Last news in Fakti

13 Януари, 2023 19:44 1 558 23

Атанас Пеканов не гледа към премиерското кресло. Работи приоритетно по Плана за възстановяване

  • атанас пеканов-
  • премиер-
  • работа-
  • план за възстановяване

"Заради извънредната ситуация българските въглищни централи са отчели изключително високи финансови резултати, напомни вицепремиерът и отбеляза, че в момента те подпомагат българската държава, а печалбата се използва за компенсации. "В Брюксел са запознати с тези мнения в българското общество. Ще трябва да настояваме", каза още Атанас Пеканов

Атанас Пеканов не гледа към премиерското кресло. Работи приоритетно по Плана за възстановяване   - 1
Снимка: БНТ

В интервю за предаването "Още от деня" вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов заяви, че се е съсредоточил върху Плана за възстановяване и устойчивост и не е устремил поглед към премиерското кресло. Той увери, че служебният кабинет ще се съобрази с решението на парламента и ще направи опит да предоговори ангажиментите ни за намаляване на въглеродните емисии с 40 процента - ангажимент, който страната ни е поела.

"Това решение е прецедент и ново достижение на българския парламентаризъм. С него се задължава да постигнем съгласие с Европейската комисия до 31-ви март. Интересно е как българският парламент налага на Европейската комисия и това буди някои притеснения", коментира още Пеканов, цитиран от novini.bg.
Заради извънредната ситуация българските въглищни централи са отчели изключително високи финансови резултати, напомни вицепремиерът и отбеляза, че в момента те подпомагат българската държава, а печалбата се използва за компенсации. "В Брюксел са запознати с тези мнения в българското общество. Ще трябва да настояваме", каза още Атанас Пеканов, но и отбеляза, че решението на парламента се движи по бръснача на популизма.

По думите му, въпреки че в момента въглищните централи са в подем, това ще е временно явление, а в дългосрочен план трябва да се правят стъпки към нови устойчиви бизнес модели, които да открият работни места. А целта трябва да е да се движим към зелена и чиста икономика.

Вицепремиерът заяви още, че редовно говори с президента, но темата за третия мандат не е сред коментираните.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС фен

    20 1 Отговор
    Планът за възстановяване го пиши бегал. Има и добра страна, че няма да откраднат парите с ненужни проекти. Ще трябва да върнем аванса разбира се.
  • 2 Леле

    10 2 Отговор
    Искали да го пишат Петканов, ама изпуснали едно "т". И така си останал, та сега всички му се чудят на фамилията.
  • 3 Последния Софиянец

    14 0 Отговор
    Не му е лесно .Така трябва да раздели милиардите от Европа че всички политически сили да са доволни.
  • 4 3.14К

    17 1 Отговор
    Е нали този дърдорко насмете плана, а сега пак той ще се занимава. На тоя и на дървения философ от Габрово не може да се има доверие.
  • 5 ДрБр

    14 4 Отговор
    Същото ллаййно като ПървиПютки.
  • 6 Шумкярски

    16 1 Отговор
    внук . Гледа червени петолъчки .
  • 7 немам думи

    18 1 Отговор
    Ако и тая марионетка стане премиер, тоя народ не става за нищо.
  • 8 Мисля

    14 1 Отговор
    Един со полко във властта стига и хартисва.
  • 9 Този

    18 1 Отговор
    юноша бледен никога не е работил и изобщо не е наясно със ситуацията.
  • 10 ФЕЙК

    11 0 Отговор
    Тя работата на НС с предоговарянето на тецовете, също като оня виц: Какво става с онази мацка? - Работата е 50% опечена, аз съм съгласен, остава тя да се съгласи /разбирай Урсула/
  • 11 Баба Вуна

    4 0 Отговор
    50 на 50 гребе да е работата 50% лигнитни въглища и 50% боклук от ЕС.
  • 12 коприва

    6 0 Отговор
    И този се изцапа и залезе преди да изгрее, увяхна като препикано мушкато. А вдъхваше надежда - как беше: красивите са винаги смели, но това е от аналоговото време. Днешното звучи май така: красивите са винаги улево...с повратлив нрав.
  • 13 мдда

    6 2 Отговор
    To oставаше и този цайсат клоун да е премиер.
  • 14 Майна

    6 0 Отговор
    ,,зелена и чиста енергия,,...,срамно е да папагалстваш доказани неистини..., но това могат да го осъзнаят хора мислещи и достойни...
    Да бяхте се обърнали към научните открития на Тесла, но не са ,,удобни,, на тъмните...
    И това ще стане ,сигурен съм...
    Идва НОВА ЕПОХА!
  • 15 Динко

    6 0 Отговор
    Пеканов – изтъкнат член на Окръжния комитет на БКП в Пловдив, активен борец против фашизма. За този чиито дядо, който живееше в Партийната кооперация на ул.“Иван Вазов“ в Пловдив – онази, на Дража и Панев Баща му – Ангел Атанасов Пеканов, дългогодишен дипломат от кариерата. То, Наско младши, за това е роден в Гърция. Баща му веднага след завършване на МИО в Москва беше назначен в посолството в Гърция, а майката на Наско-младши беше репортерка „на живо от Атина“ за БНТ
  • 16 Аз съм от ссср

    3 0 Отговор
    Работиш ама не за българският народ.Заради теб значи ще затворят Мариците и ще останат хиляди хора без работа,кой знае още колко глупости си направил.Премиер ще става и чеп за зеле не става от теб.
  • 17 Проклятието

    3 0 Отговор
    На ДС, един път предател, цял род предатели. Да ги оставим да предадат България, и да се свършва тази мъка.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хахаха

    4 0 Отговор
    Работи за Козяк,5382 ЕС и Шорош !!!!!!!!!!!!!!
  • 20 Ха ха ха

    5 0 Отговор
    И този захаросан л--нар ако инсталират за премиер, значи унуките като дебелото Лили са новото бъдеще на провалената ни държава. Поначало някой знае ли как това момченце изобщо се появи? Още чакаме и отговор от Радев да каже Кой му предложи или наложи "харвардския"канадско-израелски управляващ екип.
  • 21 ПЕКАН Е ПЕТКАНОВ......................

    2 0 Отговор
    СЪЩИЯ КАТО БАРЕКОВ ! МОШЕНИК !
  • 22 лоша работа

    0 1 Отговор
    Старите кучета ще го съсипят.
    Той е умен, коректен и последователен човек.
    Дано разни постове - еднодневки, не успеят да го съблазнят.
  • 23 Гого

    1 0 Отговор
    Плана за възстановяване трябва да се предотовори, особено в частта енергетика!
    Иначе България изчезва от картата на света!
    Ще бъдем по зелени от колкото е устието на р.Амазонка!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол