Last news in Fakti

21 Март, 2023 18:55 3 203 74

Бойко Рашков: Борисов, Горанов и Арнаудова не бяха задържани просто ей така

  • бойко рашков-
  • избори-
  • бойко борисов-
  • арест

Ако трябва да се върнем една година назад, тогава не беше задържан само Бойко Борисов. С него бяха задържани Владислав Горанов и пиарката му Арнаудова. Тримата бяха задържани по конкретен повод и причина. Те не бяха задържани просто ей така

Бойко Рашков: Борисов, Горанов и Арнаудова не бяха задържани просто ей така - 1

Много е трудно да говорим по темата дали правата на българските граждани са на пиедестал. Очевидно е, че това не може да бъде така, след като това, което гражданинът притежава като право, ако желае да го реализира, трябва да го реализира чрез някаква корупционна схема. Като четем в Доклада на Държавния департамент на САЩ за спазване на човешките права за 2022 година, че правата на българските граждани са нарушени - това е твърде широк въпрос. В този доклад съвсем не става дума само за лица, за които са взети мерки за принуда, например "задържане под стража". Въпросът е много, много по-широк.

Това заяви в Кюстендил бившият вътрешен министър и кандидат за депутат от коалиция "Продължаваме промяната" - "Демократична България" Бойко Рашков, който коментира вчерашния Доклад на Държавния департамент на САЩ за спазване на човешките права за 2022 година, съобщи novini.bg.

"Ако трябва да се върнем една година назад, тогава не беше задържан само Бойко Борисов. С него бяха задържани Владислав Горанов и пиарката му Арнаудова. Тримата бяха задържани по конкретен повод и причина. Те не бяха задържани просто ей така, защото органите на МВР по това време са нямали никаква служебна ангажираност. Те са задържани по конкретен сигнал на един български гражданин, който е извън страната. Тримата са били свързани в корупционна схема с намиращия се в Дубай Васил Божков. Към тяхното задържане се е пристъпило, след като са събрани 430 страници материали, от които всеки нормален човек може да направи извод, че е съществувала такава корупционна схема. Ако българският съд е постановил, че задържането е било незаконосъобразно, това съвсем не означава, че можем да поставим знак на равенство между обявяването за незаконно задържане и виновността на тези три лица, защото българската прокуратура не позволи по отношение на тези лица да се извърши цялостно разследване. Това също е елемент от защитата на правата на гражданите в нашата страна, защото с тези корупционни схеми са накърнени правата на стотици хиляди души. Изразходването на стотици милиони бюджетни средства за строежа на пътна инфраструктура също накърняват правата на стоици хиляди български граждани. Само преди десет дни от МРРБ дадоха доказателства за това, чрез изваждането на една проба от Северната тангента. Говорейки за правата на човека трябва да имаме предвид всичко това", добави Рашков.

"След като спечелим изборите на 2 април и съставим правителство, трябва да положим всички усилия да създадем такива правила, които да важат за всички и да се ограничи до минимум корупционната среда в нашата страна. Корупцията създава не само лош имидж на България, но е и явление, което води до обедняването на всички български граждани. В този контекст ще трябва да приемем окончателно механизъм за търсене на отговорност на главния прокурор. Последният вариант, който беше подготвен и внесен от служебния кабинет, беше одобрен от всички международни организации и партньори. Ние сме длъжни да разгледаме този въпрос и да го решим окончателно. Едва тогава ще се създадат необходимите условия, които ще ни дадат правните основания да се борим с корупцията. Политиката и корупцията вървят ръка за ръка в момента. Купуването на гласове е един такъв пример. Така се изкривява политическата картина. Тук трябва да се води непрестанна и неотстъпна война", категоричен бе Бойко Рашков.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    48 31 Отговор
    Въпроса е защо ги пуснаха?

    Коментиран от #26

  • 2 Гост

    36 18 Отговор
    Въйййй, а как бе Баце, ако не е било просто ей така! Или викаш, закона ги пази! Чиче, ти нали знаеш че скоро ще ти го върнат,а?
  • 3 Искаме да ги вкарате в ЗАТВОРА!

    37 28 Отговор
    Българите, ЕС, Света го иска!
  • 4 честен ционист

    15 20 Отговор
    Да де, само за сплашване, за да направи антибългарската коалиция, която да ни вкара във войната.
  • 5 Бацо Гацов

    50 10 Отговор
    Прав си, че не бяха здържани ЕЙ ТАКА. Просто им направихте услуга с вашата некадърност.

    Коментиран от #32

  • 6 Сатана Z

    12 28 Отговор
    А защо ги пуснаха? Платиха ли си?

    Коментиран от #22

  • 7 Минева

    39 9 Отговор
    Не си си свършил работата, така че да не те атакуват. Непремерени и незаконосъобразни действия. Къде е Менда в тая връзка. Почтено беше да се оттеглиш от политиката
  • 8 ХАХАХА😂

    41 19 Отговор
    Размисли на един Дамаджан.

    Коментиран от #72

  • 9 ТаУмВзе

    17 11 Отговор
    Бетонираха мутропитека и тва си е. Са пак купено редени уж изборчета със същите Крадци долни. И Война за десерт в Геноцида! Цяла Европа на брутал протести, тука се спи.
  • 10 Опонент

    20 6 Отговор
    ✔️Ако българският съд е постановил, че задържането е било незаконосъобразно, това съвсем не означава, че можем да поставим знак на равенство между обявяването за незаконно задържане и 💥виновността 💥на тези три лица, ✔️
    Министър на вътрешното силово министерство продължава да се ръководи от ср.вековен принцип : виновен до доказване на противното (доказвай невинността си, за да не си задържан)
  • 11 хаха

    4 2 Отговор
    не бяха да, даже и не знаеха предварително
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дамаджанов

    29 14 Отговор
    И ти няма да бъдеш задържан ей така,ще е с доказателства и мотиви!!!
  • 14 Гербераси долни

    10 18 Отговор
    Чака ме някои друг да свърши работата на съда ,трябваше американците да ни казват че Горанов е корумпиран за да се сетим откъде са кюлчетата в шкафа,иначе герб веднага се дистанцираха ,много удобно от тяхна страна.

    Коментиран от #16

  • 15 РАШКОВ.....

    23 8 Отговор
    Кво а тъ прайм теб с тринайсетте апартамента....

    Коментиран от #53

  • 16 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    11 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гербераси долни":

    Нашите кюлчета с в трезори на западни банки....

    Коментиран от #25

  • 17 РАШКОВ, ГОЛЕМИ КАРЪЦИ СТЕ БРЕ

    23 4 Отговор
    Бацо ви се изсмя в лицето .....
  • 18 Гандалф

    15 5 Отговор
    Тогава си направихте пиар акция...вижте ние борим корупцията...същите сте без разлика...
  • 19 БАЦО НЕ Е НА ВЛАСТ

    24 5 Отговор
    От близо три години.....и не смеят да го барнат...Рашков, станахте за за смях бре....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пацо

    7 15 Отговор
    И какво като да били задържани,. пуснати и пак се кефят на краденото, тая пиарка на толупа щом е милионерка, значи толупа е милиардер
  • 22 гост

    23 4 Отговор

    До коментар #6 от "Сатана Z":

    Не , доказателствата бяха събрани от интернет и съдът не работи по изрезки от вестници. По тази логика съдът може да съди и по писания от форума , не е ли добре ?
  • 23 Русофил-загубеняк

    20 2 Отговор
    За да се изчисти държавата от русофили комунисти трябва да се върне закона за защита на държавата.
    Комунист не може да заема ръководни, държавни и обшински длъжности и да е материално и парично отговорен.
    Практиката показва, пе комунистите са били и си остават криминални...

    Коментиран от #28

  • 24 нннн

    15 1 Отговор
    Осъдени има ли? Некадърници!
  • 25 Гербераси долни

    5 14 Отговор

    До коментар #16 от "БСП МИЛИАРДЕРИТЕ":

    Няма значение къде са вашите кюлчета ,на народа му писна все да се оправдавате с някои друг ,доказани кражби трябва да завършват с осъдителни присъди ,а не с оправдания ,а какво стана с хвалбата за магистралите в последно време вожда не ги споменава чува се само "ремонт на ремонта" .

    Коментиран от #30, #36

  • 26 оня

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Питай гешефта:))
  • 27 оня с коня

    16 3 Отговор
    ВИКАХА ДО ПРЕГРАКВАНЕ тука едни Дебили "ГЕРБ умре" и "Борисов при бай Ставри" и чак сега разбраха защо получаваха насреща Присмех и Подигравки.Дано поне сега осъзнаят че с подобен Наивитет НИКОГА няма да се оправят в Живота!
  • 28 Реалност

    6 15 Отговор

    До коментар #23 от "Русофил-загубеняк":

    Подкрепам напълно да изметем ГРОБ партията на бившите охранители на комунисти и Сикаджии и Мултаци.
  • 29 Знаем, знаем

    18 5 Отговор
    Не ти се получи и още те е яд. Качи Боко на пиедестал. Оттам Боко ще те препикава, а ти ще благодариш за вниманието. И забрави за парламента. Перничани не са за подценяване.
  • 30 И КОЯ КРАЖБА Е ДОКАЗАНА

    14 3 Отговор

    До коментар #25 от "Гербераси долни":

    Че не се разбра......
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 СЗО

    3 15 Отговор

    До коментар #5 от "Бацо Гацов":

    А не допускаш ли че задържащите полицаи нарочно са допуснали "грешка" при ьадържането. Защото Рашков може и да иска да арестува Боко законно, но есички знаем държавните служители на кого са хора. В крайна сметка Б. Рашков не ходи лично да прави арести.

    Коментиран от #34, #64

  • 33 РАШКОВ

    8 3 Отговор
    Бацо пак ви извъртя....ти поне си опитен следовател.....и пак се прекара.
  • 34 ЧЕ КВА ВЛАСТ ИМАМЕ ТОГАВА

    7 2 Отговор

    До коментар #32 от "СЗО":

    Щом не може да са оправи с подчинените си....
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 НАЙ ПБИЧАМ

    9 2 Отговор

    До коментар #25 от "Гербераси долни":

    Другари да ми говорят от името на народа.....
  • 37 жокер

    13 2 Отговор
    Оо госин Дамаджан как е таз годишната "реколта" ...
  • 38 егати

    15 2 Отговор
    A аз се чудя тоя спиртовар кога ще го раследват,че ми е много Х как с сържавна заплата е спестил милиони.Нали законите важат за всички господин псевдо юрист.Който е виновен в пандела.
  • 39 Моарейн

    9 4 Отговор
    Въпросът, който никоя мисирка не се осмелява да зададе, е от какво ни отклониха вниманието с тоя евтин цирк? Има ли връзка между панаирите по задържането на Тиквун, Влади Крокодила и ПР Севи и посещението на следващия ден на оня американец Блинкен ли беше, Клинкен ли или както там се казваше? В какви гадости ни забъркаха Кирчо и Кокорчо, че чак трябваше с такива долнопробни пиески да ни замазват очите?
  • 40 Народа ще прогледне

    14 4 Отговор
    И след като сте"големите борци" срещу корупцията, ами почни от себе си!😂😂😂Как с държавна заплата си спастрил над 20 имота и то не в Горно нанадолнище, а в столицата, на морето, в планината, абе ти си знаеш!Пък после продължи с кикито, с кокорчото и сие...
  • 41 Рашко Чашко

    6 4 Отговор
    Много ясно, че не беше случайно. Уж задържането на тримата гербаджии беше пиар постановка с цел всеобщо вдигане на рейтинга и изпускане на парата. След това си пихте ракията на една маса, също както преди това.
  • 42 ¹19008е

    17 0 Отговор
    Този терорист е директно за Ада най гнусния чекист от Якоруда, Гоце Делчевско с 20 имота в центъра на София агент рашо дамаджанката
  • 43 Демократ

    9 5 Отговор
    Оригиналът на доклада на английски е на страницата на Държавния Департамент и дословно гласи: "През август Софийския административен съд е потвърдил решението на Софийския Районен Съд, че бившия премиер Бойко Борисов , бившия финансов министър Владислав Горанов и бившата ПР на премиера Севдалина Арнаудова, са арестувани незаконно. През април Софийския районен съд е решил, че властите не са събрали нито едно доказателство,което да доказва извършено престъпление. На 17 март полицията е извършила арест на тримата за провеждане на разследване, но ги е освободила без предявяване на обвинения. " Ето какво значи манипулация на общественото мнение. Навсякъде пресата гърми,че САЩ в доклада са казали,че арестът е незаконен, а не че това е казал българския съд. Кой обаче трябваше да повдигне обвинения- каскета и той спира всичко. Това е положението в държавата ни, безсрамни лъжци с власт.В този доклад са изредени констатация на различни държавни институции и неправителствени организации.

    Коментиран от #49

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 гост

    16 2 Отговор
    а бе рашкоф що не си гледаш скромната пенсиика от 3 бона ами си взел да даваш акъл къжи нещо за имотите как ги предоби с една милиционерска следователска заплатав
  • 46 Електра

    18 4 Отговор
    Рашков е комунистически милиционер, и от него чеп за зеле на става...

    Коментиран от #48

  • 47 Хммм

    7 9 Отговор
    "През август Софийският административен съд потвърди решението на Софийския окръжен съд, че бившият премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и съветникът по връзки с обществеността Севделина Арнаудова са арестувани незаконно. През април Софийският районен съд постанови, че властите не са успели да съберат „нито едно добро доказателство за съучастието на обвиняемия в предполагаемото престъпление“. На 17 март полицията арестува тримата като част от разследване за изнудване, но ги освободи след 24 часа без повдигане на обвинения."
    Българският съд решил, че те са арестувани незаконно, но дали е така наистина???
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Така е! Прав си!

    7 10 Отговор

    До коментар #43 от "Демократ":

    САЩ не са казали, че арестът на Бърисов е незаконен, а че
    "Българският Съд казва, че арестът бил незаконен", като
    "властите не са успели да съберат „нито едно добро доказателство" - защо ли Българските власти не събират доказателства срещу Борисов, защо не разследват?????????????????

    Коментиран от #51

  • 50 всъщност

    8 1 Отговор
    цирка бил по заръка на крадев
  • 51 Ха ха

    9 2 Отговор

    До коментар #49 от "Така е! Прав си!":

    Кой събира доказателства , кои институции ? Само не ми казвай, че е прокуратурата, че ще ти се изсмея !
  • 52 ГЕРБ

    7 4 Отговор
    Ейййй гад ти ще си следващия задържан

    Коментиран от #60

  • 53 Дон Дамаджани

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "РАШКОВ.....":

    19 апартамента, не 13

    Коментиран от #57

  • 54 Вие сте бунаци

    6 2 Отговор
    До сега не се е случвало да арестуват някой известен и да не го освободят веднага. Както и този на Хидрострой. За какво ги арестуват като веднага ги освобождават?
  • 55 бай Даньо

    5 4 Отговор
    Рашков отиваш към затвора ей така , щом от американския департамент смята че арестите са били незаконни ... някой чеврвенушко няма да излезе с шегичка за Бацо и бай Ставри !?
  • 56 Ами как

    4 3 Отговор
    Па така, абе милиционерино ти ли си новата промяна и почтен...почтен, оффф гнусотия
  • 57 Aлфа Bълкът

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Дон Дамаджани":

    Има паркинги и гаражи между тях, те може да струват повече и от апартаментите.
  • 58 Водолей

    4 1 Отговор
    КЪМ ПП. Рашков към кое статукво е към првдишно или към сегашно. Големи малоумници сте.
  • 59 Водолей

    2 4 Отговор
    На рашков самочувствието му е поголямо от покритието. Абе мили ионер.
  • 60 Обективен

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "ГЕРБ":

    Това са игри на гешефтурата за укриване на доказателства.
  • 61 Ха ха

    4 1 Отговор
    Рашков е пълен идиот.Както беше вътрешен министър и имаше кабенет,където влизат най различни хора,служители,външни лица,хигиенисти и без негово присъствие се заснеме чекмеджето на бюрото му пълно с евра,той какво щеше да обясни.Понеже медиите и НПО са с тях,щеше да има оправдания от сутрин до вечер,гарнирани от телевизиите.Доказва уж,че имотите му за милиони са спечелени от бившата ме съпруга,тогава защо остават след развода негови.Доказателства за ареста на Борисов бил дал Божков.Какви са те освен голи приказки.Ако не беше така щеше да бъде повдигнато реално обвинение.Но стига.Тези изроди ще ни загробят,помнете ми думата.

    Коментиран от #63

  • 62 ОТКЪДЕ СА ПАРИТЕ

    2 0 Отговор
    ЗАЩО ПОД СТАТИЯ ЗА МАЯ МАНОЛОВА НЯМА

    КОМЕНТАРИ - ОТ КЪДЕ ВЗЕ ПАРИ ДА ВИ ПЛАТИ ? НАЧИ ИМА ПАРИ ДА ПЛАТИ И НА МАХАЛИТЕ КОИТО СА В ИЗОБИЛИЕ В БЪЛГАРИЯ !
  • 63 Кандидат Милионер

    9 0 Отговор

    До коментар #61 от "Ха ха":

    Що не споменеш и 700 хиляди в Акции придобити в Бандитската Приватизация до 2001 ва когато беше Началник на Националната следствена служба не разследвала нито една Мутра и ОПГ,Приватизатори и Олигарх???Нито едно " мръсно" ченге...Тоя ли е Промяната бе??! Бе вие майтап ли си правите с нас,а???
  • 64 Бацо Гацов

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "СЗО":

    Не допускам. Ти Рашков за кадърен ли го имаш? Дай му шише мастика и ще се помисли за Едгар Хувър.

    Коментиран от #71

  • 65 Йеронимус БОШ

    2 2 Отговор
    Бойко си избра Гешев ! За тези 10-12 години неограничена и еднолична власт , той сложи на всички възлови позиции в България само свои хора. И това му се отлаща , като е напълно защитен и недосегаем. А какво ли ще стане , щом Гешев и другите слуги на Тиквата вече ги няма ?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Бибиян

    4 1 Отговор
    Ясно, че не било ‘просто ей така’, било е след поне 3 големи ракии.
  • 68 1300

    1 1 Отговор
    Разкажи на хората кой е тиквата и как стана гл секретар кмет и министър тъпанар кажи но от А до Я но във Ц Р У ПОДРОБНО
  • 69 Денков

    1 2 Отговор
    Къдее са паритее къде е Мата Хари Затвоооооор!
  • 70 дидо тира

    3 0 Отговор
    По заповед на Радев е арестуван тиквата
  • 71 СЗО

    0 2 Отговор

    До коментар #64 от "Бацо Гацов":

    Шишета, мишета, няма значение. Важното е да върши работа. А той е единствения който разбърка лта. И Чурчил е пушил, ама в Англия паметници има.
  • 72 Гоце

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "ХАХАХА😂":

    По-скоро “Празни мисли на един празен Дамаджан”
  • 73 Тарашков

    1 0 Отговор
    😂😂😂😂😂
  • 74 Алохаааааааа

    2 0 Отговор
    Това нещастно милиционерче пак ли се е понасмукало ......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове