19 Декември, 2022 13:25 3 621 28

Протестиращи прекъснаха общинска сесия в Пловдив и взеха думата

  • общинска сесия-
  • протестиращи граждани-
  • пловдивски панаир

Нито един пловдивчанин не вярва на Здравко Димитров, който си взема болничен на всяка важна сесия, казаха недоволните граждани

„Думата имат гражданите на Пловдив!", заяви председателят на Общинския съвет в Пловдив Александър Държиков и призова за изказвания всички записали се за речи протестиращи граждани. Така общинската сесия беше прекъсната за втори път, съобщи БНР.

Гражданите обърнаха внимание над факта, че ще присъстват на всяко заседание на общинския съвет, защото не са съгласни с повечето решения на съветниците. Заявяват, че най-много са се възмутили от предложенията да се дадат на частници сградата и теренът на Белодробна болница.

Протестиращите са недоволни и от факта, че Панаирът ще бъде даден окончателно на бизнесмена Георги Гергов.

Йордан Илиев, председател на групата на общинските съветници от ГЕРБ, заяви, че вече са гласували на правна комисия „Втори дом" да остане на украинците до края на войната и на този етап няма да се дава за проектиране на частни инвеститори от болницата „Света Каридад".

Продължават изказванията на недоволните, които акцентираха над факта, че нито един пловдивчанин не вярва на Здравко Димитров, който си взема болничен на всяка важна сесия.

Ние сме 400 000 граждани и ни писна да взимате решения, които не са в полза на града ни, каза пловдивчанин от инциативата „За парка".

Недоволните граждани настояват още на днешното заседание съветниците да стигнат до 13-а точка за Панаира и да я разгледат ако не днес, то утре на извънредна сесия. Не може с поредица от хватки да подарим 350 дка на г-н Гергов, категорични са те.

И припомнят, че Гергов предлага само 6 декара от изложението за опера, което е кон за кокошка!

Гласувайте 13-а точка, както бе през ноември, и покажете смелост и съвест!, призоваха протестиращите. На сесията съветниците трябва да вземат решение дали пробивът под Водната палата окончателно да бъде спрян.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    71 3 Отговор
    Браво свободни българи!Гордея се с вас!Ще се преселя в Пловдив.

    Коментиран от #14

  • 2 ха ха

    41 2 Отговор
    е пак навреме , има ли още складове за подпалване от бездомници ?
  • 3 За ОбСъвети има право,

    35 0 Отговор
    а за парламента, моля?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Жалка работа

    4 31 Отговор
    Много безработни лумпени има във Фелибето майна.Ама,Бойко плаща.Нема ядове.

    Коментиран от #7, #18

  • 6 Саса

    49 1 Отговор
    Така е навсякъде, където ГЕРБ и ДПС управлението е корумпирано, непочтено и задкулисно!!!
  • 7 Факт

    41 2 Отговор

    До коментар #5 от "Жалка работа":

    Нещо се бъркаш, протестират точно срещу управлението на ГЕРБ в града, няма как Бойко да им плаща!!!
  • 8 Въпрос

    49 0 Отговор
    Айде обяснете как един свинар като Гергов става собственик на Пловдивския панаир и дупка в центъра на Варна, съсипва и двете години наред и се води бизнесмен инвеститор, а не престъпник? Марешки е осъден вече на две инстанции, а тоя кога?
  • 9 абе

    38 0 Отговор
    да оставят думата и да развъртят сопите
  • 10 аре баста

    21 1 Отговор
    Всички като тоя "бизнесмен " си ги знаем какви са . Само главния ни прокурор не знае . Той се занимава с руски агенти ! Важното е да се правят всички власт имащи на всички нива на пръднали за да може да си върви разграбването на хубата ни държава от техните протежета.

    Коментиран от #13, #22

  • 11 🪵🪵🪵🪵🪵

    21 0 Отговор
    Брависимо!!!
    Следва на Фанито,картофеното да
    се плесне през ръчичките,за
    малоумията си ,хвърлени върху
    софиянци.Билетчето,топлофикация,
    ремонти.
  • 12 ха ха

    19 0 Отговор
    Е па кой да вярва... нали е на Буци 1-ви приятел...
    ГЕРБ трябва да се разцепи в Парламента на две.
  • 13 Абе, пъпеш, Гергов е почетен консул на

    5 8 Отговор

    До коментар #10 от "аре баста":

    русия у нас !

    Коментиран от #28

  • 14 Само питам

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Нали си гражданин.Защо ще се преселваш,а не преграждаш ?

    Коментиран от #16

  • 15 Сод Омит

    11 4 Отговор
    Хахахаха вие балъчета дето скачахте за капитализъм с пилешките си мозъчета не можете да съобразите, че при капитализма са добре няколко герговци, които експлоатират масите Андрешковци. На ви сега капитализъм, папкайте
  • 16 Пор Чвор

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Само питам":

    Уоу, това е дълбоко братле
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост13

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Жалка работа":

    Като те гледам по кое време пишеш и ти не си от най-работните
  • 19 Миризлив пор

    0 17 Отговор
    Време е, полицията да започне да си върши работата! Не може тумба кресливи протестъри да ни управляват! Във нормалния свят се ходи на избори и по този начин се излъчват управляващите. Да са крещяли по време на изборите!

    Коментиран от #21, #24

  • 20 Хората трябва да си върнат властта

    6 0 Отговор
    Над живота си и над управлението му....група озурпирали се престъпници и рецидивисти като герговци не са легитимни и промяната вече настъпвя...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дрън, дрън ... съветски чугун

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "аре баста":

    Ако е се занимаваше с руски шпиони, първо щеше да арестува почетния консул на руZия - Гергов, който цял живот работи в интерес на най-големия ни душманин руZия!
  • 23 урко

    7 1 Отговор
    Докато не изритат с шутове от залата съветниците от шайката и обслужващите я неколцина послушковци, нещата няма да се оправят.
  • 24 рррр

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Миризлив пор":

    иди да се изкъпеш бе "миризливия" стига вися по форумите

    Коментиран от #26

  • 25 Майтапи

    0 3 Отговор
    Teзи ,,активни граждани,, стоят на заседанията на Общински съвет,в работно време.Просто искат да сменят статуса си на безработни и да се наместят в столчетата при следващите избори.И колцина са пловдивчани.
  • 26 Миризлив пор

    0 4 Отговор

    До коментар #24 от "рррр":

    Е какво предлагаш? Винаги като се съберат 10 кресльовци с плакати и да им се угажда? Нали утре ще се съберем 10 миризливеца и ще искаме да не се къпе народа и да спре да ползват дезодоранти? Или това не ти харесва и не трябва да минава?
  • 27 БОЙ ПО ГЕРГОВ МРЪСЕН КАПИТАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Здравко ПИШМАН КМЕТА В ЗАТВОРА ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ НА НАРОДНА СОБСТВЕННОСТ...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове