Last news in Fakti

8 Март, 2023 19:41 1 208 25

Явор Гечев: България поиска изравняване на земеделските субсидии в ЕС

  • явор гечев-
  • земеделски субсидии-
  • ес-
  • мерки

„Държавите на Източния фланг на ЕС получават по-ниски субсидии”, каза земеделският министър

Явор Гечев: България поиска изравняване на земеделските субсидии в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

България официално ще иска изравняване на субсидиите за всички земеделските производители в Евросъюза. Решението беше взето на заседание на Министерския съвет.

„От войната в Украйна констатираме, че държавите, които са по Източния фланг на ЕС на практика понасят много по-големи последствия от войната от Западните.

Те получават по-ниски субсидии от ЕС. Мислим, че равнопоставеността и солидарността в ЕС се подкопава, ако на практика ЕС не реагира”, заяви земеделският министър Явор Гечев след днешното заседание на служебния кабинет „Донев”.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    18 2 Отговор
    Ше почеката, като заплатите се изравнят с германските, малко след това.
  • 2 Лелеее ,

    13 3 Отговор
    що се гавриш с тях , бе ? Малко ли милиарди разде на свои в Пловдив ? Че и още ?
  • 3 Копейкин

    12 4 Отговор
    Яворррее всичко е Спекула Картели Договорки....при храните горивата тока дървата водата..всичко е далавера
  • 4 Шайка

    19 1 Отговор
    Ами Бойко какво прави цели 12гд ами пачки на воля на гърба на глупавия народ...
  • 5 Основно

    22 0 Отговор
    За размера на субсидиите в момента трябва да "благодарите" на Кунева/Пръмова. Всеки "юнак:" или "мома" като ни "уреди" с нещо и минава на блага службица с 20 тина хиляди евро месечна заплата.
    Метлаааоо и смяна на системата. Само това кще ни спаси и то само донякъде !!!

    Коментиран от #6

  • 6 Мдаа

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Основно":

    Замени метла с АК 47
  • 7 Някой

    18 4 Отговор
    Да, прав е! Производител на картофи в Полша получава 20 цента на килограм субсидия. В България производител получава 5 цента... И защо после пазарът ни е залят от чужда продукция, а българска липсва?
  • 8 Морски

    8 1 Отговор
    Много правилно се е ориентирал г-н Гечев. Обаче съм малко скептичен дали ще ни обърнат сериозно внимание.
  • 9 Еййй, сетиха се! След

    10 2 Отговор
    13 години! И след като вече нямаме селско стопанство! Е, пак че се сетиха!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Перо

    14 1 Отговор
    Тъпаците от МС не знаят ли, че субсидиите за селското стопанство се договарят в предварителната предприсъединителна глава в преговорите с ЕС. Тези най-мижави субсидии бяха договорени от Кунева! Както се казва “Късно е либе за китка!” От 33 г. ни управляват само корумпирани олигофрени!

    Коментиран от #17

  • 12 долу ЕС

    11 2 Отговор
    намялахме с 3 млн и след 17 г в скапания ЕС за да поискаме само едно нещо от стотиците в уж равноправния съюз! докато си поискаме, а отделно дали ще ни дадат всичко, което ни обещаха след 1989 ще минат 200 г поне... ще го получат някой друг етнос на тази земя, но не българския..... идват избори. ако искате още стоки второ качество, заплати 5 качество и жито 10 качестов гласувайте за същите бо клу ци! а можете да емигритате и да си гледате живота, който е един и е кратък, България е клоака!
  • 13 Яворе ти

    7 0 Отговор
    Досега къде беше или за пореден път ни хвърляш в храстите защото субсидиите се договорят в процеса на присъединяване това което Миглена Кунева подцени и не направи защото и тя е евроатлантичка.
  • 14 оня с коня

    9 2 Отговор
    Още откакто влязохме в ЕС ЗАЕДНО с Румъния протестираме срещу Орязаните Субсидии в сравнение със Западните ,особено тия за Плащане на Единица площ/на Декар/ на Зърнопроизводителите и въпреки това сме Първенци в Европа по Производство и Износ на Зърно.А със какво е заслужила примерно една Гърция да получава с около 1/3 повече Субсидиив Земеделието?Ами елементарно е:НИЕ и Румънците НЕ СМЕ В ШЕНГЕН където се "разпределя Баницата",като съответно нямаме право и на Глас,т.е. стоим отвън пред Вратата и чакаме да излязат Умните глави само за да ни Уведомят по колко ще получим БЕЗ ПРАВО на Протест.Езатва искаме да влезем в Шенген и "да ни се чува Думата" което става с Гласуването там"на кой - колко",а не да чакаме Явор Гечев да подскача като Заклана кокошка в безплодните си напъни да изкопчи Некой лев допълнително!

    Коментиран от #18, #19

  • 15 Всички селяци в Софето

    4 5 Отговор
    Няма как да стане. Кой ще гледа крави, кой ще сади краставици?
  • 16 земевладелец

    2 0 Отговор
    Това е добре и е справедливо. Щом сме в клуба, всички са равни. Иначе да го д.
  • 17 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    Тъпаците от МС не знаят ли, че субсидиите за селското стопанство се договарят в предварителната предприсъединителна глава в преговорите с ЕС. Тези най-мижави субсидии бяха договорени от Кунева! Както се казва “Късно е либе за китка!” От 33 г. ни управляват само корумпирани олигофрени!........................................ ............................................................................................................................................................................................ В голяма грешка сте.Не от 33 години а от 145 години ни управляват корумпирани олигофрени.ОЩЕ ОТ 1878 Г.
  • 18 Анонимен

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    Ако сме в Шенген дълговете на Гърция ще са и български защото там дълговете са общи и целия Шенген дължи гръцките дългове. И дългове има не само Гърция а всички останали . Анадъмо.....

    Коментиран от #20

  • 19 Шопо

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    Референдум за ЕС и НАТО.
  • 20 Ввв

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "Анонимен":

    Еврозона,не Шенген копейко
  • 21 Трипио

    1 1 Отговор
    Вече знам отговора- комбинация от три пръста с преобладаващ централен спрямо позициите ляво- дясно.
  • 22 спас

    3 0 Отговор
    И като се изравнят субсидиите с тези на ЕС дали ще поднат цените? или оже жипки и бентлита ще си купят с тези пари?. Направете го както в др. страни на ЕС - субсидии срещу реализирана продукция, но не на книга.

    Коментиран от #24

  • 23 Благой от СОФстрой

    2 0 Отговор
    Евала искане, ЕС да изравни дотациите за българският зеленчук и плодове с най доброто и вуксно в ЕС!
  • 24 оня с коня

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "спас":

    С въпроса си подхождаш Абс. грешно към Нещата.Лично Аз не се страхувам от Високи цени,а от Ниски приходи,препоръчвам го и на такива като тебе.И така:След като върнаха Земите в началото на Демокрацията,Рентата беше 2 Шишета Олио на Декар,а ЗемятаДобруджанска при това/ струваше 150-200лв декара.След като влязохме в ЕС и започнаха да влизат Субсидии Какго Рентите,така и Цената на Земята подскочиха Стремглаво за станат към момента от 2 Шишета Олио на 120-150лв на декар рента и 2500-3000лв цена на декар,т.е. около 10 ПЪТИ.Затова и ако се увеличат Евросубсидиите Цените на Хран. Продукти няма да намалеят,но ще се увеличи Рентата която Българите получават.
  • 25 Алооо

    1 0 Отговор
    И ти си един, от крадливите и корумпирани боклуци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове