Last news in Fakti

16 Януари, 2023 07:14 2 463 27

Продължават да издирват двама от Nexo, обвинени в участие в организирана престъпна група

  • nexo-
  • издирване-
  • следствени действия

По случая се води мащабно разследване на ДAHC, пpoкypaтypaтa и Haциoнaлнaтa cлeдcтвeнa cлyжбa

Продължава издирването на двама от Nexо. Те бяха обвинени за учacтиe в opгaнизиpaнa пpecтъпнa гpyпa зa пpaнe нa пapи, дaнъчни пpecтъплeния, кoмпютъpни измами и бaнкoвa дeйнocт бeз лицензии, съобщи novini'bg.

По случая се води мащабно разследване на ДAHC, пpoкypaтypaтa и Haциoнaлнaтa cлeдcтвeнa cлyжбa. На двaмa oт oбвиняeмитe беше наложена мяpкa зa нeoтклoнeниe „пapичнa гapaнция” oт 1 млн. лeвa.

По време на разследването стана ясно, че собствениците на Nexo са натрупали имоти в Дубай и картини на Салвадор Дали, Пикасо и Матис.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 4 Отговор
    И ТИЯ СА ПРИ БОЖКОВ ВЕЧЕ ЩЕ ГИ ХВАНЕТЕ ЗА ЩЕПСАЛА

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Демократ

    14 5 Отговор
    Дб ще са кьсметлии ако американците не ги екстрадират за получените прани пари - от нексо
    По заслуги може да се разминат с по -10г вместо доживот в сащ
  • 6 Накрая

    15 4 Отговор
    много шум за нищо ! Ако трансакциите са били "peer to peer " - по чаша студена вода след гюрултията ! А "издирваните" са вече чужди граждани на Емиратите !
  • 7 Демократ

    21 8 Отговор
    Чудех се защо дб толкова искаше да закрие спецправосьдието а то имало скрит заек в тоя храст както обича да казва гн - гешев
  • 8 Гешефтурата

    20 6 Отговор
    "През последните години, когато прокуратурата започне разследване, в което се засяга нечий финансов интерес, чуваме нападки и обвинения. - Ми последните години не сте доказали пред съда нищо..ей този лош съд, нищо че доказателства няма и всичко е с цел заграбване на бизнес! А България я съдят за милиони всяка година, само Божков миналата година спечели всичките си дела срещу България още в нашия съд, за ЕСПЧ не ми се мисли колко ще ни издъни.. Ами Арабаджиев, Бобокови и т.н., какво доказахте ?
  • 9 Попов

    17 7 Отговор
    Както винаги за грешните сметки на ГешевоБойкотурата ги плаща Данъкоплатеца бедния работещ в България. Справка десетки загубени дела в Страсбург и Българския съд от Гешевтурата за безсмислени обвинения, тормоз над граждани, фирми и държавен рекет.

      
  • 10 Пламен

    13 9 Отговор
    Пи Ар акция на Бойко и брат му Делян, гарнирана с кражби, за да е по-забавно. Вярното им куче Ванко Гешефт изпълнява всяка една заповед. Само Магнитски ще ги оправи тези закоравели престъпници…
  • 11 Ало Ваньо

    14 5 Отговор
    Не само ДБ и ПП са свързани с Нексо, но и друг голям евро атлантически проект, а именно ГЕРБ - Бойко Борисов е 10 години ортак в бизнеса с бащата /ДС-агент "Петров"/ на основателя на NEXO Антони Тренчев. - Един от най-близките приятели на Борисов и негов съдружник е Владо Петев /ДС-офицер/. Той е щатен консултант по сигурността на Nexo. - Борисов открива модни бутици на майката на Антони Тренчев - Илияна Алипиева. - Когато премиер е Борисов, от Тренчев и майка му се интересуват немските служби, но това не пречи на Nexo да расте и хубавее.

    Коментиран от #16

  • 12 Динев

    13 5 Отговор
    Чува се, че прокуратурата били озадачени от факта, че не са намерили никакви физически сървъри да конфискуват, но пък иззели картини и разни ценности по тяхна традиция. Некомпетентността ще я платим после с нашите данъци, както винаги.
  • 13 Красимир Петров

    10 4 Отговор
    Т.е. ни казват, че без реални доказателства за нарушения на законодателството в България са атакували и затворили фирма, а тепърва ще дават пари на международна фирма (без конкурс), за да ровят и търсят доказателства за престъпления? Ако се окаже, че ще платят милиони и доказателства няма, тогава България ще бъде осъдена и ще плати милиони обезщетения кой и как ще поеме отговорност. От изреченото досега от Прокуратурата единственото престъпление е разследването на съдебни органи в САЩ и Германия, което не е малко, но не основание за закриване на бизнес в България, при условие, че в тези държави фирмата е регистрирала и оперира през клонове с разрешения от местните власти. Това, че някой прави пари без лобиране на определени партии, източване на държавен резерв и фондове, без да ги търсят за лобиране и да им плащат, не е престъпление, които прокуратурата на РБ да преследва. Как избраха фирмата и колко ще струва разследването им? Защо е без обществена поръчка? Кое гарантира, че няма да се получи, както с фирмата ангажирана за проследяване парите на КТБ? Какво стана с платените над 50 милиона долара за разследването на потоците от КТБ? Защо няма грам развитие по искането за екстрадация на Цветан Василев, Божков, Галеви, Евелин Банев? Как Дания успя да екстрадира от Дубай финансов престъпник, а България - нищо за никой
  • 14 Стайко

    18 4 Отговор
    Прокуратурата е на ГЕРБ и се използва поръчково предизборно. Гешев е назначен от Борисов без конкурс и без образование и от благодарност се обръща към него с "шефе". Борисов също е малограмотен про стак без образование и ценз за длъжностите които заемаше. Мафията го сложи за да й прикрива гърба. Първо ги направи генерал (за една нощ), после кмет и накрая премиер дори.
  • 15 Питам се

    7 6 Отговор
    Докога България ще бъде заложник на един главен прокурор който ще решава на кого да бъде връчен мандата и ще вдига пушилката точно преди връчването на мандата за да може България да няма правителство и да бъде обслужен путин това е недопустимо това е просто бомба със закъснител в една България която е на всички нас?!

     
  • 16 А кръстник

    12 5 Отговор

    До коментар #11 от "Ало Ваньо":

    на съоснователя , Антони Тренчев , е самия , вече покойния Андрей Луканов !
  • 17 Министър на магията

    11 4 Отговор
    Прокоратурата е некомпетентна.Тя сама си призна публично,че щяло да наема чуждестранен консултант.На прост език ,бе ние си мислим тука ,че има престъпление ама нищо не разбираме,не знаем и не можем.И ще викаме може би филанкешията на помощ.
  • 18 НАТФИЗ

    10 5 Отговор
    Прокуратурата е от ОСНОВНИТЕ ИГРАЧИ на политическата сцена - сценарист, режисьор и с главни и поддържащи роли ! Ако си мислят, че не го виждаме - ГОЛЯМА ГРЕШКА !
  • 19 Гуглето казва

    19 4 Отговор
    Въвеждам името Васил Божков в гугъл и първата новина която откривам - Държавата окончателно загуби дело срещу Васил Божков за 329 милиона лв. Ето това представлявате! И между впрочем искам да попитам тези 329 млн кой ще ги плати?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Недоразбраната прокуратура

    12 7 Отговор
    Тия се правят на все неразбрали, Асен Василев го каза: В нормалните държави прокуратурата говори пред съда /или в съдебната зала/, а нашата прокуратура говори пред медиите преди да е минало делото в съда /а нямат право на това/, какво има неясно, не целяли политически ефект, а какъв ефект тогава целят?! Тия за иди оти ли ни мислят!

    Коментиран от #23

  • 22 Даниел

    15 3 Отговор
    В случая е важно да се вдигне много шум ,а не да се постигне резултат.
    Лично не се сещам за нито една осъдителна присъда по знаково дело за корупция или финансови измами,но налазателните процедури срещу България са за стотици милиони в следствие на “прекрасната” работа на прокуратурата.
    Много скъпо ни излиза този стил на работа на прокуратурата!
  • 23 гого

    9 2 Отговор

    До коментар #21 от "Недоразбраната прокуратура":

    абе къде Криптомир ?и стига с този кокорчо трол
  • 24 един от многото

    8 0 Отговор
    Търсете ги при Ружа!
  • 25 ДОКО

    5 4 Отговор
    ТЕ ТИЯ ДВАМАТА НЕ СЕ КРИЯТ..ТЕ СА ТУК ЕДИНИЯТ Е ГЕНЕРАЛА ОТ ОБЛАСТТА БАНКЯ БОКЕВ ПЪРВИ КРАДЛИВИ И ПАШАТА..КАКВО ЧАКАТЕ..
  • 26 късно е

    2 0 Отговор
    кокорлякa и киртакa са вече при спонсора си - дубайския турист
  • 27 Емо

    0 0 Отговор
    Те в българия имената на издирваните са секретни, а в интерпол има ли им имената? Или ние да кажем, че ги издирваме, пък от 10-15 да хванем случайно двама глупаци и да се хвалим после? Кажете имената на задържаните и на иззетата техника, ако бяхте им взели сървърите сайта вече нямаше да работи, много акъл има в прокуратурата, но има и един вирус, който точи акъл. Който е умен и има голям бизнес, целият му сайт е дублиран няколко пъти в облака и може да го спре само тотален срив на тока/комуникациите по цялата планета.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове