Last news in Fakti

6 Декември, 2022 10:38 2 741 125

Посланик Митрофанова блокирана в руската църква в София от протестиращи

  • посланик митрофанова-
  • руска църква-
  • рлотест

Представителите на Московския патриарх дошли у нас, за да служат в руската църква „Св. Николай“ за Никулден, което несъмнено е само повод

Граждани скандират "Убийци" и "Тук не е Москва" пред Руската църква в София в знак на протест срещу посещението на волоколамския митрополит Антоний, който пое функциите на външен министър на Московска патриаршия след отстраняването на митр. Иларион (Алфеев), и в момента участва в църковната служба, съобщи БГНЕС, цитирана от dnes.bg.

На службата присъстват и посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова, лидерът на АБВ Румен Петков, и други.

„Протестираме, защото това е върховна наглост по време на война от тези, които окупират, тук, на територията на Европейския съюз и на страна от НАТО, да служат служба за победа на Русия, това е просто нонсенс, затова протестираме", каза пред БГНЕС Георги Иванов.

Украинката Ирина, която е от Херсон, е дошла с малкия си син в България, за да го спаси от бомбардировките. Разказа, че протестира против кървавата война на Путин в Украйна, защото нейни близки се намират в окупираните територии. Жената призова руснаците да си отиват в Русия, защото нямат място в България. Тя е категорична, че трябва да има мир и свобода, а не убийства и тероризъм.

„Тук съм като възмутен гражданин, защото е светотатство в българска църква да има молебен за една терористична държава, да се благославят убийци на деца. Знаете ли какво се случва в момента в Украйна? Хиляди деца са в бомбоубежищата! Хиляди деца са изложени на смърт! А в тази църква има хора, които се молят те да успеят да ги убиват още по-успешно, тук се молят в момента една държава да смаже друга държава", заяви жена, която се представи като българка. Тя е категорична, че за нея това е светотатство, което не може да приеме и е силно възмутена от случващото се в Руската църква и именно затова е на протеста.

Целта на визитата на митрополит Антоний не е оповестена нито в руските, нито в българските официални църковни сайтове. Той е придружен от прот. Николай Балашов, който е единственият останал от стария екип в Отдела за външноцърковни връзки на РПЦ.

Подворието на РПЦ у нас съобщава, че представителите на Московския патриарх идвали у нас, за да служат в руската църква „Св. Николай“ за Никулден, което несъмнено е само поводът. Те ще съслужат с Ловчански митр. Гавриил, който по традиция служи за този ден в руската църква, като представител на БПЦ, с руски митрополит, идващ за празника. Досега обаче за храмовия празник не е имало толкова високо църковно представителство.

Първостепенна задача на руските власти както в Кремъл, така и в Московска патриаршия, коментират експерти, е да демонстрират, че не са изолирани заради войната в Украйна. Особено значение се отдава на участие в прояви в европейските страни, като по правило руската дипломация представя това като одобрение на руските действия. Митр. Антоний (Севрюк) и прот. Николай Балашов участваха и в генералната асабмлея (конгрес на всеки седем-осем години) на Световния съвет на църквите в Германия, но там германският президент не им позволи да изпратят подобно послание към германската и световна общност, като назова открито отговорността, която руснаците носят за кръвопролитията в Украйна.

По църковна линия Московска патриаршия общува на такова високо равнище само със Сръбската църква, като митр. Антоний (Севрюк) беше неотдавна в Белград, а сръбска църковна делегация участва в Москва в празнично събитие със странното название „Сръбска утеха за руското сърце“.

В София митрополит Антоний пристига непосредствено след участие в Казан в годишната среща на емблематичния руски клуб „Валдай“, където Кремъл формулира основни тези във външната си политика (например, през 2015 г. Путин заявява в своя реч там: „Ако сбиването е неизбежно, удари пръв“). Тази година за първи път „Валдай“ посвети годишната си среща на религиозно-политическата тематика. На нея „външният министър“ на РПЦ митр. Антоний откровено заяви: „По-често намираме общ език с мюсюлманите, отколкото с нашите единоверци на Запад. Московска патриаршия поддържа диалог с мюсюлманските организации в Иран. Оказа се, че в мюсюлманските държави имаме много съмишленици“. Според него руското православие и ислямът са обединени от „благоговейно отношение към такива основни ценности като семейството и брака“ и това че „Бог заема централно място в света“.

Руската църковна делегация ще се опита да включи в дневния ред на Българската църква определени теми, още повече че Св. Синод на БПЦ ще заседава на 13 декември.

Според публикации в български медии това би могло да бъде признаването на автокефалията, която Сръбската църква предостави на Македонската църква и която досега е призната единствено от Московска патриаршия и Украинската православна църква под ръководството на митр. Онуфрий. Това означава, че в техните диптиси Македонският архиеп. Стефан се споменава като глава на автокефална църква. Самата Македонска църква официално заявява, че все още очаква своята автокефалия, която да ѝ бъде дадена от Вселенска патриаршия, „когато настъпи подходящото време“, а документа от Сръбската патриаршия възприема като „препоръка за автокефалия“.

Друга тема, която се актуализира в руската църковно-политическа реторика през последната седмица, е „защитата на православните в Украйна“. Възможно е руската църковна делегация да поиска от българските владици декларация „в защита на украинските православни срещу гоненията на киевския режим“. Причина е акцията на украинските служби срещу църковни центрове на УПЦ и обсъждането на законопроект за забрана на дейността им заради колаборационизъм и подкрепа за руските агресори. „Защитата на православните в Украйна“ присъстваше в речта на Путин, с която той обяви руското нахлуване в страната през февруари, но след Киевския събор „Теофания“ през м. май, когато УПЦ обяви независимост от МП, в руските медии се заговори за украинските православни като за „предатели на руския свят“. Акцията на украинските власти през последната седмица позволява на Кремъл да извади отново тази тема и да представи руските войски като „защитници на православието“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 104 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уууууууууу

    121 52 Отговор
    ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА СЪС ЦВЕТОВЕТЕ НА ДЪГАТА

    Коментиран от #15, #62, #96

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    50 21 Отговор
    Политкултура НУЛЕВА❗
    Хигиена тип Албена Вулева ❗

    Коментиран от #6

  • 3 ЕвроАтлантик

    71 107 Отговор
    Ето една от причините да не ни искат в Шенген, Слугинажа на Кремъл и Путлер !!!

    Коментиран от #19, #33, #40

  • 4 Зипо

    96 15 Отговор
    Не чуждите, а нашите политици ни държат далече от Европа

    Коментиран от #49

  • 5 Макс

    63 113 Отговор
    Браво съотчествени ! Изгонете убийците от храма ! Защо руски свещеници пристигат в България ? Не искаме руска църква в България !

    Коментиран от #25, #36, #80

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    30 6 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш!"
    / Волтер /
  • 7 случаен

    111 35 Отговор
    Тука не е и Украйна ,ама издържаме паразити........................

    Коментиран от #59

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 НЯКОЙ

    44 40 Отговор
    Румен - още един предател !

    Коментиран от #14

  • 11 Време е за Възраждане

    111 43 Отговор
    Тези протестари са обслужващия персонал на Америка за България!

    Коментиран от #44

  • 12 Въпрос

    19 34 Отговор
    Тез не се отказаха от експериментите си
    Бг патриарха защо не ги е помолил в тия смутни времена да си стоят по къщите само не ми е ясно
  • 13 очевидец

    89 31 Отговор
    Гей-парад на 15 човека,за некой лев

    Коментиран от #112

  • 14 хахахах яко

    21 49 Отговор

    До коментар #10 от "НЯКОЙ":

    Една добра новина днес
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Анева

    81 30 Отговор
    скандирали били "Убийци" и "Тук не е Москва" пред Руската църква в София ...... Тея ще са някакви побъркани младежи най вероятно, за по 20 лв платени. ДБрастчета някакви...

    Коментиран от #43

  • 17 Брюксел

    26 42 Отговор
    Кой му издаде Виза за посещението?

    Коментиран от #27, #28

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Спекулираш

    23 15 Отговор

    До коментар #3 от "ЕвроАтлантик":

    всички изисквания сме изпълнили за Шенген всичко друго е лицемерие!

    Коментиран от #38

  • 20 Али и баба

    80 24 Отговор
    Протестиращите украинци да бъдат така добри да не ни натякват какво да правим в собствената си държава...или да си хващат пътя.България не е против Русия,нито против Украйна.
  • 21 Някакви 15 смотаняка

    66 18 Отговор
    Врякали нещо пред Руската църква, и това вече е новина видиш ли.

    Коментиран от #99

  • 22 един

    18 34 Отговор
    Румен Запалков и той там!Не мога да си обясня що за наглост е това,после ще дрънкат простотии че Америка ни била завладяля!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Диамантената ръка

    23 39 Отговор
    Сбирка на кгб и дс са си спретнали, ползват църквата за явочна квартира...
  • 25 Да, да разрушим

    10 41 Отговор

    До коментар #5 от "Макс":

    всичко построено от руснаците в София - Руската църква , Ал. Невски, може и паметник на Александър и Пушкин, Руски и Докторски паметници. И Шипка не я искаме заедно с църквата. Не ни трябват. без църкви и паметници ще живеем. Не искаме улици - Графа, Алабин, Тотлебен и останалите. Искаме улици на им. Обама, Блинкин и Клинтън.

    Коментиран от #48

  • 26 Софиянец

    25 50 Отговор
    Време мутропрофанова да хваща влака за мАцква
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Има шенгенска

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "Брюксел":

    Италианска
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 пешо

    35 21 Отговор
    СЛАВА НА РОСИЯ
  • 32 Руските

    27 34 Отговор
    Войски на Кадиров ,защитници на православието ,връх на руския цинизъм
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 нннн

    52 14 Отговор
    Предполагам е акция на пcиx.дecните. Свят църковен празник е. Нямат ли тия хора срам от хората и страх от Бога!

    Коментиран от #42

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Здравствуйте братушки

    33 11 Отговор
    Викаха хората, не лъжете .
  • 38 генчо

    18 2 Отговор

    До коментар #19 от "Спекулираш":

    ти луд ли си ве пералната за пари чрез българските банки не е спирала няма 1 кило хваната дрога по краниците на българия всички знаят от къде минава транзита и на двете споментати къф шенген те гони веее
  • 39 митрополит Антоний

    23 11 Отговор
    Е приятел на България
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ветеран от Протеста

    21 28 Отговор
    Защо всички се наострили към Митрофаноеа,а не виждат Румен Петков там....Не го питат чий го държи там....Защо бре Уроде си се заелачил с Убийци,Мародери и Престъпници???Защо бре,червен цървул миризлив ????

    Коментиран от #88

  • 42 генчо

    17 21 Отговор

    До коментар #34 от "нннн":

    от кога комунистите вярват в бог че барабар с кармазе петров да води хорото те нямат ли срам
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 12"12

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "Време е за Възраждане":

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  • 45 И сега даже още скандират

    22 5 Отговор
    "Вечна дружба"
  • 46 Независим

    15 23 Отговор
    Викнете оня фатмак Радев и ония комунета от БСП и цирка в църквата да е пълен !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 47 Пореден провал

    8 20 Отговор
    4 руски бабички и солките им ни правят на маймуни аз ако съм ще отцепя района с полиция за да се знае че нямат съпричастност със бг народеца а си имат собствено вип събитие
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Не и без

    9 14 Отговор

    До коментар #4 от "Зипо":

    скришна и явна подкрепа от маЦква
  • 50 Глики е там

    18 4 Отговор
    Глики е там.... след девет месеца на фронта Глики се завърна жив и здрав! Ура........ Само Глики..може и Меси , ама по-малко! А сега по-сериозно......Поредни платени продажници, които се хранят с омраза и забравих......гмо хамбургери и пиле.....Браво Глики! Глики, президент.....на Украйна!
  • 51 Време е

    11 22 Отговор
    да й спрем и тока и парното на гадната тьотка.
  • 52 Независим

    16 22 Отговор
    Ако не бях видял нямаше да повярвам, че е възможно попове да благославят убийци на деца !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Сатани с расо !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #61

  • 53 Копейкин

    11 19 Отговор
    Шефката обеща да ме направи клисар в руската църква, ще бия камбаната при всяко геройско отстъпление на нашата "непобедима" руска армия.
  • 54 ПОП ВЕЧЕРИНКО.....

    5 13 Отговор
    ...ми чи тя (.....) така и така си е в църквата...ПОПА да си свърши....опелото....алелюля🙏
  • 55 Кгб отдел Z

    12 18 Отговор
    Офицер Мутрофанова явете се за отчет

    Коментиран от #115

  • 56 ТИР

    29 11 Отговор
    Защо не протестират срещу пилеенето на парите дадени за чертежите,изпращането на дарените ни оръжия от Русия в Украйна с които често се стреля по мирни граждани а с това само се удължава войната а Държавата ни се забърква в конфликта.
  • 57 Божкеееее

    31 7 Отговор
    Украинката Ирина врякала България е наша, махайте се....хахаха
  • 58 007

    11 21 Отговор
    Вън убийците от храма!!!🇧🇬🇺🇦🇧🇬🇺🇦🇧🇬🇺🇦🇧🇬🇺🇦🇧🇬
  • 59 Само казвам

    11 18 Отговор

    До коментар #7 от "случаен":

    А бе не сме е Русия,ама 30 г. изхранваме руската агентура...
  • 60 Светия синод

    21 3 Отговор
    Анатемоса Украйна и Зеления, не знаете ли?
  • 61 Все едно и също

    7 3 Отговор

    До коментар #52 от "Независим":

    Открай време в името на религията избиване и после попа те благослови..
    същото и при другите релеигии

    Коментиран от #64

  • 62 SDEЧЕВ

    12 11 Отговор

    До коментар #1 от "Уууууууууу":

    ДБ ФЕНОВЕТЕ ПРЕДЛАГАТ РУСКАТА ЦЪРКВА ДА СТАНЕ ЕВАНГЕЛИСТКА.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Независим

    8 10 Отговор

    До коментар #61 от "Все едно и също":

    Добре е да правиш разлика между тия които нападат другите, за да ги убият и тия които убиват убийците, за да се защитят от тях !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 65 Архем

    21 1 Отговор
    Св. Синод на БПЦ ще заседава на 13 декември и най вероятно ще излезе с декларация с която ще осъдят действията на Украйна относно намесата и в църковният живот и малтретирането на духовни лица в Украйна

    Коментиран от #67, #73

  • 66 Независим

    8 17 Отговор
    Делата на българските и руските попове показват, че са сатани в расо !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 67 Бпц

    6 7 Отговор

    До коментар #65 от "Архем":

    Аз знаеш ли какво ще ти кажа българската църква си има задължения към българския народ които силно е занемарила ако продължават да се скатават и да си харчат крадените пари тихомълком тия църкви след 20 години ще са музей
  • 68 Кво общо има

    13 3 Отговор
    НАТО с църквата бре? Какъв е тоя пасквил ? Не ви ли е срам? Безбожници....
  • 69 Наглост

    9 17 Отговор
    Няма по-голяма наглост от руската,но няма и по-жалки синодални нещастници и родоотстъпници от българските църковни кгб ченгета.Толкова безсрамие и на всички прокремълски анти български подлоги като Румен Петков и другите безчестници .Това е нечувана гавра с православието, руските безверници с раса, които избиват православните украинци с ислямските главорези и рушат православните храмове ,приети да служат в центъра на София.Спи ли Бог не вижда ли какво кощунство и подигравка с християнската вяра се извършва ? Къде се е скрила ченгето шушумига Неофит, петнящо патриаршеската корона? България загива под диктата на Кремъл,ужас!

    Коментиран от #72

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Безбожниции

    16 3 Отговор
    Църквата е пазител на националната памет и морал ! Те най добре знаят !
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 В източна Украйна

    10 2 Отговор

    До коментар #65 от "Архем":

    Поголовно арестуват духовници от 2 седмици
  • 74 Хмммм

    22 6 Отговор
    Украинци могат да цапат с боя паметници в БЪЛГАРИЯ, да крещят по улиците ни, да крадат в магазините ни, но....те са "защитени бежанци"..??!?
    Но руски свещеник НЕ МОЖЕ да участва в църковна служба в София, без да пречи на никой...
    ДО КОГА С ТОЗИ ГРОЗЕН ДВОЕН АРШИН?????????

    Коментиран от #108

  • 75 Българин

    23 6 Отговор
    Българите призоваваме украинката Ирина да напуска 5 звездния хотел и да си заминава за Укрия!!!

    Коментиран от #123

  • 76 И кои са протестиращите???

    17 10 Отговор
    Антибългари у проодажни утреепки,платени от посолството на САЩ или от мумията Сорос.Русия,ското ще види сметката както на Украйна и НАТО,така и на европейските папагали дръзнали да се заиграват по свирката на САЩ.

    Коментиран от #77

  • 77 Реалност

    12 6 Отговор

    До коментар #76 от "И кои са протестиращите???":

    Пише го в статията - протестиращите са Гошо гея и украинката Ирина.
  • 78 Коко

    7 12 Отговор
    Чемодан, сомольот, Москва!
  • 79 Димитър

    8 13 Отговор
    Чуеш ли името Румен, без значение дали е Румен Овчаров, Румен Петков или Румен Радев се сещай за най верните руски лакей на Русия в европейска и натовска България. И тримата са доказали, че са заразени с вируса Русия и залпа на Аврора яко кънти в главите им. За съжаление тези така наречени българи са нанесли толкова много вреди и щети на майка България в интерес на Русия, че трябва да минат години докато снагата на България се излекува от тях. Правителството и президенството трябваше да забранят това посещение, така както направи немския президент. Руските марионетки са плъзнали навсякъде. Светия синод е съставен от близо 90 % от бивши агенти от тоталитарната и репресивна Дс служба. Дори самия български патриарх е обявен като агент от Дс. Евала на протестиращите. Радвам се, че има такива българи родолюбци, а не като ментетата от скандалджийската Възраждане.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 изгорете сатанинското капище

    8 9 Отговор
    и демоните вътре !
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Бай Лисан ™

    14 6 Отговор
    Отивам да взема една дъска, с пирони, ръждиви, за да ръся протестиращите за здраве!
  • 85 Димитър

    7 14 Отговор
    Чуеш ли името Румен, без значение дали е Румен Овчаров, Румен Петков или Румен Радев се сещай за най верните руски лакей на Русия в европейска и натовска България. И тримата са доказали мнгократно, че са заразени с вируса Русия и залпа на Аврора яко кънти в главите им. За съжаление тези така наречени българи са нанесли толкова много вреди и щети на майка България в интерес на Русия, че трябва да минат години докато снагата на България се излекува от тях. Правителството и президенството трябваше да забранят това руско църковно посещение, така както направи немския президент. Руските марионетки са плъзнали навсякъде. Светия синод е съставен от близо 90 % от бивши агенти от тоталитарната и репресивна Дс служба. Дори самия български патриарх е обявен като агент от Дс. Евала на протестиращите. Радвам се, че има такива българи родолюбци, а не като ментетата от скандалджийската Възраждане. Само такива протестиращи са необходими на България и българите сега, а не платени протестъри на Олигархията (която е дълбоко свързана с руските служби и техния бизнес) начело с олигарсите В. Божков черепа, Братя Бобокови и избягалия в Сърбия банкер крадец Цветан Цветанов. Горещо подкрепям протестиращите срещу руските църковни представители, посланик Митрофанова и техните български слуги и лакей и видни рубладжии.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Петър първи 2022 г. и брат му Павел

    15 7 Отговор
    Браво на Н П Елеонора Митрофанова за посещението в Руската църква в София може да се каже , че Тя е като Губернатор на тази Руска Губерния от 1887 г. За Украйна много много извинения , но Украинците допуснаха фатална грешка разбира се както и Ние Българите приехме ЕС САЩ като мисия. И загърбихме нашите родови корени от векове в миналото. Това се плаща. Близо 200г. назад Великите сили/ЕС/ и САЩ не са си мръднали пръста за нас. За разлика от Руските хора, след 500 г. Показаха какво значи общи родови корени е разбира се за всичко се плаща.Без платен обяд НЯМА.

    Коментиран от #116, #125

  • 88 Диамантената ръка

    6 3 Отговор

    До коментар #41 от "Ветеран от Протеста":

    Той е първа придворна дама, носи й дамските превръзки...

    Коментиран от #107

  • 89 избирател

    10 1 Отговор
    от къде се пръкнахте БЕ , толкова зли човеченца , че да искате да управлявате цял един народ ,който не мисли като вас . Не се бъркайте там , има кой да отсъди кой е виновен и кой не ГОЛЯМОТО ОКО то вижда и знае всичко , а не ние просто смъртните .
  • 90 Иванушка🇺🇲

    6 12 Отговор

    До коментар #80 от "Какъв "макс" си ти бе нещастник???":

    По голяма измет и безбожници от руснаците няма. Тези убийци нямат страх от Бога защото никога не са били вярващи. Руснаците са тези които са разрушавали църкви и са убивали свещениците. Видяли ли сте някъде вярващ комунист. Няма и да видите. Техния Ленин е казвал че "религията е опиум за народа" правете си изводите.
  • 91 Долу мазните лапи атлантически

    12 6 Отговор
    От Църквата ! Спирка нямате безбожници.

    Коментиран от #93

  • 92 Стонинг трябва, стонинг

    7 10 Отговор
    За мepZкото създание МиПрофанова.!Тя работи за Убийци. Подкрепя терористи!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Психично болните

    13 5 Отговор
    От ДБ да ги лекуват, а не да врякат пред църквите. Пародийно става вече.

    Коментиран от #105

  • 96 Пешо

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Уууууууууу":

    Имате нещо против гейовете ли. А Киркоров и още хиляди руснаци на кой бряг са смешници.

    Коментиран от #102

  • 97 Светия синод

    12 0 Отговор
    Да Анатемоса и продажните ни политици трябва !
  • 98 Колко

    9 4 Отговор
    са жалки тези жълтопаветни смешници и колко омръзнаха.Ама трябва да се яде все пак.
  • 99 Иванушка🇺🇲

    5 12 Отговор

    До коментар #21 от "Някакви 15 смотаняка":

    В България не може да има руска църква. Господ ще ни накаже руски безбожници да влизат в църква.

    Коментиран от #104

  • 100 ЗА РУСИЯ СМЕ!

    15 6 Отговор
    ЗА РУСИЯ СМЕ!
    СБОГОМ НА хазарит€-украйна!

    Коментиран от #121

  • 101 А бе,

    8 3 Отговор
    протестиращите защо не докарат Украинската Митрофанова ?
  • 102 Смешко!

    4 2 Отговор

    До коментар #96 от "Пешо":

    Киркоров е българин бе смеешник!!!
  • 103 украинката Ирина

    8 6 Отговор
    Много дразни тая жена верно
  • 104 Пълни глупости

    4 2 Отговор

    До коментар #99 от "Иванушка🇺🇲":

    ..............
  • 105 Не ги пускат бре, затова врякат

    5 3 Отговор

    До коментар #95 от "Психично болните":

    В криптата на храма е гробът на архиепископ Серафим Соболев (Св. Серафим, архиепископ Богучарски, Софийски Чудотворец). Хиляди вярващи и невярващи пристъпват към него с молба за чудодейна помощ преди изпити, важни решения в живота или във време на болест и нужда. Често те записват своите молитви на хартия и ги пускат в специална кутия до гроба му.

    Коментиран от #109

  • 106 Дим без огън

    8 5 Отговор
    Готовата статия се публикува в 10:38, случката с "протеста" е била около 10часа, е как да вярваш, че не е поръчкова и авторът не е грандояд.
  • 107 Ветеран от Протеста

    7 6 Отговор

    До коментар #88 от "Диамантената ръка":

    Кви превръзки бре,та тя е в менопауза вече..В.климактериум е....А Румен Петков ,като платено жиголо....Тва ако не е Държавна Измяна - кое е бре???Алооооо,ДАНС ....Контраразузнаване.....Що играете белот и спите бре....
  • 108 Хахаха

    8 7 Отговор

    До коментар #74 от "Хмммм":

    Докато го позволявате да се гаврят с потомците на загиналите за вашето освобождение. Ваш проблем е. Руснаците са изпълнили християнския си дълг спрямо вашите православни предци. Всеки ще отговаря пред Бога. Пред църквата с плакат с гнусна псувня!! Това им е културата на укронацисти сатанисти. Гнус.
  • 109 Хахаха

    8 7 Отговор

    До коментар #105 от "Не ги пускат бре, затова врякат":

    Велин е руският народ. Друго няма да кажа.
  • 110 Половината руски шпиони

    8 8 Отговор
    Са се събрали в тая църква 🤣
    Да ги натоварим на влака за Украйна да отслужат и там по една молитва! Нали сме братя славяни 🤣🤣🤣
  • 111 Господ да те убий

    8 3 Отговор
    Абе тоя баба си ли търси в България ?
  • 112 Гей

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "очевидец":

    парада е в църквата
  • 113 Не е за вярване

    11 0 Отговор
    Няма друга държава, която да не се противопостави и да санкционира чужденци, които развиват политическа дейност на територията на чужда държава!
    До вчера морето, после пристанищата- Русе/ Варна, сега църквата!
    Да бяха вкарали лайнарките и да ги изметат!
    Това е скандал, а Външно протестират!?
  • 114 тоя с

    7 5 Отговор
    червената вратовръзка сигурно се е изпикал в цокалото със светена съветска вода...
  • 115 Има такава църква

    7 2 Отговор

    До коментар #55 от "Кгб отдел Z":

    - Полковник Митрофанова , явете се на отчет !
    - Слушам , генерал Волоколамски !
  • 116 Волоколамско шосе

    7 4 Отговор

    До коментар #87 от "Петър първи 2022 г. и брат му Павел":

    Улучи право в десетката! Митрофанката наистина се държи като губернатор , морето се напълни с руснаци и скоро трябва да очакваме във Варненски я залив да дойде нещо като крайцера " Москва " да ги защитава !
  • 117 сринете

    9 2 Отговор
    сатанинското сборище
  • 118 Пеци

    9 5 Отговор
    Имам питане, кой е разрешил на тези руски сатанисти от фалшивата РПЦ да влязат в България, ЕС и страна членка на НАТО.???
    После рИвеме 4, че не ни искат в Шенген.С такива петиколонници като алкохолизираният Р.Петков.и някакъв русоробски представител на БПЦ.
    ПоZoр.

    Коментиран от #119

  • 119 Хайл

    4 4 Отговор

    До коментар #118 от "Пеци":

    Имам питане-кой е казал на украинските натрапници са добре дошли в моята РОДИНА????кой им каза че могат да останат завинаги и да ги хрантутим тук???? Здрави и прави мъже дошли да се крият в България,да отидат да воюват,нямат работа тук
  • 120 Ахмет дет викаш

    0 3 Отговор
    👍🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺👍
  • 121 Не не сме

    4 2 Отговор

    До коментар #100 от "ЗА РУСИЯ СМЕ!":

    Да си духат свещите рашките.
  • 122 Ето го

    2 1 Отговор
    и пикл@то руменчо петкович, гладащ с махмурлийския празен поглед!
  • 123 Лудия касапин

    3 3 Отговор

    До коментар #75 от "Българин":

    Същото призовава ме да направи и другарката Митрофанова,ако е възможно,да вземе със себе си и каскета вдясно от нея. Благодаря.
  • 124 Иди на....й

    1 0 Отговор
    Тия гнусни убийци си мислят, че Курица не птица, Болгария не заграница. Но нашистите са за бой, че ги пускат да влязат в страната.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове