Last news in Fakti

9 Август, 2013 08:26 1 833 1

Свидетел срещу "Килърите 2" с инсулт

  • преглед-
  • печата

Преглед на печата

Свидетел срещу Килърите 2 с инсулт, от бандата платили лечението му, разкрива в. „24 часа”

Основният свидетел срещу новите Килъри Николай Генов получил инсулт преди два месеца.

47-годишният мъж обаче не бил плащал от дълго време здравните си осигуровки и не можел да получи безплатна медицинска помощ. Тогава той се обърнал за помощ към Димитър Георгиев-Митко Горнобанския, с когото били добри познати, да му услужи с пари и да внесе осигуровките. Дни по-късно Генов свидетелствал срещу него, разкриха запознати с делото.

Горнобанския е един от членовете на групата за убийства и грабежи, ръководена от Валентин Янев-Вальо Бореца и Мартин Антов. Той и още двама - Николай Стойков-Куфара и Иван Илиев-Ванко от Волуяк, са обвинен за грабежа на турския тир с хероин и злато, станал причина за разстрела на топкрадеца Йордан Цонков-Джиджи на 22 януари 2009 г.

"Неваканцуващият" Хафъзов е уличен в конфликт на интереси, пише в. „Труд”

Депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов е обвинен в конфликт на интереси, научи “Труд”.

Сигналът до председателя на парламентарната комисия Волен Сидеров е подаден от Али Байрактаров, главен мюфтия на регистрираното алтернативно мюсюлманско изповедание от кръга около Недим Генджев.

В жалбата се посочва, че като бивш главен секретар на мюфтийството Хафъзов има частен интерес от връщането на вакъфските имоти и затова е сред вносителите на законопроекта за промяна на закона за вероизповеданията, който урежда този процес в полза на мюсюлманското изповедание. Хафъзов обаче не е оттеглил подписа си, нито е декларирал конфликт на интереси в пленарната зала.

Руснаци местят бизнеса си у нас, пресмята в. „Стандарт”

След като руснаците си купиха луксозни къщи по Черноморието ни, сега местят тук и бизнеса си.

Техни фирми се появиха у нас още преди години в големите градове като Варна и Бургас. Сега обаче те превземат и по-малките курортни градчета като Балчик, Поморие, Равда и Кранево. Първите две руски фирми в Балчик дори вече са факт. Те се занимават със строителство, тъй като интересът на руснаците към българските земи и имоти не секва.

Най-много братушки по Северното ни Черноморие има в курортното село Кранево. Тук живеят над 60 семейства, каза за "Стандарт" кметът на селото Румен Николов. Повечето от тях са около 60 години и са си купили нови апартаменти или къщи. Покрай интереса на руснаците към родното ни море и парцелите по него пък там вече има открити две фирми на руски граждани.

Едната се казва "Олд тауър" и се занимава със строителство. Основаването й е било добре планувано, защото терен за нея е купен още преди години. До момента фирмата е построила и продала малко над 100 жилища. Това обаче е едва една трета от инвестиционния й план. Повечето къщи пък са продадени отново на руснаци.

Със строителство се занимава и другата руска фирма - "Елмаз". Нейният собственик - Анатолий Иванович, дори живее в Кранево. И тази фирма строи кооперации с апартаменти, които продава на руснаци. Тя е изтъргувала около 100 апартамента, каза Румен Николов.

Младоци атакуват училищата, обобщава „Монитор”

Учителската професия става все по-желана за младите висшисти. Расте броят на младежите, които искат да работят като педагози в столичните елитни школа. Това разказаха директорите на престижни училищата в София пред „Монитор”. Най-голям е напливът в столичното 119 СОУ, където за едно място за възпитател в занималните са кандидатствали 120 души.

МВР се самодарява като за последно, пресмята в. „Сега”

Министерството на вътрешните работи се е възползвало до последния момент от възможността да получава дарения от държавни фирми и общини, става ясно от отчета за последните 6 месеца, който е публикуван на страницата му в интернет. Общата стойност на даренията е 3 334 115.87 лв. Миналия месец вътрешният министър Цветлин Йовчев забрани тази практика.

Повече от половината дарени вещи и пари по традиция идват по линия на фирмата "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ), собственост на самото министерство. Дружеството е монополист в производството на регистрационни табели на автомобили и от години субсидира МВР въпреки огромния бюджет от над 1 млрд. лв. и допълнителните финансови инжекции, идващи по линия на бюджета.

Данните сочат, че само през последните два месеца фирмата БМВ е направила три големи дарения на министерството си. В края на април е дала 539 700 лв. за автомобили. Месец по-късно за същите покупки са дарени нови 554 180 лв. В същия ден фирмата е превела и още 286 292 лв., които пък са за мотоциклети. През март МВР получило и други 163 560 лв., пак за автомобили.

Последният гръцки отчет на "Глобул", чете в. „Капитал дейли”

Голямата новина не само за "Глобул", но и за целия телеком-сектор в България за тази година е продажбата на оператора от ОТЕ на Telenor. Норвежците влезоха във владение на българския мобилен оператор от 1 август и скоростно смениха борда на директорите и оперативния му мениджмънт. Предизвикателствата пред новия собственик обаче тепърва предстоят и това още веднъж се потвърждава от финансовите резултати на "Глобул", оповестени вчера заедно с тези на ОТЕ за второто тримесечие на годината. Те се явяват последни за компанията под шапката на гърцкия телеком и показват отново спад - както на приходи, така и на финансов резултат. А предизвикателството е голямо, защото спадът е общ за целия пазар и при комплексно свиваща се индустрия подобряването на числата е още по-сложна задача.

Историята на един 16-годишен терорист, описва в. „Преса”

Сред бунтовниците в Ирак, които въстават срещу американското присъствие в страната, има деца, изпълнени с омраза. Дия Мохамед Хюсеин е на 16 години и е един от тях. Присъединява се към терористите преди няколко седмици, в един часа сутринта. Дия се измъква от къщата на брат си в западния иракски град Рауах и отива до дървото, където от три дни крие експлозиви.  Носи ръчно направената мина до близък път и я заравя в земята. После слага батериите за детонатора в зареждащо устройство, прикрепено към кола, скрива се и чака. ''Нощта беше студена'', спомня си 16-годишното момче, докато седи на дивана на полицейския инспектор в града. Разказва, че след няколко часа очакване през мястото, където е взривът, минава американски патрул. Дия обаче не успява да сложи батериите на детонатора навреме и патрулът остава невредим. На следващия ден момчето отново се опитва да взриви мината, но когато вижда, че патрулът минава заедно с иракски полицаи, се отказва. Твърди, че не искал да убива сънародниците си. След няколко часа седи в интернет клуб с приятеля си Ахмед и е ядосан.  Мъжете, които са го подучили да извърши атаката, го наричат страхливец в чата. Дия не знае, че разговорът се следи и е арестуван, докато отива да играе футбол с Ахмед. В джоба му полицията открива детонатора.

 

ГЕРБ опразнили фонд "Бедствия", разкрива в. „Дума”

По време на управлението на ГЕРБ Междуведомствената комисия за бедствия и аварии, чийто председател бе Цветан Цветанов, е опразнила Фонда за бедствия и аварии, стана ясно вчера. Похарчени са 80% от парите, предназначени за подпомагане на хората, пострадали от природни бедствия, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който е председател на новата комисия. Членовете й гласуваха на първото си заседание в четвъртък да бъдат отпуснати 409 757 лева за подпомагане на 114 семейства от Перник и Радомир, които пострадаха тежко по време на земетресението през май м.г. Парите ще бъдат предоставени приоритетно на хора с увреждания, многодетни семейства и социално слаби граждани. Държавата отпусна още 1 299 000 лева за неотложни ремонти на училища и детски градини в Пернишка община. Междуведомствената комисия ще преразгледа 4403 молби на перничани, които получиха отказ по време на управлението на ГЕРБ.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Biancko Nero

    0 0 Отговор
    vseki naliva pari a obiknovenniq balgarin e rob....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове