Last news in Fakti

18 Март, 2023 09:12 1 588 55

Нинова от Монтана: Няма да подкрепим вдигането на данъци и намаляване на доходи, предложени от служебното правителство

  • бсп-
  • монтана-
  • корнелия нинова-
  • избори

На срещата с избиратели присъства водачът на листата на „БСП за България” в Монтана – Стоян Мирчев, както и всички кандидати за народни представители от листата на социалистите в областта

Нинова от Монтана: Няма да подкрепим вдигането на данъци и намаляване на доходи, предложени от служебното правителство - 1
Снимка: БСП

“Ние не ви предадохме и това, за което ни бяхте изпратили в парламента и в правителството, го отстоявахме докрай”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на среща с избиратели и симпатизанти в Монтана. На срещата присъства водачът на листата на „БСП за България” в Монтана – Стоян Мирчев, както и всички кандидати за народни представители от листата на социалистите в областта.

Нинова припомни постиженията на БСП в социалната политика, сред които безплатни детски градини и ясли, безплатни учебници за децата до 12-ти клас, увеличение на майчинството и на детските надбавки, данъчна помощ в размер на 600 лв. за едно дете и 1200 лв. за две, увеличение на минималната работна заплата, увеличение на ваучерите за работещи от 80 на 200 лв., увеличение на пенсиите със средно 39%, замрaзяване на цените на тока през февруари 2022 г. и таван на цената на тока за фирмите. „За пръв път, откакто сме членове на ЕС, по време на управлението на БСП, ние станахме първи по индустриално производство”, припомни още Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че грижата за младите и децата няма да спре дотук и БСП иска да осигурят безплатни лекарства за децата, а също и държавата да поема всички процедури на семействата с репродуктивни проблеми. Ангажимент на социалистическата партия ще бъде и преизчисляване на пенсиите, както и отстояване ненамеса на България във войната, неутралитет, начало на дипломатически преговори и траен мир.

Основна грижа на БСП остава и борбата с инфлацията, високите цени и увеличаването на доходите на хората, категорична бе Корнелия Нинова: „Виждате, че това става все по-голям проблем. Служебният кабинет не се справя със ситуацията. Трябва работещ парламент и редовно правителство да вземат нещата в свои ръце. Временното и бързо решение на проблема е таван на цените на най-необходимите хранителни стоки”, каза лидерът на БСП и даде пример с редица европейски държави, сред които Гърция, Унгария, Франция, Испания, Португалия, в които е наложен таван на цените.

„Увеличаването на доходите е абсолютно задължително в тази критична ситуация. Вчерашното изявление на министъра на финансите за нас е категорично неприемливо. И да им кажем отсега - това няма да стане. Да вдигате данъци и да режете доходи в тази бедност и в тези неравенства – няма как да стане”, заяви Корнелия Нинова и продължи: „Ще продължим на всяка цена грижата за младите и децата, както и за работниците, пенсионерите и социално слабите”.

Нинова заяви, че продължава битката на БСП за децата и против прокарване на джендър идеологията в българското общество: „Ние от БСП тази битка я водим от 5 години, изпращаха ни всякакви емисари, натискаха ни по всякакъв начин да признаем и подпишем Истанбулската конвенция. Ние сме против въвеждането на пол, различен от момче и момиче. Ние искаме да запазим децата, грижата ни за тях се изразява в този референдум, който искаме да проведем”, обясни тя.

Лидерът на БСП каза още, че между ГЕРБ и ПП няма никаква разлика и те не са алтернатива един на друг, защото заедно са гласували нова ескадрила F-16, както и изпращане на оръжия за Украйна, заедно подкрепят джендър идеологията и събарянето на паметниците и унищожаване на паметта на България, а също и бюджет под 3% дефицит, който би означавал рязане на социалните доходи. „По големите политики те нямат различия, единственото за което се карат е кой е по-корумпиран. Алтернативата на всичко това е БСП – ние сме за мир, против джендър идеологията, за социална политика, за засилена роля на държавата, за запазване на паметниците и паметта на България. Това е днес изборът – десни, либерални, глобалистки, джендъристки или социална, национално отговорна партия с роля на държавата в икономическите, в обществените отношения. Ето това е изборът днес”, каза Корнелия Нинова пред избирателите и симпатизантите на партията в Монтана.

Тя определи като най-голяма грешка на служебния кабинет невнасянето на бюджет, въпреки настояването от страна на БСП: „Всички системи в държавата вече издъхват, първата ни работа е да приемем бюджет. Но отсега да им кажем, ако си мислят, че в този бюджет ще режат социални разходи – много грешат. Няма да подкрепим вдигането на данъци и понижаване на доходи, както предложи служебното правителство. Политиката по повишаване на доходите трябва да продължи и в следващия парламент” категорична бе Нинова.

Битката на БСП за Северозапада е отдавнашна и ще продължи, защото едно от най-страшните неща е обезлюдяването на районите, обясни Нинова и допълни, че е необходимо развитие на промишлеността, запазване на училищата, болниците, строителство на пътища.

„Като моя лична кауза приемам яз. „Огоста” и ви призовавам, бъдете будни за това, което се опитват да правят с язовира. Да се инсталира върху язовира фотоволтаична система е изключително опасно за националната сигурност, за екологията, за жителите, за рибарите. Едно полезно нещо няма от това, което прави служебният кабинет. 9 работни места – това ще ви е ползата, а рисковете – огромни. Произведената тук електроенергия ще се изнася навън, а ние и вие ще плащаме скъпата. Категорично не сме съгласни с намеренията на служебния кабинет и ви гарантирам, че това ще го спрем, каквото и да ни коства”, заяви лидерът на БСП.

Тя каза, че партията ще предприеме всички необходими мерки, за да се бори с купуването на гласове, а в сряда социалистите ще проведат среща с министъра на вътрешните работи.

“Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината и ще получите грижа за всеки един от вас”, заключи Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    28 3 Отговор
    ТЕЗ ПОЛИТИЦИ МНОГО НАГЛИ БРЕ!
  • 2 Копейкин чорай.бето

    10 16 Отговор
    Браво супер само така
  • 3 Русофил

    20 14 Отговор
    Абе Корни. Толкова ти дадохме, а ти ръсиш опашати лъжи. Спри се бе.
  • 4 хаберих

    18 10 Отговор
    Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп призова за прекратяване на военните действия в Украйна заради заплахата от Трета световна война. Той изрази това мнение във видео, публикувано в четвъртък в Truth Social.
  • 5 Коко

    36 10 Отговор
    Оф, пълни дивотии говори тая от 20 г., едно и също! Всичко е преди изборите и като хване кокала забрави за всичко което е обещавала! Типична дърта комунистическа пача! Лъжлива и крадлива и в червата си! Незнам има ли още някой да и вярва!

    Коментиран от #7, #39

  • 6 един

    16 10 Отговор
    Служебното правителство щото хич не са комунисти като Нинова,ама хич!Прехвърлят си топката/вината/ един на друг и баламите пенсионери им вярват със зяпнали уста,и после пенсиите им били малки!Докато има овце ще има и вълци!

    Коментиран от #11, #14

  • 7 приземяване

    15 6 Отговор

    До коментар #5 от "Коко":

    На мутрягите пък съвсем никой не вярва.
  • 8 Кранта лъжлива

    20 10 Отговор
    Нинов обича Борисов и Доган! тро..а.
  • 9 Ха ха ха

    16 11 Отговор
    Тая червена приватизаторка пак е отворила фабриката за комунистически илюзии и дрънка ли дрънка глупотевици и откровени лъжи , а всички знаят , че от непотребници като тях нищо не зависи .
  • 10 Име

    12 13 Отговор
    Каквото и да говорят - стабилна жена. В пъти повече - тя спаси предишният Парламент, колкото и да е комичен. Не е гаднярка, като Бойко Борисов, който се събужда разочарован от себе си.

    Но - няма смисъл от социализъм, хората са подигравчии, ти му правиш добро - той се хили.

    Тук трябва да играе една здрава капиталистическа ръчичка, да се научат на хубаво и тогава - евентуално - социализъм.

    Но е права - да се спре войната.

    Иначе - остави ги да се друсат, да пеят чалга, да се самоубиват по пътищата, да се крадат, да простеят, да тъпеят, да си гледат работата.

    Коментиран от #16

  • 11 какво от това

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "един":

    Те и помежду си се делят.
  • 12 алоооооо

    12 11 Отговор
    Тази долна комунистическа физиономия пак ли лъже хората безогледно ?
  • 13 нннн

    14 9 Отговор
    Нинова и коня с каруцата ще обещае! Пък после ще яздя коня, а ние ще теглим каруцата... БСП въведе плоския данък в полза на богатите. Ще обещае ли да го премахне?

    Коментиран от #17

  • 14 LGДБПП+

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "един":

    все костови комунисти сме ти кво искаш бе?!
  • 15 Успех

    10 5 Отговор
    Нинова да се бори поне субсидии да вземе
  • 16 пффф

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Име":

    Другарчета, с назидание не става. Не го ли разбрахте?
  • 17 ще го премахне

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "нннн":

    Когато им дадете мнозинство.
  • 18 А дали на д"упетатите и министрите

    14 0 Отговор
    И на разните безбройни директори и бордове на държавни дружества заплатите за замразени!? А на оная банда от прцеденството!?
  • 19 Град Каспичан

    18 1 Отговор
    Г-жо Нинова,разходите за публичната раздута администрация са огромни. Виж там да съкратите 500хил. човека и ще има и работници и пари за пенциите!
  • 20 Куманис

    10 4 Отговор
    Браво! Похвално! Ама ако си мислиш, че заради подобни фишеци някой ще вземе да гласува за теб......

    Коментиран от #24

  • 21 Кико

    8 3 Отговор
    Вие се молете да влезете в парламента. Тогава вече мислете за кой и какво ще подкрепят
  • 22 ККК

    8 4 Отговор
    И всичко изброени от нея е сааамо нейна заслуга. Голямо лицемерие...
  • 23 без имена

    10 5 Отговор
    дойде ли нинова ,ще фалира държавата.

    Коментиран от #25

  • 24 хе хе

    10 1 Отговор

    До коментар #20 от "Куманис":

    Днес никой не гласува за фишеци. По-скоро ще гласуват, за да ви накажат. 😄
  • 25 мъкааа

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "без имена":

    Мантрата с фалита не върви, а други не ви останаха.

    Коментиран от #34

  • 26 Веселяк

    1 5 Отговор
    Аз ше гласувам за русофилите и Волен само за майтапа 🤪 а иначе въобще не ми дреме 😆
  • 27 Хасковски каунь

    7 2 Отговор
    Малко ти остана. Жалко за БСП
  • 28 Васил

    7 0 Отговор
    Няма да подкрепите ама си вдигнахте държавната субсидия заплатите 10к возите се като паразити без пари както и охрана и аз така мога да продавам лъжлива пропаганда.
  • 29 Българка

    10 1 Отговор
    Реално трябва ДА СЕ НАМАЛЯТ РАЗХОДИТЕ ЗА АРМИЯТА ОТ ДЪРЖАВНИ НИЩОПРАВЕЩИ БЕЗПОЛЕЗНИ, НО СКЪПОПЛАТЕНИ ЧАНТАДЖИИ В ДЪРЖАВНАТА И ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ. Поне 40% съкращаване и закриване на министерства, комисии, агенции, дублиращи се във функциите си институции, намаляване членовете на бордове и всякакви "топли" местенца
  • 30 Име

    7 0 Отговор
    Ще имаме присъствие, толкова - колкото е необходимо, болшевизъм е ненужен.

    Мая Манолова за краткият си житейски път направи толкова поразии, че по-добре - без социалисти.

    Разбира се - някога - хората ще привикнат на труд и състрадание, обаче - точно в момента е ненужно. Нека се въргалят на пода - да ги излъжат докрай мошениците.

    Никой не кара насила друг да живее в щастие.

    Впрочем - щастието е скъпа стока.

    Коментиран от #32

  • 31 Пор Чвор

    4 5 Отговор
    А кой ще плаща подаръците за Украйна ве алооооу. Ще затягате коланите до пръсване, като сте тъпи да не гласувате или да избирате козяшки ибрици
  • 32 Този

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Име":

    Имат проблем.Електоратът им измря,а децата му от северозападна избягаха на запад и малко се очовечиха.Сега посолството натиска за копейкин.Дават се пари,мобилизират се медиите независими под прикритие.И сега и ще регулират купуването на гласове каквото и да ни говорят по същите тв.Пак ще има:абе как така никой не гласува за него,а той спечели.
  • 33 Пенчо

    3 0 Отговор
    И какво, като няма да подкрепите !?!?!?!? Поредното празнословие
  • 34 без имена

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "мъкааа":

    ти сигурно не си влизал в магазин последната година....
  • 35 БСП на Бунището

    7 0 Отговор
    Като първа мярка за повишаване на Доходите е орязване на Разходите - Премахване на дотациите от Държавата на Всички Партии и Лустрация на Комунистическите партии и техните Наследници с Отнемане на придобитото в Престъпното им Управления на България за последните 75 години!!!
  • 36 хохохо

    5 1 Отговор
    А ние пък няма да подкрепим вас многоуважавана другарко Импексова!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бамбука

    6 3 Отговор
    В залата пълно с комсомолци на 70-сет годишна възраст. Голямо постижение на "хартиената" далавера.

    Коментиран от #43

  • 39 алооо

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Коко":

    Я не обиждай тва прекрасно ядене "пача" с тая бе!!!
  • 40 Агата Кристи

    6 2 Отговор
    Като се увеличи снимката, се вижда, че това е клуб на пенсионера.
    А Импексовата дори не е за коментар - наглася и безочлива. Комунистка, в изказа си и капиталистка в делата си...

    Коментиран от #41, #52

  • 41 Агата Кристи

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "Агата Кристи":

    НАГЛА
  • 42 Данъците

    1 1 Отговор
    за хората с големи доходи би трябва да се вдигнат. В България има огромна разлика между социалните групи която трябва да почне да се премахва. Тая обаче, нещо социалната политика не и е ясна и отдавна трябваше да я разкарат.
  • 43 Слушай Бамбук

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "Бамбука":

    Ако не бяха тези- седемдесет годишните, първо изобщо нямаше да те има- чисто физически.Второ: те работеха,учеха и създаваха производство,наука,селско стопанство- именно на което все още се крепи днешна България.Въпреки огромния грабеж цели 33 години.Точно половината от смисления ,съзидателен живот на същите седемдесет годишни.Отнасяй се почтително и с уважение към това поколение,защото и ти ще станеш на същите години.Как ще приемеш,ако твойте наследници имат същото пренабрежително отношение към твоето поколение?

    Коментиран от #45

  • 44 Перо

    3 0 Отговор
    Най-некадърното правителство за всички времена да си гледа работата за което е назначено,т.е., изборния процес!
  • 45 Бамбука

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Слушай Бамбук":

    И къде видя неуважение към "комсомолците" ? Хумора е насочен към "хартиената" която сви партията до критичната граница. Просто понякога е хубаво да се мисли с горната глава.
  • 46 Пътя и за Украйна лъжкиньо!

    4 1 Отговор
    Ниновица с парашутиста си за Монтана можеш да се разкараш, да те няма, изчезни!
  • 47 Българин

    4 0 Отговор
    Тая знае само да приватизира и да краде.И парите за синчето в САЩ.
  • 48 Пешо Гошов

    5 1 Отговор
    Защо се перчи след като няма да влязът в парламента червените боклуци.
  • 49 думи и дела

    5 0 Отговор
    БСП е дясна партия! "По делата им ще ги познаете!" БСП въведе Плоския данък, който е в полза на богатите! Нинова и Гьоков увеличиха миналата година пенсиите, но с няколко процента. Но, МАКСИМАЛНАТА пенсия, от 1440 лв, стана 3400лв! Толкова, колкото е и във Франция максималната. Само че, минималната у нас е пет пъти по-ниска от минималната там! А в Конституцията пише, че България е СОЦИАЛНА държава!
  • 50 Ния

    2 0 Отговор
    Каква е тази глупост данък свръхпечалба.? Включват се години в които всичко беше замряло заради ковида за база и се сравняват със сега , когато икономика се раздвижи. Ами намалете си разходите! Най - раздутата администрация за всички времена, да не говорим сравнена с нормалните държави на глава от населението.Огромна полиция и какво прави- прави чадър над престъпността или рекетира по пътищата. Да не говорим какви екзотични ДА и Комисии има, като Агенция за насърчаване на чуждите инвестиции с грамадни заплати- 38000 лв, с автопарка ,със секратарките и т.н.. С какво една калинка поставена там ще насърчи , чуждите инвестиции. Това става с адекватна държавна политика, а не с калинки на тлъсти заплати, които дори не знаят ,какво точно трябва да правят.
  • 51 Минева

    2 1 Отговор
    Това добре ама дали ще сте фактор в 49 НС, щото другарката Н се постара да не сте.
  • 52 червен,ляв и отвратен

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Агата Кристи":

    Права сте г-жо! Точно така е!И аз съм вече побелял и остарял,с леви убеждения, НО НЕ припознавам в това дясно,червено буржоазно БСП.... моята партия!
  • 53 ЧОЧО

    1 0 Отговор
    Другарко безплатен обяд няма,вместо да връщате социализма с безплатните градини и учебници да направите доходите да са такива,че всеки родител безпрпблемно да може да си плати.А не предизборно само бля бля.
  • 54 егати

    2 0 Отговор
    То обещаването не е като даването.А другарката е само по вземането:)
  • 55 Едно семейство като намалява

    1 0 Отговор
    А другите семейства се увеличават на намаляващите им става скъпо и изчезват
    Баби цоцолани
    Драги ми смехурковци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове