20 Август, 2013 08:17 1 596 5

Два подписа за подслушване от новата агенция

  • подслушване

Преглед на печата

 

Два подписа за подслушване от новата агенция, описва в. „24 часа“

Контрол на предаването на данни по кабелни мрежи, включително интернет, проверка на кореспонденция, проследяване, подслушване и видеозаписване на лица ще извършва новосъздадената Държавна агенция "Техническо обслужване". Това предвижда приет миналата седмица от правителството на закрито заседание правилник за дейността на ДАТО. Така за пръв път правилата за подслушването стават публични.

Държавата излиза от БТК, съобщава в. „Труд“

Българската държава ще се откаже от златната си акция в БТК. Решението за отмяната на изключителните права е първа точка от дневния ред на извънредно общо събрание на телекома, което е насрочено за 16 септември т.г. "Златната акция" в БТК дава възможност за вето от страна на държавата на някои решения на мениджмънта на компанията, но досега това право не е ползвано.

10 000 червени на митинг за 9.IX., брои в. „Стандарт“

Протестната вълна в София ще се обърне през септември. Правителството на Пламен Орешарски ще получи мощна подкрепа от многохиляден червен митинг. Това съобщиха за "Стандарт" източници от "Позитано" 20. Всеки ден в соццентралата получавали десетки обаждания от структурите в страната с искания БСП да влезе в новия политически сезон с грандиозен митинг. За това настояли симпатизанти и членове от Силистра, Бургас, Кърджали, Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Велико Търново и др. По предварителни данни само от Южна България червените щели да съберат близо 10 000 души. Една от най-предлаганите дати била 9 септември. От години социалистите отбелязват този ден с поклонение пред Братската могила в София и събор в местността Копривките до Пловдив. Тя е известна като Малката Бузлуджа.

„Гражданска отговорност” с 35 лв. по-скъпа, предупреждава в. „Монитор“

Шофьорите, които карат леки коли в крайдунавските градове, ще плащат повече за задължителната застраховка „Гражданска отговорност”. Поскъпването е различно в зависимост от обема на двигателя на автомобила и варира между 24 и 35 лв. Това става ясно от тарифите на застрахователните компании, публикувани на сайта на Комисията за финансов надзор (КФН).

Водачите на превозни средства от Видин, Силистра и Русе плащат от началото на август 287 лв. за задължителната полица. Това се отнася за коли с обем на двигателя до 1300 куб. см, без включен сертификат „Зелена карта”, пише в тарифата на водеща застрахователна компания. В началото на годината обаче застраховката е струвала 264 лв.

Училищата ще получават бонуси при по-висок успех на децата, обобщава в. „Сега“

Средните училища също ще получават допълнителни средства за качество по подобие на университетите. Сумите ще се изплащат на онези учебни заведения, чиито възпитаници са подобрили успеха си между IV и VII клас. Делегираните бюджети остават, но министерството работи по тяхното преструктуриране и парите за едно училище няма да зависят само от броя на децата, но и от качеството на обучението, обяви просветният министър проф. Анелия Клисарова. Промяната ще влезе в сила още от 2014 г.

Бонусите за училищата ще са като добавка към основната формула на делегирания бюджет. Сумата за всяко училище ще зависи от промяната в представянето на т.нар. външно оценяване в края на IV и VII клас. Ако например учениците имат 100 точки в IV клас, но в VII клас вече са изкарали 150 точки, това означава, че учителите им са работили с тях и са допринесли за по-доброто обучение и резултати. Там има добавена стойност и ще има коефициент за училището, който няма да зависи от броя на децата, обясни министър Клисарова.

Теглим по 60 000 лева нови кредити на час, отбелязва „Дума“

Българите теглят по 60 000 лева нови кредити на час, сочат данни на БНБ. Все по-предпочитани са бързите кредити.

По данни на централната банка, отпуснатите бързи кредити са се увеличили с 2,38 на сто към края на полугодието на годишна база и са достигнали обем от 1,993 млрд. лв.

В основата си търсенето на тези заеми остава съсредоточено в по-ниския сегмент - малки заеми, които хората най-често търсят при спешни случаи, като например непредвидени разходи в домакинствата. По данни на "Изи кредит" за периода май - юли 2013 г. над една трета от изтеглените заеми (38%) са били именно за плащане на битови и комунални сметки.

Бързите заеми за домакинства са 71% от всички отпуснати кредити от небанкови дружества, показва още статистиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stone Kold

    0 0 Отговор
    Сателитният телефон НЕ използва стандартната наземна GSM мрежа, а осъществява директна връзка със сателити на комуникационна компания извън юрисдикциите на Европейския съюз !
    Сим картата, необходима за телефона, се закупува без регистрация на лични данни и може да се зарежда с предплатен ваучер.
    По този начин разговорите и СМС-те остават анонимни и не могат да бъдат подслушвани и следени.
    За разлика от стандартните GSM-и, сателитния телефон не може да бъде проследен и локализиран къде се намира и от къде се осъществява дадено обаждане. Също така поддържа комуникация от всяка точка на света.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Stone Kold

    0 0 Отговор
    Анонимен сателитен телефон защитен от подслушване и проследяване.
  • 3 Антонио Милев

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Stone Kold":

    Ако искате да не ви подслушват - купете си сателитен телефон.
  • 4 Петър Кимонов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Stone Kold":

    Препоръчай ми фирма, моля!
    И още: Ама как да го свържа, бе младеж ;)
  • 5 Stone Kold

    0 0 Отговор
    http://srs.bg/index.php?page=shop.product_details&category_id=7&flypage=flypage.tpl&product_id=80&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=81
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове