговор
    Омръзна ми от лъжите на ГЕРБ, омръзна ми от празното им самохвалство, което не почива на никаква реалност. Хората не са глупави!
  • 27 ...

    15 0 Отговор
    Тази започва да ми прилича на кърджалийската куха лейка...или как го беше казал ББ...
  • 28 Пффф

    15 0 Отговор
    По време на ГЕРБ, бившият шофьор на мафията беше шеф на мвр. За какво говопим изопщо?
  • 29 Хахаха ;-)))

    12 0 Отговор
    Айде да понамалите малко с лъжите от ГЕРБ! Питайте Динко Вълев - Ловецът на мигранти корко е заловил само той по времето на ГЕРБ!
  • 30 Тъмен субект

    14 1 Отговор
    Тая женица мисли че сме с амнезия. Забравили сме тумбите мигранти без документи около халите и джамията които притесняваха минаващите жени. Забравили сме че се наложи да похарчим милиони за бежански центрове (незнайно защо не ги ползваме и за украинци). Забравили сме как хвърляха храната понеже не била по техния вкус. Забравила сме как В.Симеонов и компания врътнаха държавната поръчка за граничната ограда, прибраха едни добри пари и я направиха такава че не върши нужната работа. Всички тия и някои други работи сме ги забравили. Ти да видиш!
  • 31 1020

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Уточнение":

    Имаше нурев натиск защото Европа беше затворена и не можеха да стигнат до там, не заради славното управление на ББ.
  • 32 мммда

    11 0 Отговор
    Пълни глупости.
    Че от къде тогава преминаха и дойдоха толкова бежанци в Европа?
    Тия не знаят какво говорят.
  • 33 Колев

    10 1 Отговор
    За да имат поне минимален шанс да дръпнат напред, Герб трябва да сменят всичките си крайно, ама крайно противни партийни лидери с нови. Такива като Сачева, Биков, Томислав, Деса Дуловската, Ботокса и пр и пр направо ме отвращават и не мога нито да ги гледам, нито да ги слушам. А Тиквоций е върха ама наобратно
  • 34 Тити

    14 1 Отговор
    Да бе всичко беше мед и масло при вас и корупция нямаше и дупки по пътищата нямаше кого залъгвате?
  • 35 Сачмева

    6 0 Отговор
    Яяя, крокодил! И говори!
  • 36 Студопор

    3 0 Отговор
    По времето на ГЕРБ, Динко ловеше мигрантите и го глобиха, защото се оказа, че е незаконно да си пазиш държавата докато тези, които трябва д го правят, спят.
    Кого лъжат тия?
  • 37 Иван Тушев

    6 0 Отговор
    Абе, Сачева, по времето на ГЕРБ всичко беше цветя и рози. Всички знаем. Няма никакво значение, че закотвихте държавата на последно място в Европа. Важното е да дрънкате небивал и по студията.
  • 38 НЯКОЙ

    1 0 Отговор
    Да си припомним слугинското поведение на "лидера" ББ спрямо "приятеля" му от югоизток! Сега на "приятеля" явно му е изгодно да тормози България и е отпушил каналите!
  • 39 Тахумба

    2 0 Отговор
    Вярно е, Сачева. Даже и кралицата си беше жива.
  • 40 И още

    1 0 Отговор
    Заплатите на депутатите да се определят на база минималната РЗ, а не както сега на средната.
  • 41 Мнение

    1 0 Отговор
    Сячева, ако всичко, което казваш е вярно, България отдавна щеше да е в Шенген! Уви не сме!!! Затова и не ни пускат в Шенген още при управлението на ГЕРБ, защото границите ни са разграден двор!
  • 42 Истината

    1 0 Отговор
    От ГЕРБ не спряха с лъжите! Аз помня при управлението на ГЕРБ мигрантите ги намираха чак в Западните страни, даже задушени в хладилни камиони!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове