Last news in Fakti

17 Март, 2023 16:25 8 666 23

Димитър Стоянов от bird.bg: Прокуратурата ни намеси, защото Дилиян Георгиев щеше да говори пред нас

  • прокуратра-
  • къро-
  • ружа игнатова

Къро притежава доказателства за криминално минало за някои много сериозни фактори в ГЕРБ и ДПС, казва разследващият журналист

Димитър Стоянов от bird.bg: Прокуратурата ни намеси, защото Дилиян Георгиев щеше да говори пред нас - 1

"Сайтът Bird.bg е намесен в изнесените от прокуратурата разговори, защото, от една страна, пред него е имало вероятност да говори един от задържаните - Дилиян Георгиев, а от друга - заради публикуваните от медията данни и документи, че Христофорос Аманатидис-Таки е пряко отговорен за смъртта на Ружа Игнатова."

Това коментира пред "Дневник" журналистът от сайта "Bird.bg" Димитър Стоянов. Той потвърди, че неговият глас се чува на запис от среща, представен в четвъртък от прокуратура (от държавното обвинение не посочиха името му и само казаха, че е лице, за което има данни, че е журналист).

На специална пресконференция в четвъртък (16 март) главният прокурор Иван Гешев и други представители на висшето ръководство на държавното обвинение представиха сюжет, в който според тях се готви отстраняването на Гешев и е атака на мафията срещу държавата, защото в дома на задържан е намерен и списък с магистрати. В записи от флашки, които разпространиха, се твърди, че говори "човекът с прякор Къро" и негови приближени, чува се за "Цецо от Белград", имена на полицейски служители и други. По случая е задържан мъж с инициали Д.Г., зад когото според свързване с гледана мярка за неотклонение и други събития се разбира, че стои Дилиян Георгиев.

От държавното обвинение обясниха, че пускат и запис, в който журналист разговаря с Красимир Каменов-Къро, (по телефона) и друг негов приближен в ресторант в София. На записа се чува обсъждане на отстраняването на полицейски началник, като "Цецо от Белград" (вероятно става въпрос за бившия банкер Цветан Василев, тъй като Гешев вметна, че всички се сещаме кой е) бил осигурил 400 хил. лв. за целта.

"На част от разговорите аз съм присъствал. На разговора, на който е изнесено твърдението, че има неидентифицирано лице, това съм аз. Не искам да коментирам кои са останалите", заяви Димитър Стоянов. Той каза, че не е криел, че иска оставката на главния прокурор Иван Гешев, но нито е организирал нещо в тази посока, нито е бил в разговор сред хора, които да правят това.

По думите му Дилиян Георгиев, представян от прокуратурата само с инициалите си Д.Г е задържан заради вероятността да даде интервю за Bird.bg. Попитан какво е щял да каже пред медията, Стоянов заяви: "Много неща", но отказа подробности.

Преди време Дилиян Георгиев, заедно с един румънец, бяха арестувани и съдени по обвинение, че са изнудвали Делян Пеевски и почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Стоянов коментира още, че никой нищо не им плаща, "водим труден живот, а медията ни се издържа от малко дарения".

"Къро притежава доказателства за криминално минало за някои много сериозни фактори в ГЕРБ и ДПС. И ние се надяваме, че той ще ги огласи пред нас или друга медия. Обществото трябва да знае какви са тези хора", каза още Стоянов, но не пожела да влиза в повече подробности, за да не говори от името на други хора.

Според Стоянов споменатия от прокуратурата "Тони Парфюма" е спомогнал "други лица да дадат важни показания пред високопоставени институции в чужбина". Попитан за кои случаи са давали показания, Стоянов заяви "срещу Гешев, срещу Пеевски, Михаил Наумов (шефа на отдел "Убийства" в националната полиция ) и бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров-Еврото. Попитан дали свидетелствата са били свързани със случая "Осемте джуджета" - поредица от разследвания, в които се разкрива как вероятно прокуратурата участва в заграбването на бизнеси - Стоянов каза, че става дума за "много по-голям случай".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудят

    56 9 Отговор
    се какви щуротии да измислят , за да запазят кожата си !
  • 2 Браво БИРД

    91 18 Отговор
    БИРД разкриха големи схеми на ГЕРБ ДПС.Много ги мрази мафията.
  • 3 Раданч Татлъту

    57 4 Отговор
    Колко много боклуци дава на света Майка България!🙉🥳🤡👍
  • 4 без имена

    46 4 Отговор
    ето , бандитите излизат от дупките си .
  • 5 Хаха

    63 4 Отговор
    Работата с Ружа е дебела.Ограбила е американци с подкрепата на хора от властта в България.Очистили са я да замажат следите.Чичо Сам обаче непрощава

    Коментиран от #6

  • 6 Хаха

    23 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    Те нямат такъв капацитет тези за такъва схема
  • 7 Ей купени сте

    19 4 Отговор
    ама много
  • 8 Случаен

    16 58 Отговор
    И децата от градината знаят че е на хранилка към нпо. Поръчков драскач като "великия" грозев.
  • 9 123

    10 23 Отговор
    Къро,ПП и ДБ с американците или Таки и Герб с руснаците ? Такъв избор може да има само в България
  • 10 дом

    61 10 Отговор
    Спокойно, всички знаем че прокуратурата пази мафията.

    Този смешен театър който разиграха е за някакви баби които нямат никаква идея какво се случва в държава.

    А за всички останали е ясно че пазят кожата на борисов, шиши и гешев
  • 11 !!!

    13 30 Отговор
    Достатъчно е да кажеш на полезните идиоти, че Къро има доказателства срещу ГЕРБ и ДПС и вече Къро става герой и получава подкрепата на полезните идиоти :(. Елементарно, но винаги работи.

    Коментиран от #14

  • 12 д ъъъ

    32 2 Отговор
    Няма нищо случайно в комунистическия свинарник.
  • 13 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    29 20 Отговор
    Всички знаем кои са престъпниците и националните предатели в България...и ПАК ТЪЛПАТА ГЛАСУВА ЗА ТЯХ !!!!!!!!!!!! Докога ?????
  • 14 дол

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "!!!":

    Прав си, защото това твърдение ще бъде истина.
  • 15 Минева

    37 7 Отговор
    Бърд.бг ли ще върши работа на каскетурата? Резил!
  • 16 РадеВ

    9 34 Отговор
    Ай пореден "борец" за правда и свобода. Мамин сладък. Този е поредния последовател на киркорчовци. Интересно ми е как един прррестъпен елемент в един момент става борец за правда.
  • 17 Куцо пиле домат

    19 5 Отговор
    Всички тия, участвали в политиката, камто и висши магистрати трябва да се изправят до стената и с няколко тегела да се свърши. После да се проверят всипки структура за шуробаджанащина и да им се отнемат лицензите.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Запознат

    27 4 Отговор
    Цяла България знае кои са крадците, само че има хора които знаят и за тъмното им минало .... По онова време в ъндърграунда се знаеше всичко и кои какво прави и от как изкарва пари и по какъв начин. Б.Б като доиде на власт станаха много убийства а тези които оцеляха бачкат вече за него. Беше им обещано/ здраве/ Има хара които могат да разкажат много но не с тази прокуратура и съд.
  • 20 Йона

    9 13 Отговор
    Що ли не му вярвам на Стоянович? Дали, защото е лъжливец? Или, защото е платен клакьор?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 хихи®

    1 4 Отговор
    ГешeB серионо натисна Xардвардските ИзMаMници!
    Mачкай ГешeB....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове