Last news in Fakti

20 Ноември, 2022 08:27 7 419 43

Не е ясно с какво се е хранeл Сашко

  • сашко-
  • александър-
  • планина-
  • вода-
  • храна-
  • изчезване-
  • васил василев-
  • перник

Предстоят анализи и разследване

Не е ясно с какво се е хранeл Сашко - 1
Снимки: FB

"Докато обикаляхме в планината, попадахме на доста източници на вода, но не мога да кажа с какво се е хранeл 12-годишният Александър. Работи се по много версии, нито една не е изключена." Това обясни пред bTV Васил Василев от отдел „Издирване“, след като вчера детето бе открито след 8 дни в неизвестност.

„Оптимист съм, че ще разберем какво се е случило. Предстоят анализи и разследване. Имаме образувано дело и се водим по него, чака ни много сериозна работа“, посочи Павел Млеканов, директор на Областната полиция в Перник.

Той посочи, че Сашко все още е болница и му се правят изследвания. Необходимо е още малко време, за да се прибере вкъщи, но всички са щастливи от добрата развръзка. „След като получихме сигнала, веднага отидохме на място. Отзоваха се всички налични полицаи. Обградихме периметъра, за който вече знаехме, че детето е там. Стотици хора вече се бяха събрали там. Бях 4 денонощия плътно и видях какво правят всички тези хора за издирването на детето“, обясни Павел Млеканов и допълни, че са използвани и ловци в акциите.

„Версиите, по които се работи, не са малко. Детето е намерено от доброволци, но искам да благодаря на Планинската спасителна служба“, допълни още той. Директорът на Областната полиция в Перник обясни, че планината започва от последните къщи на Перник, а теренът е много труден - с пресечени местности, долини и храсталаци.

„Ние заехме, че детето е хиперактивно и може да се движи на доста бързо спрямо възрастта и физическото си състояние. Има различни действия, които биха предприели различните деца с аутизъм – едни биха се скрили, други биха бягали. Едни търсят височини, други биха слезли към къщите. Това затрудни търсенето“, коментира Млеканов. „Всяко едно дете с аутизъм има различно поведение, много е специфично. Обстойно анализирахме различните форми, за да преценим какво може да направи Сашко и къде може да отиде“, обясни Васил Василев.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хранил се е

    44 13 Отговор
    със еленско заешко и малко от мечка и вълк ловувал е бил е хищник а не плячка в голямата планина Голо бърдо има всичко тя е гигантска сравнение с Пирин Рила Витоша
  • 2 Холмс

    88 3 Отговор
    Хранили са го някъде 8 дена, и на деветия са го върнали в гората
  • 3 1234

    64 4 Отговор
    Бля, бля милиционерски простотии! При всички случаи на отвличане и на замесен бивш, или настоящ полицай!
  • 4 Елефтери

    31 6 Отговор
    Бил е на японска храна - кото има
  • 5 Див нерез

    13 14 Отговор
    Ами, с каквото се е хранил и Маугли примерно!
  • 6 Осем

    74 2 Отговор
    почти девет дни в планината без храна. Като прибавим и студа , нещо мътене работата!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Все още из горите има храна,

    15 28 Отговор
    а десет дни се оцелява и без храна. Виновен е бащата, че въпреки характера на детето, не е бил бдителен, а е нехайствал и се е ровил в телефона си!? Това е безобразие!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Брадвата

    49 5 Отговор
    Хиперактивно дете. Ок. Може пък и да е оцеляло само в гората. Макар че е необичайно, предвид факта, че дори лятото опитен планинар няма да изкара 9 дена заровен в едно дере без вода и храна. Нека да изчакаме и да чуем версията и на "органите". При всеки случай обаче трябва да внимаваме къде си пускаме децата, щото има нещо гнило в цялата работа, а не всеки има да извади 100 бона, за да му върнат детето. Явно някой доста е огладнял щом се случват тия работи.
  • 11 Трифонов

    47 3 Отговор
    Намерен е само на 7 км. разстояние от мястото, на което се твърди, че е изчезнал. Т.е. това е място, обхождано през последните дни. Вариантите, според откривателите, са, че не е бил открит, защото непрекъснато се е движил. Тази версия не издържа. Това са 8 дни. Ако непрестанно е ходел, или щеше да бъде на несравнимо по-голямо разстояние (дете, като него, ще измине 7 км. в силно пресечена местност за максимум 4-5 часа, а се твърди, че се е движил 8 денонощия), или щеше да налети на някоя от издирвателните групи. Ако ли пък се е въртял в кръг, отново - това е местност в билзост до мястото на изчезването - невероятно звучи, че не е налетял на издирвачите, които, по техни думи, са обхождали много по-широк периметър неколкократно през тези 8 дни. Ако ли пък се е бил скрил и стоял на едно място, на това място щеше да има неоспорими следи, че е прекарал там 8 дни. Каквито няма. После - онзи ден бащата обяви награда, вчера го откриха. В добро състояние. Слабата дехидратация и липсата на следи от по-сериозно простудяване, фактът, че е намерен бос... Всичко изброено свидетелства, че детето най-вероятно не е било в планината на открито в продължение на 8 дни. И накрая - не е открит от някоя от издирваческите групи, не е открит от служители на МВР... открит е от двойка млади лъвчета, едно от които е бивше ченге (поне така казаха), че и приятели на бащата. И тримата се държаха ужасно странно и напълно неестествено звучаха през цялото време - и преди и след намирането
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тошко

    16 12 Отговор
    Фатки, айде стига с това лапе вече. Прекалявате. Гривна за куче със сим карта на вратлето и следващият път няма да го изгубим.
  • 14 Някоя си

    12 1 Отговор
    Може...само казвам че е възможно ...да е фен на Беар Грилс 😉
  • 15 един

    41 3 Отговор
    Абсурд е дете на такава възраст да издържи толкова дни на ниски нощни температури при това без храна/да приемем че вода е могло да намери по-някакъв начин/!Малко вероятно е да издържи и със храна толкова дни навън,а камо ли без храна/когато тялото още по-бързо измръзва/!
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 4 Отговор
    СЛАВАБОГУ ДЕТЕТО е намереноЖИВОНЕВРЕДИМО
  • 17 Тошко

    9 24 Отговор

    До коментар #12 от "Владимир Путин ауспуха":

    Изобщо не ме е грижа за Сашко и никога не ме е било грижа. Проследяващите нашииници за кучета, работещи на принципа със сим карта не са скъпи. Ако се разходиш до Илиянци, ще се спънеш в три такива - пазарът е залят. Безотговорност от страна на родителите. И безотговорност от страна на държавата по отношение на подобни родители. Малкият се е разминал на косъм. Това е реалността. Нищо няма да се промени и този път. Та, защо да ме грижа, като това ще е ежедневие и лапето няма да е нито първото, нито последното?

    Коментиран от #19, #39

  • 18 Най - важното

    19 4 Отговор
    е , че детето е живо и в добро състояние след преживяното , каквото и да е било ! Всичка друго са ненужни псевдо дейности , дезинформации и пиари на гърба семейството .
  • 19 Владимир Путин ауспуха

    7 33 Отговор

    До коментар #17 от "Тошко":

    Така е .Какво ни занимават с този малък кре...тен
  • 20 Мимч

    42 2 Отговор
    И най непредубедения му е ясно,че е било приютено някъде и след като се раздуха случая е пуснато там,за да го намерят.Иначе здрав човек при такива условия, 8 дни е аут...
  • 21 Менгеле

    26 3 Отговор
    Да му се изследва ДНК-то и да се създаде войник-машина!!!!И тези от Холивуд да се захващат с нов филм...Веднага!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ФОРЕСТ ГЪМ ОТ ГЪРМЕН

    8 4 Отговор
    СЛЕД МЕСЕЦ ЕДИН ПАК ЩЕ „ИЗБЯГА”🤔
  • 25 бай Иван

    19 1 Отговор
    Сашко все още е болница .................................ПОВЕЧЕ НЕ ЩА ДА ЧЕТА ГЛУПОСТИ
  • 26 един

    40 1 Отговор
    Moже ли някой да ми отговори,как се спи при ниски нощни температури,или ако не е спало детето как се издържа 8 дни без сън?Явно в България има хора които имат интерес да ни правят на будали,и вместо сграда да ни казват че виждаме подпорна стена!Също като оная приказка,"Скъпи/а,това което виждаш,не е това което си мислиш"!

    Коментиран от #42

  • 27 БайГаню

    22 0 Отговор
    ял е Банани, в Бананова Република, какво друго да яде !!!
  • 28 Чудя се,

    26 0 Отговор
    не може ли да се направят някакви заключения за това, какво е яко детето, ако се вземат проби, след като е ходило по голяма нужда? Да се установи, дали се е хранило с растителни продукти от гората, или има наличие на, да кажем продукти, съдържащи консерванти. Не е инвазивен метод.

    Коментиран от #30

  • 29 Хаджи Генчо

    34 1 Отговор
    Феята на зъбките му е носила пудинг! Хипотермия е когато тялото губи повече температура отколкото може да произведе. При липса на храна резервите на организма за производство на топлина се изчерпват много бързо. Почти е невъзможно това леко облечено дете да съхрани телесната си температура при градуси около нулата през ноща в продължение на осем дена. А сън? Когато заспи вечер на нулеви температури ще се преохлади за няколко часа.
  • 30 Чудя се...

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Чудя се,":

    да се чете:"какво е яЛо детето..."
  • 31 Бате,бате

    31 2 Отговор
    Това дете трябва да напише наръчник за оцеляване и Беър Грилс да го пете всеки ден! Не възможно е и дърт човек да оцелее осем дни в рова време без храна и вода и огън аз съм ловец и го казвам на 1000% о в момента съм в балкана. Има нещо мнооого гнило в цялата история. А който вярва ,че детето е изкарало осем дни по тоя начин значи няма и понятие от балкан ,гора и въобще. Дете на 12г с метални отклонения!! Няма вариант ама никакъв ......
  • 32 Мнение

    7 3 Отговор
    Гледайте на Цанов новото клипче по темата.Евалата на ясновидеца.
  • 33 1234

    16 0 Отговор
    С диви ягоди и боровинки. В края на разходката са го приютили трите мечета в тяхната малка горска къщичка.
  • 34 Лесно

    18 1 Отговор
    Ще се разбере като му направят анализ на изпражненията.Ама дали имаме такава техника..Тя работата ,че мирише е ясно.Добре ,че това юначе е живо и здраво от цялата постановка.

    Коментиран от #35

  • 35 Е, що за техника

    12 0 Отговор

    До коментар #34 от "Лесно":

    е необходима? Нещо специално ли? Микроскоп, може би химичен анализ. Вероятно би имало и остатъци и от неща, които не са били "обработени" достатъчно добре от храносмилането.
  • 36 Вектор

    15 0 Отговор
    Когато проверят в деня на изчезването колко мобилни устройства са се закачили за близката клетка за обхват и особено час два след изчезването ще стигнат до истината.много странно се държаха всички,многото раздухване,толкова енергия от всички и тази награда от 100 хиляди,защо не бяха 10 хиляди,защо не бяха един милион и на другия ден детето се появи.стана нещо през тези 9 дни което никой не искаше да се разбира. двуногата маймуна е най страшното нещо на тази планета.
  • 37 Другото,

    20 0 Отговор
    което се надявам да се провери, е дали има следи от упойващи вещества. Ако детето е било държано някъде, не би ме учудило да са му давани някакви успокоителни.
  • 38 безпредметно е иначе да ви коментирам

    10 0 Отговор
    То пък какво ли е ясно в този инцидент , само поводът да залебват журналята около него и институциите да си демонстрират импотентността .
  • 39 Да попитам

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "Тошко":

    Ти носиш ли такава? Ако ли не, дай си адреса да ти изпратя една, че явно имаш нужда!
  • 40 Хохо

    4 1 Отговор
    Хранене му е било колет от Еконт, малко жабки огън с чакмака на дядо си, вода от жабешкара река си пийвал и огън през нощта, топлили са се с баба яга и кумчо вълчо
  • 41 ЗДРАВЕЙте

    3 1 Отговор
    " Да е жив и здрав .И щаслив
  • 42 Евентуално

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "един":

    Евентуално още първата вечер ти става ясно, че е прекалено студено, за да спиш, и заспивам под шума на завет през деня. Слънцето пече, наспиваш се добре. Чуваш много хора, значи има ниска вероятност да излязат и животни. Ходиш на училище - виждаш и четеш за грудки. Ядеш. С тъмни дрехи надвечер взимаш не един, а няколко кроасана. Състояние, а не малоумие. Вероятно и обработва информацията, но не я преразказва. Задълбочени интереси в други насоки. Живее в цивилизацията и всеки ден е в гората. Защо да прави преразказ - ако стане така, ще направя така..?

    Коментиран от #43

  • 43 Дабе

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Евентуално":

    Обаче, бащата каза, когато го попитаха журналисти, че Сашко не може сам да си отвори бутилка с вода и опаковката на кроасана.
    Така че, свободното ви съчинение няма да мине.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове