16 Декември, 2022 17:02 986 35

Кирил Петков: Законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост са приоритет за нас

  • план за възстановяване и устойчивост на република българия'-
  • втори мандат-
  • енергиен преход

С Румъния и Гърция да адаптираме изискванията за енергиен преход, поиска съпредседателят на "Продължаваме промяната"

„Наш приоритет остава всички закони, които са свързани с ПВУ, да бъдат приети с необходимото качество, затова и те залегнала в основата на разговорите за втория мандат”. Това написа във Facebook съпредседателят на партия „Продължаваме промяната” Кирил Петков по повод първия транш по Плана за възстановяване и получените 2,7 млрд. лева.

Петков изтъкна, че получената сума на равностойност 1.37 млрд. евро е безвъзмездна и че планът е договорен за три месеца и са покрити изискванията за първото плащане.

„Само преди ден част от партиите в парламента бламираха Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за корупция и нарушения, като така застрашиха получаване на второто плащане”, пише Петков и изтъква, че този закон е важна антикорупционна мярка.

Петков препоръча България незабавно да започне процедура пред Европейската комисия за отразяване на новите възможности за финансиране съгласно програмата REPowerEU. Той иска да бъде адаптиран Националният план за възстановяване и устойчивост на страната в променената енергийна среда след войната в Украйна, съобщи Нова телевизия.

„Заедно с Румъния и Гърция трябва да възприемем единен регионален подход при преговорите с Европейската комисия за отразяване на последиците от войната за енергийната сигурност на региона и адаптиране на изискванията и целите за енергиен преход на трите държави членки”, пише Петков.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 12 Отговор
    Значи яко боц за Ганчо.

    Коментиран от #5

  • 2 гого

    24 3 Отговор
    чакам следващите избори и ще съм супер радостен ДБ за сорос да фи няма а вие да сте макс 7% за пп става дума
  • 3 Последния Софиянец

    22 2 Отговор
    План за възстановяване се прави след войната ,а не в началото.
  • 4 Дик Чейни

    23 3 Отговор
    Кирчо, Кирчо, голям провал излезе.
  • 5 А бе Дончо

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    По вардарско при вашите виж първо кво става, на тъмно без газ и постоянни фалшиви сигнали за бомби в училищата! Ако боц ще има Дончоооо!
  • 6 Кафява медия

    15 2 Отговор
    Крадци и измамници
  • 7 Мирно

    17 2 Отговор
    За вас Шарлатаните Парите са номбер уан знаят го даже пеленачетата другаре Шарлатани
  • 8 кирил Петков

    12 2 Отговор
    най приоритетно ми е да изпълня това което искат от козяк да платим чертежите на самолетите и да изпратим оръжието ни на украйна
  • 9 Русенец

    14 2 Отговор
    Чие възстановяване и чия устойчивост?
  • 10 Русенец

    9 1 Отговор
    Останал ли е управник, който да не е агент на някой чуждестранен бизнес?
  • 11 НУРС

    13 1 Отговор
    Тоя трябва първо да премине тест за интелигентност. Аз не вярвам в легендата за завършване на Харвард. Тук става въпрос за вманиачен лъжец който е пуснат да прави бели, а после да се окаже че е невменяем. Самото му присъствие в политиката на България е обида за държавата.
  • 12 Вие

    13 1 Отговор
    вземете се разкарайте! България няма нужда от паднали хора без грам морал, продажници, крадци и слуги на мафия! Не е ваша работа, делата на България!
  • 13 КОМУНИЗЪМ

    11 4 Отговор
    Ама в най-деформираната му форма, от края му. Много е жалко че няма истински десни политици, които да мислят за гражданите и работодателите. Не е в наш интерес да сме солидарни със страни, които имат проблеми с тока, да си изнасяме тока, вместо да го ползваме като конкурентно предимство за икономиката ни. Всеки норамлен работодател би предпочел да има дългосрочни договори и в дългосрочен план да знае каква ще е цената на тока и газта, вместо по борсови цени има големи сътресения всеки ден. С политици като тези, по-добре да ни назначат от Вашингтон един представител, който да казва "Днес Брюксел изпрати това и това, утре го обнародваме в Държавен Вестник и ства закон". Или пък "От Вашингтон вчера казаха, че трябва да си купим това и това, даже са ни уредили кредит от МВФ" Така поне ще си спестим разходите за парламент и министрески съвет.

    Коментиран от #23, #29

  • 14 Основна цел на

    1 11 Отговор
    REPowerEU прекратяване на зависимостта на ЕС от изкопаемите горива на Русия и проправяне на пътя за радикално преразглеждане на енергийния сектор на Съюза. С две думи казано да купуваме горива от САЩ

    Коментиран от #18

  • 15 ГЕРБ

    15 3 Отговор
    Марш бе шарлатани никой не го интересува какво мислите вие сте аут
  • 16 Агата Кристи

    13 3 Отговор
    Лично ти имаш два приоритета :

    Първият ти е парапетаджийката.

    Втория, колкото може повече да лъжеш.
  • 17 Чичак

    13 1 Отговор
    Кирил Петков: Законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост са приоритет за нас......А за нас Смотан, доходите са важни. Побъркана пасмина ей.... Пенсии и заплати!

    Коментиран от #22

  • 18 ШИЗОФРЕНИЯ

    13 0 Отговор

    До коментар #14 от "Основна цел на":

    Е когато пищиш че си зависим от руски енергоизточници, а си затваряш държавния ТЕЦ Марица 2, който работи с български въглища от маришкия басейн.
  • 19 Гост

    12 2 Отговор
    Бегай,бе наркоман,всички пари,които си откраднал,за адвокати да ги дадеш,дано.
  • 20 Гражданин за Евро Развитие на Борисов

    0 13 Отговор
    Бойко Борисов е баща на целия европейски съюз богопомазан от три папи тия не го подкрепиха. Не само трябваше да го подкрепите но и дъщерите и жените ви трябваше да си предложите, да му търсят прошка. Да целунат ръката и всичко спира до 2 години милионери ще станат, да питат Тома Биков, Дани Митов, Антон Тодоров зле ли са, добре са. Биков си взима от по-съпия хляб за 5 лв защото по му харесва.
  • 21 Нулевата корупция на просто циганинa

    14 2 Отговор
    Чиба бе крадливи смърдели глобалистки!!!
  • 22 Чичак

    1 10 Отговор

    До коментар #17 от "Чичак":

    Ами много си тра ла ла, ами те доходите от там ще дойдат. Много прост народ, слаба държава. Но тези пари са обвързани с реформи, които бандата избягваше 12 години.
  • 23 Ланкооуло

    1 10 Отговор

    До коментар #13 от "КОМУНИЗЪМ":

    Ами кой ни изкара на либерализирания енергиен пазар, казва Бойко Методиев Борисов.
  • 24 Неканадец

    10 0 Отговор
    Ако барна този палячо-"каратист" без НСО,ще си изкара незабравимо...но да бъдем търпеливи и това време,ще дойде!
  • 25 Аз съм от ссср

    15 0 Отговор
    Ти приключи със командването на България. От тук нататък бавно бавно ще изчезне те със Кокорчо.
  • 26 така си е

    14 0 Отговор
    Дааааа , след пиците и дyпapaтa на Лена . Е и посредниците в газовите доставки и те могат да свършат някоя полезна работа .
  • 27 Просто канадски мангауууу

    14 0 Отговор
    На бeсилото!!!
  • 28 Сирене

    11 0 Отговор
    Киро Пикото в делириум отново.. Все едно никой друг политик не се облизва за 1,37 млрд евро. Само Киро Наш, знае какво е топлата вода. Пфу, гад мръсна.
  • 29 На теб

    0 12 Отговор

    До коментар #13 от "КОМУНИЗЪМ":

    Нищо не ти е ясно. Единен европейски пазар има за енергията, тоест всички които правят енергия се ръководят от скъпото, за да са "конкурентно способни". Това че правим евтин ток, няма значение. Ако Норвегия, Германия, Франция продават на 200 евро мегават час, а Козлодуй на 100 евро мегават час, не си конкурентно способен. Дори в капиталистически свят, ако не извлечеш максимум $$ от възможността си те грози затвор, защото бордът на директорите, това му е работата - да прави пари за предприятието.

    Коментиран от #31

  • 30 ЕС НИ ПРЕВЕДЕ БЕЗВЪЗМЕЗДНО

    0 9 Отговор
    2,5 МИЛИАРДА ЛЕВА....ПЪРВИ ТРАНШ...
  • 31 т-п трол соросоиден

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "На теб":

    А случайно да ти е минавало през плиткия акъл че ако използваш евтиния ток за своето производство и направиш някакъв продукт, който изнасяш, тези 100 евро, които ще пропуснеш като печалба от продажбата на тока, ще се върнат многократно умноженени под формата на печалба от продукта, не само преки печалби, а и дългосрочни, примерно ще развиваш нещо, ще трупаш опит, кадри и т.н.?! Сещаш ли се за лъжите на киро и асан, как щели да се погрижат икономиката ни да е с повече добавена стойност?!
  • 32 А бе

    1 0 Отговор
    ПрЕоритети. Мухльовец на кристали.
  • 33 ема

    1 0 Отговор
    От тоя малоумник и овчарче не става казват. .7- те кораба с Природен газ са на път нищо че не са дошли още някога могат и да дойдат. Проблема е че нашето овчарче ще загуби овцете ако мине стажировка при някой овчар сигурен съм за месец ще се научи тъй като за 7 месеца се научи да се управлява държава.Нищо,че малоумник понякога акъла му стига за някои работ
  • 34 КВИ СА ТИЯ ЗАКОНИ БЕ , ДА КРАДЕТЕ И ГРА

    2 0 Отговор
    БИТЕ - НАЛИ ........... АКО МОЖЕ ИЗЦЯЛО ДА ГЕПИТЕ 12 МИЛИАРДА ЕВРА , НАЙ ДОБРЕ ! МОШЕНИЦИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
  • 35 ЕС НИ ПРЕВЕДЕ

    1 0 Отговор
    БЕЗВЪЗМЕЗДНО

    2,5 МИЛИАРДА ЛЕВА....ПЪРВИ ТРАНШ... ЩЕ ГИ ОТКРАДНЕМ ДО ШУШКА - НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ И ТАКА ЩЕ СЕ ВЪЗСТАНОВИМ ЧЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА НИ СЪБОРИТЕ НИКОГА ! ТАКА ЩЕ ОТКРАДНЕМ И ОСТАНАЛИТЕ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове