Last news in Fakti

28 Ноември, 2022 07:05 1 432 17

Александър Ненков: На този етап няма как да се случи правителство на ГЕРБ, подкрепено от ДПС

  • александър ненков-
  • герб-
  • дпс-
  • правителство

Твърде елементарно искат ГЕРБ все едно да влезе в някакъв като капан, да се направи някаква безпринципна коалиция с ДПС, с БСП, за да могат те после да кажат колко сме в бяло, коментира още депутатът от ГЕРБ

Александър Ненков: На този етап няма как да се случи правителство на ГЕРБ, подкрепено от ДПС - 1
Снимка: БГНЕС

При всяко едно положение изборите са най-лошият вариант за държавата. Ние всячески е опитваме да покажем, че имаме желание да съставим правителство. Разбира се и вариант с правителство на малцинството е възможен.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Александър Ненков, депутат от ГЕРБ-СДС.

Каквото и да бъде правителството, ако такова се създаде, то трябва да бъде на базата на някакви програми и точки, които трябва да изпълни, независимо от периода, за който бъде съставено. Тъй като е очевидно, че в този парламент няма да може да бъде съставено правителство, зад което да има такова парламентарно мнозинство, което да му гарантира по-дълъг живот от, да кажем, местните избори.
"Трябва да бъде нестандартен изходът от тази нестандартна ситуация. Толкова се нажежиха отношенията между партиите, че очевидно ще бъде трудно съставянето на нормално правителство и нестандартното е това да се направи такова на базата на някаква програма. Имената на хората, които да застанат начело на тази държава ще дойдат в последствие", коментира Ненков.
Депутатът от ГЕРБ каза още, че за него е "малко лицемерно отношението, особено на ПП и ДБ, тъй като те казват „Искаме да имаме правителство и сме готови да предложим такова с втория мандат“, но не казват как всъщност това правителство ще бъде създадено. Естествено ще се опитаме и с тях, ако трябва отново да говорим. Логиката беше, поне допреди няколко седмици, че ГЕРБ, ПП, ДБ са партии, които имат някакви общи виждания. Идеята беше върху тези общи виждания да се стъпи и да се създаде едно бъдещо правителство".
Ето и още от думите на Ненков:

"Отстрани погледнато категорично изглежда, че ПП иска да отиде на избори, а ДБ може би имат някакъв комплекс, създаден от ПП и не искат по никакъв начин да се разграничат и затова си затварят очите за много неща, които все повече излизат, за това, което е правило правителството на Кирил Петков.
Изборният кодекс не може да бъде причина за това дали да има или няма правителство. Той е належащ от нашата гледна точка, тъй като ние сме обещали на нашите избиратели да въведем възможността да се гласува и с хартия. Има и други партии, които са поели своя ангажимент към своите избиратели и се образува мнозинство.
ПП и ДБ искат да се гласува и да минем по техния дневен ред, само че не искат малко да запретнат ръкави и да видим дали можем да направим правителство. Те искат само на хляба мекото – да се гласуват само техните виждания как да върви държавата, но по никакъв начин не искат да носят отговорност.
Нашите избиратели не харесват ПП и обратно, само че ние сме готови да седнем с тях и да видим дали можем да намерим някакво общо сечение в името на това да излезем от тази политическа криза, независимо, че ще ни донесе някакви негативи от гледна точка на електорат. Разликата е, че те не искат да поемат този риск.

На този етап няма как да се случи правителство на ГЕРБ, подкрепено от ДПС. Твърде елементарно искат ГЕРБ все едно да влезе в някакъв като капан, да се направи някаква безпринципна коалиция с ДПС, с БСП, за да могат те после да кажат колко сме в бяло. Трудно бихме могли да направим подобно нещо. Още повече, че имаме решение на конгреса, с което сме казали, че с БСП категорично няма да правим правителство. ДБ бяха тези, които правиха правителство с БСП, много бързо ги забравят тези малки подробности. А с ДПС и ГЕРБ дори и математически не се случват нещата.

Ако не се състави правителство с първия мандат, единствената възможност е с третия. Партиите, които биха могли да получат този мандат са ДБ и „Български възход“.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МИУИ ВАНИУИ

    15 1 Отговор
    абе паткан,нали вие сте голямата работа щяхте да управлявате хаоса а сега ПП ДБса ви виновни,че не ви подкрепят,че герберите са тъпи го знае всеки ,ама чак толкова тъпи ....за гинес сте
  • 2 хаберих

    5 1 Отговор
    Никола Стоянов: Задават се тежки времена. Студь и гладь.
  • 3 Бесния гешеф

    9 0 Отговор
    Бойчето президент, корнелия вице, бистришките тигри шампион на българия, а аз европейски главен прокурор
  • 4 смок

    6 0 Отговор
    Те не управляват кейоса,а кеюсът управлява тях. От Банкя.
  • 5 Какво

    14 0 Отговор
    правителство сънуваш , бе ? Всички , и народът , бягат от вас като от чума !
  • 6 Гост

    7 0 Отговор
    Ти от къде знаеш че, дечко?!! Тоя с парите борисоф и дуган) казва. Ти кой си? Обслужващ персонал...
  • 7 Гост

    5 0 Отговор
    Ти от къде знаеш бе, дечко?!! Тоя с парите (борисоф и дуган) казва. Ти кой си? Обслужващ персонал...
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    господа ДЕПУТАТИ МИНИСТРИ защо АГОНИЗИРАТЕ най вече БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
  • 9 Ненков абизяната! ДПС ЩЕЕ "Скрития"

    8 0 Отговор
    Ортак на ГЕРБ и никой няма да разбере и да се досети!!! абизяна!!!
  • 10 Вие,самите

    8 1 Отговор
    вярвате ли си? Защото народа не ви вярва и на една думичка изречена от гербаджия,хахаха.Манипулирате всичко,лъжете...
  • 11 Заядлив

    7 0 Отговор
    Какви решения може да даде политикът Ненков, ако майка му е в КЗК и от сумати години пази интересите на Лукойл?

    Коментиран от #17

  • 12 Тиквата

    5 1 Отговор
    Я, маймунето пак е избягало от зоопарка!

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Иво

    5 0 Отговор
    Тези без ДПС никога не може да са на ВЛАСТ !!!Винаги са имали"уйдорма" помежду си както казва лицето от Банкя!!!
  • 15 Ама верно

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Тиквата":

    Този безпътник прилича на маймуняк и поведението му, като на маймун!
  • 16 Крокодил

    6 1 Отговор
    Хора гледахте ли Биков по нова как се гърчеше като му показаха драсканиците по протоколите не можеше да ги разчете точно за тва искат книжни бюлетини
  • 17 той

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Заядлив":

    загов е депутат не че нещо може
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол