Last news in Fakti

7 Февруари, 2023 15:33 2 230 14

Копринка Червенкова: Морфов страшно обича себе си и с право, но с тази история обслужва суетата си

  • александър морфов-
  • народен театър-
  • минеков

Сега не може да се говори за махане на директора, а за уволнение на самия Морфов. Което е пак скандал, казва журналистката

Копринка Червенкова: Морфов страшно обича себе си и с право, но с тази история обслужва суетата си - 1

"Връщането на Александър Морфов в Народния театър не беше съпроводено с всенародни тържества. След това се случи скандалът с Велислава Кръстева. Сашо е много талантлив човек, но и много талантлив скандалджия. След този скандал всичко се завъртя около фигурата Морфов. Най-неочаквано той откри свой съюзник - в лицето на министъра на културата Велислав Минеков. Ако той беше останал министър и в този служебен кабинет, сигурна съм, че щеше да уволни директора на Народния театър".

Това коментира пред БНР Копринка Червенкова, дългогодишен главен редактор на вестник "Култура", след поредния скандал около Народния театър.

Във фейсбук профила на Тома Биков от ГЕРБ беше публикувано видео, в което режисьорът Александър Морфов нарича актьора Евгени Будинов "герберски боклук" и обяснява, че Будинов е отстранен от представлението "Хъшове", на което Морфов е режисьор, заради политическите му пристрастия.

Според Червенкова на Морфов "не му е излязъл пасиансът" заради намесата на артисти от Народния, които са отказали да се съобразят с неговите капризи.

"Въпросното видео е заснето от някое от момчетата на Морфов, от някой от неговите хъшове, след което с неговото съгласие то е пуснато. Трябва да се движи скандалът. Морфов няма интерес от замрял скандал. Това видео беше пуснато с благословията му... Тук скандалът се превръща в политическа дискриминация. И сега не може да се говори за махане на директора, а за уволнение на самия Морфов. Което е пак скандал. Пак ще се говори, че националното богатство Морфов е махнато от Народния театър. Морфов страшно обича себе си, и с право, но с цялата тази история обслужва суетата си. Той обича да живее в скандали".

По думите ѝ новият служебен министър на културата ще умиротвори ситуацията


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народен Театър

    11 1 Отговор
    Че сте театър,театър сте,но кой кой ви назначи за "Народен"?
  • 2 Докога тази дърта комунистка

    12 10 Отговор
    образовала се в москва ще задава тона за нравственост и възпитание ?!
  • 3 Дърто плашило..

    8 6 Отговор
    Изгони ми всичките гарги от лозето!
  • 4 Зад нея се вижда Димитър Луджев,

    10 1 Отговор
    който с 10 депутати помогна да се свали правителството на Филип Димитров, заедно с още 10 от АСП. И тоя тръгнал да пише книги за 10 ноември 1989 г. Срам и позор за тези двамата !
  • 5 Миризлив пор

    10 3 Отговор
    Лоша реклама няма! След като не става нищо от теб, намираш някой удобен, оплюваш го, изпъкваш като поплювко, пък дано някой те забележи макар и министър, за да те избута напред.
  • 6 Анет

    6 2 Отговор
    И вие другарке обидихте преди дни. Дали си спомняте И да ви кажа, точно тия имат пари, но не и вие българите де. Капитализма няма нужда от раздута интелигентна стара бюрокрация. Добре че всеки се биндисва
  • 7 Александър

    11 1 Отговор
    Морфов е добър режисьор, на но и скандалджия, който порка много. Именно Герб го назначиха като директор на народнив, защото все беше недоволен и критичен, на като такъв не се задържа много, щото не ставаше за тази работа. Караше се и със старият Директор на театъра Мариус Донкин.
  • 8 Добър ражисьор

    16 2 Отговор
    Кофти човек. Алкохолът не прощава
  • 9 Това

    15 2 Отговор
    Което е направил с Будинов е отвратително. Навремето комунистите тормозеха баща ми, щото не беше члена на БКП, а и не искаше да става.
    Докъде стигнахме 30 г след 1989 г,
  • 10 Народа

    13 5 Отговор
    Незнам защо продължават да я търпят тази пияница и не я изритат вече.Боклук нещастен!
  • 11 Тома

    4 3 Отговор
    Защо копринка каза че всички сме дпс приятелю.Някой лев ли взе и тя
  • 12 4499

    8 2 Отговор
    Ами че както е тръгнало,дайте да се уволнят всички директори назначени от ГЕРБ и други които заемат постове в партии и са на важни постове в театрите.Да но те ще бъдат защитени от Христо Мутафчиев,той също помогна за това .Всичко това е лошо,но Морфов не може да издевателства над хората.По неговата логика трябва много театри да се затворят,в това няма лошо, защото са губещи,но послушни, и държавата им плаща дълговете ,и понякога им подарява и килими за да се кланят по-ниско.
  • 13 пенко

    1 2 Отговор
    НЯМА ЛИ ПОНЕ ЕДИН МЪЖ АРТИКУЛИСТ ДА МУ РАЗБИЕ "КАНЧЕТО " НА МОРФО -"ПЕЧЕЛИВШИЯ " !????
  • 14 Генетик

    2 2 Отговор
    Всеки път ще избера талантлив и скандалджия отколкото некадърен и послушен. Това е за цитираната тьотка в статията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове