Last news in Fakti

25 Януари, 2023 15:25 7 503 31

Скандал в Столична община заради имот на Кубрат Пулев

  • кубрат пулев-
  • имот-
  • столична община

Столична община се готви да продаде на боксьора общински терен във вилна зона „Киноцентъра“ в Бояна, като спортистът няма да има никакви конкуренти да придобие имота

Скандал в Столична община заради имот на Кубрат Пулев - 1

Столична община се готви да продаде на боксьора Кубрат Пулев общински терен във вилна зона „Киноцентъра“ в Бояна, като спортистът няма да има никакви конкуренти да придобие имота, съобщава СЕГА. По предложение на кмета на район „Витоша“ Теодор Петков, който е член на ГЕРБ, комисията по градоустройство в софийския парламент прие на Пулев да се продаде парцел с площ от 622 кв. м. срещу 122 600 лв. без ДДС.

Това прави по 197 лв. на кв. м. Предстои сделката да се разгледа и от финансовата комисия в СОС, както и да се гласува на сесия на общинския съвет. Ако продажбата бъде окончателно одобрена, Пулев ще може да приобщи придобитата квадратура към собствен съседен терен от 524 кв. м., придобит през 2017 година, пише "Сега".

Срещу предложението на районния кмет се изказа единствено общинският съветник Борис Бонев от „Спаси София“. Той заяви, че пазарната оценка на общинската фирма „Софинвест“ е изключително ниска. „Дори много бърз преглед на сделките в момента с парцели в този район показва, че най-ниската продажна цена е не 200 лв., а 200 евро, и че всъщност терените там вървят по 350 и дори по 400 евро на кв.м.“, изчисли Бонев. Той предложи докладът да се отложи и да се направи нова пазарна оценка на искания имот, но предложението му не бе гласувано.

Шефът на градоустройствената комисия арх. Ивайло Петков от ГЕРБ коментира, че цената на сделката ще бъде обект на дискусии във финансовата комисия, където тя вероятно ще бъде вдигната. Районният кмет Теодор Петков пък защити предложението си с аргумент, че теренът е с голяма денивелация от 10 метра и че самостоятелно в него не може да се построи нищо.

Петков каза още, че общинският имот е с такова разположение, че до него може да се стигне само от собствеността на Пулев. Така искането на кмета на „Витоша“ бе утвърдено със само един глас „против“ (на Борис Бонев) и с три гласа „въздържал се“ (на „Демократична България“).

През 2021 година въпросната сделка вече бе обсъждана на сесия на СОС, като с гласовете на всички политически групи тогава тя бе отложена, за да се поиска становище от Направление „Архитектура и градоустройство“. Предложената тогава цена на сделката бе почти 116 000 лв. без ДДС, или по 185,6 лв. на км. м.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жерондист

    62 6 Отговор
    Подаряват от престъпната община имоти
  • 2 Сила

    39 4 Отговор
    Ей, боята от маалата ръжда не хваща бе..... ей го бе, Фончо Тариката
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    51 5 Отговор
    СРАМ мафия
  • 4 Малеее и тоя

    50 4 Отговор
    ли стана строител.
  • 5 Това име Кубрат

    23 6 Отговор
    от Ромската Империя ли е, щото нашия княз се е казвал Кроват - ПоКровител? Какво ще прави там? Боксова зала за бегачи на къси разстояния ли?

    Коментиран от #11, #13

  • 6 Нокаут

    43 3 Отговор
    Пулята тарикат - Защо да плати нещо в пълната му стойност, като може да го направи да 1/3. После ще даде другите 2/3 за строеж и почерпка.
  • 7 Брюксел

    43 2 Отговор
    А така, няма търг. Каскетите да се сезират!
  • 8 разкаял се от дс

    34 3 Отговор
    нали стана от кобра в политик на статуквото,и сега искат да му благодарят!
  • 9 Това му е наградата от герб

    38 3 Отговор
    за дето плю по ИТН като бяха първи! И партия щеше да прави тоя продажник! Ужким де! Всичко беше пунта мара!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 4 Отговор

    До коментар #5 от "Това име Кубрат":

    СТАРО ТЮРКСКО е КУБРАТ означава НЯКОЙ СЪБИРА

    Коментиран от #14

  • 12 Никой

    11 7 Отговор
    Абе вие от Дебето що гласувате въздържал се, май не искате да спечелите в София. Продайте му го щом няма друг начин,но искайте реалната цена .Ах гиди маймуни !
  • 13 Баба Вуна

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Това име Кубрат":

    Сигурен ли си? Я знам че се е казвал Креват
  • 14 В нашите земи

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    тюрки не е имало! Трябва да знаеш също от историята, че в Ария най-старото име на Тракия (грек екзоним), няма един тюркски топоним до 14-и век. В нашата кръв ДНК, тюркска няма! Прякорът на княз Кроват е бил Курт, сиреч от старобългарски Ку ръ - петел, като пак е крило покровител.Тия лъжи минаваха преди 1989-а година, барабар с фалшивото Тенгри на Бешевлиев събрал го от 2 реда и 60 букви от МадАрския конник.

    Коментиран от #16

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 8 Отговор
    ПУЛЕВ е с ЧИН ЛЕЙТЕНАНТ в БНА и е СИН на боксьора ВЕНКО ПУЛЕВ
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "В нашите земи":

    ВИЖ в ИНТЕРНЕТ какво ОЗНАЧАВА името КУБРАТ
  • 17 Хамлет нюз

    11 1 Отговор
    Щом има диплома за висшист,
    би трябвало да бъде уреден с
    място за жилище.Подобни афери,
    колкото щеш.Стоичков,също не бе
    пищаден.Малеева,е в борова горичка...
    Инак,живееше с Андрейка,доскоро.
  • 18 Даниел Немитов

    24 2 Отговор
    Това не са общински съветници, а разбойническа сган! Колко общински имоти подариха само!
  • 19 Тоя примат много

    13 3 Отговор
    обича България. Поне така казва дори, когато никой не го пита. Плюс това само как са го кръстили! После България беше една Андреа, което вече не е актуално. Остава първата обич.
  • 20 Доко

    15 2 Отговор
    Добре ама първо да бие Кличко.
  • 21 Казуар

    13 1 Отговор
    Пулев е потенционален гербаджия.
  • 22 вуйчо

    4 0 Отговор
    Теодор Петков е от ДБ бе драскачи.
  • 23 Наблюдател

    11 1 Отговор
    Така е евро-атлантически да се дава на богатите, а да се взема от бедните, обратното е комунизъм. Не разбрахте ли и утре как няма да ти разказва по телевизОро колко е хубаво днес и...

    Коментиран от #24

  • 24 а ъъъ

    2 6 Отговор

    До коментар #23 от "Наблюдател":

    Повече ми прилича на путинизъм но може да греша...

    Коментиран от #26

  • 25 Сирене

    4 2 Отговор
    Грижим се за родните расисти.. Тоя единствено за това как лаеше на Джошуа, трябва да му отнемат един имот..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Момчил

    2 7 Отговор
    Съвсем нормална е цената. Това е 250 лв на квадрат в село Бояна все пак,не в центъра на София. Наскоро купих в широк център парцел за 400 лв на квадрат. Просто земя и нищо друго . Колко да е в крайна сметка в Бояна? Повече отколкото в центъра?
  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 3 Отговор
    Добра сделка е направила общината за това кюше от 600 кв. във в. з. Киноцентъра.
  • 30 Готин

    1 2 Отговор
    Тука коментират най-много хора, дето си нямат понятие от имотни сделки. Като не ви харесва и считате, че това е далавера идете и го купете вие този имот. Същото предлагам на "вездесъщият Боре" , дето се изживява на капацитет. След като го купите, този велик имот ще установите, че повече нито можете да го продадете, нито можете да го ползвате. Освен за трева и шума. Освен това, няма и как да стъпите в него. И няма никакво значение на кого го продава общината. Могат да го ползват след това само съседите му. Ама и те него искат! Този "новинарски" гъдел не е новина, а PR на Боре Бонев.
  • 31 ZеЛЕвСКИ

    4 1 Отговор
    АЙДЕ И СУЛЬО ПУЛЕВ ПРОТЕЖЕ НА ..... КОМУНИСТА ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла☭ .... МУ-ХА-ХА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове