Last news in Fakti

20 Ноември, 2022 08:00 1 681 30

Тошко Йорданов: Случващото се в този парламент е ярко доказателство, че е необходим референдум

  • тошко йорданов-
  • има такъв народ-
  • плевен-
  • среща

Те не могат да изберат един председател, а как ще изберат правителство, попита той

Тошко Йорданов: Случващото се в този парламент е ярко доказателство, че е необходим референдум - 1
Снимка: darik.bg

Ние ще направим всичко възможно да организираме референдум за промяна на държавното устройство от парламентарна към президентска република и това, което се случва в този парламент е ярко доказателство за това, колко е необходимо това. Защото в момента по ред причини се получи така, че ние не сме в този парламент и не могат да си измият ръцете с нас за това, че този парламент всъщност е безсмислен в това му съдържание по начина, по който се избира. Толкова раздробен, без обща цел и без обща визия. Те не могат да изберат един председател, а как ще изберат правителство?“.

Това каза за Дарик радио зам-председателят на ПП „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който се срещна в Плевен със симпатизанти на партията.

„Проблемът не е толкова в самите партии, а в начина, по който се избират депутатите и в начина, по който е структурирана държавата.

Затова ще попитаме хората, дали една президентска република ще свърши по-добра работа при ситуацията в момента в България.

Всъщност, ние не сме някакъв уникален случай в света. След Втората Световна война Франция попада в същия политически тупик и преминава в президентска република и както виждаме в момента разликата между Франция и България е „от Земята до Луната“.

Президентската република дава състояние на една стабилност и приемственост. Затова ще попитаме гражданите и ако ни подкрепят, това ще се случи, а ние в следващия парламент ще сме гарант, че няма да бъде унищожен поредният граждански вот“, каза още Тошко Йорданов.

Според него в България предстоят предсрочни избори: „Предполагам, че ще има предсрочни избори, защото при това, което наблюдаваме като депутатско съдържание е по-добре да има предсрочни избори, отколкото да имаме едно лицемерно присъствие, което е направено с цел „ако може малко да открадне“ от парите от Европа през „Плана за възстановяване и устойчивост“, каза Тошко Йорданов – зам.-председател на ПП „Има такъв народ“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бико

    47 53 Отговор
    Еми вие ,като бяхте два пъти на изборите първи ,що не избрахте правителство малаумник.С вашия шеф само интриги създавате нищо друго.

    Коментиран от #16

  • 2 Трудно е наистина

    31 2 Отговор
    Не могат да се разберат кой колко овце ще стриже!
  • 3 Гласът на мафията

    40 53 Отговор
    Пак заговори невъзпитания простак на дългия нагъл чалгар.Всички знаем,че е говорител на мафията и съобщава какво иска тя.Народът обаче не иска мафията да управлява държавата .Нагли са,безскрупулни са,прости са.
  • 4 ИзбираТела

    14 32 Отговор
    Требе да има само един шеф отгоре, като в просия.
    Путен не мое да звъни на всеки дупетат с нареждания.
    Държавата на роститутките...

    Коментиран от #14

  • 5 111

    40 56 Отговор
    Не участвайте в референдумите на тези "разбирачи"!

    Коментиран от #17

  • 6 БЪЛГАРИН

    25 42 Отговор
    Проблемът в България , са неопитните политици! Не са ви виновни партиите , а вождовете в партиите и маргиналните финансисти . Тези които предоставят финансова помощ за собствените си партии , средства от държавни и европейски субсидии и проекти. Не искам Президентска Република ! Това не се решава с Референдум! Не сме дорасли до такъв етап на свобода и отговорност! Ако един луд стане Президент и обяви война , какво ще стане с държавата България ! Тошко има още много да учиш и четеш. Само с чегъртане НЕСТАВА! Става с АКЪЛ и ОТГОВОРНОСТ ПРЕД ЗАКОНА ! На това поколение му трябва МОТИВАЦИЯ , РОДОЛЮБИЕ ,СМЕЛОСТ , а не жълтопаветно присъствие , хвърляне на риба , яйца по държавните институции и палеж по полицаите . Това е престъпление срещу държавата и трябва да се носи наказателна отговорност , съд и затвор!
  • 7 Глупашенко

    34 52 Отговор
    Още ли му дават думата на този??
  • 8 Ограмотете го

    31 50 Отговор
    този, че с референдум не се сменя държавно устройство.
  • 9 оценка

    34 50 Отговор
    Тошкооооо,вие повече в парламент не трябва да влизате,нямате работа там. Такива плоскоприказчици,като вас ,дето нищо не вършат и си ходят облечени, като взети от контейнера с боклук,нямат място в Народното събрание. Вие сте индивидуалисти,които мислят само за себе си. И командирът ви-Слави е същият многознайко. Айде,беж на някъде си!
  • 10 Голем смех

    32 48 Отговор
    Всичко е в резултат на вашето жалко участие в политиката.
  • 11 ЗабъркайтеНоваКаша

    26 48 Отговор
    С дългия сте едни малки твари годни само за мизерни идеи. Защо се отказахте от мажоритаризма за който имаше референдум?
  • 12 СЗО

    21 44 Отговор
    Айде пак старата песен.
  • 13 Гост

    7 11 Отговор
    И формата ни на управление ще поамериканчат. Културата ни вече е поамериканчена. Образованието също Обичаите са на ход. Следва валутата ни. Иначе, в ЕС нациите запазвали идентичността си.

    Коментиран от #24

  • 14 Гост

    18 7 Отговор

    До коментар #4 от "ИзбираТела":

    Искаш да кажеш, като в САЩ.

    Коментиран от #21

  • 15 УРА,, УРА

    22 43 Отговор
    Извинявай, ама хората няма да ви слушат прищевките и да ви ходят по гайдата непрекъснато! Това, което става сега е по ваша вина. Вие предадохте хората и техните надежди,така че не давайте акъл повече. Махнете се, защото ни дразните! Радвайте се на управлението на ГЕРБ. Предатели!!!!!
  • 16 Що питаш тях бе

    29 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бико":

    Питай останалите, които плащат за този глупав въпрос, защо не ги подкрепиха! Иначе отговора е прост! Не и изнася на мафията! Губи контрол! По лесно е да плати на глупаци за подобни въпроси и да си продават бъдещето!
  • 17 Що бе

    25 2 Отговор

    До коментар #5 от "111":

    Да не вземе случайно мафията да остане без контрол и ти да заживееш по добре ли! Друго си е да те лъжат и крадат!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 От тоя

    15 30 Отговор
    акъл ? Хайде стига , не е сериозно !
  • 20 Много се чудя

    18 25 Отговор
    Какво може Тошко да каже за да има хора които го слушат нито имат политика нито бъдеще като партия
  • 21 ИзбираТела

    8 15 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Ако исках да го кажа щях.
    Да, сащ са президентска република но НЕ ги управляват от рОссия.
    Един шеф - лесно управление и един леснозаменяем като се издъни.
    Абе, натискат за нов Живков или мадуро рОститутките.
    А другите роститутки играят "опозиция".
    Нищо ново.
  • 22 Баба Тошка

    11 17 Отговор
    Референдум за президентска република ? А защо не и оня сламения човек ,/ не му помня името дори/ да е кандидата на ИТН. О, забравих че вече няма ИТН . Сетих се , май Пламен някакъв беше .
  • 23 Бе нали

    9 15 Отговор
    Организирахте референдум за мажоритарен вот но в парламента бързо го забравихте да не ви изстинат местата. Та и с тоя ще е така. А промяна трябва но в избирателя !!
  • 24 ИзбираТела

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Това че цените на основни продукти са по-високи от цените в ЕС, а заплатите около 3 пъти по-ниски, означава че те облагат с над 66,6% данък. Все пак основните харчове на българина са точно за храна и режийни.
    Остатъка се облага пак, а накрая плащаш и ДДС...
    Но пък те осигуряват на мин. заплата, от там - няма пари за пенсии.
    Натрупаният паричен ресурс се изнася под формата на внос примерно на картофи от определени РУСКИ фирми регистрирани в "неприятелски" държави, както е и с ВСИЧКИ търговски банки, а и с мобилните оператори.
    Този коментар ще бъде изтрит моментално щом независимия мод го види...
  • 25 Слуга на ДПС и ГЕРБ

    9 11 Отговор
    Джуджета еднодневки

    Коментиран от #26

  • 26 Не ви ли писна

    11 7 Отговор

    До коментар #25 от "Слуга на ДПС и ГЕРБ":

    от глупавите лъжи на простокиро?
  • 27 Просто човек

    11 9 Отговор
    Никога пРезидентска република!!!
  • 28 Павел пенев

    5 6 Отговор
    Освен партия Възраждане,всички останали ще са против референдума за Президентска република тъй, като са корумпирани предатели на българския народ.

    Коментиран от #29

  • 29 Те възраждане

    11 3 Отговор

    До коментар #28 от "Павел пенев":

    да не са по различни с лъжец начело?
  • 30 Минева

    8 5 Отговор
    Същото беше и в предишните два, в тоя поне ви няма вас ненормалници. Не знам колко е ярък примера, но вие не ставате за инициатори за референдум, защото сте пълна излагация.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове