Last news in Fakti

20 Януари, 2023 20:19 1 244 43

Борислав Гуцанов: Идеята беше да се сформира кабинет от всички политически партии

  • трети мандат-
  • правителство-
  • герб

БСП е била най-силната опозиция на ГЕРБ, едно бъдещо управление с тях не е възможно, казва депутатът

Според нас изчерпахме всички възможности на мандата за съставяне на правителство - това заяви в студиото на БНТ Борислав Гуцанов, депутат от ПГ на "БСП за България", член на ИБ на БСП.

"Идеята на БСП беше да се направи опит и да се сформира кабинет от всички политически партии, които са представени в Народното събрание. Ние бяхме дали 4 приоритета, които считаме, че няма партия, която да не ги иска и да не говори за тях от парламентарната трибуна или от медиите", подчерта той.

Според него не може в сряда, когато са получили мандата, "Продължаваме Промяната" да кажат същата вечер, че няма да подкрепят БСП, при положение, че 7 месеца са били в едно управление.

"Те направиха редица грешки в това управление, които ние се опитвахме по всякакъв начин да загърбим, за да върви напред развитието на държавата", отбеляза Гуцанов.

За среща в НС днес той посочи, че я оценява високо и отдавна не се е случвало лидерите на 4 политически партии, и то водещите политически партии, да седнат заедно в Народното събрание и да коментират кои са проблемите, които трябва да решава българският парламент. Ключът към решаване на проблемите е преговори, разговори, диалог, за да може хората да почувстват подкрепа и да знаят, че има стабилно управление на държавата.

На въпрос дали структурите на БСП биха искали партията да влезе в едно бъдещо управление при определен формат с ГЕРБ, Борислав Гуцанов отговори:

"Аз не считам, че това е възможно да стане. Нека минат изборите, едва тогава може да се говори за каквито и да е хипотези и възможности, но знаете, че БСП е била най-силната опозиция на ПП ГЕРБ и в момента да се коментират подобни неща мисля, че е невъзможно това да се случи".

По отношение на предоставянето на оръжия на Украйна Гуцанов заяви:

"БСП винаги сме били против даване на оръжие за Украйна, защото считаме, че по този начин ние ставаме пряк участник или се въвличаме в един конфликт, който далеч надхвърля пределите на война между Русия и Украйна".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЯДУ ГУРИТ

    10 0 Отговор
    АБЕ ХОРА ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ ПЪРВО КАКВО ПРАВИТЕ В ПАРЛАМЕНТА АМА НЕ Е ВИНОВЕН ТОЗИ КОИТО ЯДЕ БАНИЦАТА А ТОЗИ КОИТО МУ Я ДАВА
  • 2 При дупе, татите.

    13 1 Отговор
    Най голямата партия и най голямата коалиция. Най много краде 😊
  • 3 Баба Вуна

    6 2 Отговор
    Абе кажете ги тези четири преориентира? Никой не можа да разбере какви са? Строеж на АЕЦ Белене от Русия отпада окончателно!
  • 4 Комуняги ще

    10 1 Отговор
    Другарят Гуцанов мечтае за ОФ, но не онова, а ОФ ООД, където да е акционер.

    Коментиран от #37

  • 5 Баба Вуна

    11 4 Отговор
    Браво на Корнелия. Идеята и била да крадат заедно, обаче от ПП, ДБ и Възраждане не са се явили на срещата.

    Коментиран от #12

  • 6 Червеното знаме

    3 5 Отговор
    Да кажат от Москва, кога ще на значат правителство, че вече ни писна.
  • 7 БСП винаги са били против,

    2 3 Отговор
    да не дават апетитни имоти на руснаци.
  • 8 Аре най накрая, бъдете нормални

    6 0 Отговор
    нови избори !!!! .......и.има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......Ще бъдат редуцирани партийните ядра !!!! Масовост ще има и представителност. Броя на безсмислените партии ще бъде намален, особенно ако се увеличи прага за влизане в парламента.

    Коментиран от #43

  • 9 Дааааааа

    4 2 Отговор
    Гуцанов: Идеята беше да....... Всич на луд не се прави човеко...... Гуцанов: Идеята беше да..... нови избори !!!! .......и.има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......Ще бъдат редуцирани партийните ядра !!!! Масовост ще има и представителност. Броя на безсмислените партии ще бъде намален, особенно ако се увеличи прага за влизане в парламента.
  • 10 Мда

    7 1 Отговор
    Май им омръзна на крадците да се правят на врагове и пак се събраха!
  • 11 Дааааааа Гуцанов: Идеята беше !!!

    2 1 Отговор
    .....има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......Ще бъдат редуцирани партийните ядра !!!! Масовост ще има и представителност. Броя на безсмислените партии ще бъде намален, особенно ако се увеличи прага за влизане в парламента.
  • 12 12340

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Баба Вуна":

    Щото искат да крадат сами
  • 13 Дааааааа Гуцанов: Идеята беше !!!

    5 4 Отговор
    Но Вие сте долни помияри гнусни ! И идеята въобще като идея не я споменахте......
  • 14 1221

    4 0 Отговор
    Разбрахме, но ИТН-тата имат последователи и в този парламент. Говорят, но не слушат.
  • 15 Пипи

    9 4 Отговор
    Абе червен боклук? С тия целувки, с тия ръкостискания с Банкенския крадец вие сте умрели! Ставате на хала на ИТН. СЪЩИТЕ ОТПАДЪЦИ КАТО ВАС!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Чичак

    4 3 Отговор
    депутат от ПГ на "БСП за България", член на ИБ на БСП.......срам !
  • 18 Стоян Хлебаров

    5 2 Отговор
    А вие,Гуцанов,както винаги,си останахте сами с идеите си....Сладък живот-разхождаш се,а след теб върви войнишката бака и ти носи храната....
  • 19 Търновец

    5 1 Отговор
    Кабинет от всички партии - на Балканите и това не беше се случвало, а защо тогава има скъпо струващи избори?

    Коментиран от #27, #29

  • 20 Дааааааа Гуцанов: Идеята беше !!!

    3 2 Отговор
    Ама вие нищожества защо не го предлагате е въпроса ???......Защо ?........и.има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......Ще бъдат редуцирани партийните ядра !!!! Масовост ще има и представителност. Броя на безсмислените партии ще бъде намален, особенно ако се увеличи прага за влизане в парламента.
  • 21 Минева

    3 3 Отговор
    Идеята е бил мисията невъзможна.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Минева

    4 1 Отговор
    Идеята е била мисията невъзможна.
  • 24 "фалшив човеко " уж ляв !

    5 1 Отговор
    да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите и демокрация ! Тъпи ли сте бре ейййй ?
  • 25 Чичак

    2 6 Отговор
    Ама ма най на края, големи шутове ще има за псевдо левите ми се струва.....големи

    Коментиран от #28

  • 26 Циник

    3 5 Отговор
    В момента, в който станахте хартийници и отидохте на боклука. Айде улево и дано повече не видите Парламент. Жалко само, че посрамихте името на българския социализъм, с който нямате нищо общо.
  • 27 дървени философи

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Търновец":

    Като спре да работи парламента и много други неща ще ти станат скъпоструващи.
  • 28 1111

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Чичак":

    Скоро не съм ритала чичаци, но мога да започна. Крокодили!

    Коментиран от #32

  • 29 Щото

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Търновец":

    Всички красиво - умни гласуват за Киро Наркомана Пикото
  • 30 Коментар

    3 0 Отговор
    Знаете ли какво...защо не направите следващите избори на 1-ви април?!Това е подигравка с нас обикновените хора!Все избори...все се карат там.На нищо не прилича вече!Направихте си с хората една голяма шега!Едно правителство не можахте да съставите,в което да не са на кристални пици.Отгоре на всичкото и си мислите,че сме украинци и все за тях гледате,а не за нас.
    Щели сте да изчегъртвате задкулисието обаче народа взехте да изчегъртвате с високите цени и политическия хаос.
    Айде да се спрете вече!!!
  • 31 Каквото пенсиите кажат това ще е !

    3 0 Отговор
    Много са, силни са .... Само мотивация да гласуват им требе.
  • 32 Скоро не си ритала чичаци,

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "1111":

    И няма да можеш скоро, младеж !!!! ...чичаците са 2,5 милиона в България.....пробвай се да нариташ някой.... Само се пробвай...

    Коментиран от #42

  • 33 Това което правят

    0 0 Отговор
    Гадост!
  • 34 Чичак

    2 1 Отговор
    Най важното сега е пенсионерите масово да гласуват и гласа на младите олигофрени да занулят !
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Чичак

    3 0 Отговор
    Само гледайте, какво ще стане..... Атлантиците ще видят мощно след следващите избори....няма и да разберат от къде им е дошло
  • 37 Гнили ябълки

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Комуняги ще":

    Той го построи докато беше председател на общинския съвет.Ако има разследващи журналисти само по интервютата му и решенията на общинския съвет във Варна ще го разберат колко открадна с Дънката. Освен това са и руски агенти.
  • 38 Дааааааа

    1 0 Отговор
    да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите и демокрация ! Тъпи ли сте бре ейййй левите ? Защо не го предлагате?
  • 39 Чичак

    2 1 Отговор
    Идеята да се сформира кабинет от всички политически партии е изключително тъпа! Видяхте в Италия по тази формула какво се случи нали? Всички на трапезата и после да дойдат фашистите.....
  • 40 Чичак

    2 1 Отговор
    БСП работят срещу себе си хора и срещу "лявото" в България......това е най гнусното ! Иначе с правилен политически мениджмънт ще са категорично първа политическа сила и ще е логично впрочем.
  • 41 Чичак

    1 1 Отговор
    сформиране на кабинет от всички политически партии, принципно е анти-социалистическо !!! Вредно и нелогично...
  • 42 лоша

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Скоро не си ритала чичаци,":

    Аз искам теб. И не съм младеж!
  • 43 Много добра идея

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Аре най накрая, бъдете нормални":

    Тъкмо ще се следи реалния брой на гласувалите по трети начин, чрез заплащане.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове